Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Malusinska wyrosła mi z rozmiaru 50. Nareszcie mam dowód ze nie umiera z głodu bo na cycku mogłaby wisieć non stop, a okazuje się ze od wyjścia ze szpitala przytyła pół kilo. Czyli jednak udalo mi sie wykarmic piersią, bardzo mnie to cieszy bo synka nie dałam rady tylko piersią karmić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2017, 22:54
Jagah, eforts, Milka1991, Kamilutek, MyHappy, pati87, nutella_, Marsylia lubią tę wiadomość
-
pati87 wrote:Ja jezdze. Ale od wczoraj postanowilam ze nie wsiadam za kierownice bo za bardzo rozkojarzona juz jestem.
Nie rozumiem w czym może przeszkadzać ciąża przy prowadzeniu auta? No chyba ze ciężarną zle się czuje.Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Wikunia po karmieniu zwróciła całe mleko, godzinę później upomniała się, że głodna i znowu po karmieniu zaczęło jej się cofać, z całych sił walczyła żeby wszystko pozostało w przełyku (z powodzeniem). Na razie śpi, temperatura w normie. Będziemy ją obserwować. Jutro musimy ją zabrać do przychodni na ważenie (wizyta położnej nas nie dotyczy bo dziecko skończyło 6 tygodni, pediatry jutro nie ma). Oby nic się nie rozwinęło z tego
MyHappy lubi tę wiadomość
-
Marsylia może rozwija się jej refluks to często dotyczy noworodków. Dobrze żeby po jedzenie nosić ja pionowo na ramieniu i żeby zawsze porządnie się odbiło. Będzie dobrze. Powodzenia;)
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
Ilea dzielna babka z Ciebie :*
Salville możesz i paracetamol i ibuprom, mnie często lapaly zapalenia, raz przez kilka dni musiałam brać ibuprom co 5 h (z zalecenia) żeby uniknąć antybiotyku. Mała karm. Jeśli to jakiś wirus to tym bardziej, dasz jej przeciwciała.
A mnie to śmieszy tekst "ja to już nie jeździłam" (z podtekstem że nikt nie powinien) a co mnie to obchodzi
Jagah no to nogi szeroko i oddychaj
She jak tam akcja? Wartka?
Wanda super ze się udało
Moje dziecko to w trzy dni chyba 200 g przybrałozobaczymy jak jutro
ilae lubi tę wiadomość
-
13.04.2017 o godz. 20:05 przyszła na świat Laura 3980g. Ja czuję się świetnie, bez naciecia i pęknięcia. Malutka dużo płacze, rano będzie szczegółowo badana, wszystko jest w porządku.
Milka1991, slodka100, Wanda1986, Justyna Sz, Jagah, ilae, Lokokoko, Vero, misKolorowy, MyHappy, karolyn, Donia12, pati87, lis87, koniczynkaa, bobas2015, niania.ogg, Taśka22, Magni, vitae13, nutella_, She Wolf, itania, mada87, Omon, sy__la, Katka80, IGA.G, sallvie, Niebieskaa, Reni1982, Kjopa3, Yammi, Monna, Marsylia lubią tę wiadomość
13.04.2017 Nasze Szczęście jest już z nami ♡ -
bobas2015 wrote:A dali Ci coś? Niezły tam burdel co? Ja się modlę żeby przetrwać święta. A czop nadal odchodzi..13.04.2017 Nasze Szczęście jest już z nami ♡
-
Gratuluje nowym mamusiom
My wczoraj bylismy na sesji noworodkowej
Czy wybudzacie maluchy w nocy? Nam polozna zabronila.i.dobrze
Zastanawiam się czy wybudzalybyscie.dzieckio które robi kupe ale dalej.spi? Choc wiecie.ze.raczej.niedlugo sie.obudzi
Najpierw przewijacie czy karmicie? O ile macie.tj.ja ze jest juz kupa ale prawie na.100.% zaraz po karmieniu.znowu zrobi kupke i ma czerwony odbycik od prawie tygodnia mimo kremu na.odparzenia babydream i mycia nie chusteczkami a.wacikami z.woda przygotowana
Jakie jest wasze zdanie na temat brania takiego maleństwa 11dniowego do galerii? Czasem widziałam takie maluszki ale ja to chyba balabym się ze jakieś chorobsko zlapie
Ma ktoras z was tak że z jednej piersi leci tak szybko i duzo mleka ze mały się krztusi? Ja właśnie dlatego sciagnelam troche (wyszlo 40ml w krotkim czasie) laktatorem nie wiem czy dobrze robie...?
Sorki za tyle pytanWiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2017, 02:12
-
Biszzkopciki najserdeczniejsze gratulacje. Teraz będzie tylko pięknie!!!
Słodka mi chyba nie będzie dane mieć dziecka co to je trzeba wzbudzać!!
Pp pierwsze jeśli dziecka ma czerwona dupke od tygodnia to.cos jest nie tak, przerzuc się na mąkę ziemniaczaną na pewno masz w domu i koniecznie przewijaj jak tylko zrobi kupę. Wystarczy powachac dupke i czuć czy jest kupa. Ja jeśli są tylko siuski to nie przewijam przed karmieniem ale kupę zawsze od razu chyba że w trakcie jedzenia to nie wyrywam mu cyca tylko.pozwalam dokończyć.
Ja mimo że często karmię na lezaco to muszę pilnować żeby odbić młodego.
Jeśli dziecku leci za szybko to możesz go tak ułożyć żeby karmić "pod górkę", że pierś jest skierowana do góry wtedy grawitacja nie będzie pomagaćWiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2017, 03:31
slodka100, Biszkopciki lubią tę wiadomość
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ac830b1790aa.jpg
Czesc ciocieWiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2017, 04:02
Lokokoko, eforts, ojejku, MyHappy, karolyn, Donia12, pati87, Justyna Sz, lis87, Milka1991, slodka100, Taśka22, Peg, niania.ogg, vitae13, Jagah, nutella_, itania, She Wolf, mada87, Omon, sy__la, Katka80, IGA.G, sallvie, Reni1982, Kjopa3, Marsylia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny! Wprawdzie nie ma mnie na liście ale jestem przecież kwietniówką. Wpadam z genialnym porodem sn
takie historie zawsze w cenie. W środę o 2 nad ranem odeszły mi wody, około 5 bylam w szpitalu bez skurczy, ok 8 dostałam oksytocyne oraz jakiś zastrzyk na rozwarcie szyjki - nie mam pojecia jaki to zastrzyk, szybko na ich zaczęły być regularne skurcze co 3 minuty, parte rozpoczęły się o 9:30 ! O 10 nasz syn był już z nami
Jestem najszczesliwsza na świecie, bałam się porodu jak każda z nas. Jedno co mogę poradzić to oddać się całkowicie temu co mówi położna, oddychać na jej żądanie, oddech wstrzymywac na jej żądanie, miałam wspaniały zespół przy porodzie, obyło się bez naciecia, zaraz po narodzinach malutki wylądował u mnie na brzuchu a po 2h u pediatry na mierzeniu i ważeniu, a ja w tym czasie wyskoczyłam pod prysznic!
Gratuluję Wszystkim mamom i trzymam kciuki za kolejne dzieciaczki i szczęśliwe narodziny.
A do dziewczyn z Wrocławia - Borowska sala ogólna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2017, 05:15
misKolorowy, MyHappy, Donia12, cookiemonster, pati87, lis87, koniczynkaa, Kamilutek, Milka1991, slodka100, eforts, Taśka22, Magni, niania.ogg, vitae13, Jagah, nutella_, mada87, sy__la, MEGI81, sallvie, Biszkopciki, WreszcieMama, Kjopa3, Yammi, Monna, Marsylia lubią tę wiadomość
-
Marsylia wrote:Wikunia po karmieniu zwróciła całe mleko, godzinę później upomniała się, że głodna i znowu po karmieniu zaczęło jej się cofać, z całych sił walczyła żeby wszystko pozostało w przełyku (z powodzeniem). Na razie śpi, temperatura w normie. Będziemy ją obserwować. Jutro musimy ją zabrać do przychodni na ważenie (wizyta położnej nas nie dotyczy bo dziecko skończyło 6 tygodni, pediatry jutro nie ma). Oby nic się nie rozwinęło z tego
Marsylia, niechcący polubiłam ten post.. przeraszam.. to przez przewijanie na telefonie
-
Ojejku i Biszkopciki gratuluję Wam mamusie i zazdroszczę że macie to już za sobą
Ja jestem po pobraniu krwi, w drodze powrotnej do sali skończyłam na siku i jak wróciłam to mi się przypomnialo że miałam mocz oddać do badania. I skąd ja go teraz wezmę?Odmozdzenie ciążowe sięgające zenitu...
A co mnie łeb boli... Chyba będę musiała zapodać jakąś tabletkę bo zejdęBiszkopciki lubi tę wiadomość
-
Cześć wszystkim
Biszkopciki moje gratulacjeWitamy Laurę -przepiękne imię
Super, że i Ciebie ominęło nacięcie
Dużo zdrówka dla Was
♡♡♡
ilae Śpi jak aniołekŚliczne zdjęcie
Jak się czujesz?
ojejku Witaj. Gratulacjezazdroszczę tak szybkiej akcji
Ja już od 05:30 spać nie mogę. W dodatku od wczoraj nie moge swobodnie rozstawić lewej nogi bo coś jakby mi wlazło w biodro. Oby przeszło do rozwiązania
Miłego dnia życzęBiszkopciki lubi tę wiadomość