X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny, pół dnia mnie tu zaledwie nie było i ciężko nadrobić lekturę :)

Ejda chodzę do Merty a Ty??

Agga będzie dobrze, głowa do góry :) Rozumiem Twoje obawy, ale trzeb być dobrej myśli :)

Ja cały czas się zastanawiam, czy nie wcisnąć się dzisiaj gdzieś do lekarza :D, a mój mąż oczywiście, że wszystko będzie dobrze, żebym nie panikowała :)

Agga lubi tę wiadomość

• Agga Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziaaa moj tez ma nadzieje, ze bedzie ok, a ja tylko rozmyslam jak to ugryzc zeby sie dlugo nie stresowac?

madziaaa lubi tę wiadomość

3jvzhdge7ui8eco8.pngkm5sp07wzs12381t.png[/url]
    [*] 13.06.2014
    [*] 14.02.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agga gdzieś wyczytałam, że pęcherzyk to tak najlepiej po skończonym 5 tyg. Mogłaś mieć później owulację. Czasami jest tak, że wydaje się nam z objawów, że jest owulka, a ona np następuje parę dni później. Tak samo z przyrostem bety.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;0No to podobnie jak ja :) I ciągłe rozmyślanie. A najgorzej jak się w nocy przebudzę... To zaczyna się kocioł myśli.

jatoszka lubi tę wiadomość

• Agga Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziaaa a Ty jak czekasz? w ktorym dniu planujesz isc? dzisiaj widze, ze jestes w 5tyg.3d.

[*] 13.06.2014
    [*] 14.02.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytę mam planowaną na 12.08, ale no właśnie cały czas się zastanawiam czy dzisiaj się nie wcisnąć gdzieś na usg. Żeby tylko się upewnić, że jest pęcherzyk tam gdzie powinien. Jak bym to zobaczyła, to byłabym o niebo spokojniejsza. A myślę, że to najważniejsze :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agga Kochana nie wiem co napisać , a co gin Ci mówił , słońce wiem co czujesz ja też bardzo pragnę tego 4 dziecka nadal @ nie mam a sobie powiedziałam że jak do Piątku nic dalej nie będzie to jak nic ciąża , a wcale ciążowo się nie czuję , jedynie to senna jestem , rozdrażniona czasami w plecach mnie pobolewa. a czasami w podbrzuszu jak na @ .

• jatoszka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziaaa wrote:
    ;0No to podobnie jak ja :) I ciągłe rozmyślanie. A najgorzej jak się w nocy przebudzę... To zaczyna się kocioł myśli.
    ja dzis tak miałam w nocy :-( dlaczego my musimy sie tak stresować -jest ciąża powinna być prawidłowa i juz :-)

Agga, Milka1991 lubią tę wiadomość

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pobolewa mnie podbrzusze, ale gin. powiedziała, że to normalne :) Jestem na duphastonie. Plamień nie mam żadnych. A i pobolewa mnie jeszcze z prawej strony, ale wydaje mi się, że mogą to być gaziki. Chociaż może to być wszystko. Tak czy siak widoczny pęcherzyk daje jako taki spokój do wizyty i chyba jednak będę próbować dzisiaj.

Agga lubi tę wiadomość

• Agga Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    +magdziaaa no ja wlasnie tak bardzo chcialam ksiazkowy pecherzyk juz wczoraj ujrzec, a tu nic

to by mnie megaa uspokoilo!

Szczesliwa, gin powiedzial, ze pecherzyk powinien juz byc widoczny, ze beta ladnie rosnie.
    tylko endo mowi male, ale po czy dodal ze ja drobna to moze taka moja uroda. no i ze nadzieji nie daje ani nie zabiera. a no i sluz taki cappucino (zaobserwowalam go w niedziele raz w wc a potem juz go nie widzialam)

szczesliwa wszystkie dzieciatka sn rodzilas? ja mam 2 siostry i tez marze o wiekszej rodzinie tylko ja juz po cc jednej niestety

madziaaa, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

[*] 13.06.2014
    [*] 14.02.2014
  • Agga Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka wrote:
    ja dzis tak miałam w nocy :-( dlaczego my musimy sie tak stresować -jest ciąża powinna być prawidłowa i juz :-)

jestem za!

jatoszka, kahaśka lubią tę wiadomość

[*] 13.06.2014
    [*] 14.02.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie i kto to powiedział, że to taki piękny błogosławiony stan. U mnie to 9 miesięcy schizy. Najpierw mówiłam, że do 1 usg, a później będzie lajcik. Później, że do 1 prenatalnych, później, że do drugich. No a odetchnęłam dopiero w 36 tyg :)

• Goja88 Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    mam zakrzepice. jedno dziecko i kilka poronien obecnie jestem po serii szczepien z limfocytow meza. mam hiperprolatynemie, IO, przeciwciala przeciwlozyskowe, hashimoto i mrl =0 dzieki serii szczepien wzroslo do 40%. moja ciaza zaczela sie plamieniem bo wlasnie dzis mam dopiero @ termin albo za 3 dni a 27dc juz palmilam bety mam tylko dwie z 28dc 800 z groszami i 30dc prawie 1800 wiec wzrost jest ale mega strach wiec tylko czytam a sie nie udzielam:)ja dopiero mam 4tydzie i chyba 4 dc

Najważniejsze że się udało znasz przyczyne leki napewno pomogą teraz już będzie dobrze głowa do góry :) trzymam kciuki

Mutacja MTHFR c677t, mutacja PAI -1 4g PCOS hiperprolaktynemia z mikrogruczolakiem, Ana1Ana 2 +
    Lipiec 2016/ 11dpo beta 23,12/ 13dpo beta 100,90/ 15dpo 407,5/ 18dpo beta 1797/ 19dpo jest pęcherzyk 3 mm/16.08 jest serduszko moje małe :*eiktskjoub2m1k06.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie są objawy przy ciąży pozamacicznej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do schizów dodam jeszcze toxo, tego się bardzo obawiałam.

• Mimi1990 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa według mnie to był juz 8 tydzien licząc od pierwszej miesiączki . Co sie okazało ze miałam bardzo późno owulacje przez co moja ciaza była o 2 tygodnie młodsza . Wtedy to był strach sam gin mnie wystraszył mówiąc ze to wyglada jakby ciaza zaczęła sie pare dni wczesniej , a ja tu miałam wrażenie ze juz wszystko bedzie widac serducho itd . Ale wszystko sie dobrze skończyło i teraz mam rocznego szkraba biegającego po chałupie ;)

Szczęśliwa Mamusia, Agga lubią tę wiadomość

"Kto nie dąży do rzeczy niemożliwych, nigdy ich nie osiągnie" wizyta 25.10
    5djyxzkrahkgkrme.png
    atdcjw4zvcdu9pxq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz Aga nie stresuj się, po prostu owulacja czasami płata figle :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agga Tak wszystkie , dzieci sn urodziłam ;) .
    Kochana ja mam taką znajomą która miała 4 cc , chyba to zależy , od lekarza gin kiedy możesz znów zajść i odczekać chyba to musi być rok przerwy , nie znam się na tym , wasza Niunia ma już roczek widzę po suwaczku , więc jak nic się kwalifikujesz :) . A kiedy masz wizytę , jak beta rośnie , to coś musi jednak być na rzeczy;).

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziaaa wrote:
    A jakie są objawy przy ciąży pozamacicznej.

Jestem niestety po dwoch pozamacicznych.
    U mnie w I cp przy becie 1000 nie bylo widac pecherzyka, plamienie kawa z mlekiem. Boli nie bylo.
    Potem pojawilo sie prawie czarne plamienie, potem jakby@ - lekarz na IP stwierdzil poronienie bo beta spadla do 500. Po dwoch dniach kontrolna beta i znowu 800. W szpitalu po 5 dniach znalezli cp.
    W drugiej cp - przy becie 1500 plemkenie kawa z mlekiem z spadek prg. Od razy bylo widac na usg ciaze w jajowodzie.
    Beta zaczela spadac wiec liczylismy na samoistne rozwiazanie i bylam pod obserwacja lekarza ale po tygodniu znowu zaczela rosnac wiec szpital.

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka współczuję, dla Ciebie to w ogóle musi być stres. A mniej więcej w którym tc to wykryto u Ciebie??

‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ