X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja corcia w dzien i w nocy spi roznie najkrocej zazwyczaj godzine najdluzej 3. Nie ma jeszcze stalych por jedzenia. Najkrocej je 10minut a najdluzej z 25minut. Czasami je 2-3 razy pod rząd z krotkimi przerwami kilkuminutowymi tak jest 2-3razy na dobe. Przez 3 ostatnie noce wlasnie miala takie przerwy w spaniu na okolo godzine bo kp przewijanie kp i kp bylo
    Tylko corcia ma na razie tydzien. Wirc moze za jakis czas unormuja jej się mniej wiecej przerwy czasowe w kp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2017, 09:12

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Gakin Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my juz drugi raz mielismy pobudke 1.15, 4.40 i 7.30. Mogloby tak zostać a w ciagu dnia ma już krotkie drzemki zazwyczaj 1-1,5h czasem kolo 2 a najczęściej miedzy karmieniani nie spi wcale i rzada uwagi :)

Filipek - 09.03.17 :)
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka tez placze przy ubieraniu i wychodzeniu na dwor, ale chwile pojezdzimy i zasypia. ona do 15 spi ladnie, przerwy co 2,5-3 godziny, a od 15 do 20 to zaczyna harce :) nie spi, chce uwagi, drzema na 15 min, i tak w kolko. w sumie dobrze ze wieczorem a nie w nocy.

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Moj tez sie dopomina jedzenie równo co 3h.
    Ale są dni kiedy i co godzinę. Jak widzę ze ssie 5-10 minut i potem juz nie można go zmusić to wiem ze dzien z bani bo bedzie chciał co godzinę.
    Jak je co 3h to karmienie trwa 30-40 ninut.
    Piski i histeria są przy kupie, tez tak macie?

Atat u nas przy robieniu kupy jest straszny płacz. Płacze 40-50 min zanim uda mu się zrobić kupę. Kupę robi około 5-6 razy na dobę, wiec płaczu z tego powodu jest dużo. Ulgę przynosi mu ciepły termoforek na brzuszku.
    Ogólnie to synek jest małym zarlokiem...je maksymalnie co 2,5 godziny. Czasami są dni, że non stop wisi na cycu. W nocy bardzo kiepsko śpi, kręci się, wierci, jęczy...nie mam pojęcia co jest tego przyczyną. W dzień potrafi przespać spokojnie 2 godz.

• sallvie Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki !
    Moja córeczka dzisiaj kończy 3 tygodnie. Jeszcze tylko drugie tyle i mam nadzieję, że koniec z połogiem :D Bo szczerze raz mam już dość tych plamień ciągłych, a dwa brakuje tej bliskości, bliskości z narzeczonym :)
    Gratulacje kolejnym rozpakowanym, widać została już tylko garstka w dwupaku, chyba jak dobrze pójdzie to wszystkie się wyrobimy w kwietniu i nie będzie żadnego majowego maluszka.
    Staram się was nadrobić, ale nie będę się już raczej odnosiła do tematów które były, no może do kilku np. co do powiększania rodziny, to ja już kiedyś pisałam, że chcę trójkę, i nadal chcę trójkę :D Narzeczony myślał, że może po porodzie mi się odwidzi, ale przykro mi stwierdzać po takim łatwym i szybkim porodzie i jeszcze takim fajnym dzieciaczku jestem jeszcze bardziej nastawiona na to, że chcę mieć 3-kę :)
    IGA.G wrote:
    my chcemy z mężem jeszcze jedno dziecko, mam nadzieje, że się uda, nawet jakby miało to trwać równie długo jak teraz :) to się nie poddamy :) mąż się śmieje, że teraz to pewnie raz dwa pójdzie bo się nie będziemy starać :)

Powiem Ci kochana, że może i coś w tym jest, że teraz wam szybko pójdzie :) Mój szwagier i szwagierka o pierwsze dzieciątko się starali koło 2 lat a drugie? Poszło tak szybko bo właśnie w ogóle się nie starali :D
    Ja mam nadzieję, że u mnie przy drugim też szybciej pójdzie bo jednak będzie ta świadomość, że jedno już jest, to i drugie się uda zrobić no i jak już to jedno jest to nie będzie tego takiego parcia na drugie .

Koko Pamiętam, że też się zastanawiałam, czy w ogóle ogarnę, że się zaczęło jak mnie coś w nocy złapie i na moje szczęście lub też nie miałam okazję przekonać się na własnej skórze i na prawdę nie da się nie ogarnąć że się zaczęło :D

My wczoraj zaliczyliśmy pierwszy mecz w życiu małej, po tej stronie brzuszka ! :) Na razie co prawda tylko jedną połowę ale za dwa tygodnie będzie miała już ponad miesiąc, myślę, że pogoda będzie dużo lepsza to się wybierzemy na cały mecz :)

IGA.G lubi tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atat u nas przy kupce różnie, czasem robi przez sen i śpi spokojnie, przy karmieniu jak robi to zaczyna płakać - wtedy odstawiam cyca i czekam aż zrobi, powierci pojęczy i zrobi. ale były z dwie sytuacje, że płakała z godzinę zanim zrobiła - połozyłam ciepłą pieluszkę na brzuszku

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peg wrote:
    Atat u nas przy robieniu kupy jest straszny płacz. Płacze 40-50 min zanim uda mu się zrobić kupę. Kupę robi około 5-6 razy na dobę, wiec płaczu z tego powodu jest dużo. Ulgę przynosi mu ciepły termoforek na brzuszku.
    Ogólnie to synek jest małym zarlokiem...je maksymalnie co 2,5 godziny. Czasami są dni, że non stop wisi na cycu. W nocy bardzo kiepsko śpi, kręci się, wierci, jęczy...nie mam pojęcia co jest tego przyczyną. W dzień potrafi przespać spokojnie 2 godz.

Nam na kupę pomogą suszenie suszarka.
    Szumis swoją droga ale lekki ciepły wiatr z suszarki robinswoje. Jesteśmy jak wariaci - stoimy we dwójkę w nocy z suszarka i suszymy dziecko!
    Na dziecko koleżanki tez suszarka najlepsza.
    Nasz w nocy tez sie kręci, wierci, jęczy.

eforts lubi tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • MyHappy Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    A propo grupy fb to może jest więcej chetnych? Mogę dodać, trzeba tylko zaprosić mnie do znajomych tutaj to pod wieczór puszczę linka

Hej. Mogę dołączyć? :-) Tylko gdzieś nie mogę znaleźć tego linka..

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atat w takim razie wyciągam dziś suszarkę :-)

• lis87 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Nam na kupę pomogą suszenie suszarka.
    Szumis swoją droga ale lekki ciepły wiatr z suszarki robinswoje. Jesteśmy jak wariaci - stoimy we dwójkę w nocy z suszarka i suszymy dziecko!
    Na dziecko koleżanki tez suszarka najlepsza.
    Nasz w nocy tez sie kręci, wierci, jęczy.

U nas tez suszarka, aż kupiłam taka mniejsza turystyczna żeby mieć pod ręka w lozku :) Teraz jak jestem z Michałem w szpitalu to maż tez mowi żebyśmy włączali mu ta suszarkę, ale te pielęgniarki sa tak niemile dla matek z dziećmi, ze juz wole mu zrobic masaż bo jeszcze sie naslucham rożnych rzeczy.
    Raz jak wyszłam na zakupy naż został z Michałem, wracam a on nad jego lóŻkiem suszy suszarka brzuszek, obi iPad i aplikacja suszarka a z drugiej strony grający miś z melodia. I jak to dziecko ma nie plakac i nie zwariować? :) dając mu tyle dźwięków na raz no ale mąż ratował sie wszystkim na te bączki :)

Milka1991 lubi tę wiadomość

atdc2n0anx2cx72s.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też suszarka najlepsza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2017, 10:59

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szumis tak nie daje rady, szum z telefonu tez nie. Suszarka mistrz.
    My tez kupilismy mniejsza suszarke do sypialni i zamowilam wlasmnie samochodowa - ma wtyczke do samochodowej zapalniczki :)

Moja mama krzyczy ze prądem dziecko traktuje, ale skoro mu pomaga :)

eforts lubi tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lis87 wrote:
    U nas tez suszarka, aż kupiłam taka mniejsza turystyczna żeby mieć pod ręka w lozku :) Teraz jak jestem z Michałem w szpitalu to maż tez mowi żebyśmy włączali mu ta suszarkę, ale te pielęgniarki sa tak niemile dla matek z dziećmi, ze juz wole mu zrobic masaż bo jeszcze sie naslucham rożnych rzeczy.
    Raz jak wyszłam na zakupy naż został z Michałem, wracam a on nad jego lóŻkiem suszy suszarka brzuszek, obi iPad i aplikacja suszarka a z drugiej strony grający miś z melodia. I jak to dziecko ma nie plakac i nie zwariować? :) dając mu tyle dźwięków na raz no ale mąż ratował sie wszystkim na te bączki :)

Gdy Helenka miala dwa miesiace i lezala w szpitalu to szumis dla pielegniarek byl bardzo bee. One generalnie wierzyly w magiczna moc uzdrawiajaca placzu na zdrowie fizyczne i psychiczne dziecka. No coz...mialam to gdzies.
    Helenka uwielbiala suszarke i bialy szum, padala moment. Julian nie jest juz niestety takim fanem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2017, 11:08

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szumis tez sie nie sprawdza, dostaliśmy go w prezencie dobrze ze sama nie kupiłam bo bym była zła :) włączam go ale to mocniej daje, tu musi byc konkretny dZwiek. Aplikacja pomaga czasami a normalna suszarka włączysz i nagle Michas odpływa :)
    Ale o suszarce samochodowej nie pomyslałam, choć u nas Michał od razu zasypia w aucie, czasami sie rozgląda ale jest raczej milczący :)

atdc2n0anx2cx72s.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnego dnia, druga w nocy, mąż trzyma płaczącego dziedzica na rękach w łazience a ja suszę oparta o framuge ledwo stojąc.
    I taki moment - spojrzeliśmy na siebie i w śmiech. Można by nam zdjęcie zrobić i podpisać - "nie śpię bo suszę dziecko" :)

lis87, eforts, Milka1991, Teklaa, Jagah, Marsylia lubią tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lis87 wrote:
    Szumis tez sie nie sprawdza, dostaliśmy go w prezencie dobrze ze sama nie kupiłam bo bym była zła :) włączam go ale to mocniej daje, tu musi byc konkretny dZwiek. Aplikacja pomaga czasami a normalna suszarka włączysz i nagle Michas odpływa :)
    Ale o suszarce samochodowej nie pomyslałam, choć u nas Michał od razu zasypia w aucie, czasami sie rozgląda ale jest raczej milczący :)

U nas tez w aucie spi. Ale to na wypadek jakby cos poszlo nie tak. Na postoju zaczal plakac albo w trakcie jazdy gdzi enie mozna stanac. Przezorny zawsze ubezpieczony :)
    Ja sama szumisia kupilam i mąż mowi, ze dobrze ze bez sensora placzu, tylko te tansza opcje. Bo 200zl to nie jest wart. Na spacerze daje rade, albo w nocy na lekkie uspokojenie, jak sie wierci tylko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2017, 11:09

lis87 lubi tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niania.ogg wrote:
    Gdy Helenka miala dwa miesiace i lezala w szpitalu to szumis dla pielegniarek byl bardzo bee. One generalnie wierzyly w magiczna moc uzdrawiajaca placzu na zdrowie fizyczne i psychiczne dziecka. No coz...mialam to gdzies.

Rady pan pielęgniarek czasami mnie dobijają. Jak Michał płakał bo go brzuch bolał i poszłam do nich mowie, ze nie robi kupy od 2dni napina sie i płaczem wpada w szał wręcz to jej rada była:proszę dac smoczka to sie uspokoi. Ot złote rady pielęgniarek, ostatnio przyszła podać mu antybiotyk Michał jadł dwie godziny wcześniej to stwierdziła, ze złe robie bo nie powinnam dziecka karmic o tej porze bo potem nie chce zjeść leków bo nie jest głodne. Takze Milan go zagłodzić, poczekać dwie godziny aż wybije godzina 14wiec czas na leki i wtedy dopiero mógłby zjeść :)
    A dzisiaj rano stwierdziła, ze Michał jest niedotykalski bo jak mu podaje przez wenflon antybiotyk (wenflon ma w stopie) to płacze...normalnie brak mi słów, nie ma tu chyba kobiet z powilania. Pielęgniarki pracujące z dziećmi powinny mieć do nich serce i inne trochę podejście.

atdc2n0anx2cx72s.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisku a czego jestescie w szpitalu? moze pisalas, ale ja nie nadążam czytac wszystkiego...

lis87 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szumis tez u nas srednio sie sprawdza ale za to tulik i swaddle me sprawdzaja sie super :) maly jest w nich caly czas na zmiane. Tylko wtedy jest spokojny. Karmimy sie piersia co 2, 3 godziny czasem co 1,5 h zalezy:)

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z kolei problem z dupka. Czerwona ma posladeczki i pachwinki z przodu. Ratujemy sie sudocremem i wietrzymy pupke, maz dzis jeszcze w domu to leciny na tetrowych pieluszkach zamiast pampersow. Oby szybko przeszlo :( Wiki jak ma zrobic siusiu albo kupke to straszniw placze, bo ja caly dol chyba piecze :(

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
‹‹ 2126 2127 2128 2129 2130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ