X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • aprilova Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zofiiia wrote:
    Chodzi o doświadczenia z jazdy autem?? To nie jest niebezpieczne bo niby jak? Ja się nawet na porodówkę autem zawiozłam.

Raczej o złe samopoczucie i dolegliwości związane z ciąża np. omdlenia. To juz w trakcie jazdy jest niebezpieczne.
    Ale podziwiam z tym jechaniem do szpitala! Haha :)

Liliana
    40tc - 3,6kg
    jspytbd.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak ja mam pt na 29.04.2017r.

Hmm czyli nie wiem co robic czy isc dzisiaj czy poczekac. Kalendarz bbf mowi mi ze jutro czas na pierwsza wizyte. :-D haha

A moze ktoras mi doradzic czy wybrac lekarza, ktory rowniez jest w tym szpitalu w ktorym zamierzam rodzic czy raczej to bez znaczenia?*_*

Milka1991 lubi tę wiadomość

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • aprilova Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Witam moje ulubione mamusie :)

miskolorowy, niania kciuki za piękne wizyty ;)

aprilova, Lokokoko witajcie, gratulujemy i zapraszamy, też przypominam że na pierwszej stronie jest tabelka pt. nasza szczegółowa lista....wystarczy w nią kliknąć i tam wpisać dane ;) aaa i podajcie mi swoje terminy porodów, Lokokoko czyba 29.04? :P

aprilova fajnie, że mamy takiego młodzieniaszka, trochę nas odświeżysz :) pytanie: czy na dziecko zdecydowałaś się świadomie? czy po prostu tak wyszło(nie musisz odpowiadać) :) czyli mamy maturzystkę, fajnie, my Cię tu do niej przygotujemy na 100% :D

lokokoko ja byłam na pierwszej wizycie też jakoś bardzo wcześnie i lekarz powiedział tylko, że jest chyba pęcherzyk ciążowy, za dwa dni pęcherzyk już był, a za tydzień jakoś serduszko, szybko bardzo ;)

witaj Dziki ;) nie potrafię Ci odpowiedzieć na pytanie, ale znalazłam coś dla Ciebie pod tym linkiem ;)
    http://www.zdrowieintymne.pl/forum/read.php?9,15324

Dzidzia pojawiła się wcześniej niż byśmy się spodziewali ale od kiedy o niej wiemy jest wręcz upragniona. :) to ja się cieszę, że są tu również starsze i bardziej doświadczone mamy, chętnie skorzystam z dobrych rad. :D a za kilka miesięcy mam nadzieję że wszystkie pochwalimy się naszymi dzieciaczkami. :)

Lokokoko, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

Liliana
    40tc - 3,6kg
    jspytbd.png
  • sandrita86 Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    ktos pisal o acardzie ja biore jest bezpieczny odstawia sie kilak tyg przed porodem . Ma nawet wlasciwosci przeciwporonne :)

ja pytałam o acard :) mi lekarka zapisała ze względu na moje duszności bo mam taką blokade oddechową i podejrzewa, że może też mi sie zakrzepry robią ;/ a jakie u Ciebie zalecenia?

p19ulhb89feboquk.png

starania od 2013 (z przerwami) od 11-2015 starania pełną parą
    4 cykle z CLO
    problem męski - mała ilość plemników
    Hashimoto
    15-03 -2016 HSG = jajowody drożne
    23-07-2016 IUI :)
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie moze jakies dobre produkty do biustu?
    Bo na rozstepy bede stosowac palners, na krocze oliwke, tylko nie wiem co na biust :/

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko dziewczyny mają różnie z tymi lekarzami ;) mnie akurat prowadzi lekarz, który pracuje w szpitalu i na pewno w nim będę rodzić, z czego się cieszę, aczkolwiek nie wiadomo czy mój ginek będzie mieć dyżur akurat jak będę rodzić ;)

aprilova poinformowaliście już pewnie rodziców?
    ustaw sobie suwaczek w podpisie ;)

zofiiia to będziesz mieć dzieciaczki praktycznie rok po roku? :)

Lokokoko ja używam teraz mleczka z rossmannu bardzo polecane a od drugiego trymestru włączę bio oil ;)

Ja przed chwilą wypiłam pyszne kakao i zastanawiam się nad powtórką, jejć herbata jest bee, tylko mleko :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2016, 11:32

Lokokoko lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina 3 wrote:
    mam do was pytanie jeszcze dziewczyny orjetujecie sie moze jak to jest w polsce jesli mam działalnosc ale ona jest zawieszona ze względu na wychowawcze w styczniu mi sie konczy , ale czasie trwania tej opieki nad dzieckiem zaszłam w ciąże to czy przysługuje mi jakies przedłuzenie tego wychowawczego czy jak to wyglada ?

nie wiem jak jest na działalności ale przy umwie o pracę jak na wychowawczym zajdziesz w ciąże to masz normalnie płatne zwolnienie i potem macierzyński. przynajmniej z tego co sie orientuje ale pewna na 100% nie jestem więc jeśli się mylę to niech mnie ktoś poprawi :)

p19ulhb89feboquk.png

4 cykle z CLO
    Hashimoto
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka, to w takim razie pojde do tego nie ze szpitala
    A jak to nleczko sie nazywa? Sexy mama? Czy jak?
    I na zmiane bedziesz smarowac mleczko z bio oil? Czy jak?
    Sorki, ze taka dociekliwa jestem :*

Mmm kakao! Chyba sama zrobie:*
    Poki co ja od rana wciagnelam kawe inke, 3 parowasy, nektarynke, kwasik ofc i teraz drozdzowke. Dobry Boże :O

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aprilova wrote:
    Dziewczyny to dopiero początek mojej pierwszej ciąży. Jak to jest z samopoczuciem w kolejnych tygodniach? Nie przechodzę tego I trymestru jakoś bardzo źle, ale w kolejnych miesiącach do szkoły zamierzam dojeżdżać jakieś 30km autem. Jestem do tego dobrze nastawiona ale coraz częściej słyszę że to dość niebezpieczne i powinnam myśleć nad innymi opcjami. Jakieś doświadczenia? :)
    Moja kolezanka tez na porodowke autem jechala sama. Bo bylo 10dni przed terminem i nawet po drodze tankowala bo bala sie ze paliwa jej zabraknie.
    A w szpitalu ja opierdzieli ze tak pozno przyjechala.

Lokokoko, zofiiia lubią tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zofiiia, kordonek, mis, domi i niania - wszystkie dziś wizytują z tego co widzę w tabeli :) będzie sporo dobrych wieści ;)

czekam jak tam po wczorajszej wizycie? ;)

Koko(może być w skrócie?) na razie się smaruję cała mleczkiem babydream fur mama, jakoś tak, fioletowe ;) a za jakieś dwa tygodnie zacznę codziennie smarować piersi, bo najbardziej się o nie obawiam tym bio oil, już bez mleczka bo będę taka tłusta że hoho ;) no zobaczę jeszcze jak to wyjdzie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2016, 11:41

Lokokoko, niania.ogg lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 13:27

• Lokokoko Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    zofiiia, kordonek, mis, domi i niania - wszystkie dziś wizytują z tego co widzę w tabeli :) będzie sporo dobrych wieści ;)

czekam jak tam po wczorajszej wizycie? ;)

Koko(może być w skrócie?) na razie się smaruję cała mleczkiem babydream fur mama, jakoś tak, fioletowe ;) a za jakieś dwa tygodnie zacznę codziennie smarować piersi, bo najbardziej się o nie obawiam tym bio oil, już bez mleczka bo będę taka tłusta że hoho ;) no zobaczę jeszcze jak to wyjdzie :D

Koko lepiej niz lokokoko:-D haha
    A wiem, wiem. Czyli teraz Twoja receptura stanue sie moja. Ale ja na brzusio bede dawac palmersa, na cycr mleczko, a poznirj tez wlacze w to bio oil. :-D lol.

Peg, ja tez ide dzis chyna na wizyte. Boje sie, bo bedzie to pierwsza wizyta

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sy-la to jesteśmy rówieśniczkami :) ja też w tym roku skończyłam 30 i cieszę się, że nie jestem sama w tym wieku i pierwszej ciąży.

Jestem na 3 dniowym zwolnieniu z wielkimi wyrzutami sumienia bo jednak chciałabym pracować jak najdłużej. Ale dla dobra dziecka przyjmuję wszystkie zalecenia lekarza.

sy__la lubi tę wiadomość

p19ulhb89feboquk.png

4 cykle z CLO
    Hashimoto
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peg no to gdzieś mi umkłaś z tą wizytą, POWODZENIA :D

Koko luzik, pewnie będzie fajny pęcherzunio ciążowy ;)

sandrita czemu masz wyrzuty sumienia? no co Ty? po co się męczyć w pracy? przecież nie robisz nikomu na złość, początki ciąży są ciężkie i każdy normalny człowiek powinien to zrozumieć ;)

znalazłam na innym wątku bardzo fajną reklamę, polecam :D
    wiecie, że łezkę uroniłam, obejrzyjcie sobie ;)

https://www.youtube.com/watch?v=yRqUTA6AegA

crying057.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2016, 12:00

Lokokoko, Omon lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrita86 super, że jesteśmy we dwie w tym wieku - zawsze raźniej :) no i jesteśmy na bardzo podobnym etapie ciąży ;)

sandrita86 lubi tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    To i ja się przedstawię dla nowych koleżanek :)
    Choć jak będziecie chciały dowiedzieć się o nas więcej, na 1 stronie tego wątku jest link do tabelki, w której znajdują się szczegółowe informacje o nas ;) Możecie się również dopisać.

Sylwia, w listopadzie skończę 30 lat, jest to moja druga ciąża - pierwszą niestety poroniłam w styczniu 2016. Tym razem wierzę, że wszystko będzie dobrze <3

Sy_la!!! to mnie zaskoczylas...nie sprawdzalam tabelki na ovu jesli chodzi o Ciebie, bo nie wiem dlaczego, ale bylam pewna ze masz ok 24-25 lat... nie wiem skad mi sie to wzielo:D a Ty tylko rok jestes mlodsza ode mnie:)a to niespodzianka.

sy__la lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudna reklama!:D ja akurat sie smialam :D

Dziewczyny zadam kleszczyn tylko blagam nir zdisujcir mnie :-D

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • zofiiia Koleżanka

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilova szczerze to nie miałam żadnego złego samopoczucia. Czułam się świetnie i robiłam praktycznie wszytko to co przed ciążą. Jazdę autem uważam za rzecz niezbędną w codziennym życiu i nie wyobrażam sobie innego środka transportu. Kto Cię tym straszył w ogóle? Jesteś młoda i będziesz się czuła dobrze- nie bój boba :)
    A ja dzisiaj wizytuję- racja. a stres mam przeogromny. Na szczęście już 12 i zostało tylko 4h. Pikawa mi dudni jakbym była niewtajemniczona w te wizyty. Ale myślę, że może być coś nie tak- przez te moje bóle brzucha. Nic nie zrobię- Wasze historie są tak różne, że nawet szukanie wspólnych mianowników nie daje niczego. Cały internet może nie istnieć bo tak jak ktoś napisał gdzieś że każda ciąża jest tak indywidualna, że porównywanie ich do siebie nie ma sensu. A ja muszę się wam jeszcze z czegoś zwierzyć (tzn. nie muszę a chcę)
    Ja wcale ale to wcale nie chciałam mieć dziecka nr 3. Było to dla mnie tak wielkim zaskoczeniem jak wygrana w totka. Ale skoro te II kreseczki już wyszły na teście zupełnie nie planowianie i niespodziewanie to pokochałam. I mam nadzieję, że Kropek będzie się miał dobrze.

atdc3e5ez7svjy5i.png
    km5scwa14pwrlpw1.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska a to psikus :-P hihi
    Tak, wiem, rozumiem - nie udzielam się aż tak bardzo na ovu, może po prostu nie jestem aż tak bardzo na świeczniku, mało kto o mnie wypytuje, wywołuje w przeciwieństwie do innych kobitek na naszym staraniowym wątku :-D
    Ale nie piszę tego z rozgoryczeniem, czy pretensją... po prostu taka refleksja mną targnęła po Twoim wpisie <3

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to raczej moje niedbalstwo...niektore dziewczyny kojarze z wieku, a Ciebie nie sprawdzalam, bo wlasnie liczba 24-25 utkwila mi w glowie:)) zycze Ci zebys sie trzymala jak 25latka, ale dla mnie milej ze ktos jest blizej mojego wieku heheheh

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
‹‹ 217 218 219 220 221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ