Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
zofiiia wrote:Chodzi o doświadczenia z jazdy autem?? To nie jest niebezpieczne bo niby jak? Ja się nawet na porodówkę autem zawiozłam.
Raczej o złe samopoczucie i dolegliwości związane z ciąża np. omdlenia. To juz w trakcie jazdy jest niebezpieczne.
Ale podziwiam z tym jechaniem do szpitala! Haha -
Tak tak ja mam pt na 29.04.2017r.
Hmm czyli nie wiem co robic czy isc dzisiaj czy poczekac. Kalendarz bbf mowi mi ze jutro czas na pierwsza wizyte.haha
A moze ktoras mi doradzic czy wybrac lekarza, ktory rowniez jest w tym szpitalu w ktorym zamierzam rodzic czy raczej to bez znaczenia?*_*Milka1991 lubi tę wiadomość
Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
Milka1991 wrote:Witam moje ulubione mamusie
miskolorowy, niania kciuki za piękne wizyty
aprilova, Lokokoko witajcie, gratulujemy i zapraszamy, też przypominam że na pierwszej stronie jest tabelka pt. nasza szczegółowa lista....wystarczy w nią kliknąć i tam wpisać daneaaa i podajcie mi swoje terminy porodów, Lokokoko czyba 29.04?
aprilova fajnie, że mamy takiego młodzieniaszka, trochę nas odświeżyszpytanie: czy na dziecko zdecydowałaś się świadomie? czy po prostu tak wyszło(nie musisz odpowiadać)
czyli mamy maturzystkę, fajnie, my Cię tu do niej przygotujemy na 100%
lokokoko ja byłam na pierwszej wizycie też jakoś bardzo wcześnie i lekarz powiedział tylko, że jest chyba pęcherzyk ciążowy, za dwa dni pęcherzyk już był, a za tydzień jakoś serduszko, szybko bardzo
witaj Dzikinie potrafię Ci odpowiedzieć na pytanie, ale znalazłam coś dla Ciebie pod tym linkiem
http://www.zdrowieintymne.pl/forum/read.php?9,15324
Dzidzia pojawiła się wcześniej niż byśmy się spodziewali ale od kiedy o niej wiemy jest wręcz upragniona.to ja się cieszę, że są tu również starsze i bardziej doświadczone mamy, chętnie skorzystam z dobrych rad.
a za kilka miesięcy mam nadzieję że wszystkie pochwalimy się naszymi dzieciaczkami.
Lokokoko, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
Monika34 wrote:ktos pisal o acardzie ja biore jest bezpieczny odstawia sie kilak tyg przed porodem . Ma nawet wlasciwosci przeciwporonne
ja pytałam o acardmi lekarka zapisała ze względu na moje duszności bo mam taką blokade oddechową i podejrzewa, że może też mi sie zakrzepry robią ;/ a jakie u Ciebie zalecenia?
starania od 2013 (z przerwami) od 11-2015 starania pełną parą
4 cykle z CLO
problem męski - mała ilość plemników
Hashimoto
15-03 -2016 HSG = jajowody drożne
23-07-2016 IUI -
Lokokoko dziewczyny mają różnie z tymi lekarzami
mnie akurat prowadzi lekarz, który pracuje w szpitalu i na pewno w nim będę rodzić, z czego się cieszę, aczkolwiek nie wiadomo czy mój ginek będzie mieć dyżur akurat jak będę rodzić
aprilova poinformowaliście już pewnie rodziców?
ustaw sobie suwaczek w podpisie
zofiiia to będziesz mieć dzieciaczki praktycznie rok po roku?
Lokokoko ja używam teraz mleczka z rossmannu bardzo polecane a od drugiego trymestru włączę bio oil
Ja przed chwilą wypiłam pyszne kakao i zastanawiam się nad powtórką, jejć herbata jest bee, tylko mlekoWiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2016, 11:32
Lokokoko lubi tę wiadomość
-
Ewelina 3 wrote:mam do was pytanie jeszcze dziewczyny orjetujecie sie moze jak to jest w polsce jesli mam działalnosc ale ona jest zawieszona ze względu na wychowawcze w styczniu mi sie konczy , ale czasie trwania tej opieki nad dzieckiem zaszłam w ciąże to czy przysługuje mi jakies przedłuzenie tego wychowawczego czy jak to wyglada ?
nie wiem jak jest na działalności ale przy umwie o pracę jak na wychowawczym zajdziesz w ciąże to masz normalnie płatne zwolnienie i potem macierzyński. przynajmniej z tego co sie orientuje ale pewna na 100% nie jestem więc jeśli się mylę to niech mnie ktoś poprawi
4 cykle z CLO
Hashimoto
23-07-2016 IUI -
Milka, to w takim razie pojde do tego nie ze szpitala
A jak to nleczko sie nazywa? Sexy mama? Czy jak?
I na zmiane bedziesz smarowac mleczko z bio oil? Czy jak?
Sorki, ze taka dociekliwa jestem :*
Mmm kakao! Chyba sama zrobie:*
Poki co ja od rana wciagnelam kawe inke, 3 parowasy, nektarynke, kwasik ofc i teraz drozdzowke. Dobry BożeKochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
aprilova wrote:Dziewczyny to dopiero początek mojej pierwszej ciąży. Jak to jest z samopoczuciem w kolejnych tygodniach? Nie przechodzę tego I trymestru jakoś bardzo źle, ale w kolejnych miesiącach do szkoły zamierzam dojeżdżać jakieś 30km autem. Jestem do tego dobrze nastawiona ale coraz częściej słyszę że to dość niebezpieczne i powinnam myśleć nad innymi opcjami. Jakieś doświadczenia?
A w szpitalu ja opierdzieli ze tak pozno przyjechala.Lokokoko, zofiiia lubią tę wiadomość
-
zofiiia, kordonek, mis, domi i niania - wszystkie dziś wizytują z tego co widzę w tabeli
będzie sporo dobrych wieści
czekam jak tam po wczorajszej wizycie?
Koko(może być w skrócie?) na razie się smaruję cała mleczkiem babydream fur mama, jakoś tak, fioletowea za jakieś dwa tygodnie zacznę codziennie smarować piersi, bo najbardziej się o nie obawiam tym bio oil, już bez mleczka bo będę taka tłusta że hoho
no zobaczę jeszcze jak to wyjdzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2016, 11:41
Lokokoko, niania.ogg lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Milka1991 wrote:zofiiia, kordonek, mis, domi i niania - wszystkie dziś wizytują z tego co widzę w tabeli
będzie sporo dobrych wieści
czekam jak tam po wczorajszej wizycie?
Koko(może być w skrócie?) na razie się smaruję cała mleczkiem babydream fur mama, jakoś tak, fioletowea za jakieś dwa tygodnie zacznę codziennie smarować piersi, bo najbardziej się o nie obawiam tym bio oil, już bez mleczka bo będę taka tłusta że hoho
no zobaczę jeszcze jak to wyjdzie
Koko lepiej niz lokokoko:-D haha
A wiem, wiem. Czyli teraz Twoja receptura stanue sie moja. Ale ja na brzusio bede dawac palmersa, na cycr mleczko, a poznirj tez wlacze w to bio oil.lol.
Peg, ja tez ide dzis chyna na wizyte. Boje sie, bo bedzie to pierwsza wizytaMilka1991 lubi tę wiadomość
Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
Sy-la to jesteśmy rówieśniczkami
ja też w tym roku skończyłam 30 i cieszę się, że nie jestem sama w tym wieku i pierwszej ciąży.
Jestem na 3 dniowym zwolnieniu z wielkimi wyrzutami sumienia bo jednak chciałabym pracować jak najdłużej. Ale dla dobra dziecka przyjmuję wszystkie zalecenia lekarza.sy__la lubi tę wiadomość
4 cykle z CLO
Hashimoto
23-07-2016 IUI -
Peg no to gdzieś mi umkłaś z tą wizytą, POWODZENIA
Koko luzik, pewnie będzie fajny pęcherzunio ciążowy
sandrita czemu masz wyrzuty sumienia? no co Ty? po co się męczyć w pracy? przecież nie robisz nikomu na złość, początki ciąży są ciężkie i każdy normalny człowiek powinien to zrozumieć
znalazłam na innym wątku bardzo fajną reklamę, polecam
wiecie, że łezkę uroniłam, obejrzyjcie sobie
https://www.youtube.com/watch?v=yRqUTA6AegA
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2016, 12:00
Lokokoko, Omon lubią tę wiadomość
-
sy__la wrote:To i ja się przedstawię dla nowych koleżanek
Choć jak będziecie chciały dowiedzieć się o nas więcej, na 1 stronie tego wątku jest link do tabelki, w której znajdują się szczegółowe informacje o nasMożecie się również dopisać.
Sylwia, w listopadzie skończę 30 lat, jest to moja druga ciąża - pierwszą niestety poroniłam w styczniu 2016. Tym razem wierzę, że wszystko będzie dobrze
Sy_la!!! to mnie zaskoczylas...nie sprawdzalam tabelki na ovu jesli chodzi o Ciebie, bo nie wiem dlaczego, ale bylam pewna ze masz ok 24-25 lat... nie wiem skad mi sie to wzielo:D a Ty tylko rok jestes mlodsza ode mnie:)a to niespodzianka.sy__la lubi tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Aprilova szczerze to nie miałam żadnego złego samopoczucia. Czułam się świetnie i robiłam praktycznie wszytko to co przed ciążą. Jazdę autem uważam za rzecz niezbędną w codziennym życiu i nie wyobrażam sobie innego środka transportu. Kto Cię tym straszył w ogóle? Jesteś młoda i będziesz się czuła dobrze- nie bój boba
A ja dzisiaj wizytuję- racja. a stres mam przeogromny. Na szczęście już 12 i zostało tylko 4h. Pikawa mi dudni jakbym była niewtajemniczona w te wizyty. Ale myślę, że może być coś nie tak- przez te moje bóle brzucha. Nic nie zrobię- Wasze historie są tak różne, że nawet szukanie wspólnych mianowników nie daje niczego. Cały internet może nie istnieć bo tak jak ktoś napisał gdzieś że każda ciąża jest tak indywidualna, że porównywanie ich do siebie nie ma sensu. A ja muszę się wam jeszcze z czegoś zwierzyć (tzn. nie muszę a chcę)
Ja wcale ale to wcale nie chciałam mieć dziecka nr 3. Było to dla mnie tak wielkim zaskoczeniem jak wygrana w totka. Ale skoro te II kreseczki już wyszły na teście zupełnie nie planowianie i niespodziewanie to pokochałam. I mam nadzieję, że Kropek będzie się miał dobrze.Milka1991 lubi tę wiadomość
-
Niebieska a to psikus
hihi
Tak, wiem, rozumiem - nie udzielam się aż tak bardzo na ovu, może po prostu nie jestem aż tak bardzo na świeczniku, mało kto o mnie wypytuje, wywołuje w przeciwieństwie do innych kobitek na naszym staraniowym wątku
Ale nie piszę tego z rozgoryczeniem, czy pretensją... po prostu taka refleksja mną targnęła po Twoim wpisieMarysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
to raczej moje niedbalstwo...niektore dziewczyny kojarze z wieku, a Ciebie nie sprawdzalam, bo wlasnie liczba 24-25 utkwila mi w glowie:)) zycze Ci zebys sie trzymala jak 25latka, ale dla mnie milej ze ktos jest blizej mojego wieku heheheh
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017