Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Lokokoko wrote:Dziewczyny póki jeszcze nie mam fb mam pytanie tutaj. Może ktoś odpowie. Chodzi mi o to że Filipek w trakcie zasypiania ma jakieś dziwne jazdy. Mianowicie kręci głową na lewo i praeo, otwiera i zamyka oczy robi dziwne miny. Macha nóżkami i rczkmi. I trwa to może z 5-10 minut i zasypia. Jestem przerażona. Mamy umowna wizytę u neurolog na środę.Reni1982
09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami
-
Heja
No więc stwierdziła,zd jest to spowodowane lekkim neisotlenieniem podczas porodu. Przepisała na syrop hydroksyzyna na 2 p tyg a jak nie pomoże to mamy brać luminal.
Ale... nie daje małemu nic. Skoro waeze dzieci też taka mają to nie będę pchać w niego takich swinst.
A jak nie wyrośnie z tego to mówi że trzeba zrobić eeg głowy. Ale ja wiem że wyrośnie i wszystko będzie dobrze
Reni1982 lubi tę wiadomość
Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
loko u nas też Maluch często przed zaśnięciem ma takie objawy, ale nie wygląda to groźnie, nawet nie pomyślałam, że może to być "leczone" (syropami) jak piszesz. Wygląda to naturalnie, a po chwili Malec zasypia więc ja nie panikuję póki co:)
U nas dzisiaj mija 12 tygodni. - jak ten czas szybko mija! Dziecko też się zmienia nie do poznania. Byliśmy już na basenie (chociaż wiem, że powinno się dopiero po 3 mies.), ale starszak ma wakacje więc wymyślamy atrakcje. Basen strasznie wymęczył Małą mimo, że nie była zbyt aktywna to dryfowanie na falach przyczyniło się do głębokiego snu przez resztę dnia:)sallvie lubi tę wiadomość
-
Hej
widzę że forum umiera a wszyscy na fb... dawno tu nie zaglądałam a chciałam zobaczyć co u Was, czy u naszych dzieci to samo- tak jak w ciąży tak i teraz masa wątpliwości. Macierzyństwo mnie pochłonęło dlatego nie za wiele po porodzie się do Was odzywalam ale proszę, dajcie znać czy jest szansa żebyście przyjęły mnie do siebie na fb
-
nick nieaktualnyHej hej koteczki :-* :-* :-* :-*.
Oj dawno mnie u was nie było , a co u Nas tak w skrócie. Ania ma już 3 msc leci ten czas jak szalony kolki już dawno minęły za to chyba zaczęło się ząbkowanie , dziąsła ma białe napuchnięte trochę , nie gorączkuje , ślini się na potęgę i strasznie marudzi , karmię ją głównie mm moja mleczna mleczarnia splajtuje i cyc jest tylko wieczorem . Chrzciny planujemy ale nie wiem kiedy jeszcze nawet , u proboszcza nie byłam . Dostaliśmy zaproszenie na ślub moja 3 siostra wychodzi za mąż , 23 Września o 16.00 . A tak to dzieci zdrowe , my też tylko szkoda , że ten czas tak szybko mija .
A to nasza Ania :-* :-* :-* :-* .
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6337fdb5a9ba.jpg
Na tym zdjęciu jest , nasz synek Grześ i Ania :-* :-* :-* :-* :-* .
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3325cf97d878.jpg
Na tym zdjęciu są nasze córeczki Marysia , ta po lewej z dłużymi włosami , po środku Ania i po prawej Gabrysia :-* :-* :-* :-* .
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9db07f28d21a.jpgagadana, Lokokoko lubią tę wiadomość
-
Hej, jutro Wikunia kończy pół roku. Ładnie podnosi główkę leżąc na brzuchu, wyciąga rączki do zabawek zawieszonych nad głową, obraca się na boczki, próbuje kciukiem trafić do ust, wczoraj nawet wyciągnęła rączki jak podawałam jej zabawkę
Jedyne z czym mamy problem to nie ciągnie głowy przy próbie trakcji. Jest cudowna, kochana, słodka... Czasem daje w kość, dała mi już kilka razy lekcję szybkiego opanowywania gniewu.
Nie ma żadnych uszkodzeń neurologicznych po tak długiej tlenoterapii (tak mi to oznajmili jakby to cud był), tarczyca pod kontrolą (chcieli jej dawkę leku zwiększyć, ale po wynikach wyszło, że nie trzeba), organizm pracuje nad naprawą serduszka (powoli tworzy się przegroda więc raczej operacja nas ominie).
I rośnie, wg lekarzy za wolno, wg mnie ładnie, systematycznie. Waży 4140 gram.
Tu jak miała miesiąc - 18.02.2017r.
[CIACH]
A tu dziś - 20.07.2017r.
[CIACH]Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2017, 09:16
Szczęśliwa Mamusia, agadana, Kjopa3, Kasialudek, Jastin76 lubią tę wiadomość
-
Krucha Jejku jeszcze o mnie pamiętasz
Jestem zakochana, i to po uszy !!
Mając ją w ogóle nie zwracam uwagi na to, że chciałam tak bardzo syna
To był raczej mój wymysł przez to, że narzeczony chciał mieć chłopaka i tak się uparłam, że syna muszę mieć.
edit. jak tam wymiary Adasia przy urodzeniu ?Miałaś cc czy sn ? Jak poród?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2017, 13:36
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
paulina.b.1991 wrote:Hanna pozdrawia
Widzę, że córa z 1 kwietnia?
I jak w której macicy była?
Bo dobrze kojarzę, że to Ty masz dwie i obstawiałaś zakłady w której jest dziecko
sallvie wrote:Widzę, że córa z 1 kwietnia?
I jak w której macicy była?
Bo dobrze kojarzę, że to Ty masz dwie i obstawiałaś zakłady w której jest dziecko
Córa z 31 marca, cc było.
No i tak samo jak brat była w prawej. Tak to ja obstawiałam.sallvie lubi tę wiadomość
-
sallvie wrote:Krucha Jejku jeszcze o mnie pamiętasz
Jestem zakochana, i to po uszy !!
Mając ją w ogóle nie zwracam uwagi na to, że chciałam tak bardzo syna
To był raczej mój wymysł przez to, że narzeczony chciał mieć chłopaka i tak się uparłam, że syna muszę mieć.
edit. jak tam wymiary Adasia przy urodzeniu ?Miałaś cc czy sn ? Jak poród?
Wiedziałam!!! No płec nie ma kompletnie znaczenia)) tez sie o tym przekonałam
A poród masakra, po 12 h porodu, rozwarcie pełne przez 2 h i partych, nagła cesarka, bo małemu zaczęło tętno spadac
Dostał tylko 7 pkt na poczatku bo był niedotleniony podczas porodu i miał problemy z oddychaniem na początku.
Na szczęście wszystko dobrze sie skończyło i synek jest zdrowyale mi jednak pozostał niesmak...
A jak u Ciebie było?
-
A u mnie kochana z zaskoczenia
Miałam jeszcze 3 tygodnie do terminu z om i równy miesiąc do terminu z usg.
W nocy o 1:30 nagle odeszły mi wody no to po karetkę i do szpitala
Tam się okazało że rozwarcie tylko na 1cm i szyjka w ogóle nie gotowa do porodu.
O 11:15 postanowili wywołać poród oksytocyną i ruszyło od razu.
Pierwsza faza porodu godzina 55 minut a parcie 15 minut
Miałam navinane krocze bo mała trochę źle si wstawiła ale szybki i prawie bezbolesny poród miałam. Po godzinie powiedziałam że mogę rodzić drugi raz teraz i jużKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
szkoda, że grupa się rozpadła, czasem tu zaglądam, ale chyba nikogo tu nie ma, mimo wszystko zapytam może ktoś jeszcze moderuje:)
Czy Wasze dzieci chwytają już nóżki i wkładają do buzi? U nas tylko jedną (lewą) i zastanawiam się czy to znak, że mała będzie leworęczna tak jak brat. -
AlsMum Ja zaglądam tutaj jak się coś pojawi bo udzielam się na innym wątku więc widzę nowości
Moja córcia w ogóle nie łapie sobie stópeka już 4,5 miesiąca ma
A co do tego czt Twoja będzie leworęczna... Hmm no moja też łapie wszystko raczej do lewwj ( do prawej też ale widać że lewą jej wygodnie ) no i pytałam dziewczyn to mówiły że takie preferencje to nawet do żeby nie skamać 2 roku się pojawiają?AlsMum lubi tę wiadomość
Przeprowadziłam się niedawno do Wrocławia
A że na macierzyńskim czasem człowiekowi brakuje zagadnąć innego człowieka, mam takie pytanie: czy jakaś młoda mama z grupy chodzi może na spacerki po Krzykach? My najczęściej spacerujemy po parku Gen. Andersa -
Nie chcecie mnie przyjąć już na fb ale moze ktos tutaj mi odpowie
dziewczyny jak to u Waszych dzieci jest z próbą trakcji? Chodzi o podciąganie głowy (brody do klatki piersiowej) z pozycji leżenia na plecach przy chwytaniu za rączki dziecka. Gdy Syn miał 3 m-ce pediatra nastraszyla nas że powinien już to robić a nie chce dźwigać ani trochę i dostaliśmy skierowanie do neurologa. Gdy miał 4 m-ce poszliśmy na ta wizytę a neurolog zupełnie spokojnie powiedziała że faktycznie nie podciaga ale ma na to jeszcze co najmniej 2 m-ce. Inny pediatra to samo. Dodam że w pionie główkę trzyma bardzo ładnie, leżąc na brzuchu również...
-
agadana
moja Nela robi tak jak mówisz od około końcówki drugiego/początku 3-ciego miesiąca
Każdy maluch rozwija się w swoim tempie i myślę że skoro dwóch lekarzy Ci powiedziało że ma jeszcze czas to ma czas
U nas podobno bardzo szybko się to zaczęło
agadana lubi tę wiadomość