X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedzie dobrze jestem pewna po prostu :)
    A dzisiaj mialas 1wsza wizte?

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zofiiia wrote:
    heh budująca wiara w moje dzidzi;) wyniki koło 12 i od razu mam kosultowac z lekarzem także się zobaczy.
    Ja też byłam w 6t4d i był pusty pecherzyk, a już 7t1d nie dosc że zarodek, to i serduszko :)

Milka1991 lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • zofiiia Koleżanka

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to była moja pierwsza wizyta. fakt że beta pewnie powie bardzo dużo. i kolejny fakt jest taki że prawdopodobne stosunki z których mogłam zajść w ciążę były dopiero początkiem sierpnia a dokładnie to 7-8 sierpień. czyli tydzień po owulacji. pierwszy test ciążowy pozytywny wyszedł 17.08 kreseczka blada ale już w niedzielę była mega wyraźna. znacie się o wiele więcej na tych bliczeniach niż ja i co powiecie? dodam że brzuch mnie boli i od nowa mam beżowa wydzielinę już tak samo ciemną jak wczoraj rano. a po tym badaniu to już w ogóle ciapkam po wkladkach. jak to lekarz powiedział jeśli wynik bety będzie rokujacy to przepisał duphaston ale da znać jak zadzwonię co robic

atdc3e5ez7svjy5i.png
    km5scwa14pwrlpw1.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zofiiia wrote:
    to była moja pierwsza wizyta. fakt że beta pewnie powie bardzo dużo. i kolejny fakt jest taki że prawdopodobne stosunki z których mogłam zajść w ciążę były dopiero początkiem sierpnia a dokładnie to 7-8 sierpień. czyli tydzień po owulacji. pierwszy test ciążowy pozytywny wyszedł 17.08 kreseczka blada ale już w niedzielę była mega wyraźna. znacie się o wiele więcej na tych bliczeniach niż ja i co powiecie? dodam że brzuch mnie boli i od nowa mam beżowa wydzielinę już tak samo ciemną jak wczoraj rano. a po tym badaniu to już w ogóle ciapkam po wkladkach. jak to lekarz powiedział jeśli wynik bety będzie rokujacy to przepisał duphaston ale da znać jak zadzwonię co robic
    Jakaś tam specjalistką nie jestem.. ale skoro owulacje miałaś 7- 8 sierpień (moze po prostu się przesunela) to termin porodu wypada na 30 kwiecień, czyli tydzień później niż masz na suwaczku.
    Zobacz sobie tutaj : https://bellybestfriend.pl/kalkulator-daty-porodu.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2016, 18:54

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz po wizycie. Wszystko jest dobrze. Dzidziuś ma 2,1cm :-)

zofiiia, Donia12, nutella_, pati87, sy__la, sandrita86, Szczęśliwa Mamusia, Milka1991, niania.ogg, Maniuś, Agga, ewela86, slodka100 lubią tę wiadomość

• zofiiia Koleżanka

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa czyli jeszcze teoretycznie mogłabym być kwietniowka. okaże się jutro bądź w piątek na razie się nie nastawiam :)

atdc3e5ez7svjy5i.png
    km5scwa14pwrlpw1.png
  • Ainade Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Ja przez oststni tydzień przeszłam dużo za dużo
    W środę dostałąm krwawienia wyleciał jakiś czop byłam już wręcz pewna że to koniec ;(
    poleciałam szybko do lekarza i jest pęcherzyk a tam maleństwo 0,24 cm jednak jedna wielka niewiadoma czy ciąża się rozwija czy dzidzia będzie żyć ??
    czwartek beta która pokazała wynik 7404 ale cóż tam jedna beta trzeba powtóżyć w poniedziałek w między czasie leżenie i zastrzyki z progesteronu powiększona dawka luteiny i duphastonu.
    przyszedł poniedziałek kolejny zastrzyk kolejna beta i kolejne usg. wyniki po 16
    na usg pęcherzyk jest. dzidzia nie widać ( sprzęt szpitalny) wynik bety 28542 pani doktor: "no to oddychamy"
    chyba jest już ok kolejna wizyta w poniedziałek !!! ja już się strasznie martwię czy uda mi się usłyszeć serduszko

zofiiia, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

23.03.2010 Synuś Mój Skarb
    31.03.2016 (*)aniołek(*) {12tc}
    gann3e3k71jnzm0q.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peg gratuluje :-*

Dziewczyny kciukam za Was wszystko bedzie dobrze. Badzcie dobrej wiary!

Peg lubi tę wiadomość

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainade to się stresu najadlas. Mam nadzieję, że będzie dobrze.

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Ainade Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj najadłam się najadłam ;( szczerze ?? ja już nie dawałam szans tej ciąży ale widze że ten maluszek chce żyć !!! będę o niego walczyć

Lokokoko, Maniuś lubią tę wiadomość

gann3e3k71jnzm0q.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzirwczyny co jesli chodzi o cellulit?
    Boje sie, ze cos zaczyna sie mi dziac zlego na nogach :(

No i zamowilam sobie oliwke do krocza:-P

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofiiia jeśli miałaś opóźnioną owulację, a test ciążowy wyszedł 17.08 blada kreseczka, to wg mojej opinii po prostu jeszcze za wcześnie, aby coś konkretnego zobaczyć na USG. Głowa do góry i włącz pozytywne myślenie, przynajmniej na tydzień do kolejnej wizyty ;) beta już potwierdzi co się dzieje z ciążą... wierzę, że wszystko będzie OK.

Ainade Kochana, to żeś się najadła strachu co nie miara, ale widać Dzidzia chce być z Tobą i nie uśmiecha się jej nigdzie wychodzić! Super, że wszystko okazało się w porządku. Kolejny przypadek, że krwawienie nie oznacza nic złego <3 oszczędzaj się i dużo odpoczywaj - musi być dobrze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2016, 19:47

Ainade, zofiiia, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Ainade Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syla Ty już koniec 8 tc ale czas zapiernicza !!! hehe no w sumie jakby nie patrzyć ja początek 7 ;) kurcze ten tydzień mi uciekł normalnie ;)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

gann3e3k71jnzm0q.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainade wrote:
    Syla Ty już koniec 8 tc ale czas zapiernicza !!! hehe no w sumie jakby nie patrzyć ja początek 7 ;) kurcze ten tydzień mi uciekł normalnie ;)

No to fakt ;) niby czas zapiernicza, ale mi się trochę jakby dłuży.. dziś do 15 leżałam sobie w łóżku w piżamie - a miałam tyle do zrobienia w domu. Dopiero po południu jak poszłam do kuchni zrobić coś na obiad, okazało się zamrażalnik się wyłączył (nie wiem od kiedy był wyłączony) i miałam sporo sprzątania w całej kuchni. To co można było domrozić to po włączeniu wsadziłam z powrotem, a co już się rozmroziło wyjęłam... i teraz mam 3 różne mięsa i co tu z tym zrobić... białą kiełbasę już ugotowałam to jutro barszcz zrobię, z truskawek zrobiłam kompot, pierogi musiały być dziś na obiad ehhhh....

Ainade, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Ainade Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha no to miałaś co robić ;)
    też bym tak sobie poleżała do 15 ale mój 6 latek mi na to nie pozwoli choć i tak jest bardzo wyrozumiały ;)
    a jutro pierwszy dzień w szkole !!! mamusia ma stresa !! ;)

gann3e3k71jnzm0q.png
  • sandrita86 Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofiija ja tez jestem zdania, że za wsześnie na pożegnanie i ciąża może byćmłodsza więc kciuki za betę trzymam :*

ja byłam dzisiaj u lekarza pierwszego kontaktu na ekg z tym moim oddechem ale wyszło wszystko dobrze, płuca czyste a problem jak miałam tak mam ;/
    mi się wydaje, że to wszystko z powodu mega wzdęcia, które nie ustępuję. Metodą prób i błędów testuje, które produkty służą,a których unikać ale i tak sie męczę strasznie ;/ uwierzcie, ze wolałabym już wymioty niż to.

na wizytę planuje się na wtorek umówić bo oczywiście się martwię czy z juniorem wszystko ok i najchętniej to bym codziennie chciała podglądać czy wszystko się dobrze rozwija ;)

p19ulhb89feboquk.png

starania od 2013 (z przerwami) od 11-2015 starania pełną parą
    4 cykle z CLO
    problem męski - mała ilość plemników
    Hashimoto
    15-03 -2016 HSG = jajowody drożne
    23-07-2016 IUI :)
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zofiiia wrote:

Mamy podobne suwaczki ale tak dla wyjaśnienia powiem jak było u mnie. Byłam na wizycie u gina (w sprawie torbieli) 28 września. Przepisal mi leki i powiedział ze nie musze się zabezpieczac bo cykl bezowulacyjny... jak widać jednak nie był. Jak byłam na wizycie musiało być juz po owulacji. Seksilisy się 24 lipca i pewnie wynikiem tego jest mój dzieć w brzuchu. To teraz zobacz jaka jest duza różnica między 24 lipca o 8 sierpnia. 2 tygodnie! Moja ciąża może być nieco starsza niż wskazuje suwak (zobaczymy jutro po usg) a Twoja jest z pewnością młodsza. Także uszy do góry - wszystkie mocno kibicujemy i nie dopuszczamy złych myśli!

zofiiia lubi tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainade Kochana Maleństwo walczy , jaki silny mały człowieczek :* . Kochana niech moje duszyczki , i nad wami czuwają :* .

Ainade, Lokokoko lubią tę wiadomość

• Donia12 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co słychać u Gakin? Ostatni raz pisała tydzień temu że szpitala przypięta do kroplówki i od tej pory cisza:(

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moja mama doporowadza mnie do furii. Dla dorbra babla staram sie nie denerwowac, ale sie nie da.

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
‹‹ 223 224 225 226 227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ