Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
zofiiia wrote:heh budująca wiara w moje dzidzi;) wyniki koło 12 i od razu mam kosultowac z lekarzem także się zobaczy.
Milka1991 lubi tę wiadomość
-
to była moja pierwsza wizyta. fakt że beta pewnie powie bardzo dużo. i kolejny fakt jest taki że prawdopodobne stosunki z których mogłam zajść w ciążę były dopiero początkiem sierpnia a dokładnie to 7-8 sierpień. czyli tydzień po owulacji. pierwszy test ciążowy pozytywny wyszedł 17.08 kreseczka blada ale już w niedzielę była mega wyraźna. znacie się o wiele więcej na tych bliczeniach niż ja i co powiecie? dodam że brzuch mnie boli i od nowa mam beżowa wydzielinę już tak samo ciemną jak wczoraj rano. a po tym badaniu to już w ogóle ciapkam po wkladkach. jak to lekarz powiedział jeśli wynik bety będzie rokujacy to przepisał duphaston ale da znać jak zadzwonię co robic
-
zofiiia wrote:to była moja pierwsza wizyta. fakt że beta pewnie powie bardzo dużo. i kolejny fakt jest taki że prawdopodobne stosunki z których mogłam zajść w ciążę były dopiero początkiem sierpnia a dokładnie to 7-8 sierpień. czyli tydzień po owulacji. pierwszy test ciążowy pozytywny wyszedł 17.08 kreseczka blada ale już w niedzielę była mega wyraźna. znacie się o wiele więcej na tych bliczeniach niż ja i co powiecie? dodam że brzuch mnie boli i od nowa mam beżowa wydzielinę już tak samo ciemną jak wczoraj rano. a po tym badaniu to już w ogóle ciapkam po wkladkach. jak to lekarz powiedział jeśli wynik bety będzie rokujacy to przepisał duphaston ale da znać jak zadzwonię co robic
Zobacz sobie tutaj : https://bellybestfriend.pl/kalkulator-daty-porodu.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2016, 18:54
-
nick nieaktualny
-
Witajcie
Ja przez oststni tydzień przeszłam dużo za dużo
W środę dostałąm krwawienia wyleciał jakiś czop byłam już wręcz pewna że to koniec ;(
poleciałam szybko do lekarza i jest pęcherzyk a tam maleństwo 0,24 cm jednak jedna wielka niewiadoma czy ciąża się rozwija czy dzidzia będzie żyć ??
czwartek beta która pokazała wynik 7404 ale cóż tam jedna beta trzeba powtóżyć w poniedziałek w między czasie leżenie i zastrzyki z progesteronu powiększona dawka luteiny i duphastonu.
przyszedł poniedziałek kolejny zastrzyk kolejna beta i kolejne usg. wyniki po 16
na usg pęcherzyk jest. dzidzia nie widać ( sprzęt szpitalny) wynik bety 28542 pani doktor: "no to oddychamy"
chyba jest już ok kolejna wizyta w poniedziałek !!! ja już się strasznie martwię czy uda mi się usłyszeć serduszkozofiiia, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
23.03.2010 Synuś Mój Skarb
31.03.2016 (*)aniołek(*) {12tc}
-
Zofiiia jeśli miałaś opóźnioną owulację, a test ciążowy wyszedł 17.08 blada kreseczka, to wg mojej opinii po prostu jeszcze za wcześnie, aby coś konkretnego zobaczyć na USG. Głowa do góry i włącz pozytywne myślenie, przynajmniej na tydzień do kolejnej wizyty
beta już potwierdzi co się dzieje z ciążą... wierzę, że wszystko będzie OK.
Ainade Kochana, to żeś się najadła strachu co nie miara, ale widać Dzidzia chce być z Tobą i nie uśmiecha się jej nigdzie wychodzić! Super, że wszystko okazało się w porządku. Kolejny przypadek, że krwawienie nie oznacza nic złegooszczędzaj się i dużo odpoczywaj - musi być dobrze!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2016, 19:47
Ainade, zofiiia, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Ainade wrote:Syla Ty już koniec 8 tc ale czas zapiernicza !!! hehe no w sumie jakby nie patrzyć ja początek 7
kurcze ten tydzień mi uciekł normalnie
No to faktniby czas zapiernicza, ale mi się trochę jakby dłuży.. dziś do 15 leżałam sobie w łóżku w piżamie - a miałam tyle do zrobienia w domu. Dopiero po południu jak poszłam do kuchni zrobić coś na obiad, okazało się zamrażalnik się wyłączył (nie wiem od kiedy był wyłączony) i miałam sporo sprzątania w całej kuchni. To co można było domrozić to po włączeniu wsadziłam z powrotem, a co już się rozmroziło wyjęłam... i teraz mam 3 różne mięsa i co tu z tym zrobić... białą kiełbasę już ugotowałam to jutro barszcz zrobię, z truskawek zrobiłam kompot, pierogi musiały być dziś na obiad ehhhh....
Ainade, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
haha no to miałaś co robić
też bym tak sobie poleżała do 15 ale mój 6 latek mi na to nie pozwoli choć i tak jest bardzo wyrozumiały
a jutro pierwszy dzień w szkole !!! mamusia ma stresa !!23.03.2010 Synuś Mój Skarb
31.03.2016 (*)aniołek(*) {12tc}
-
Zofiija ja tez jestem zdania, że za wsześnie na pożegnanie i ciąża może byćmłodsza więc kciuki za betę trzymam :*
ja byłam dzisiaj u lekarza pierwszego kontaktu na ekg z tym moim oddechem ale wyszło wszystko dobrze, płuca czyste a problem jak miałam tak mam ;/
mi się wydaje, że to wszystko z powodu mega wzdęcia, które nie ustępuję. Metodą prób i błędów testuje, które produkty służą,a których unikać ale i tak sie męczę strasznie ;/ uwierzcie, ze wolałabym już wymioty niż to.
na wizytę planuje się na wtorek umówić bo oczywiście się martwię czy z juniorem wszystko ok i najchętniej to bym codziennie chciała podglądać czy wszystko się dobrze rozwija
starania od 2013 (z przerwami) od 11-2015 starania pełną parą
4 cykle z CLO
problem męski - mała ilość plemników
Hashimoto
15-03 -2016 HSG = jajowody drożne
23-07-2016 IUI -
zofiiia wrote:to była moja pierwsza wizyta. fakt że beta pewnie powie bardzo dużo. i kolejny fakt jest taki że prawdopodobne stosunki z których mogłam zajść w ciążę były dopiero początkiem sierpnia a dokładnie to 7-8 sierpień. czyli tydzień po owulacji. pierwszy test ciążowy pozytywny wyszedł 17.08 kreseczka blada ale już w niedzielę była mega wyraźna. znacie się o wiele więcej na tych bliczeniach niż ja i co powiecie? dodam że brzuch mnie boli i od nowa mam beżowa wydzielinę już tak samo ciemną jak wczoraj rano. a po tym badaniu to już w ogóle ciapkam po wkladkach. jak to lekarz powiedział jeśli wynik bety będzie rokujacy to przepisał duphaston ale da znać jak zadzwonię co robic
Mamy podobne suwaczki ale tak dla wyjaśnienia powiem jak było u mnie. Byłam na wizycie u gina (w sprawie torbieli) 28 września. Przepisal mi leki i powiedział ze nie musze się zabezpieczac bo cykl bezowulacyjny... jak widać jednak nie był. Jak byłam na wizycie musiało być juz po owulacji. Seksilisy się 24 lipca i pewnie wynikiem tego jest mój dzieć w brzuchu. To teraz zobacz jaka jest duza różnica między 24 lipca o 8 sierpnia. 2 tygodnie! Moja ciąża może być nieco starsza niż wskazuje suwak (zobaczymy jutro po usg) a Twoja jest z pewnością młodsza. Także uszy do góry - wszystkie mocno kibicujemy i nie dopuszczamy złych myśli!zofiiia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny