Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejda - Norwegia

Antonelka rozumiem ze to mialo byc do mnie... nigdzie nie napisalam ze potwierdzil lekarz ciaze a i powiem szczerze ze sama jestem zdziwiona i wystraszona lekko ta cala opieka tutaj. Jak bylismy na pogotowiu po powrocie z wakacji z bolami nikt nie sprawdzil czy jestem w ciazy pobrali krew i mocz zeby sprawdzic czy nie ma infekcji ale traktowali mnie jakbym byla w ciazy chociazby po tym jak na koncu uslyszalam : z racji ze jestes w ciazy nie placisz za dzisiejsza wizyte .

Dzisiaj tez powiedzialam ze robilam testy i tyle im wystarczylo ... zreszta widzialam jak wpisywal na komputerze ze to 5 tydz i na koniec tez poszlam zapytac dlaczego nie ma mojego rachunku pani w okienku powiedziala ze nie place bo to ciaza

Sama jeszcze nie wiem jak to jest i czego sie spodziewac,wiec moze troche zrozumienia zamiast krytyki ja napisalam tylko jak bylo na wizycie.

madziaaa lubi tę wiadomość

• Goja88 Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    wlasnie pomyslalam a jak ja plamilam bo mam ciaze pozamaciczna? o kurde

Monia nie panikuj kochana dużo kobiet ma plamienia na początku ciąży i wszystko jest ok ... u ciebie też będzie wszystko dobrze zobaczysz

Milka1991 lubi tę wiadomość

Mutacja MTHFR c677t, mutacja PAI -1 4g PCOS hiperprolaktynemia z mikrogruczolakiem, Ana1Ana 2 +
    Lipiec 2016/ 11dpo beta 23,12/ 13dpo beta 100,90/ 15dpo 407,5/ 18dpo beta 1797/ 19dpo jest pęcherzyk 3 mm/16.08 jest serduszko moje małe :*eiktskjoub2m1k06.png
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goja88 wrote:
    Monia nie panikuj kochana dużo kobiet ma plamienia na początku ciąży i wszystko jest ok ... u ciebie też będzie wszystko dobrze zobaczysz

Dokładnie to miałam pisać. Sama znam kilka przypadków

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 20:29

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rita, na moim poprzednim wątku były 2 dziewczyny z Norwegii. Jedna teraz znowu jest w ciąży z terminem na grudzień

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niania, moja córka ma rok i noszę ją normalnie. Waży jakies 9,5kg. Myślę, że organizm przyzwyczajony. Przynajmniej tak sobie wmawiam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 20:33

niania.ogg lubi tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• niania.ogg Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze, to do mnie przemawia :) rzeczywiście, przecież ciało jest wyćwiczone.. uspokoiłaś mnie, dzięki Kahaśka :)

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rita troszke do Ciebie ale bardziej ogolnie - moja kolezanka byla u gina w 6 tc i miala tylko badanie tradycyjne. Nie miala bety i stwierdzil ciaze stad zastanawialam sie czy az tak zmienia sie na poczatku budowa narzadow wewnetrznych :-)

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja juz po wizycie. Jest pęcherzyk. Na razie wszystko jest tak jak być powinno.

Co do noszenia, to ja też noszę i hmmm teraz jeszcze ok, ale myślę, że jak brzuch będzie większy, to będę baaaaaaaaaardzo ograniczać. Mój kloc waży około 12kg. Jest co nosić.

A co do plamienia, to nie przejmowałabym się na zapas. W poprzedniej ciąży dużo plamiłam, pomimo brania luteiny. Jak skończy się 1 trym. tak skończyły się plamienia :)

niania.ogg, Milka1991, Antonelka, nudhar, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ritka bardzo się cieszę, że wizyta udana i dostałaś gifta :) a z usg poczekaj, jeśli wszystko jest ok to tak jak pisze Ejda, nie ma sensu iść za wcześnie, lepiej chwilę poczekać i mieć później piękny obraz na usg :)
    aaa i nie nerwujsja, Antonelka się po prostu zastanawiała :P
    ach te ciążowe hormony :*

Promyczek gratki ! już Cię zapisuję :)

Goja możesz odetchnąć na razie z ulgą, pęcherzyk na swoim miejscu, super ;)

Iga ładna betka, niech dalej tak rośnie :)

Antonelko myślę żę ciążę potwierdza przede wszystkim(jeśli nie ma usg) wynik testu ciążowego, potem bhcg, wygląd macicy, endometrium...:P
    No wydaje mi się, że lekarz nie mówi że jesteśmy w ciąży tylko dlatego że spóźnia nam się okres, jakąś podtawę musi mieć ;)

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brązowe podplamianie, to nie tragedia. Jakby było dużo i czerwono i do tego bóle, wtedy możesz zacząć się martwić. Przyjaciółka miała czerwone i sporo, a np okazało się, że do z nadżerki, bo z racji tego, że w ciąży wszystko bardziej jest ukrwione, to coś się tam sączyło. Także spokojnie, będzie ok:):)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo i Zakręcona współczuję, ale co się odwlecze, to nie uciecze.

Szczęśliwa gratuluję :) I gratulacje dla widocznych pęcherzyków. Oby ich było jak najwięcej :)Trzymam więcej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miało być trzymam kciuki :)

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka pięknie dziękuje :)
    jeszcze zapomniałam napisac ze biore lutke,progesteron 47 miałam przy drugiej becie,no i chyba jestem tu najstarsza :P

madziaaa, Milka1991 lubią tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaka masz 2 bete?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyczek, to Twoja pierwsza ciążą??

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Milka pięknie dziękuje :)
    jeszcze zapomniałam napisac ze biore lutke,progesteron 47 miałam przy drugiej becie,no i chyba jestem tu najstarsza :P
    Widziałaś mój awatar? ;)

madziaaa, Milka1991 lubią tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak pierwsza. 13 dpo-42
    15 dpo -74,5

2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kahaśka owszem wpadła mi w oko :) ale ja jestem starsza od węgla:P

kahaśka lubi tę wiadomość

2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety wiek się nie pyta, ale czy liczba w Twoim niku=wiek??

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak rodziłam córkę to się w szpitalu dziwili, bo to szpital powiatowy to takich starych pierwiastek nie mieli :P

BGRAp2.pngFBmcp2.png

‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ