X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonem nie wiem bo ja piszę na jednym inaczej bym się pogubila. Zdjęcie z lipca pokażę. Na nim jeszcze nie miałam brzuszka...

gannrjjgludxthfp.png[img][/img]tjkgv4f.pngwp12us3.png
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4aa2937ca7d4.jpg

Szczęśliwa Mamusia, Magni, Maniuś, Milka1991, Lokokoko lubią tę wiadomość

• mrik Ekspertka

Wysłany: 10 września 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej dziewczyny a sprawdzacie sobie temperature czasem?

ja codziennie rowno 37, dzis 37.4 i juz ''wariuje'' czy czasem nie za wysoka...

to chyba podswiadomie chce siebie przekonac by isc za tydzien czy dwa jeszcze raz na usg..
    tutaj w UK kolejne mam dopiero w 12 tyg. nie wytrzymam haha :O

o148l6d8octf4x0k.png
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrik kochana a czemu sprawdzasz. Słońce jesteś w ciąży i się tym ciesz. Ja temperatury nie mierze bo i po co. Wizytuje co 4 tyg. Następna wizyta dopiero 23 września. Co więcej mam sąsiadkę która w ciąży z 3 dzieckiem też początki widzę. A wczoraj wynosiła z samochodu skrzynkę buraków wiadro ziemniaków i tak na 4 piętro taszczyla. Az się zawstydzilam.

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w sobotni poranek :) dzisiaj na kalendarzu mam serduszko, że mija nawiększe zagrożenie dla ciąży :) mam nadzieje, że tak właśnie jest. we wtorek mam wizytę i usg, troszkę się już stresuje. na tyg nie mam czasu o tym myśleć, ale jak przychodzi weekend to wiadomo.

Justa strasznie mi przykro :( sprawdz jeszcze na jednym usg czy to się potwierdzi. zdołowałam się wczoraj tym wpisem i poszłam szybko spać...

mawtię się czy z moją dzidzią wszystko w porządku, starałam się długo i już mi brakowało sił, nie wiem jak bym przeżyła strate i ewentualne kolejne lata starań :(

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny! Dzisiejszy dzien przechodzi do historii. Mianowocie pierwszy raz brak mdlosci! :D

Mrik kochana, wyrzuc ten termometr w cholere :-D i naucz sie cieszyc ciaza. Wiadomo chcesz zobaczyc bobo, ale stresem mu nie pomagasz kochana :* ja od kad zrobilam test (robilam ich 7) ani razu nie mierzylam tempki.

Angelika zartujesz? Matko, to nie miał jej kto pomoc czy jak? :)
    Przylomnialo mi sie teraz, ze jeszcze jak nie wiedzialam, ze jestem w ciazy(byl to dzien przed zrobieniem testu) chcialam wynosic dywany i trzepaczka dawac po nich, ale cos mnie tak piklo, ze a noz moze nie powinnam dzwigac i przeczucia sie spelnily. Gdzies tam czytalam, ze maxymalne obciazenie dla kobiet w ciazy to 2,5kg. :)

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa....wiem że żadne słowa nie ukoją tego co teraz przezywasz... Mi się to w głowie nie mieści i nigdy tego nie zrozumiem dlaczego tak musi być... Dziś jest dobrze jutro koniec... Tak bardzo Ci współczuję i myślami jestem z Tobą... Wierzę że w końcu znajdziesz przyczynę poronień... Moja znajoma straciła dwie ciążę w 11 tygodniu... Przy drugiej u lekarza była co dwa dni!!! A ten cap nic nie widział... Po stracie pojechała do kliniki ginekologicznej w Krk i tam okazało się że ma przegród ę na macicy, przez którą dziecko mogło rozwijać się tylko do tego etapu a później z braku miejsca poprostu umieralo... Jak lekarz jej prowadzący tego nie widział??? Zrobili jej operację w tej klinice i dziś ma piękne i zdrowe dwie córeczki... Wierzę że i Ty inne dziewczyny które musiały nas opuścić, znajdziecie w końcu przyczyny strat!!! Trzymam kciuki za każdą z Was...

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko serio mówię. Ja się staram jak najmniej itd. Ale mam córkę i muszę ja podnosić zakupy duże też robię. No jakoś żyć trzeba. Wczoraj z mała byłam w szkole po syna i dodatkowo jeszcze plecak syna na plecy. Bo przecież mamy jego koleżanek niosły plecaki. Wygladalam jak słoń hahahah.

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrik, wyższa tempka jest ok, jakby spadała to znak, że progrsteron spada a to zagraża ciąży. Także luzik ;)

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• IGA.G Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio na bhp miałam, że kobieta w ciąży może nosić 2 kg, czasem ale rzadko do 5 kg. ja staram się nie nosić ciężkich rzeczy, nawet na zakupy idę z mężem i nie noszę prawie w cale. w szkole jak nosiłam pakiety podręczników do sali to po jednym chodziłam jak wariatka ;p

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Donia12 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) u mnie dzisiaj tez bez mdłości. I dobrze i źle :) jak zwykle nie dogodzisz :D
    Dobrze że chociaż cycki bolą!

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • angelika1984 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama ma koleżankę i 20 lat temu była w ciąży i lekarz spisał ta ciążę na straty. Pani Sławka poszła jeszcze do innego lekarza. I gdyby posłuchała tamtego pierwszego to dziś nie miałaby córki Marty.

• mrik Ekspertka

Wysłany: 10 września 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiscie dziewczyny, ze macie racje, ja wiem, ze robie bez sensu, ale to chyba temu, ze po prostu nie wierze, ze takie szczescia sa w drodze i najchetniej ciagle bym serca ogladala i sluchala <3 mam PCOS, miesniak duzy plus milion mysli w glowie i chce wiedziec teraz juz natychmiast, ze nadal wszystko jest w porzadku :) ale za razem nie przyjmuje innej opcji nawet, wiec TAK odkladam ten termometr! :D

Lokokoko no to milo weekend zaczelas bez mdlosci :) powiem Ci, ze ja jako tako ich nie odczuwam czesto, ale z kolei na mieso patrzec nie moge i jedyne co jem to kanapki z bulka pomidorem oraz zupy warzywne moge spijac litrami, wymiotow brak :)

dziewczyny to spokojnego i blogiego weekendu WAM zycze :*

Lokokoko lubi tę wiadomość

o148l6d8octf4x0k.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznam Wam, ze ja tez sporo nosze i nie czuje abym "dzwigala" bo wszystko na miasre swoich mozliwosci. W zniwa nosilam wiadra ze zbozem, pozniej wykopki ziemniakow ale kosze juz nosil maz, zdazylo mo sie niesc tez skrzynke ze sloikami, albo z piwnicy skrzynke ziemniakow. Czasami zakupy ze sklepu mam ciezsze ;) wiec nie popadam w paranoje jak niektore pisza, ze sie boja butelke wody ze sklepu przyniesc heheh.. czytalam, ze ciezarna spokojnie moze do 5kg nosic ;) przeciez niektore maja tez starsze dzieci i tez je jeszcze nksza na rekach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2016, 09:54

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś z tego co mi mówiłam moja dr to przegrody macicy można nie widzieć na usg, ja miałam badanie macicy hsg - i wtedy wychodzą jakieś nieprwidłowości w budowie macicy czy niedrożne jajowody

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA, tez ide we wtorek na USG ale zwykle.
    Prenatalne 2 tyg pozniej, cholera ciagle kombinuje jak je poprzesuwac.
    Kiedy mowiliscie takiej dalszej rodzinie o ciazy, albo kiedy macie zamiar powiedziec?
    Ja bym poczekala do prenatalnych ale dzis mam impreze rodzinna i mysle ze juz widac u mnie ciaze. Wszyscy wiedza ze sie staralismy, nie pale, brzuszek troche widac a przed ciaza sporo schudlam wiec jak mnie ost widzieli mialam plaski.
    i mam dylemat.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm no racja. W paranojr nie ma co popadac... Mnie to tylko wkurza jak widze ciezarna z papierosem.
    Podam przyklad mojej bratowej. Starali sie o dziecko 3 lata, ona winr zrzucala na mojego brata. A jak juz zaszla w ta ciaze, to calutka ciaze palila papierosy, maly urodzil sie z straszna zoltaczka, anemia. Naswietlania i te wszystkie cuda. Jak go karmila tez jarala. Ale wymadrzala sie, ze jest bankiem zywnosci. Robi awanture, ze w przedszkolu jest dziecko z robakami(wiadomo, kazdy by sie uniosl), alr ona ma w domu taki syf ze to sen. Nocnik malego znajduje sie na seodku salonu i wszyscy goscie musza ogladac to jal on sie wyproznia. Ja osobiscie tego nie lubie. Ona jest wiecznir chora, dba o swoja dupr. Maly ma juz ponad 3 lata. A w ogole nie ma zebow, bo ciagle zwlki. Lizaki itp. Tylko ja pytam po cholere w takim razie robic z siebie mamusie idealna i gadac u dentysty, ze babcia daje malemu slodycze skoro ona sama to robi. A wydaje kase w bloto. Bo rozumiem Gdyby przestrzegala zalecen. Raz tez jej mowie, ze malemu pasowalo by zalapisowac zeby to sie ze mna wyklocala. Ale hello to ja mam wyksztalcenie medyczne e kierunku higienistki stom z wzorowym wynikiem. A nie ona. Jerrbana chodzaca encyklopedia.
    Sorki musialam sie wyzyc, :-D caluje Was!!!

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mówiłam jeszcze praktycznie nikomu z rodziny i znajomych, wie tylko mąż, przyjaciółka i moja pomoc nauczyciela ( chciałam żeby mnie troszkę odciążyła w pracy). 25 września mam urodzinki chrześniaczka i wtedy powiem najbliższym - rodzicom, teściom, siostrom itp a reszta już chyba samo się rozniesie :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka pytalas o to jak się mają sprawy z L. To już nie jesteśmy razem. I nie będziemy. On żyje w innym świecie. Dostał wczoraj wypłatę pogadal chwilę. Potem poszedł chlac na całą noc. Dziś jest u kumpla w moim mieście. Zadzwonil do mnie ale nie slyszalam i nie odebralam i do mojej mamy odebralam i mówi ze jestem u kolegi ale nie mam czasu przyjść bo jestem już umówiony z kolegami. Zresztą ja nie chcę więcej cię oglądać. Poryczalam się bo chodzi o dzieci mała chodzi i wola tata tata tata. A on odpowiada na to niech Wola i niech dziękuję mamie że tak wyszlo

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko szkoda gadać nawet :( przykre to

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
‹‹ 284 285 286 287 288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ