Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
duśkaaa wrote:Kobietki jak mogę zrobić stopkę u dołu i paseczki z terminami?
Wchodzisz w ustawienia -> społeczność -> twój podpis na forum (tak wklejasz link z utworzonym suwaczkiem)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2016, 13:36
-
IGA.G wrote:Duśka witamy! ja tez po dłuższych staraniach - 4 inseminacje, do in vitro się szykowaliśmy, ale udało się naturalnie
ja raz jestem pełna szczęścia a raz obaw. mam nadzieje, że będzie dobrze.
to mamy dokładnie takie same odczucia:) Staram się sobie wytłumaczyć że skoro po takim czasie i po tylu wylanych łzach i zaledwie miesiąc po ostatnim in vitro, zupełnie się tego nie spodziewając, zobaczyłam te wymarzone dwie kreski to Bóg tak chciał i teraz już pójdzie wszystko bez większych komplikacji... no ale wiadomo są gorsze dni takie jak wczoraj i dzisiaj. Wczoraj zamówiłam sobie dopplera, podobno pomaga w tych gorszych dniach - zobaczymy czy rzeczywiście słychać będzie serduszko -
duśkaaa wrote:Wczoraj zamówiłam sobie dopplera, podobno pomaga w tych gorszych dniach - zobaczymy czy rzeczywiście słychać będzie serduszko
-
ja jutro zaczynam 12 tc, myślałam, że będę troszkę spokojniesza a gdzie tam, jak się martwiłam tak będę się martwiła pewnie ;p ale wierzę, tak jak ty, że w końcu musi być z górki
swoje wycierpiałyśmy, to teraz przyszedł czas na łzy szczęścia
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Monika34 wrote:Iga jak 12nasty. Czyli jak ja dziś mam 10t1d to jestem w 11 tygodniu ?
Duska właśnie nkt nie wie czemu plamie od 8 tygodnia na usg czysto. Nie wiadomo skąd.
tak, na twoim kalendarzu z boku jest podane w jaim tyg jesteś. skoro jesteś 10t1d, tzn że zaczął ci się 11 tc a 10 tc masz już skończony -
nutella_ wrote:Ja cwiczylam w szkole rodzenia ćwiczenia, które mają pomóc w porodzie. O takie ćwiczenia chodzi ?
Hmmm chodzi mi o takie ktore pomoga mi nie stac sie hipootanemhehe...
Wiadomo nie chce sie odchudzac, tylko nie przybrac za bardzo. Z jedzenirm sie pilnujr. Noo i w rzeczy samej przy porodzie tez sie to przydaKochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
duśkaaa wrote:to mamy dokładnie takie same odczucia:) Staram się sobie wytłumaczyć że skoro po takim czasie i po tylu wylanych łzach i zaledwie miesiąc po ostatnim in vitro, zupełnie się tego nie spodziewając, zobaczyłam te wymarzone dwie kreski to Bóg tak chciał i teraz już pójdzie wszystko bez większych komplikacji... no ale wiadomo są gorsze dni takie jak wczoraj i dzisiaj. Wczoraj zamówiłam sobie dopplera, podobno pomaga w tych gorszych dniach - zobaczymy czy rzeczywiście słychać będzie serduszko
duskaaa witam na forum i czuj sie jak u siebie :*
tak to czasem los plata 'figle' gdy malo nadziei na dzialanie natury, a nagle udaje sie to wierze gleboko, ze tak mialo byc i pisane to bylo i teraz nie ma innej opcji jak tylko to, ze wszystko pomyslnie sie bedzie toczylo
sama mialam troche pod gorke, PCOS, brak owulacji, miesniak, milion badan, w koncu po 2 cyklu z Clo udalo sie
-
nick nieaktualnyMonika34 wrote:Macduska leżyszczęśliwego ? Jakie masz te plamienia ? Z rana ciemne jakie z?
Ciemnobrazowe, głównie z rana.
Całkiem nie leżę ale się staram oszczędzać. Tym bardziej, że brzuch mnie pobolewa a to już trzecia ciąża i to po zabiegach na macicy. Także ten... lepiej dmuchać na zimne.
Zresztą i tak energię mam na poziomie morza to mi polegiwanie łatwo przychodzi. -
Monika moze masz krwiaczka? Ja tez plamilam glownie po nocy. U mnie to byl krwiak. Teraz od kilku dni czysto, ale plamienia moga wrocic.25 cs; 3 IUI udane
- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
My rodzinie meza powiedzielismy przy okazji urodzin. To byl 9tc, tego samego dnia rano bylosmy na USG i uznalismy, ze jak bedzie ok to powiemy. Nie chcielismy zeby dowiedzieli sie bardzo pozno, zeby sie nikt nie poobrazal. I tak byli w szoku, tesciowa pyta "to poczatek Aniu?" a ja mowie "noo.. 3 miesiac " zrobila oczy i mowi "eeee to juz takie fajne!"
moja rodzina dowiedziala sie dwa dni pozniej bo akurat bylismy w odwiedzinach, wszyscy sie bardzo ciesza. Siostra byla zla, ze tak pozno sie dowiedziala bo ja o jej ciazy wiedzialam pierwsza
jest zafascynowana, interesuje sie fotografia, wiec juz mi pisala, ze zrobi mi sejse ciazowa i ciagle wierzy, ze moze beda blizniaki, ze sie drugi schowal hehehe.. dalsza rodzina na razie nie wie bo czesto sie nie widzimy. Jedna ciotka wypytywala szwagierki czy nie jestem w ciazy ale ta sklamala, ze nic nie wie
mysle, ze reszta dowie sie po prenatalnych, chociaz zanim bedzie okazja gdzies sie spotkac to pewnie juz bede miec spory brzuszek
niedlugo pewnie odwiedzimy tez nowo narodzona coreczke kuzynki mojego meza, wiec jesli pojawi sie alkohol to czesc rodziny pewnie dowie sie szybciej czemu nie pije
ogolnie, nie chwalimy sie tym przed innymi, ale jak juz ktos zapyta to nie zaprzeczamy. Ciotka jest wyjatkiem bo ona to zaraz jedzie do kolezanek i rozpowiada, kto w ciazy o_O
mrik lubi tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
Wanda1986 wrote:Dziewczyny, mam wyniki obciążenia glukozą i wydają mi się strasznie wysokie. Na czczo 91, po godzinie 191 a po dwóch 120, co myślicie? Są tu słodkie mamy, które mają doświadczenie w tym temacie?