X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duśkaaa wrote:
    Kobietki jak mogę zrobić stopkę u dołu i paseczki z terminami?
    Suwaczki tworzysz na stronie np. Suwaczki.com lub lilypie.pl. tych stron jest mnóstwo :)

Wchodzisz w ustawienia -> społeczność -> twój podpis na forum (tak wklejasz link z utworzonym suwaczkiem)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2016, 13:36

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • duśkaaa Znajoma

Wysłany: 10 września 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    Duśka witamy! ja tez po dłuższych staraniach - 4 inseminacje, do in vitro się szykowaliśmy, ale udało się naturalnie :) ja raz jestem pełna szczęścia a raz obaw. mam nadzieje, że będzie dobrze.

to mamy dokładnie takie same odczucia:) Staram się sobie wytłumaczyć że skoro po takim czasie i po tylu wylanych łzach i zaledwie miesiąc po ostatnim in vitro, zupełnie się tego nie spodziewając, zobaczyłam te wymarzone dwie kreski to Bóg tak chciał i teraz już pójdzie wszystko bez większych komplikacji... no ale wiadomo są gorsze dni takie jak wczoraj i dzisiaj. Wczoraj zamówiłam sobie dopplera, podobno pomaga w tych gorszych dniach - zobaczymy czy rzeczywiście słychać będzie serduszko :)

xnw4flw18yb2haq8.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duśkaaa wrote:
    Wczoraj zamówiłam sobie dopplera, podobno pomaga w tych gorszych dniach - zobaczymy czy rzeczywiście słychać będzie serduszko :)
    Tsk z ciekawości. Gdzie kupowałaś i ile dawałaś ? :)

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jutro zaczynam 12 tc, myślałam, że będę troszkę spokojniesza a gdzie tam, jak się martwiłam tak będę się martwiła pewnie ;p ale wierzę, tak jak ty, że w końcu musi być z górki :) swoje wycierpiałyśmy, to teraz przyszedł czas na łzy szczęścia :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga jak 12nasty. Czyli jak ja dziś mam 10t1d to jestem w 11 tygodniu ?

Duska właśnie nkt nie wie czemu plamie od 8 tygodnia na usg czysto. Nie wiadomo skąd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2016, 13:55

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    Iga jak 12nasty. Czyli jak ja dziś mam 10t1d to jestem w 11 tygodniu ?

Duska właśnie nkt nie wie czemu plamie od 8 tygodnia na usg czysto. Nie wiadomo skąd.

tak, na twoim kalendarzu z boku jest podane w jaim tyg jesteś. skoro jesteś 10t1d, tzn że zaczął ci się 11 tc a 10 tc masz już skończony

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    Ja cwiczylam w szkole rodzenia ćwiczenia, które mają pomóc w porodzie. O takie ćwiczenia chodzi ?

Hmmm chodzi mi o takie ktore pomoga mi nie stac sie hipootanem :) hehe...
    Wiadomo nie chce sie odchudzac, tylko nie przybrac za bardzo. Z jedzenirm sie pilnujr. Noo i w rzeczy samej przy porodzie tez sie to przyda :)

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manius tak to jest ojciec moich dzieci...

gannrjjgludxthfp.png[img][/img]tjkgv4f.pngwp12us3.png
  • mrik Ekspertka

Wysłany: 10 września 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duśkaaa wrote:
    to mamy dokładnie takie same odczucia:) Staram się sobie wytłumaczyć że skoro po takim czasie i po tylu wylanych łzach i zaledwie miesiąc po ostatnim in vitro, zupełnie się tego nie spodziewając, zobaczyłam te wymarzone dwie kreski to Bóg tak chciał i teraz już pójdzie wszystko bez większych komplikacji... no ale wiadomo są gorsze dni takie jak wczoraj i dzisiaj. Wczoraj zamówiłam sobie dopplera, podobno pomaga w tych gorszych dniach - zobaczymy czy rzeczywiście słychać będzie serduszko :)

duskaaa witam na forum i czuj sie jak u siebie :*
    tak to czasem los plata 'figle' gdy malo nadziei na dzialanie natury, a nagle udaje sie to wierze gleboko, ze tak mialo byc i pisane to bylo i teraz nie ma innej opcji jak tylko to, ze wszystko pomyslnie sie bedzie toczylo :)
    sama mialam troche pod gorke, PCOS, brak owulacji, miesniak, milion badan, w koncu po 2 cyklu z Clo udalo sie ;)

o148l6d8octf4x0k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    Macduska leżyszczęśliwego ? Jakie masz te plamienia ? Z rana ciemne jakie z?

Ciemnobrazowe, głównie z rana.
    Całkiem nie leżę ale się staram oszczędzać. Tym bardziej, że brzuch mnie pobolewa a to już trzecia ciąża i to po zabiegach na macicy. Także ten... lepiej dmuchać na zimne.

Zresztą i tak energię mam na poziomie morza to mi polegiwanie łatwo przychodzi.

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli tak jak ja po nocy tez ciemno brązowe w którym tyg jesteś ?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • duśkaaa Znajoma

Wysłany: 10 września 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    Tsk z ciekawości. Gdzie kupowałaś i ile dawałaś ? :)
    na olx znalazłam Panią której już nie był potrzebny i sprzedała za 50 zł

xnw4flw18yb2haq8.png
  • MikanKulta Przyjaciółka

Wysłany: 10 września 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Dołączam do społeczności.
    Mam nadzieje, ze wszystkie w niezmienionym składzie powitamy w kwietniu nasze Małe i Wyczekane <3
    Duzo zdrówka dla Was i Waszych Fasolek <3

IGA.G, nutella_, Milka1991, Antonelka, Lokokoko lubią tę wiadomość

3jgx3e3k5csktsth.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika moze masz krwiaczka? Ja tez plamilam glownie po nocy. U mnie to byl krwiak. Teraz od kilku dni czysto, ale plamienia moga wrocic.

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam wyniki obciążenia glukozą i wydają mi się strasznie wysokie. Na czczo 91, po godzinie 191 a po dwóch 120, co myślicie? Są tu słodkie mamy, które mają doświadczenie w tym temacie?

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My rodzinie meza powiedzielismy przy okazji urodzin. To byl 9tc, tego samego dnia rano bylosmy na USG i uznalismy, ze jak bedzie ok to powiemy. Nie chcielismy zeby dowiedzieli sie bardzo pozno, zeby sie nikt nie poobrazal. I tak byli w szoku, tesciowa pyta "to poczatek Aniu?" a ja mowie "noo.. 3 miesiac " zrobila oczy i mowi "eeee to juz takie fajne!" :D moja rodzina dowiedziala sie dwa dni pozniej bo akurat bylismy w odwiedzinach, wszyscy sie bardzo ciesza. Siostra byla zla, ze tak pozno sie dowiedziala bo ja o jej ciazy wiedzialam pierwsza ;) jest zafascynowana, interesuje sie fotografia, wiec juz mi pisala, ze zrobi mi sejse ciazowa i ciagle wierzy, ze moze beda blizniaki, ze sie drugi schowal hehehe.. dalsza rodzina na razie nie wie bo czesto sie nie widzimy. Jedna ciotka wypytywala szwagierki czy nie jestem w ciazy ale ta sklamala, ze nic nie wie :) mysle, ze reszta dowie sie po prenatalnych, chociaz zanim bedzie okazja gdzies sie spotkac to pewnie juz bede miec spory brzuszek :D niedlugo pewnie odwiedzimy tez nowo narodzona coreczke kuzynki mojego meza, wiec jesli pojawi sie alkohol to czesc rodziny pewnie dowie sie szybciej czemu nie pije ;) ogolnie, nie chwalimy sie tym przed innymi, ale jak juz ktos zapyta to nie zaprzeczamy. Ciotka jest wyjatkiem bo ona to zaraz jedzie do kolezanek i rozpowiada, kto w ciazy o_O

mrik lubi tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanda1986 wrote:
    Dziewczyny, mam wyniki obciążenia glukozą i wydają mi się strasznie wysokie. Na czczo 91, po godzinie 191 a po dwóch 120, co myślicie? Są tu słodkie mamy, które mają doświadczenie w tym temacie?
    Wanda po godzinie masz za dużo. Na czczo mieści się w normie, po dwóch godzinach jest na granicy (mi diabetolog mówił, ze po jedzeniu godzinę i dwie może być max 120). Jestem po wizycie u diabetologa, dostałam glukometr i teraz po 3glownych posiłkach mierze sobie cukier. Nie mieścisz się w normie po godzinie co może kwalifikować Cię do cukrzycy ciążowej. Radzę skontaktować się z diabetologiem i on Ci wszystko wytłumaczy :)

atdc2n0anx2cx72s.png
  • Ewelina 3 Ekspertka

Wysłany: 10 września 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny macie jakis fajny przepis na ciasto?? tak mi się chce coś słodkiego :)

córeczko czekamy na Ciebie <3
    w4sq43r8r4rmbt6w.png
    74di20mmtq5kyqbu.png
    74dix1hpqenjra5g.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina 3 wrote:
    dziewczyny macie jakis fajny przepis na ciasto?? tak mi się chce coś słodkiego :)
    Może sernik oreo? Mój ulubiony ! :)

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Ewelina 3 Ekspertka

Wysłany: 10 września 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella a znajdę przepis na necie ? ogólnie to chodzi za mna cos z kokosem :) ale sernik tez mogłby byc hihi

córeczko czekamy na Ciebie <3
    w4sq43r8r4rmbt6w.png
    74di20mmtq5kyqbu.png
    74dix1hpqenjra5g.png
‹‹ 286 287 288 289 290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ