Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Sunshine ja też schudłam pół kilo, mimo że normalnie jem i mam tendencję do tycia. I wcale się tym nie martwię.
Niby mówią, że można przytyć do 2 kg, a dzienne zapotrzebowanie w ciąży zwiększa się chyba o 300 kcal.sunshine lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Dawno mnie tu nie było. Próbuje nadal Was nadrobić.
Gratuluje wszystkim dobrych nowin!Trzymam kciuki.
Mam pytanie. Czy któraś z Was, też ma wrażenie jakby jej ktoś piersi przebijał igłą?
Okropny przeszywający bólDodam ,że biust mam duży ale wątpię żeby to miało w tym przypadku znaczenie... Nie wiem już czy się martwić czy nie
-
A ja naczytalam sie o bolacych sutkach o swedzacych brodawkach i powiem Wam, ze od poczatku ciazy nic takiego nie poczulam. Ale widze, ze wiele "typowych" objawow mnie omija, wiec sie tym nie martwie. Piersi mam tkliwe i wrazliwe ale raczej poza brodawkami.
Wanda1986 - Co do cukrzycy ciazowej, moja siostra tez miala i dzidzius urodzil sie zdrowy i mega bystry, wiec uszy do gory! Mysle, ze gorzej byloby gdyby poziom wyjsciowy cukru byl za wysoki a w tym przypadku to raczej zla tolerancja glukozy niz typowa cukrzyca., wiec "nadmiar" cukru maz tylko po posilku, dluzej go metabolizujesz a przy wysokiej wartosci na czczo oznaczaloby, ze caly czas.masz go za duzo i chyba to mogloby zaszkodzic bardziej dziecku, wiec trzeba myslec pozytywnie
Co do wagi, ja przed ciaza przytylam ale nie wazylam sie. Zwazylam sie dopiero w okresie spodziewanej miesiaczki i ta wage uznaje za wyjsciowa, bo ile moglam przez pierwsz 2 tygodnie od zaplodnienia przytyc, pol kilo? Wiec wychidzi na to, ze na razie przytylam 1,5-2kg i mimo, ze podaja to jako norme to mnie sie wydaje za duzoliczylam nie przytyc w ciazy wiecej jak 10 kg ale z kazdym dniem oddalam sie od tego
Dziewczyny, a ktore cwiczenia na silowni mozna spokojnie wykonywac w ciazy? Rowerek ok a bieznia? Czy jakiekolwiek "silowe" wchodza w gre? Poki chodze do pracy to pewnie i tak z silowni nici bo nie mam czasu i sily, ale nie wiem tez jak dlugo bede pracowac, wiec lepiej sie zorientowacWiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2016, 09:49
Najbliższa wizyta 15.03
-
Z tego co czytałam to rowerek jest wykluczony w ciąży, chyba że przed ciążą się jeździło to wysiłek na tym samym poziomie dozwolony, no i nie wolno na zwykłym rowerze, ze względu na utratę równowagi w ciąży jest ponoć niebezpieczny, za to bieżnie polecają
-
nick nieaktualnyWitajcie kochane :* :* :* .
Co di wagi u każdej z nas jest inaczej , przed ciąża ważyłam 62 kg z groszami teraz ostatnio jak ważyłam się u gina , to moja waga wynosiła już 64.4 teraz nie wien ile ważę , ale jakoś tej wagi nie czuję.
darek Co do bólu piersi to ja tak nie mam , ale są strasznie wrażliwe , czasami wydaje mi się że są tak ciężkie niczym cegły , a jakie brodawki wielkie mam jak u murzynki , oczywiście mąż zadowolony , że takie piersi duże i nabrzmiałe mam.
Piękna dzis pogoda nie czuć , dziś tak tego upału , jeszcze trochę i za parę dni wizyta. Mojego męża wczoraj cały dzień , brzuch bolał , dziś już jest lepiej mam ostatnio zachcianki na sałatkę jarzynową i na bigos , wczoraj taki smak mi się zrobił na tą sałatkę
-
Sunshine, nie martw sie waga. Przeciez dziecko jest tak maciupkie ze wazy tyle co nic, wiec z czego te dodatkowe kilogramy maja sie brac? Jedynie z objadania
Ja schudlam prawie 5 kg od momentu owulacji i nie mam pojecia jak, bo nie mam mdlosci. Tak ze mnie fasol wysysa te kilogramyjedyny problem u mnie to straszne wzdecia i gazy. Co zjem to mnie brzuch boli. No ale jesc cos musze, wiec sie mecze
sunshine lubi tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
nutella_ wrote:Dzisiaj mnie pobolewa brzuch i jajniki. I mam termin spodziewanej miesiączki. Myślicie, że to dlatego ?
mnie czasem pobolewa lewy jajnik i podbrzusze, lekarz mi mówił, że jak nie ma skurczy a ból mija a nie nasila się to wszystko powinno być w porządku. w ostateczności kazał brać no spe, zawsze przechodziło -
Mnie piersi bolą niemilosiernie od poczatku ciąży ,mam nadzieje że to trochę ustąpi w drugim trymestrze.
Któraś z was pisala o cwiczeniach chodakowskiej. A jaki zestaw dokladnie? Ja cwiczylam z nią przed ciaza ale boję się że te ćwiczenia mogą być teraz zbyt obciazajace. -
Witam się na chwilę zmęczona po weselu
Mikan witamy i zapraszamy, na kiedy masz termin?
A ja dziś weszłam na wagę i się przeraziłam, niepotrzebnie po tym weselu...haha, mam nadzieję, że jutrzejszy wynik będzie lepszy
Normalnie bym się zaczęła odchudzać ale z dzidziusiem nie mogę, ech, co za los...a Wy wszystkie chudniecie kurde, tylko ja tak tyję -
Ja głukoze na czczo miałam teraz w ciąży 94 a norma w lab 95 a gin mowi ze dla kobiet w ciąży jest teraz jeszcze nizsza ale stwierdził ze to niewiele wiec narazie nic z tym nie robimy ale bede miala stracha jak będę robic krzywa cukrowa ale to jeszcze jest czas