Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
IGA.G wrote:Dzięki Atat
mam tylko nadzieję, że na darmo nie pojadę na te usg i że dzidziuś ma co najmniej 4,5 cm - tylko podobno ma mieć minimalnie, dobrze zrozumiałam?
Ojejciu, to twoj babelek juz spory bedzie jak osiagnie to 4,5 cm *: moj ma dopiero 95mm... Widac juz brzusio??Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
bobas2015 wrote:Wy o tych wymiotach a ja w pierwszej ciąży nic a teraz czasem mnie mdli i to by było na tyle... Są tu dziewczyny które wymioty tez omijają? Mój organizm jest chyba dziwny
nie ze mi tego brakuje ale ciekawe od czego to zależy...
ja nie wiem co to są mdłości, nudności a już w ogóle wymioty. Ani razu tego nie doświadczyłam w tej ciąży i w poprzedniej też nietakże cieszę się z tego stanu.
Tak w ogóle to witam się po weekendzie. Byliśmy na weselichu i poprawinachdopiero w sumie wróciliśmy. Fajnie było - potańcowaliśmy, odpoczęliśmy dziś popołudniu na łonie natury (fajne miejsce taki stary folwark)
ale mimo wszystko jestem zmęczona, więc idę odespać.
Dobrej nocki dziewczynki :*
Trzymam kciuki za pozytywne najbliższe wizytująceWiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2016, 22:02
Maniuś lubi tę wiadomość
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Bedzie 4,5. ja juz dwa tygodnie temu mialam prawie 3cm.
Ja sie boje ze jak mam prawie za 2 tyg moje prenatalne bedzie juz za duzy, wiec ide sprawdzic czy z nim wszystko dobrze, jaki ma rozmiar i sie poprzepisuje moze.
ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
bobas2015 wrote:Wy o tych wymiotach a ja w pierwszej ciąży nic a teraz czasem mnie mdli i to by było na tyle... Są tu dziewczyny które wymioty tez omijają? Mój organizm jest chyba dziwny
nie ze mi tego brakuje ale ciekawe od czego to zależy...
-
Witam. Jestem Monika i melduję termin narodzin mojej dzidzi na 26.04.2017
oby tym razem sie udało
Jak na razie to mam wszystkie dolegliwości ciążowe i od początku ciąży muszę leżakować
Pozdrawiampati87, nutella_, Lokokoko, Maniuś, Antonelka, Milka1991, niania.ogg, Kjopa3 lubią tę wiadomość
-
Ja tez naleze do tych, ktore nie wiedza co to mdlisci a wymioty to juz wcale. Na poczatku martwilam sie tym, ale dzidzia rosnie, wiec juz sobie tym glowy nie zajmuje. Nawet sennosc juz mnie opuscila i gdyby nie powiekszajacy sie brzuszek to w ogole bym tej ciazy nie czula.
IGA - a czemu zapisalas sie tak wczesnie? Pytam bo mi prenatalne wypadna w 11t6d i tez martwie sie, czy bedzie mial odpowiednie wymiary, ale mnie tylko zapytano o date odtatniej @ i sami mi termin narzucili, wiec nam nadzieje, ze wiedza co robia. Osobiscie wolalabym isc kilka dni pozniej, chociaz do tej pory dzidzia zawsze osiagala te wyzsze wartosci, na ostatnim USG nawet 2 dni starsza, wiec moze bedzie ok.
Ktos wie ile w ciagu dnia teraz dzidzius rosnie? Na poczatku pisali, ze 1mm ale teraz to chyba wiecej?
Co jesli okaze sie, ze dzidzius jest za maly na prenatalne? Umowia mnie na pozniejszy termin ale za ta wizyte tez place?
W cenniku mojej placowki widze, ze jest mozliwosc doplaty 100 zl do prenatalnych zeby zobaczyc dzidzie w 3d/4d ehh.. myslalam, ze na prenatalnych za to nie place, ze lekarz dla swojej wygody bedzie przelaczal obraz, aby jak najdokladniej pomierzyc. Teraz mi szkoda pieniedzy bo jeszcze gin prywatnie, jeszcze endo i badanui, ale polowkowe zrobimy w 3d/4dprzynajmniej bedziemy juz nastawieni, ze trzeba wiecej odlozyc.
A jak jest z nagraniem badania na plytke? Widze, ze jest taka mozlliwosc ale w cenniku nic nie ma, to jest wliczone w koszt wizyty? Glupio mi dzwonic i pytac bo juz 3 razy tam wydzwanialamktoras wie jak jest u Was?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 06:37
Najbliższa wizyta 15.03
-
Dzien dobry. Ja juz w drodze do roboty. Matko wy już badania w tym tygodniu? A ja dopiero zwykła wizytę mam za 9 dni. Od kilku dni dni nie mogłam się dodzwonić do poradni do której chadzalam na nfz i w końcu się zdenerwowalam i odpuscilam. Poszłam tam w sumie po to żeby zrobić pappa. Zadzwoniłam do Salve zapytałam czy robią na nfz - pani zapisała mnie 5 października na wizytę u lekarza (tez na nfz) żeby wypisal skierowanie i na 7 października na prenatalne. Jeden tel i załatwione- a nie tydzień uwiazana do słuchawki i nic.
Ja oprócz tego to jeszcze pójdę na usg do pana dr od genetyki - to już za kasę, ale za niego akurat warto płacić
Nie wiecie może co bym dzisiaj zjadla na śniadanie? -
Kordonek, mojej siostrze kazali zapłacić jak za zwykłe usg, gdy okazało się, że dziecko za małe. Lekarz kazał przyjść za 1,5tyg a w rejestracji nie było terminu i musiała szukać innego. Ale znam przypadek, że laska nic nie zapłaciła i przełożyła bez problemu. Może jednak zadzwoń i podpytaj co robią w takim przypadku i zadaj wszystkie pytania, które Cię nurtują
-
Hej dziewczyny ja po intensywnym weekendzie, wczoraj miałam straszny dzien non stop mdłości i wymiotowałam dwa razy nawet pod wieczór, dziś wcale nie lepiej mam wrazenie ze najlepsze co moge zrobic to przytulić sie do wc
mam nadzieje ze niebawem przejdzie chyba teraz mam najwieksza kumulacje?
Zastanawiam się jak "czytać" ciąże dziś zaczyna się 9 tydzień maleństwa,, ale ogólnie to bedzie 10tydzień ciazy? Tak tutaj mam w kalendarzu na belly, albo w innych aplikacjach ale to co mówi suwaczek i gin tydzień temu to jest tydzień różnicy - mam nadzieje ze rozumiecie co pisze
Na pierwszej strony prosze o zaznaczenie bijącego serduszka - dziekuje!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 09:17
Milka1991 lubi tę wiadomość
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
Witam i ja po weekendzie
ja dziś idę na badania, ale udało mi się zarejestrować dopiero na 11:10, więc do tej pory muszę siedzieć na czczo
pojadę trochę wcześniej może akurat uda się wejść wcześniej, trzymajcie kciuki za dobre wyniki
A w środę mam wizytę u gina
Teklaa, Omon, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
Lokokoko wrote:Czesc dziewczyny. Wczoraj chwalilam sie, ze nie mam juz mdlosci. Za to w nocy powrocily z podwojna sila. Padam z nog, mam dosc tego...
U mnie to samoraz miałam jeden dzien super i myślałam ze juz bedzie ok, a kolejnego znowu od początku
w 8tyg powiedzieliśmy rodzicom o ciazy i dowiedziałam się, że moja mama też miała mdłości więc już wiem skad to wszystko, najgorzej reaguje na dym papierosowy
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
hej dziewczyny, ale wy tego produkujecie, ja niestety nie bardzo mam czas na pisanie przy mojej dwulatce, szczególnie że jestem z nią cały dzień sama (mąż pracoholik
)
Dzisiaj mam wizytę, mam nadzieję że wszystko jest ok i dzidzia będzie na tyle duża żeby zrobić prenatalne, pozdrawiam wszystkie mamusie -
Teklaa wrote:Zastanawiam się jak "czytać" ciąże dziś zaczyna się 9 tydzień maleństwa,, ale ogólnie to bedzie 10tydzień ciazy? Tak tutaj mam w kalendarzu na belly, albo w innych aplikacjach ale to co mówi suwaczek i gin tydzień temu to jest tydzień różnicy - mam nadzieje ze rozumiecie co pisze
-
Teklaa wrote:Hej dziewczyny ja po intensywnym weekendzie, wczoraj miałam straszny dzien non stop mdłości i wymiotowałam dwa razy nawet pod wieczór, dziś wcale nie lepiej mam wrazenie ze najlepsze co moge zrobic to przytulić sie do wc
mam nadzieje ze niebawem przejdzie chyba teraz mam najwieksza kumulacje?
Zastanawiam się jak "czytać" ciąże dziś zaczyna się 9 tydzień maleństwa,, ale ogólnie to bedzie 10tydzień ciazy? Tak tutaj mam w kalendarzu na belly, albo w innych aplikacjach ale to co mówi suwaczek i gin tydzień temu to jest tydzień różnicy - mam nadzieje ze rozumiecie co pisze
Zniknęłam z pierwszej strony prosze o wpisanie 27.04.2017 i bijące serduszko - dziekuje!
Skończyłaś 9 tygodni czyli dzis zaczynasz 10 tydzień.
Ale wiek ciąży to 9 tygodniponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
nick nieaktualnyTeklaa , Koko Kochane jak wam współczuję tych mdłości , ja też tak raz miałam że dwa dni nic , a potem znów , u mnie na dobre odeszły czego i wam życzę :* :* .
Kciukam z całych sił , za wasze wizyty:* .
Ja też witam , się po weekendzie.
Od rana na nogach Marysia od 6.20 wstała ubrać się śniadanie naszykować , i wziu do przedszkola , z mężem doszliśmy do wniosku że jednak to za daleko jest to przedszkole , i Marysia pochodzi ten rok i od następnego półrocza we wrześniu pójdzie do innego przedszkola , te które jest znacznie bliżej chcialam wcześniej , ją zapisać ale nie było już wolnych miejsc , ja apetyt raz mam a raz nie , ogólnie samopoczucie to dobre jedynie to jestem senna , i piersi mam wrażliwe i obolałe jeszcze 4 dni i wizyta , w Środę idę na badania im wcześniej tym lepiej. Ja też się zastanawiam kiedy , mi zrobi te badania penetralne jak pójdę , na wizytę to będzie już 12 tc , a później mój gin wyjeżdża i najbliższy termin ma na 1 października chyba , że teraz by mi zrobił no nic zobaczymy co powie
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 09:14
Teklaa lubi tę wiadomość