X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejda665 wrote:
    Dziewczyny, przepraszam, nie chcę niekogo urazić broń Boże tym postem, ale po co tak wcześnie gnacie na te usg ? Ja byłam u lekarza tylko zgłosić ciążę, to było na początku piątego tc i jedynie zlecił mi badanie , które mam zrobić do 8 tc i tyle. USG będę robić dopiero koło 8-9 tc, kiedy już będzie widać (mam nadzieję) serduszko i zero stresów czemu jeszcze nie widać itd... to samo z betą - zrobiłam jedną , wyszła pozytywnie, potem drugą żeby sprawdzić przyrost i tyle. Uważam na siebie, obserwuje, wiadomo, jakbym plamiła, to zaraz bym gnała na ip ale tak, to czekam sobie grzecznie do następnej wizyty.
    Jeszcze raz zaznaczę, że nie mam zamiaru Was atakować, po prostu nie zastanawiam, po co Wam te nerwy ?
    mam dokładnie takie samo zdanie-ja w pierwszej ciąży nawet bety nie robiłam-poszłam do lekarza koło 5 tygpdnia zbadał mnie potw ciaże a później dopiero koło 8 tygodnia.teraz bete robiłam czytam w necie i tylko sie stresuje a to też nie dobrze dla ciąży

madziaaa, Ejda665 lubią tę wiadomość

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam dziewczynę co miała 3 karty ciąży i do 3 lekarzy na raz chodziła, bo nie wytrzymałaby mieć wizytę raz na miesiac. Dla mnie to było przegięcie ;) a to, że na pieczątku ktoś chce sprawdzić wszystko to luzik.

madziaaa lubi tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• jatoszka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Ja jutro idę na wizytę i jestem ciekawa czy coś będzie widać noi co ginka powie na mój progesteron który mimo lutki nie powala :/
    a jaki masz progestron-ja też biore lutkę i mam 51,99 -nie wiem czy to dobry :-)

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatoszka na poczotku miałam 44 później 41 następnie 26 a ostatnio w sobotę 32...przy luteinie powinien być wyższy...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nudhar Koleżanka

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wy młode jesteście ja mam 34 i dwójeczkę w domku.
    Mimi- ja narazie tez nie mam , mdłości ani bólów brzucha , trochę piersi i tyle
    Szczęśliwa- jak robiłam testy dzień po dniu to kreska była słaba ciemniejsze kreski wychodzą po 48h , moje pierwsze bladziochy były jaśniejsze od twoich , a wczoraj pęcherzyk na usg
    Kahaska-ja już nie mam takich kochanych problemów ze spaniem , moje dzieciaki cała noc śpią aż do 11tej nie raz ale moje maja już 7i 5 lat :-)

madziaaa, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

Wizyta 11.08 :-)
    28whskjo4k9q40dz.png
    26.08.2009- córusia
    05.10.2011- synuś
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Jatoszka na poczotku miałam 44 później 41 następnie 26 a ostatnio w sobotę 32...przy luteinie powinien być wyższy...
    ważne jest chyba że u Ciebie on się tak waha a chyba powinien być na jedenj wysokości :-) mój chyba w takim razie ok

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
  • Agga Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!

nudhar gratuluje pecherzyka!

takaiga 20 sierpnia bede miec 26 lat ;)

Mimi1990 ja chodzilam sporadycznie na silke, wiec teraz sobie daruje ;) ale mysle ze jak regularnie to mozesz cwiczyc ale skonsultuj sie z lekarzem ;)

kahaśka trzymam kciuki za wizyte! moja wstaje w nocy raz badz dwa. narazie mamy tylko 2 noccki przespane w calosci

szczesliwa widac, widac bedziesz mama :D

macduska witaj, gratuluje pecherzyka!

magdzia26 trzymam kciuki za wizyte!

madziaaa, macduska, nudhar, magdzia26 lubią tę wiadomość

3jvzhdge7ui8eco8.pngkm5sp07wzs12381t.png[/url]
    [*] 13.06.2014
    [*] 14.02.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Mimi u mnie podobnie z objawami tzn. w pierwszej wszystko, a teraz nic, tylko czasami pobolewania podbrzusza i kłucie. Nawet piersi nic, a nic.

Kahaśka moje bejbe śpi jak Aniołek już od 9 miesiąca. W ogóle, to nigdy nie miał problemów ze spaniem. Tak do 4m 2 razy na cyca w nocy od około 6m 1 raz na cyca od 7 tylko wodę lub herbatkę jak się przebudził, ale zaraz szedł dalej lulu. do 9 był w naszej sypialni, ale jak skończył 9, to do jego pokoju go przeprowadziliśmy i od tej pory zero budzenia w nocy. Zasypia między 18:30 a 20 i śpi do 6:00 lub 7:00 :)

Agga, Mimi1990 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba ja tutaj najmlodsza jestem 23 lata w pazdzierniku skoncze ;)

Dziewczyny powodzenia na wizycie :D dajcie znac po :)

Szczesliwa mysle ze mozemy zaczac ci gratulowac :D ja widze ta kreske i powiem Ci, ze sama taka mialam w dniu spodziewanej miesiaczki i dzien po , potem odczekalam dwa dni troszke ciemniejsza byla :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Khaśka na którą masz wizytę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja regularnie sport uprawiam. W poprzedniej ciąży mimo ambitnych planów chodzenia na zajęcia "aktywne 9 miesięcy" miałam zakaz. Może w tej ciąży uda się :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa a to dzisiejsze zdjęcie, to z pierwszego moczu??

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile jesteś po spodziewanej?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi ja odpuscilam silownie na pewno na pierwsze trzy miesiace a czy potem wroce tez sie zastanawiam zobaczymy jak wszystko bedzie sie rozwijac i jak z dolegliwosciami , chociaz powiem szczerze, ze zastanawiam sie na zamiane silowni na basen badz zajecia dla kobiet w ciazy na basenie albo tez wczoraj widzialam u lekarza plakat z yoga dla kobiet w ciazy od 3 miesiaca :)

Dla porownania siostra mojego narzeczonego w pierwszych trzech miesiacach cwiczyla pomijajac partie brzucha i wiadomo ze juz nie tak samo z ciezarami :) po 3 miesiacach juz wiecej cwiczen wykonywala

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 09:41

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziaaa wrote:
    Khaśka na którą masz wizytę?
    Na 19 dopiero

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda, że tak późno, ale lepsze to niż czekać tydzień :)

• angelika1984 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ide was podczytywac

gannrjjgludxthfp.png[img][/img]tjkgv4f.pngwp12us3.png
  • nudhar Koleżanka

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agga-nie wiem czy przegapiłam ale jak wizyta wczoraj?

ja na siłownie na pewno nie pójdę, bo dawno nie byłam ale czekam na zielone światło od ginekologa i będę biegać na basen :-)

kahaśka- powodzenia na wizycie trzymam &&&&

madziaaa- ja jestem 14dni po sodziewanej @

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 10:49

Wizyta 11.08 :-)
    28whskjo4k9q40dz.png
    26.08.2009- córusia
    05.10.2011- synuś
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny powiedzcie mi czy u mnie wszystko ok. W poniedziałek beta 402,6 był to 15 dpo dzisiaj beta 730,5 po 48h. Kalkulator mówi, ze w normie ale nie za mało przyrosła?

atdc2n0anx2cx72s.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lis87 wrote:
    Witam dziewczyny powiedzcie mi czy u mnie wszystko ok. W poniedziałek beta 402,6 był to 15 dpo dzisiaj beta 730,5 po 48h. Kalkulator mówi, ze w normie ale nie za mało przyrosła?
    Prawidłowe przyrosty to od 67% w ciągu 48h

magdzia26 lubi tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

‹‹ 28 29 30 31 32 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ