X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki bobas za nakierowanie mnie. Rozwaze to.

Niebieskaa nie dziwie Ci sie, ze stracilas kontrole nad soba. Sama bym sie wkurzyla. Nie rozumiem takiego podejscia. Jakas dehumanizacja... Zawod lekarz=brak wyrozumialosci... Szkoda. Moze gosc wypalony zaaodow. Niestety w niektorych przypadkach naturze trzeba pomoc.

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale gdybym chciala dokonac aborcji to bez problemu!!!! poznalam kilka 18latek po 2 aborcjach.... znajoma mi opowiadala o 1 takiej co juz miala tyle aborcji, ze jej lekarz powiedzial, ze jak tego dziecka kolejnego nie urodzi to prawdopodbnie mama juz nie bedzie, tak miala "zszargana" macice....

dzieki dziewczyny! ide sie uspokajac...

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej dla mnie takie osoby ktore decyduja sie na aborcje to nie wiem, nie wiem jak to okreslic. Przeciez sa okna zycia, rodziny zastepcze, setki rodzin ktore z utesknieniem czekaja na maluszka...
    Eh. Ale podobno, ze po latach dopiero dociera do takich osob co narobily. Drecza ich wyrzuty sumienia i koszmarne sny. I zaluja.
    Ale to pewnie tez nie w kazdym przypadku.

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko nie wiem czy do końca jest tak jak piszą dziewczyny. Zanim pójdziesz na L4 to musisz chyba trochę popracować i popłacić trochę składek, to nie do końca jest tak, że zapłacisz jeden raz i potem już masz pełne prawa do pensji wypłacanej przez zus i macierzyński... dowiedz się najlepiej w jakimś urzędzie, żeby nie było kłopotów. Moja przyjaciółka zatrudniła się u swojej mamy w firmie na wyższą pensję oczywiście, żeby więcej dostawać, ale dzięki temu mama miała kontrolę z zus i przesłuchiwali pracowników itd... dostawała w efekcie jakieś grosze, na pewno nie tyle na ile była zatrudniona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 21:24

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • aprilova Przyjaciółka

Wysłany: 14 września 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koko - tak, klasa maturalna :D

Liliana
    40tc - 3,6kg
    jspytbd.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sy_la chyba trzeba 5 msc przepracowac. A ten 1000 to przysługuje takim jak ja. :)
    Biednym, co w zyciu nie pracowali. :D hahaha.
    Zreszta sama nie wiem do konca jak to jest. Ten tysiak to chyba z gminu sie dostaje. To sie nazywa zasilek (jakis na k) nie wiem dokladnie :D noo popytamy zobaczymy.
    A jeszcze jedno. Wiem wiem, nie powinnam nawet tak mowic. Ale w razie W. Gdybym poronila to musialabym placic za lyzeczkowanie jak nie bede zarejestrowana w UP?
    Dziewczyny nie odbierzcie zle tego pytania. Po prostu wole wiedziec.

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jestes rocznik 97 czy 98?:)

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko chyba tak 1000 zł/mc to przysługuje takim jak Ty :P

Lokokoko lubi tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo hahaha:D oczywiscie pisalam to w formke zartu :D Gasz dzis nawiedzily mniendziwne ciazowe emocje... Pod tytulem "tlumacz sie ze wszystkiego i wyjasniaj dokladnie o co Ci chodzi, zeby inni cCie zle nie odebrali" :S

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wystarczy miesiąc... ja akurat byłam w takiej sytuacji ze zostałam zatrudniona i zaszłam w ciążę... miałam komplikacje wiec musiałam iść ma l4 i poszłam.. kontroli nie było... tzn ja miałam w 9 miesiącu i się śmiałam czy przyszli sprawdzić czy juz nie rodze;) świadczenia mam ciągle no i za 2 miechy mam koniec macierzyński ego i idę dalej na l4 ;)

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • mada87 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia12 wrote:
    z tym zwolnieniem to nie ma dobrego rozwiązania. Ja siedzę w pracy, przepraszam - morduję się w pracy, i codziennie myślę, że jakbym była na zwolnieniu to by było lepiej, bym się mogła zdrzemnąć o każdej porze dnia, i w chałupie byłby porządek i obiad by był ugotowany... A tak to wracam ledwo żywa i jedyne na co mnie stać to zrobić pranie, zdjąć pranie, i z raz na tydzień prasowanie...
    Z drugiej strony - jakbym w domu siedziała, to bym pewnie jęczała, że brakuje ludzi, że wypadam z obiegu itd.
    Najlepiej by było jakbym tak w ciągu tygodnia zupełnie niezauważalnie mogła sobie machnąć ze dwa dni wolnego :D albo pracować od rana do 12 np :p Oczywiście za caluśką pensję ;)
    Mam tak samo, wracam z pracy i nie mam na nic siły, a jeszcze sobie dorabiam na paznokciach w domu... Ale na zwolnienie nie chciałąbym iść, wręcz zależy mi żeby jak najdłużej pracować, żeby wyrobić średnią na macierzyński (miałąm podwyżkę w tym roku). No nie dogodzisz ;)

Donia12 lubi tę wiadomość

atdcqps62brd8znj.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo ton juz zglupialam teraz...
    Ide spac. Pa mamusie!!!

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska to przerazajace...czytam i nie wierze...- tzn Tobie wierze ale zaskoczona jestem ze w cywilizowanych krajach taka opieka.
    A tego, ze jak chce sie zrobic prywatnie to juz nie rozumiem.
    U nas w porownaniu z Norwegia i Wyspami warunki sa luksusowe a jak placi sie za uslugi medyczne to mozna miec wszystko....

Kiedys mialam wypadek w Tajlandii i trafilam do szpitala....balam sie warunkow ale tam to byl luksus....Jedna pielegniarka glaskala po glowie, druga trzymala za reke a lekarz majstrowal i jeszcze na koniec paczke z lekami dali...a wydawaloby sie, ze w Azji bedzie dziadowo....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 23:16

Niebieskaa lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koko rzeczywiście jeśli ktoś cię zatrudni to wystarczy jeden pełen miesiąc składkowy, za nim pójdziesz na l4, ale ZUS płaci dopiero po 33dniach ciągłego zwolnienia, a do tych 33 dni płaci pracodawca, no i trzeba pilnować, żeby była ciągłość tych l4 bez żadnego dnia przerwy.

Co do kontroli z ZUS rzeczywiście wysyłają kontrolę, nawet jeśli jest oznaczone na zwolnieniu że można chodzić, to można wyjść tylko do lekarza, apteki lub do sklepu po produkty pierwszej potrzeby, a jeśli wyjeżdża się gdzie kolwiek po za miasto to trzeba zgłosić do zusu zmianę miejsca pobytu... więc wcale tak kolorowo nie jest.

Zośka trzymam kciuki za ciebie i maleństwo myśl pozytywnie, znam z ovufriend wiele historii podobnych do twojej i potwierdzala się ta pierwsza pozytywna opcja, więc i u ciebie będzie dobrze :)

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska aż ci współczuję tego całego stresu, przecież on jest teraz nie wskazany... przykre że tak traktuję się przyszłą mamę w Norwegii, nie pozostaje nic innego jak szukać pomocy w Polsce...

A ja dziś byłam na wizycie, tym razem bez usg, ale w sumie rozmowa z lekarzem trochę mnie uspokoiła, bo martwily moim bóle podbrzusza i takie ciągnięcie, ale to ponoć normalne i dopóki nie są to takie bóle jak miesiączkowe i skurcze to nie ma czym się martwić :) wszystkie wyniki wręcz książkowe. Dostałam tez syrop na zaparcia, przetestuje to powiem, czy działa., a 5.10 mam usg z badaniem przeziernosci, bo na rozszerzone badania prenatalne się nie zdecydowałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 23:58

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • Ejda665 Przyjaciółka

Wysłany: 15 września 2016, 03:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrik wrote:
    a ja bede miala blizniaki i nie cofnelabym ani nie zamienila nic :)
    To podwójne gratulacje i podwoje szczęście Kochana! Ja broń Boże nie negowalam tutaj ciąży mnogiej. Ktos (przepraszam, nie pamiętam już która z dziewczyn) napisał tu,ze z bliźniaki łatwiej niż z jednym u wyraziłam swoją opinię na ten temat. Sama bym chciała bliźniaki!!!

mrik lubi tę wiadomość

11.08.2016 - usłyszeliśmy serduszko <3
    następna wizyta - 19.09.

3jgxyx8d3bc3z61w.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Witam się z rana i lecę szykować do roboty. Mam nadzieje że dzień szybko zleci!

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Gabi 19 Ekspertka

Wysłany: 15 września 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Jestem cała zestresowana wizyta. Miałam iść z mężem ale nie dostał wolnego. Musze zawieść Mikołaja do mamy a potem na prenatalne. Wizyta o 10 40

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 07:36

2nn3ugpje3080cv7.png

1usa20mmk6qkf2j1.png

https://www.maluchy.pl/sl-72637.png

• kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi to trzymamy kciuki i czekamy na wieści po wizycie :)

Gabi 19 lubi tę wiadomość

Awf3p2.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi - szkoda, ze maz nie dostal wolnego :( ja nie wiem czy teraz na zwykle usg dalabym rade isc bez Niego, zawsze sie stresuje i boje, ze czegos nie zapamietam z tego co mowi lekarz.. zycze Wam aby wszystko poszlo gladko! :)

Gabi 19 lubi tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
‹‹ 319 320 321 322 323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ