Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Wanda przy Bostonce temp ponad 39 i wysypka dość szybko. Niedawno to przerabiakam. Mmr nie szczepilam ale większość dzieci po tyg ma temp. Ogólnie ta szczepionka mnie trochę przeraza
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
Bobas mnie też przerażała, ale zaszczepili mi go niespodziewanie. Mój mąż pojechał zaszczepić synka na ospę, ale pediatra doradził na jednej wizycie zaszczepić też Priorixem, bo podobno tak jest lepiej. Ja bym się w życiu nie zdecydowała na tyle żywych szczepionek jednego dnia, ale nie miałam nic do gadania, bo dowiedziałam się jak przyjechali. No i teraz zostaje nam tylko mierzyć się z konsekwencjami.
-
Ech Ci lekarze... to ja nawet 5w1 nie szczepilam tylko rizdzielalam... patrzyli na mnie dziwnie ale to moje dziecko i ja decyduje... oczywiście też zaszczepie mmr ale tak jak wszystkie szczepionki przesune znacznie w czasie... ogólnie oprócz temp nie słyszałam by cos się działo ..
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
Wanda u mnie też tak był zaszczepiony synek i po tyg miał trochę goraczki ale szybko przeszła po dniu czy dwoch. Ja to siw panicznie bałam tej szczepionki ki. A dziś dostał już dwie ostatnie ale na razie nic się nie dzieje.
-
Kad wrote:Hej dziewczyny czy wszystkie robicie badania prenatalne? Mieszkam za granica i u mnie kosztują one 150€
do innych dziewczyn z zagranicy - ile płacicie za badania? Robicie? A ile takie badania kosztują w Polsce?
11.08.2016 - usłyszeliśmy serduszko
następna wizyta - 19.09.
-
Ejda665 wrote:Czy poziom progesteronu 81 ng jest w normie w 12 tc?
Tak mniej wiecej:
9-47 ng/ml - do 12. tygodnia ciąży
17-146 ng/ml - 12.-28. tydzień ciąży
55-200 ng/ml - powyżej 28. tygodnia ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 22:30
Ejda665 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny oznajmilismy rodzicom!
Nie bylo zle. Wzruszeni, rozesmiani.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 23:35
Donia12, Niebieskaa, kahaśka, Antonelka, Kjopa3, nutella_, Milka1991, pati87, Omon, Maniuś lubią tę wiadomość
Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
witam
koko a jednak nie było tak zle ja przy pierwszym dziecku miałam wtedy 18lat tak strasnie sie bałam reakcji mamy ahh jak sobie to przypomne, ale nawet się ucieszyła z racji tego ze barrrdzoo lubi mojego obecnego męża:) my jestesmy 6,5 roku po ślubie cywilnym 3.5 roku po kościelnym a mam obecnie 25lat mamy dwoje dzieci 6 i 2,5 i trzecie w drodze wszyscy sie cieszą gratulują nam oprocz tesciowej.. no cóż... nie wiem o co jej chodzi mamy mieszkanie swoje stałe dochody wiec nie wiem co sie czepia nas ...córeczko czekamy na Ciebie
-
Tak was czytam i widzę, że wielu udało się szybko zajść, więc cieszcie się dziewczyny, że ominęło was to czekanie na dwie kreseczki, tyle stresu, te ciągłe rozczarowania gdy przychodził okres, badania i leczenie, bo ja jak zobaczyłam pozytywny test to płakałam, ale ze szczęścia nie mogłam uwierzyć, że w końcu się udało, a starałam się rok, a są tu dziewczyny które starały się dużo dłużej, to już w ogóle podziwiam
A co do mówienia rodzicom to ja nie mogłam się doczekać, wszyscy się ucieszyli i też wzruszyli, a jak powiedziałam braciom to już w ogóle była ogromna radość))
A mam pytanie do tych zorientowanych w cukrzycy, bo jak robiłam komplet badań do 10tyg. to zapomnieli mi zrobić cukru i nie miałam wyniku na wizycie, lekarz powiedział, że jak dostanę wynik i będzie powyżej 91 to mam przyjść szybciej zrobimy krzywą cukrową, jak będzie ok to dopiero za 4tyg., a mój wynik to właśnie 91, czyli na granicy, myślicie, że lecieć do lekarza, czy jeśli się mieści, to jest ok?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2016, 00:08
-
dzień dobry:)
Ja się o poranku witam z pracy. Właśnie jem śniadanko - parówki
Fajnie, że już dzisiaj piątek! Jutro sobie pośpię :p Jak dziecko da oczywiście.
A tak w ogóle to mnie głowa już od rana boli - mam nadzieję, że przejdzie po paracetamolu, bo chyba oprócz niego to nic innego przeciwbólowego nie można brać? -
Lokokoko wrote:Dziewczyny oznajmilismy rodzicom!
Nie bylo zle. Wzruszeni, rozesmiani.
Koko, to kamień z serca, co?
Moi jeszcze nie wiedzą - ale stres pewnie będzie jak przyjdzie na nich czas
36 lat, 6 letnie dziecko, a będę się stresować jak powiedzieć o drugimLokokoko lubi tę wiadomość
-
Hmmm... No dziwna ta tesciowa. Przeciez nie popelniliscie zbrodni, a wrecz przeciwnie daliscid bowe zycie
Ah... Teraz tylko data slubu i wio do przodu.
I jak to jest powiedz mi? Pytam z ciekawosci. Dobrze Wam z mezem? Bo ja mam takir obawy, ze D sie mna znudzi za 10 lat, ze mozd za wczesnie slub... Itp.
Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[