X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA wiesz to moja mama jest identyczna, sama nie zje a nam da! Identyczna jak Twoja Mma i tesciowa. Zlota kobieta!!!

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Nutelko. Przykre to co nie? Ty musisz sie czuc gorzej. Bo u mnie to tylko tesciowka. A co moj czuje nie wiem, glupio mi bylo pytac. Ruszac ten temat. Udaje, ze wszystko okej.
    A nie chcesz porozmawiac z mama?

To bylo tak... Pyta nas co dalej i ja wiedziałam, ze chodzi o zagranicę i mowie ze ja napewno nie pojade a ona " no Ty to wiem. Ale tż niech jedzid, powiem Jackowi(moj tesc) zeby mu czegos szukal".

No i po temacie. Tylko smieszns bo ani grosza nam nie daja. A tyle rzadzi co ma. Kto robic.

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z moją mamą nie ma sensu rozmawiać. Ja swoje, ona swoje. Albo się obraża i pół rodziny wie jaką ma straszną corkę, bo jej coś powiedziała. :) ale nie przejmuje się tym.

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    To bylo tak... Pyta nas co dalej i ja wiedziałam, ze chodzi o zagranicę i mowie ze ja napewno nie pojade a ona " no Ty to wiem. Ale tż niech jedzid, powiem Jackowi(moj tesc) zeby mu czegos szukal".
    Pomocną masz tą teściową, nie ma co :) nawet pracę chce szukać.

W wesele się nie wtrąca ?

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze i masz lepsza taktyke. Miej wyrabane a.... :D

Nie, jeszcze nie. Generalnie nic do niej nie mam. Ale czasem mam wrazenie, ze chcialaby dla synka ksiezniczki z bajki. Ze jestem za brzydka i w ogole... No nie wiem.

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie sa dwa rodzaje tesciowek:
    - krolowe, ktore ucza swoich ksieciuniow (synow) aby nas traktowali jak ksiezniczki
    - czarownice
    Czasami tez sa mixy w zaleznosci od nastroju :-)

Milka1991 lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty brzydka. Weź przestań. Kopa chyba chcesz :D

Omon lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam bladym świtem ;)
    Moje dziecię mnie obudziło o 5.30, ona teraz sobie śpi a ja nie mogę.
    Coś mnie żyła w nodze boli :( mam nadzieję, że nic złego się nie dzieje, bo mam problemy z żylakami :(

Kciuki za dzisiejsze wizyty &&

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 06:50

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 10:29

kahaśka, IGA.G lubią tę wiadomość

Awf3p2.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was
    Ja tez nie wyspana. Zbudzilam sie przed 6 bo moj maz wstawal do pracy. I nie zasnęłam juz. Pewnie bym zasnela ale dziewczynki mialy na 7 budzik nastawiony bo na 8 do szkoly. A ja na 9 do pracy wiec muszę wstawac. A strasznego lenia mam w tej ciąży z chęcią bym tylko lezala.
    Zwolnienia nie moge wsiąść bo dopiero co 1.10 zaczne pracę na umowe o pracę. Zeby zus sie nie czepial musze troche popracowac. Takze na l4 raczej nie ma szans w tym roku.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• pati87 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieniaczek
    Jestem ciekawa wymiarow twojego bobo. Bo ja ide wg om 12t4dz ale wg usg bedzie to 12t1dz bo ja owu mialam kolo 17-18dc.

U mnie 3 tygodnie rowno do badan prenatalnych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 08:01

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Donia12 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja - już z pracy :)
    U mnie jeszcze 2 długie dni do wizyty...

Dzisiaj mi się śniło że poszłam do giny, w badaniu dowcipnym mi powiedziała że coś jej to nie wygląda na ciążę!! a potem na usg widziałam w 3d takiego ładniutkiego dzidziusia - takiego tłuściutkiego jak z 38tc. I wydrukowała mi jego zdjęcie ... uwaga uwaga ... siedzącego na fotelu w samolocie. Masakra. Oczywiście nie muszę wam pisać, że już mam schizy, bo to pewnie znak, że on ode mnie odlatuje właśnie... Dobrze, że mam w luxmedzie w pakiecie psychiatrę bo jeszcze trochę i ja u niego skończę.

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolczyk - ciężko mi doradzać. ja umawiając się na wizytę podałam tylko termin ostatniej miesiączki i Panie same zasugerowały mi datę badania. U mnie tez było tak, że na pierwszym USG ciąża wiekowo idealna z om a na drugim dzidziuś starszy o dwa dni, więc na ostatnią chwilę chyba bałabym się robić. Lepiej umówić się wcześniej, najwyżej odeślą Cię na późniejszy termin jeśli dzidziuś będzie za mały :) Co do wielkości Twojego okruszka wydaje mi się, że wymiary są jak najbardziej ok. Ja w 8t6d miałam 24 mm i z USG właśnie wyszła ciąża dwa dni starsza na 9t1d więc w 9t5d pewnie miałby wymiary zbliżone do Twojego :) nawet jeśli Twoja ciąża okazałaby się mdłodsza to tylko 2 dni, dzidzia szybko nadrobi :)

Lokokoko - jeśli mocz masz na NFZ to dobrze byłoby mieć go ze sobą bo przepadnie Ci skierowanie ale jeśli robisz płatnie to możesz przynieść po prostu w innym terminie. A teściowa faktycznie zachowała się nie na miejscu. Niby pierdoła i ktoś machnie ręką, ale jeśli sytuacja się powtarza to potrafi być irytujące. Ja na szczęście mam super teściową a moja mama lepiej traktuje mojego męża niż mnie ;)
    kahaśka wrote:
    U mnie muszę mieć swój pojemnik. Kiedyś jak nie miałam to wyparzyłam czysty mały słoiczek i tak zaniosłam. Jakby wyszły jakieś nieprawidłowości to bym powtórzyła, ale było ok ;)

heheh.. nie traktujcie tego jako hejt ale jak czytam takie rzeczy to skóra mi cierpnie. Laboratorium na odgórny zakaz przyjmowania materiału w słoikach i innych tego typu pojemnikach. hitem są butelki po lekach albo po sokach owocowych, gdzie wit C po prostu zmienia wyniki badań. Nie mówiąc już o tym ile materiału się wylewa przy próbie przelania moczu ze słoika do probówki...

Boże dziewczyny jak ja się nudzę w tej robocie :( Nic mi nie wolno.. nie wiem po co w ogóle tu przychodzę.. jutro pogadam z kierowniczka na ten temat,że jeśli mam tu na siłę sobie szukać zajęcia to wolę sobie zajęcia poszukać w domu, tym bardziej,że szkoda mi dni wolnych z mojego urlopu,które muszę brać na wizyty. Uznałam, że od października przyniosę L4..

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • sylwia_31 Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry po weekendzie :-)
    Wyszalalam się w sobotę na weselu kolegi. Nawet nie podejrzewałem ze będę miala tyle energii; -) ale jeszvze nie doszłam do siebie, zmęczenie daje się we znaki. I zakwasy na nogach od tanczenia.

Juz jutro wizyta. Nie mogę się doczekać i stresuje się jednoczesnie.
    Trzymam kciuki za wszystkie wizytujave dzisiaj:-)

c5b5161985.png
    https://www.maluchy.pl/li-72729.png
    Wizyta 18.10
  • sunshine Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Mi się dziś śniło, że wyrywałam rzęsy bratu...
    Do moich prenatalnych jeszcze 4 dni
    Dziś pierwszy dzień bez luteiny...stres jest.

atdc2n0at8s9ecys.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonek, nie sądziłam, że mi przyjmą, ale nawet nie zwrócili uwagi, więc to chyba od labu zależy ;) Może potrzebowali słoików hehe. Od tamtej pory mam zapas pojemniczków w domu ;)

Milka1991 lubi tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w lidlu po bodziaki. Dla Basi oczywiście ;) Uwielbiam je, bo są wąskie i się nie rozciagają a moja to chudzielec ;))

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• angelika1984 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wam. Trzymam kciuki za wizytujace dzisiaj.

gannrjjgludxthfp.png[img][/img]tjkgv4f.pngwp12us3.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :)
    Okropny humor nadal sie mnie trzyma. Zaraz po przebudzeniu wpadlam w placz.
    Mam dosc wszystkiego. Okropnie sie czuje. Odezwe sie jak dojde do siebie.
    Caluje Was i trzymam za Was kciuki! :)

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja też z wami się witam ;) .

Trzymaj kochane , za wasze dzisiejsze wizyty kciukasy :*:* .

Tyle piszecie że nie można za wami nadążyć ;) , nam weekend szybko minął , no i cała rodzina chora no prawie cała oprócz synka , Marysi i męża ja mam katar a Gabrysia kaszle , kicha nie lubię jak dzieci chorują , szczególnie Gabrysia taka przylepka , nic nie chce robić marudzi abyśmy szybko obie wyzdrowiały , od 6 rano na nogach , jestem już dawno w domu , zaraz odkurzę ugotuję wywar na zupę , i zleci i znów iść , w tą sobotę moja siostra cioteczna wychodzi za mąż ale to minęło , zaraz koniec września i zaczyniemy II trynestr , a wiecie co poczułam łaskotanie :* , wiem że to było maleństwo gdyż, wiem gdzie jest umiejscowione jakie piękne to uczucie :* :* , dziś też poczułam :*:* .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 08:57

Omon lubi tę wiadomość

‹‹ 347 348 349 350 351 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ