X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat Nasze szczęście ma 3 cm i jesteśmy już w 12 tc , a jak pójdę na wizytę na te badania penetralne i genetyczne , to będziemy akurat już w 13 tc o ile dobrze policzyłam.

Angelika To zadzwoń jeszcze raz, i powiedz jaka jest sytuacja .

• Biszkopciki Ekspertka

Wysłany: 19 września 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie kciuki jadę na wizytę. Wszystkie wkraczamy powoli w fazę badań genetycznych.

Szczęśliwa Mamusia, kahaśka, Peg, Milka1991, nutella_, pati87, Donia12, kasieniaczek, ewela86 lubią tę wiadomość

13.04.2017 Nasze Szczęście jest już z nami ♡
  • annak Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Mocno trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!
    Dawajcie znać!

Ja właśnie wiszę na telefonie, żeby przesunąć moje prenatalne NFZ-owe. Doszłam do wniosku, że 11t3d to za duże ryzyko, że dziecię będzie za małe. Tylko, żeby się dodzwonić do czegokolwiek państwowego... to trzeba mieć doktorat z cierpliwości i cały dzień wolny.

Jutro mam wizytę u mojego gina.

Monika34,
    Co u Ciebie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 10:42

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Milka1991 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo ;)

Witam nowe mamusie i zachęcam do wpisu w tabelę na pierwszej stronie ;)

Życzę powodzenia wszystkim wizytującym dzisiaj, zwłaszcza mamusiom które będą mieć badania prenatalne, czekam na dokładne relacje i zdjęcia :D

Ja wciąż biorę luteinę i na razie ginek nic nie mówił o wycofaniu jej, może na najbliższej wizycie stwierdzi, że już nie trzeba ;)
    Też mam taki dziwny posmak w ustach, ble, fuj, taki niby metaliczny ale nie do końca, chyba też się zaopatrzę w jakieś miętówki :P

Jadę dziś do centrum na małe zakupki i po wypis ze szpitala, mam nadzieję, że już będzie ;)

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • sylwia_31 Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopciki powodzenia i czekamy na relacje :-)

c5b5161985.png
    https://www.maluchy.pl/li-72729.png
    Wizyta 18.10
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za Wasze wizyty <3

Kordonku a dlaczego marnujesz urlop na wizyty u lekarza i badania? Jeśli dałaś zaświadczenie o ciąży to pracodawca ma obowiązek puścić Cię na te badania z zachowaniem wynagrodzenia.

Ja dziś robiłam badania krwi.

Miłego dnia :-*

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Hej Dziewczyny,

Mocno trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!
    Dawajcie znać!

Ja właśnie wiszę na telefonie, żeby przesunąć moje prenatalne NFZ-owe. Doszłam do wniosku, że 11t3d to za duże ryzyko, że dziecię będzie za małe. Tylko, żeby się dodzwonić do czegokolwiek państwowego... to trzeba mieć doktorat z cierpliwości i cały dzień wolny.

Jutro mam wizytę u mojego gina.

Monika34,
    Co u Ciebie?
    Nie płamie od tygodnia i nawet brak kamień wywołuje u mnie strach. Ze móż ejak plamilam to było dobrze. Mam taki brzuch jak z synem w 15 tyg. Do tego mdlosci odchodzą tylko niechęć do jedzenia zostaje i obolałe piersi oczywiście do poniedziałku daleko zwariuje bez detektora.

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam prenatalne 5 października będzie to 11 tc i 1 dzien. Też się zastanawiałam czy nie za wcześnie ale synkiem byłam w 11 tc i 5 dni i udało się zrobić badanie chociaż z nim przesunela mi sie owulacja o jakieś 5 dni.
    W cyklu z tym dzidziusiem miałam owulke okolo 14 dc, więc idzie zgodnie z terminem @. Powinno być ok.
    Powodzenia dla wizytujących :) ja zawsze odliczam z niecierpliwością dni do wizyty, a potem w poczekalni przeżywam okropny stres.

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • angelika1984 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szlak mnie trafia moja córka to dziś przechodzi jakiegoś apogeum. Drze cały czas buzię tupie nogami. Biorę na ręce to kopię.

gannrjjgludxthfp.png[img][/img]tjkgv4f.pngwp12us3.png
  • Monika34 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha macie dużo białej wydzieliny ja mam coraz więcej to dobrze czy źle ? Nie śmierdzi nienejst serowa jest jak śmietanka

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama właśnie mówi daj mi tu to dziecko. Ze patrzec nie może

• atat Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie czuje Twoje nerwy.
    Odłóż ją na bok, daj sie wykrzyczec.
    :)

Dziecko tez tak jak my musi miec mozliwosc wykrzyczenia :)

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy już jestesćie na l4? ja właśnie od dziś i miałam tyle planów, a tu mega leń mi się włączył. Mam nadzieję, że mi to przejdzie ;)
    synek w przedszkolu, a ja zaraz ogarnę trochę dom. Mąż jeździ ciężarówką, więc jest gościem w domu...normalnie nuda:)

na listę chętnie się wpiszę po następnej wizycie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 10:58

Milka1991 lubi tę wiadomość

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płacze jestem do niczego. Moja córka do babci się cieszy. A przy mnie to Masakra jakaś noo.

• Ewelina 3 Ekspertka

Wysłany: 19 września 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczyny.

trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaj :)

ja dostalam wlasnie list że usg prenatalne mam na 3.10 :) już się doczekać nie mogę będzie to 12+3.

dziewczyny a czy to normalne od ok tygodnia zauwazyłam że mam wiecej wydzieliny takie białej gęstej bez zapachu po wyschnięciu robi sie delikatnie żółta (przepraszam za opis)

co do mdłosci i wymiotów byłam pewna że mi przeszło . a wczoraj zjadłam kanapke z serkiem śmietankowym tym co do tej pory tylko po nim nic mi nie było i zwymiotowalam wszytsko tak szybko jak zjadlam :(

ostatnio mam jakies napady że marzy mi się córka mam dwóch synów i wiecie co tak się nakręciłam na córeczkę że nie wiem jak przyjmę wieść że będzie synuś hmm wiem wiem byle by zdrowe i wiadomo tez bede baaardzo kochać ale tak bym chciała córcie tak dla odmiany :) zamiast spodni to sukienki :)

córeczko czekamy na Ciebie <3
    w4sq43r8r4rmbt6w.png
    74di20mmtq5kyqbu.png
    74dix1hpqenjra5g.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika ja też mam teraz zdecydowanie mniej cierpliwości do młodego. Czasem czuje straszne wyrzuty sumienia. Dotychczas pracowałam i nie miałam siły na nic, teraz licze na to , że trochę się ożywię, odpocznę i będę inna, bo te wahania nastrojów, wybuchy męczą mnie :( do tego synek wkroczył teraz też w jakiś etap buntu 4- latka.

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • Ewelina 3 Ekspertka

Wysłany: 19 września 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelika - nie przejmuj sie odpocznij puki córcia u babci :) Moi chłopcy też czesto w domu dawali mi czadu a u babci jak aniolki ja tam sie cieszyłam chwile dla siebie miałam babcia bez stresu sie zajmowala a później i tak płakali ze chca do mamusi i było ok :) moje żaby to synusie mamusi ale czasami też im się nudze ileż można z mamusia siedzieć :)

córeczko czekamy na Ciebie <3
    w4sq43r8r4rmbt6w.png
    74di20mmtq5kyqbu.png
    74dix1hpqenjra5g.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina 3 wrote:
    witam dziewczyny.

trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaj :)

ja dostalam wlasnie list że usg prenatalne mam na 3.10 :) już się doczekać nie mogę będzie to 12+3.

dziewczyny a czy to normalne od ok tygodnia zauwazyłam że mam wiecej wydzieliny takie białej gęstej bez zapachu po wyschnięciu robi sie delikatnie żółta (przepraszam za opis)

co do mdłosci i wymiotów byłam pewna że mi przeszło . a wczoraj zjadłam kanapke z serkiem śmietankowym tym co do tej pory tylko po nim nic mi nie było i zwymiotowalam wszytsko tak szybko jak zjadlam :(

ostatnio mam jakies napady że marzy mi się córka mam dwóch synów i wiecie co tak się nakręciłam na córeczkę że nie wiem jak przyjmę wieść że będzie synuś hmm wiem wiem byle by zdrowe i wiadomo tez bede baaardzo kochać ale tak bym chciała córcie tak dla odmiany :) zamiast spodni to sukienki :)
    To samo napisałam wyżej o wydzielinę.

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • sylwia_31 Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka zwiększona ilość wydzieliny jest chyba normalna na tym etapie ciazy, czytałam o tym ostatnio w książce ;-)

c5b5161985.png
    https://www.maluchy.pl/li-72729.png
    Wizyta 18.10
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolyn wrote:
    Angelika ja też mam teraz zdecydowanie mniej cierpliwości do młodego. Czasem czuje straszne wyrzuty sumienia. Dotychczas pracowałam i nie miałam siły na nic, teraz licze na to , że trochę się ożywię, odpocznę i będę inna, bo te wahania nastrojów, wybuchy męczą mnie :( do tego synek wkroczył teraz też w jakiś etap buntu 4- latka.
    Ty się ciesz ze ci do przedszkola chce chodzić. Moj codziennie takie akcje robi ze ja się nie mam. Dziewczyny splakalm razem znim .

Jak się robi suwaczek dodam ja mega ciemnota z tym

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
‹‹ 350 351 352 353 354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ