X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat Nasze szczęście ma 3 cm i jesteśmy już w 12 tc , a jak pójdę na wizytę na te badania penetralne i genetyczne , to będziemy akurat już w 13 tc o ile dobrze policzyłam.

Angelika To zadzwoń jeszcze raz, i powiedz jaka jest sytuacja .

• Biszkopciki Ekspertka

Wysłany: 19 września 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie kciuki jadę na wizytę. Wszystkie wkraczamy powoli w fazę badań genetycznych.

Szczęśliwa Mamusia, kahaśka, Peg, Milka1991, nutella_, pati87, Donia12, kasieniaczek, ewela86 lubią tę wiadomość

13.04.2017 Nasze Szczęście jest już z nami ♡
  • annak Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Mocno trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!
    Dawajcie znać!

Ja właśnie wiszę na telefonie, żeby przesunąć moje prenatalne NFZ-owe. Doszłam do wniosku, że 11t3d to za duże ryzyko, że dziecię będzie za małe. Tylko, żeby się dodzwonić do czegokolwiek państwowego... to trzeba mieć doktorat z cierpliwości i cały dzień wolny.

Jutro mam wizytę u mojego gina.

Monika34,
    Co u Ciebie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 10:42

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Milka1991 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo ;)

Witam nowe mamusie i zachęcam do wpisu w tabelę na pierwszej stronie ;)

Życzę powodzenia wszystkim wizytującym dzisiaj, zwłaszcza mamusiom które będą mieć badania prenatalne, czekam na dokładne relacje i zdjęcia :D

Ja wciąż biorę luteinę i na razie ginek nic nie mówił o wycofaniu jej, może na najbliższej wizycie stwierdzi, że już nie trzeba ;)
    Też mam taki dziwny posmak w ustach, ble, fuj, taki niby metaliczny ale nie do końca, chyba też się zaopatrzę w jakieś miętówki :P

Jadę dziś do centrum na małe zakupki i po wypis ze szpitala, mam nadzieję, że już będzie ;)

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • sylwia_31 Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopciki powodzenia i czekamy na relacje :-)

c5b5161985.png
    https://www.maluchy.pl/li-72729.png
    Wizyta 18.10
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za Wasze wizyty <3

Kordonku a dlaczego marnujesz urlop na wizyty u lekarza i badania? Jeśli dałaś zaświadczenie o ciąży to pracodawca ma obowiązek puścić Cię na te badania z zachowaniem wynagrodzenia.

Ja dziś robiłam badania krwi.

Miłego dnia :-*

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Hej Dziewczyny,

Mocno trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!
    Dawajcie znać!

Ja właśnie wiszę na telefonie, żeby przesunąć moje prenatalne NFZ-owe. Doszłam do wniosku, że 11t3d to za duże ryzyko, że dziecię będzie za małe. Tylko, żeby się dodzwonić do czegokolwiek państwowego... to trzeba mieć doktorat z cierpliwości i cały dzień wolny.

Jutro mam wizytę u mojego gina.

Monika34,
    Co u Ciebie?
    Nie płamie od tygodnia i nawet brak kamień wywołuje u mnie strach. Ze móż ejak plamilam to było dobrze. Mam taki brzuch jak z synem w 15 tyg. Do tego mdlosci odchodzą tylko niechęć do jedzenia zostaje i obolałe piersi oczywiście do poniedziałku daleko zwariuje bez detektora.

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam prenatalne 5 października będzie to 11 tc i 1 dzien. Też się zastanawiałam czy nie za wcześnie ale synkiem byłam w 11 tc i 5 dni i udało się zrobić badanie chociaż z nim przesunela mi sie owulacja o jakieś 5 dni.
    W cyklu z tym dzidziusiem miałam owulke okolo 14 dc, więc idzie zgodnie z terminem @. Powinno być ok.
    Powodzenia dla wizytujących :) ja zawsze odliczam z niecierpliwością dni do wizyty, a potem w poczekalni przeżywam okropny stres.

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • angelika1984 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szlak mnie trafia moja córka to dziś przechodzi jakiegoś apogeum. Drze cały czas buzię tupie nogami. Biorę na ręce to kopię.

gannrjjgludxthfp.png[img][/img]tjkgv4f.pngwp12us3.png
  • Monika34 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha macie dużo białej wydzieliny ja mam coraz więcej to dobrze czy źle ? Nie śmierdzi nienejst serowa jest jak śmietanka

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama właśnie mówi daj mi tu to dziecko. Ze patrzec nie może

• atat Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie czuje Twoje nerwy.
    Odłóż ją na bok, daj sie wykrzyczec.
    :)

Dziecko tez tak jak my musi miec mozliwosc wykrzyczenia :)

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy już jestesćie na l4? ja właśnie od dziś i miałam tyle planów, a tu mega leń mi się włączył. Mam nadzieję, że mi to przejdzie ;)
    synek w przedszkolu, a ja zaraz ogarnę trochę dom. Mąż jeździ ciężarówką, więc jest gościem w domu...normalnie nuda:)

na listę chętnie się wpiszę po następnej wizycie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 10:58

Milka1991 lubi tę wiadomość

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płacze jestem do niczego. Moja córka do babci się cieszy. A przy mnie to Masakra jakaś noo.

• Ewelina 3 Ekspertka

Wysłany: 19 września 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczyny.

trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaj :)

ja dostalam wlasnie list że usg prenatalne mam na 3.10 :) już się doczekać nie mogę będzie to 12+3.

dziewczyny a czy to normalne od ok tygodnia zauwazyłam że mam wiecej wydzieliny takie białej gęstej bez zapachu po wyschnięciu robi sie delikatnie żółta (przepraszam za opis)

co do mdłosci i wymiotów byłam pewna że mi przeszło . a wczoraj zjadłam kanapke z serkiem śmietankowym tym co do tej pory tylko po nim nic mi nie było i zwymiotowalam wszytsko tak szybko jak zjadlam :(

ostatnio mam jakies napady że marzy mi się córka mam dwóch synów i wiecie co tak się nakręciłam na córeczkę że nie wiem jak przyjmę wieść że będzie synuś hmm wiem wiem byle by zdrowe i wiadomo tez bede baaardzo kochać ale tak bym chciała córcie tak dla odmiany :) zamiast spodni to sukienki :)

córeczko czekamy na Ciebie <3
    w4sq43r8r4rmbt6w.png
    74di20mmtq5kyqbu.png
    74dix1hpqenjra5g.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika ja też mam teraz zdecydowanie mniej cierpliwości do młodego. Czasem czuje straszne wyrzuty sumienia. Dotychczas pracowałam i nie miałam siły na nic, teraz licze na to , że trochę się ożywię, odpocznę i będę inna, bo te wahania nastrojów, wybuchy męczą mnie :( do tego synek wkroczył teraz też w jakiś etap buntu 4- latka.

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • Ewelina 3 Ekspertka

Wysłany: 19 września 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelika - nie przejmuj sie odpocznij puki córcia u babci :) Moi chłopcy też czesto w domu dawali mi czadu a u babci jak aniolki ja tam sie cieszyłam chwile dla siebie miałam babcia bez stresu sie zajmowala a później i tak płakali ze chca do mamusi i było ok :) moje żaby to synusie mamusi ale czasami też im się nudze ileż można z mamusia siedzieć :)

córeczko czekamy na Ciebie <3
    w4sq43r8r4rmbt6w.png
    74di20mmtq5kyqbu.png
    74dix1hpqenjra5g.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina 3 wrote:
    witam dziewczyny.

trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaj :)

ja dostalam wlasnie list że usg prenatalne mam na 3.10 :) już się doczekać nie mogę będzie to 12+3.

dziewczyny a czy to normalne od ok tygodnia zauwazyłam że mam wiecej wydzieliny takie białej gęstej bez zapachu po wyschnięciu robi sie delikatnie żółta (przepraszam za opis)

co do mdłosci i wymiotów byłam pewna że mi przeszło . a wczoraj zjadłam kanapke z serkiem śmietankowym tym co do tej pory tylko po nim nic mi nie było i zwymiotowalam wszytsko tak szybko jak zjadlam :(

ostatnio mam jakies napady że marzy mi się córka mam dwóch synów i wiecie co tak się nakręciłam na córeczkę że nie wiem jak przyjmę wieść że będzie synuś hmm wiem wiem byle by zdrowe i wiadomo tez bede baaardzo kochać ale tak bym chciała córcie tak dla odmiany :) zamiast spodni to sukienki :)
    To samo napisałam wyżej o wydzielinę.

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • sylwia_31 Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka zwiększona ilość wydzieliny jest chyba normalna na tym etapie ciazy, czytałam o tym ostatnio w książce ;-)

c5b5161985.png
    https://www.maluchy.pl/li-72729.png
    Wizyta 18.10
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolyn wrote:
    Angelika ja też mam teraz zdecydowanie mniej cierpliwości do młodego. Czasem czuje straszne wyrzuty sumienia. Dotychczas pracowałam i nie miałam siły na nic, teraz licze na to , że trochę się ożywię, odpocznę i będę inna, bo te wahania nastrojów, wybuchy męczą mnie :( do tego synek wkroczył teraz też w jakiś etap buntu 4- latka.
    Ty się ciesz ze ci do przedszkola chce chodzić. Moj codziennie takie akcje robi ze ja się nie mam. Dziewczyny splakalm razem znim .

Jak się robi suwaczek dodam ja mega ciemnota z tym

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
‹‹ 350 351 352 353 354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ