X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Ewelina 3 Ekspertka

Wysłany: 19 września 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika przepraszam przeoczyłam Twój post czytałam wszystkie ale synek klikal mi po klawiaturze i nie wiedzialam gdzie skonczyłam bo sie przesuneło :)

córeczko czekamy na Ciebie <3
    w4sq43r8r4rmbt6w.png
    74di20mmtq5kyqbu.png
    74dix1hpqenjra5g.png
  • Omon Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się rozpisujecie :)

Loko z tymi gołąbkami to tak jak moja bratowa. Miałam 15 lat i się mama pochorowała, wszyscy doskonale znali sytuację, że lodówka pusta, kasy na jedzenie nie ma bo szło na co innego, ja drugi dzień nic nie jadłam a ta przywozi dwa gołąbki, daje mi i mówi, że mam odgrzać i dać mamie, bo to dla mamy i mam dopilnować, żeby ona dwa zjadła. Tak się wściekłam, że powiedziałam, żeby sama je grzała i pilnowała, no ale u nas była skomplikowana sytuacja a moja bratowa jest specyficzna.
    Teraz się dużo pozmieniało, moja mama albo częstuje nas czymś oboje albo nie częstuje wcale, teściowa ma cukrzycę więc sobie zawsze słodkości chowa i jak ma mało to nawet nie mówi, że ma :P No ale to zrozumiałe, musi mieć zawsze coś pod ręką. A tak to też sama może nie zjeść czegoś a nam dać, ale jeśli chodzi o obiady, to u nas zawsze cała chata ludzi, obiady się robi na 7-10 osób, bo nas jest 4 a mamy zatrudnionych ludzi w gospodarstwie. A oprócz tego to moja teściowa ma wielkie serce i nieraz ktoś w kiepskiej sytuacji przyjdzie to mu i obiadu da i wałówkę napakuje :) Ja z resztą już robię tak samo, bo teściowa zawsze mówi, że jak człowiek się z innymi dzieli to Bóg sprawi, że mu niczego nie zabraknie i u teściowej się to sprawdza, czego jak czego ale pustej lodówki w tym domu to ja nie pamiętam :D

Wczoraj byliśmy u moich rodzicach, powiedzieliśmy o ciąży, bardzo się ucieszyli ale oczywiście nie obyło się bez chamskiego komentarza, że co z takiego wnuka co ich nazwiska nie będzie miał. Więc jak całe życie był faworyzowany jeden z moich starszych braci, tak jego córka już na zawsze będzie ich jedyną ukochaną wnuczką a moje dziecko zawsze będzie gdzieś z tyłu, no trudno.

Kjopa3 lubi tę wiadomość

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika mój dzisiaj wyje już bite cztery godziny z 10 minutową przerwą na jedzenie. Nie wiem już co się dzieje, mogę robić co mi się podoba, rzuca się na ziemię i wrzeszczy

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika współczuje ja to przeżyłam dając młodego do żłobka ale zaczął ciągle chorować, więc wypisałam go i zrezygnowałam z szukania pracy. W tamtym roku znalazłam pracę, a on poszedł do przedszkola i uwaga! bez placzu, marudzenia chodzi do dziś już drugi rok.
    Tylko on ma ten plus, że w przedszkolu pracuje jego babcia (a moja mama). Co prawda nie jest w jego grupie ale jakieś bezpieczeństwo na pewno w dziecku przez to jest.
    Na razie nie mówię mu, że jestem w domu, bo z doświadczenia wiem (jestem nauczycielem w przeszkolu), że przedszkolaki, których mamy poszły na zwolnienie ciążowe i są w domu bardzo to przeżywają i chcą zostać z mamami w domu. Płaczą w przedszkolu :(

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :)
    ja też Was czytam na biezaco, ale czesto nie mam czasu napisac.

Też dzisiaj jakoś mam doła, mdli mnie ciągle od kilkunastu dni, nie wymiotowałam jeszcze nigdy, ale jak myje zeby, to mi sie aż podnosi... I na nic do jedzenia nadal nie mam ochoty. Wydaje mi sie, że mam na coś ochote, ide do lodówki, popatrze na to i koniec, już pojedzone, bo zaczyna mnie mdlic :(
    Tak samo mam z tym dziwnym smakiem w ustach...
    Dziś zaczełam 11 tydzień, ciągle licze na to, że w II trymestrze nastąpi magiczny przypływ sił... I wzrost libido, bo ostatnio to jest jakaś masakra. Mimo braku przeciwwskazań od lekarza, na nic kompletnie nie mam ochoty. Ale już narzeczony ciągle cierpliwie czeka :)
    W pracy siedze po 12 godzin co drugi dzień, klientów obsługuje różnych, a około godziny 16-17 katorga, bo przecież nie pójde sie zdrzemnąc, a w środku żywcem zasypiam :) ale od października ide chyba na L4, szukają kogoś na moje miejsce, mam nadzieje, że znajdą, bo nie chciałabym zaczynac kolejnego miesiąca. Do końca października na pewno nie bede pracowac i nie opłaca mi sie zaczynac kolejnego miesiąca sprzedażowego, skoro i tak go nie mam zamiaru dokończyc.

I co do prenatalnych, mam ustalone na 5. października na rano, musze jechac do Jastrzebia Zdroju. Wg USG bedzie to 12t0d, a wg belly 12t2d. Na ostatnim usg 7. września dzidziuś był 2 dni młodszy, ale licze na to, że nadrobi :)

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos libido mnie aż roznosi i ciągle śni mi się seks;) ale w pierwszej ciąży tez tak miałam ;)

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • Ewelina 3 Ekspertka

Wysłany: 19 września 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny co dziś gotujecie podajcie jakis pomysł, dzieci coś muszą zjeść i mąż a ja hmm jak najmłodsze dziecię w brzuszku pozwoli :)

w4sq43r8r4rmbt6w.png
    74di20mmtq5kyqbu.png
    74dix1hpqenjra5g.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też chetnie coś ciekawego bym ugotowała dzisiaj, mam już dośc kotletów z ziamniakami :)

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Ewelina 3 Ekspertka

Wysłany: 19 września 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio jadłabym codziennie pierogi ruskie :) ostatnio robiłam wyszły mi taaakie pyszne że ho ho no ale dzieci i mąż nie bedą codziennie ruskich jedli he he

w4sq43r8r4rmbt6w.png
    74di20mmtq5kyqbu.png
    74dix1hpqenjra5g.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy ruskich sama nie robiłam, ale powiedziałam sobie, że jak bede na L4, to na pewno spróbuje zrobic :) bo kupowane nijak sie mają do tych z domu mmmm :)

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecię w przedszkolu i nich tak będzie cały tydzień to nic nie będę gotowac. Na popołudnie mam pomidorowa z soboty a w zamrazalniku tez coś się znajdzie na cały tydzień jakby chciał dojesc po przedszkolu. A o obiadki dla nas niech martwi się moje Kochanie ;)

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Biszkopciki Ekspertka

Wysłany: 19 września 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po. Wszystko wygląda ładnie, mam kartę ciąży i tyle. Wymiary odpowiadają tygodniowi ciąży. Nie dostałam zdjęcia, wymiarów ani nic :( Prenatalne za 3 tygodnie, ale idę też do lekarza z lepszym sprzętem, tylko jeszcze go nie wybrałam. Dzis chce się umówić, więc muszę podjąć decyzję. Chcę też dziś zamówić detektor tętna i wtedy zdam relacje czy to działa. Jestem w tej chwili dużo spokojnieksza.

Milka1991, niania.ogg, Taśka22, Szczęśliwa Mamusia, Kjopa3, Donia12, She Wolf, pati87, karolyn, kahaśka, Lokokoko, Teklaa lubią tę wiadomość

13.04.2017 Nasze Szczęście jest już z nami ♡
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 10:31

Niebieskaa, Omon, Milka1991, niania.ogg, Monika34, Szczęśliwa Mamusia, Taśka22, Kjopa3, Donia12, IGA.G, She Wolf, Peg, pati87, karolyn, kahaśka, Lokokoko, Teklaa lubią tę wiadomość

Awf3p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobas Witam w klubie wysokich libido , mnie też nosi a mąż nie zawsze chce .

Ewelina 3 Ja dziś zupę, kalafiorową gotuję.

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopiki,Kasieniaczek super wiadomości :-)

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam :) ja dziś zaczęłam dzień od badania moczu i posiewu, zobaczymy czy ten urosept coś pomógl. mam nadzieje, ze tak :) ja właśnie nastawiam ogórkową i udka z kurczaka do piekarnika :) trzymam kciuki za wszystkie wizyty! i gratuluje wspaniałych powizytowych wyników :):):)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa-bo teoria teoria a praktyka praktyka. Albo nikt tu nie wie jakie sa prawa ciezarnej albo udaje, ze nie wie. Juz nie kombinowalam bo maz tez wzial wolne, a ludze sie, ze od pazdziernika wezme zwolnienie i w nosie to bede miala. Czy lekarz moze robic problemy jesli nic mi nie jest i dobrze sie czuje? U nas nikt nie pracuje w ciazy ze wzgledu na prace z materialem zakaznym i kazdy od razu idzie na l4 ale naczytalam sie roznych rzeczy..

Ja w weekend tez zrobilam poraz pierwszy ruskie pierogi bo moglabym jesc tylko to! Wyszly pyszne! Maz zje bo zje ale nie zachwyca sie, wiec nie moge oczekiwac, ze dzien w dzien bedzie je jadl ze mna. Dzisiaj robie pulpety w sosie pomidoorwym ale... zapomnialam dodac jajka! Troche sie porozwalaly ale da sie zjesc :D

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 10:31

Awf3p2.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy Kordonek ja się czuję dobrze a jestem na zwolnieniu ze względu na prace z dziećmi, ostatnio wyszła w szkole u kilkogra dzieci salmonella...

oj Kasieniaczek narobiłaś mi smaka! ja uielbiam zapiekanki a zwłaszcza brokułem!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 12:33

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę podgrzac sobie pomidorowa bo tak gadacie o tym jedzeniu....
    W domu mam pierogi z grzybami - te co mi się tak ich chciało w 6 tygodniu ;) Teściowa zrobiła ale mnie się już ich nie chce :D

nqtkpx9ivveu20mb.png
‹‹ 351 352 353 354 355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ