Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
bobas2015 wrote:Hej. Czy któraś z Was ma krwiaka na macicy i jakich jest rozmiarów? Jakie zalecenia? U mnie niby mały krwiaczek ale mam się oszczędzać co przy moim dziecku jest średnio możliwe... oczywiście boje się ze się rozrosnie i będzie kicha.. ach:(
Bobas ja mam krwiaka kosmówki. 2,5cmX2,5cmX0,5cm. Leżę już 3 tyg. Zakaz wstawania,przesilania się i sexu. Biorę Duphaston 2X1 tabl. i luteina dopochwowo 2X1tabl. Niby się trochę wchłonął od pierwszej wizyty ale lekarka jest bardzo ostrożna. W razie krwawienia szpital. Na szczęście mój 7-mio latek umie się sobą zająć (nie mówię o zrobieniu jedzenia) i też mi pomoże w niektórych rzeczach. On też wie,że w tamtym roku była dzidzia w brzuchu i że była chora i uciekła z brzucha. Marzy bardzo o rodzeństwie i dlatego potrafi mi pomóc żeby dzidzia znowu nie uciekła
Dzieci są kochane
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 10:02
Donia12, Szczęśliwa Mamusia, kasieniaczek, Omon, Teklaa, mada87 lubią tę wiadomość
-
Milka1991 wrote:Donia super, że wizytka się udała
a kiedy prenatalne?
Milka1991, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitajcie kochane :*:*:* .
Kciukasy trzymam , z całych sił za wasze wizyty :*:*.
Znów was nie nadrobię, nawet czasu nie mam aby do was zajrzeć teraz mam chwilę więc wpadłam , wczoraj jakiś sądny dzień miałam najpierw pralka mi się zepsuła , prądu cały dzień nie było , mąż pralkę naprawił, nie wyspałam się Gabrysia miała ciężką noc chodzę ledwo żywa , a jeszcze na miasto pozniej musze iść , nogi mnie bolą i stopy , dość mam już tego chodzenia . Głowa coś mnie boli , byłam z Gabrysią u lekarza dała leki i trzeba się kurować , apetyt lepszy dziś no i maleństwo codziennie , mnie łaskocze kochana kruszynka :*:*:* .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 10:17
-
Cześć Dziewczyny, miłego dnia Wam życzę! I dobrych wieści na wizytach!
Antonelko,
Mam pytanie do Ciebie: na kiedy planujesz Nifty?
(bo o ile nic nie pomerdałam, to pamiętam, że planujesz zrobić)
Ty chyba dzisiaj wizytujesz, prawda?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 10:21
-
Co do imion to ja w pierwszej ciąży po zobaczeniu serducha wiedziałam że to będzie Mikołaj. I koniec. Jakby była dziewczyna to nie wiem co bym zrobiła
Teraz jestem wyjątkowo ostrożna. Na razie moja głowę zaprzątają myśli : byle było zdrowe ! Po prenatalnych - tych prywatnych - mam nadzieje zejdzie ciśnienie i będzie można zacząć swobodnie rozmawiać i imionach, wózkach, może nawet jakieś ubranka zacznę oglądac dla przyjemności
-
kahaśka wrote:Ja już oddałam krew na pappe. Babka sprawdziła czy dzidziuś żyje i zmierzyła. Mamy już 6,52cm
Pierdolnik mają na tej Czerniakowskiej. Nikt nic nie wie oprócz babki w usg
Rok temu jak czekalam na Amniopunkcje rqzem z kobietami w kolejce co szly tylko na usg. To mnie przyjeli o 14ej a w rejestracji bylam przed 7ma. -
annak wrote:Cześć Dziewczyny, miłego dnia Wam życzę! I dobrych wieści na wizytach!
Antonelko,
Mam pytanie do Ciebie: na kiedy planujesz Nifty?
(bo o ile nic nie pomerdałam, to pamiętam, że planujesz zrobić)
Ty chyba dzisiaj wizytujesz, prawda?
Hejka
Tak dzisiaj mam prenatalne i juz trzese portkami.
Na nifty zapisalam sie na poniedzialek bezposrednio do tej placowki Genomedu na Paczowej w Warszawie.
Moglabym u siebie w klinice zrobic ale czasami wynik jest szybciej jak robi sie w Genomedzie. Dzisiaj mam 12+4 a w pon bedzie 13+2 wiec pani powiedziala ze ok i zebym zabrala ze soba usg prenatalne plus abym duzo wypila wody to pobranie bedzie przyjemniejsze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 10:37
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
A takie cyrki to są mimo umawiania się na określoną godzinę, czy tam nie umawiają?
Pytam, bo jutro idę do Instytutu Matki i Dziecka (pierwszy raz chyba od 20 lat na NFZ) i nie wiem właśnie jak to wygląda... czy wejdę faktycznie na umówioną godzinę, czy cały dzień rezerwować -
Antonelka wrote:Hejka
Tak dzisiaj mam prenatalne i juz trzese portkami.
Na nifty zapisalam sie na poniedzialek bezposrednio do tej placowki Genomedu na Paczowej w Warszawie.
Moglabym u siebie w klinice zrobic ale czasami wynik jest szybciej jak robi sie w Genomedzie. Dzisiaj mam 12+4 a w pon bedzie 13+2 wiec pani powiedziala ze ok i zebym zabrala ze soba usg prenatalne plus aby duzo wypila wody to pobranie bedzie przyjemniejsze.
A, dziękuję Antonelko
Bo właśnie byłam ciekawa, czy tam się trzeba umawiać. Chyba też tam zrobię. Zadzwonię i się dowiem wszystkiego.
Albo podpytam Cię w poniedziałek, jak to przebiegło, bo jestem ponad tydzień za Tobą, więc będę szła Twoim śladem
Trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę, ale na pewno będzie wszystko dobrze! stres rozumiem, bo wczoraj tak mi serce waliło na fotelu u gina, że chyba przez to moje dziecię tak szalało w brzuchu.
O której masz wizytę? -
nick nieaktualnyBry.
Melduję się po prenatalnych.
Dzieć ma 5,28cm.
Kość nosowa obecną - sama widziałam!
Przezierność 1,23.
Wszystko na miejscu i bez widocznych wad.
Trochę odetchnęłam.
Wyniki testu pappa za 10 dni.
a oto najmłodsze moje Waciątko:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0c284bd9eba4.jpg
Bawiło się paluszkami i założyło nogę na nogę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 10:39
Szczęśliwa Mamusia, pati87, kahaśka, Peg, Donia12, Milka1991, Antonelka, sylwia_31, Kjopa3, kasieniaczek, bobas2015, Omon, Lokokoko, annak, nutella_, IGA.G, atat, AmyLeah, Justyna 8921, niania.ogg, sy__la, Teklaa lubią tę wiadomość
-
Ja jeszcze troche musze poczekac do prenatalnych bo az 19dni. Na wczesniejszy termin nie bylo sensu mi sie umawiac bo ide wg om 12t4dz ale ciąża kilka dni mlodsza bo owu mialam okolo 18dc. Na prenatalne jade do Warszawy 250km. Wiec nie chcialam ryzykowac i wczesniej jechac. Na wizycie na ktorej bylam z usg wyszlo 3dni roznicy tylko ja na USG bylam ostatnio 6t5dz.
Na pocieszenie za 6dni mam wizyte u gina. -
pati87 wrote:Nadal spore kolejki sa?
Rok temu jak czekalam na Amniopunkcje rqzem z kobietami w kolejce co szly tylko na usg. To mnie przyjeli o 14ej a w rejestracji bylam przed 7ma.
Także nie wiem jak ta kolejka pod usg sie poruszała. Czekało sporo babek, choć przecież na godzinę są umawiane -
Ja ostatnio jak byłam w poradni na nfz to wszystkie były umawianie na godzinę - na 10.30 każda jedna. A przed nami pierwszeństwo miały panie ze szpitala oraz te z szybkiej terapii onkologicznej. Także był to moj pierwszy i ostatni raz - nie mam tyle czasu żeby tam wysiadywać jajka.
-
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczyny za odpowiedz. No mój ma może kolo pół cm. Ale boję się że urośnie przez dźwignie synka ;/ wszak 10 miesięczne dziecko nie rozumie ze mana ma nie nosić i co więcej ma odpoczywać. Maiama służy do wyglupow zabawy i noszenia;)
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
Donia12 wrote:Ja ostatnio jak byłam w poradni na nfz to wszystkie były umawianie na godzinę - na 10.30 każda jedna. A przed nami pierwszeństwo miały panie ze szpitala oraz te z szybkiej terapii onkologicznej. Także był to moj pierwszy i ostatni raz - nie mam tyle czasu żeby tam wysiadywać jajka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 10:50
-
kahaśka wrote:Ja byłam na 9. Na rejstracji wyjątkowo nie było kolejki. Założyłam kartę i poszłam pod usg. Tam kolejka już czekała, ale w gabinecie pusto. Poszłam do sekretariatu, tam baba kazała mi iść prosto do labu. Ale sobie myślę, że chyba niekumata, bo miałam mieć tętno płodu sprawdzane. Poszłam jeszcze raz do usg i na szczęście była babka co wiedziała o co chodzi. Wzięła mnie jako pierwszą, bo tylko na chwilkę. Zrobiła wywiad, sprawdziła dzidzię, dała skierowanie do labu i wzidzimy się w piatek
Także nie wiem jak ta kolejka pod usg sie poruszała. Czekało sporo babek, choć przecież na godzinę są umawiane -
Annak,
Dzisiaj na 16:20 ale bede w tej placowce pierwszy raz wiec nie wiem czy tam opoznienia sa standardem czy raczej pilnuja lekarze godzin.
Mnie mowili,ze dobrze zapisac sie na nifty ale to nie sa jakies dlugie terminy 1-2 dni.
I np na piatek nie bardzo chcieli bo cos mieli z genetyka - jakies dni specjalne wiec powiedziala o poniedzialku na spokojnie.
Chyba tez w genomedzie 2300 kosztuje a innych miejscach doliczaja kosZty manipulacyjne i biora 2400-2500.
Dla mnie zadna roznica jechac do novum na ursynow czy w kierunku konstancina wiec jade do nich.7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Antonelka a czemu nifty tzn masz jakieś wskazania? Bo wiesz jeśli usg wyjdzie ok to czy nie wystarczy? Ka bym nifty zrobiła pewnie gdyby 3 lekarzy powiedziało ze dziecko będzie bardzo chore i gdybym musiała rozważać aborcję. Jednak dość kosztowne to badanie. Powiem Ci też szczerze ze pp urodzeniu pierwszego dziecka byłoby mi o wiele trudniej poddać się aborcji nie wiem czy zdobyła bym się ma to...
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm