Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Różowy_Kordonek wrote:Ale podobno data porodu z pierwszego usg jest najbardziej wiarygodna bo kazde dziecko przyrasta tak samo a pozniej juz nie ma zaleznosci. Mi na kazdym usg dzidzius wychodzi coraz starszy i z data porodu z 6 kwietnia przesunelam sie juz na 1 kwietnia, ale jako wiarygodna traktuje ta pierwsza. Po prostu dzidzius jest duzy jak na swoj tydzien ale to nie znaczy, ze starszy i urodzi sie wczesniej
mi tak wpisali w książeczkę po usg ale tym drugim, w 12 tc... -
Gakin wrote:Wiem wiem ale takie szukanie informacji jest silniejsze niż zdrowy rozsadek. Ja kiepsko znoszę ciążę, schudłam 5kg i od tego czasu nie przytylam ani grama. Dalej nie mam aoetytu musze na sile z rozsadku jeść. Skończone 12tyg a mój brzuch bardziej płaski niż przed ciążą dlatego denerwuje sie czy na pewno wszystko jest dobrze. Taka kobieca natura
-
atat wrote:Tez mialam na poprzednim zwyklym USG zmiane terminu na 29 marca
W 11t2d mial 5,23 chyba a to odpowidalao wtedy 11t;6d
Idziemy łeb w łeb IGA!
u mnie taka sama sytuacjaten sam dzień usg i tak samo odpowiadał 11 t 6 d
hehe
ciekawe czy któraś z nas wszystkich spotka kogoś na porodówce z forum;p
wiecie, że moja mama i teściowa poznały się właśnie na porodówcepo latach sobie przypomniały że skądś się znaja
iw wyszło że nasze siotry dzieli dzień różnicy
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Ale fajnie. A wiecie ja mam kontakt do teraz z kolezankami z forum tego co udzielalam sie jak bylam w ciazy z Pawlem. No i mi sie wydaje ze na porodowce jak na kazdym oddziale spotyka sie nowe osoby z ktorymi pozniej utrzymuje sie kontakt lub nie. Ja mam kontakt z jedna laska jak rodzilam corke do tej pory.
[img][/img]
-
nick nieaktualnyGakin wrote:Byłam 4dni i wyszlam na żądanie bo nie chcieli mi dac kroplowki nawet tabletki na mdłości nie wyprosilam. Kazali pić wode ... mialam ciśnienie 90/50 prosiłam blagalam to dostalam kroplowke ale potem znowu głową w mur więc poszłam do domu. Czasem wymiotuje, mdłości mam straszne, zapachy w tej chwili są najgorsze no i brak apetytu na cokolwiek. Nie oszczędza mnie to moje szczęście małe
Żartujesz? To ja miałam po dwie kroplówki dziennie, i leki domyślne i domiesniowe zastrzyki przeciwwymiotne i z witamin przez parę dni. A wypisali mnie dopiero jak zaczęłam cokolwiek jeść i pić.
Zaczynam coraz bardziej lubić mój szpital.
Myślałam o Tobie niedawno, że się nie odzywasz. Trzymaj się.
-
annak wrote:Złoty środek jest teraz.
Prawo do terminacji ciąży w określonych przypadkach. Ale nawet i to chcą zlikwidować...
Moim zdaniem źle się stało (wizerunkowo), że odpowiedzią na ten projekt organizacji pro-life jest skrajnie odwrotny projekt o tym, aby kobiety miały prawo do przerywania ciąży z pełną dowolnością do 12 tygodnia.
Nieważne, czy to dobry pomysł, czy zły. Nie wartościuję tutaj.
Ale chodzi o to, że ci pro-life od razu to wykorzystają. I będą podkreślać, że kobiety chcą "zabijać" sobie pod wpływem kaprysu nienarodzone dzieci.
Moim zdaniem, aby uchronić nas przed tymi ortodoksyjnymi zmianami, trzeba było najpierw skupić się na utrzymaniu status quo, a potem - jeśli ktoś chce - walczyć o inne zmiany. A nie odpowiadać na propozycję karania za wszystko propozycją możliwości dobrowolnej terminacji do 12 tygodnia. To niestety zaszkodzi.
* * *
Jako osoba, która 3 razy straciła ciążę i przeżywała z tego powodu wielki dramat, czuję się obrażona i znieważona tym, że ktoś chciałby traktować moje przeżycia i moją "rolę" w tym jako przestępstwo.
Efekt będzie taki, że strach będzie nawet iść do lekarza z pozytywnym testem ciążowym (na NFZ to już w ogóle lepiej będzie nie chodzić). Bo jak się coś złego stanie, to zaraz potem będzie w papierach, że ciąża była a nie ma. I człowiek nie dość, że przeżywa dramat, to jeszcze się będzie bał prokuratury.
Płakać mi się chce, jak o tym myślę.
dlatego napisałam, że bez sensu ruszali tę ustawę... -
macduska wrote:Żartujesz? To ja miałam po dwie kroplówki dziennie, i leki domyślne i domiesniowe zastrzyki przeciwwymiotne i z witamin przez parę dni. A wypisali mnie dopiero jak zaczęłam cokolwiek jeść i pić.
Zaczynam coraz bardziej lubić mój szpital.
Myślałam o Tobie niedawno, że się nie odzywasz. Trzymaj się.bylam malo waznym pacjentem z tymi dolegliwościami po prostu. Nigdy więcej nie pójdę do tego szpitala. Siedzę na l4 i liczę na cud że to wszystko zaraz przejdzie. Jutro wizyta, nie mogę sie doczekać
Filipek - 09.03.17 -
nick nieaktualnyIGA. G, angelika To bardzo miłe jak kogoś z forum się spotka np najpierw w realu , a potem w szpitalu
, czasami tak jest że np zyta8 pisze z zosią9 , a mieszkaja np w tej samej klatce schodowej w bloku , na prawdę dziewczyny świat jest mały
. A może któraś z was będzie rodzić w Garwolinie woj Mazowieckie
, dobrze że nie ma rejonizacji , i możemy wybrać sobie szpital taki jaki chcemy
.
-
Cześć dziewczyny...
Nie mam już mojego bobasa pod sercemDziś wróciłam ze szpitala po łyżeczkowaniu...
Moją ciążą nie cieszyłam się długo.
Wam wszystkim życzę spokojnej ciąży i szczęśliwego rozwiązania...
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
nick nieaktualnyZośkaaaa Kochana jedynie co mogę Ci napisać to że Cię tulę do serca :* , wiem co czujesz i wiem co przeżywasz , też miałam zabieg wyłyżeczkowania jamy macicy wiem przez co przechodziłaś, i jak teraz się czujesz kochana życzę Ci na prawdę z całego serca tego cudu pod sercem :*, patrz ja odrazu po pierwszej @ po zabiegu zaszłam , i jeszcze 5 dni i będzie II trymestr ciąży .
Angelika Gdybym miała miejsce , to bym Cię z miłą chęcią przyjęła.
Coś mam dziwne przeczucie że córkę urodzę tfu tfu aby nie zapeszyć , kwaśnego mi się chce no i jem kiszone ogórki , jutro ogórkową ugotuję jak nic kolejna kobieta w rodzinie , męski ród w mojej rodzinie jest zaginiony.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 17:57
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Już po prenatalnych. Z USG wszystko idealnie
Maluch ma już 7cm.
Ale ze względu na wiek (32) oraz in vitro ryzyko określone jako "pośrednie". Teraz czekam na wyniki PAPPA...pati87, Donia12, Peg, Szczęśliwa Mamusia, nutella_, slodka100, macduska, Kjopa3, niania.ogg, AmyLeah, Milka1991, Taśka22 lubią tę wiadomość