X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wogole to ja po tych badaniach genetycznych nie bede sie jeszcze cieszyla. Bo pamietam jak mi rok temu nt wynosily 1.5 a potem w 18tc wyszly wady.
    Niestety nie wszystkie wady sa widoczne na usg pierwszego trymestru.
    Oczywiście z niecierpliwością czekam na swoja zwykla wizyte za 4dni i 17dni na te wazniejsze usg. Ale i tak dopiero bede spokojniejsza dopiero po polowkowych a to w moim przypadku za 2miesiace.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 10:45

Awf3p2.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od poniedziałku od kiedy sie zle czuje jem tylko bulki z serkiem topionym i pierogi ruskie. Oczywiście wszystko w malych ilosciach z 1 czy poltora bulki na dzien i z 3 pierogi na obiad.
    Dzis mi sie zachcialo takich papryczek pikantnych nadziewanych serem. Moj maz właśnie po nie jedzie do kauflandu.
    Ciekawe tylko czy je zjem. Bo nieraz mam na cos ochote sprobuje kawalek a potem jednak tego nie jem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 15:47

iv09df9hp0ju3od9.png

• niania.ogg Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin wrote:
    Dziewczyny ja po dłuuugiej przerwie - trochę was czytam ale dalej jestem na zwolnieniu i mam pełen pakiet ciążowych atrakcji, które nie ustępują więc i się nie udzielam bo nie mam siły :(
    mam pytanie do tych już po usg genetycznym. Trochę się boję, odebrałam wyniki i tak to wygląda:
    HCG : 45,49 IU/l w przeliczeniu o ile znalazłam dobry przelicznik to jest 1,04 MOM. chyba dobrze?
    i teraz to co mnie martwi:
    pappa : 4,98 IU/l w przeliczeniu to jest 2,2.
    Wiem, że niskie pappa to zwiększone ryzyko a co z tak wysokim? :( może któraś wie bo ja osiwieje do wizyty :(

Moja siostra miała kosmicznie wysokie pappa, cała zestresowana czekała na analize, a ryzyko wyszło 1:20000 :) chyba nie ma górnej granicy pappa. Natomiast z tego co wiem, nie ma możliwości aby jednostki iu/l przeliczyć na mom w warunkach domowych, oblicza to system, bo on bierze pod uwagę tygodnie ciąży i chyba wymiary dziecka o ile się nie mylę. Jakim ty to przeliczalas sposobem? Czy na wyniku nie masz mediany? Albo jakichs norm?

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyniki suche mojej pappy mam, teraz czekam na interpretację. Robiłam tak samo jak z Helenka w 12 tyg i dzieci rozmiarowo prawie takie same, więc sobie mogę porównać i jest bardzo podobnie, teraz ciut lepiej. Bialko pappa trochę poniżej mediany, hcg znacznie powyżej. W zeszłej ciąży obawinialam za to duphaston, w tej ciąży nie bralam, a jest prawie tak samo wysoko. Nie mniej spodziewam się dobrego wyniku :) test pappa i w tej ciąży przyniósł mi spokój, czuję się wystarczająco " sprawdzona " ;)
    Nutella, mąż już pojechał?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 15:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem po poronieniu ciazy blizniaczej i nawet nie chce myśleć co by było gdyby obowiązywała ustawa nad którą dziś głosowali. Wedlug mnie wszystko powinno zostać tak jak jest. Nie wiem czy wiecie, ale ta ustawa uderza tez w in vitro i jeśli przejdzie to o in vitro w Polsce będzie można zapomnieć. Niestety w ten sposób wielu ludzi pozbawiaja szansy na posiadanie dziecka. My po 3 latach leczenia zdecydowaliśmy się na in vitro.

• niania.ogg Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeżeli to przejdzie to dluuuuugo taki stan będzie trwał. PiS 500 + już kupił sobie wyborców. Ubodzy ludzie będą się obawiać, że gdy do władzy dojdzie kto inny stracą pomoc
    . Pozamiatane

atat lubi tę wiadomość

• pati87 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niania.ogg wrote:
    I jeżeli to przejdzie to dluuuuugo taki stan będzie trwał. PiS 500 + już kupił sobie wyborców. Ubodzy ludzie będą się obawiać, że gdy do władzy dojdzie kto inny stracą pomoc
    . Pozamiatane
    Dokładnie glosy biednych juz maja. O ile 500+ nie zabiora. Tak wogole to dzieki 500+ pewnie za pare lat bedzie u nas jak w Grecji i pojdziemy z torbami.

iv09df9hp0ju3od9.png

• atat Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale 500+ zaraz sie skończy.
    Juz wiekszosc gmin nie ma kasy.
    Poza tym co to niesie za soba - ludzie sie przyzwyczajaja, ze ktos im cos daje, biora pod to kredyty. Za kilka miesiecy wyczerpie sie zrodelko a ludzie z kredytami zostana, taka to pomoc dzieciom.
    Sama bylam swiadkiem rozmow, wielu rozmow, gdzi ekobiety mowia ze zwolnily sie z pracy bo im sie bardziej 500+ oplaca.
    Mi sie noz w kieszeni otwiera! Znajoma nawet poprosila o uciecie eatatu do 3/4 zeby zmiescic sie w widelkach i dostac 500 tez na pierwsze dziecko.
    I dzieki temu ile glosow sobie zapewnili?

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niania.ogg wrote:
    Gakin wrote:

Moja siostra miała kosmicznie wysokie pappa, cała zestresowana czekała na analize, a ryzyko wyszło 1:20000 :) chyba nie ma górnej granicy pappa. Natomiast z tego co wiem, nie ma możliwości aby jednostki iu/l przeliczyć na mom w warunkach domowych, oblicza to system, bo on bierze pod uwagę tygodnie ciąży i chyba wymiary dziecka o ile się nie mylę. Jakim ty to przeliczalas sposobem? Czy na wyniku nie masz mediany? Albo jakichs norm?
    Hcg jest prawie idealnie po środku a pappa o 1,1 powyżej podanych norm. Nigdzie nie znalazłam informacji na ten temat. Wiem ze gdyby pappa bylo niskie to zle. Moze nie potrzebnie ale się zdenerwowalam.

Filipek - 09.03.17 :)
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin, absolutnie na pewno niepotrzebnie się zdenerwowałas :) masz bardzo dobry wynik :) moja siostra miała chyba 49 przy medianie 19 coś, jakoś tak naprawdę dużo, dużo więcej i wynik był doskonały :)

• Gakin Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, to mnie uspokoilas :) to moja pierwsza ciąża wiec sie bardzo boję każdej wizyty :)

• niania.ogg Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcale Ci się nie dziwię. Siostra jak zobaczyła taki wynik to wyla dwie godziny, pół rodziny obdzwonione, że dziecko chore i co robić ;) teraz to się wydaje śmieszne... ale w necie rzeczywiście nie ma odpowiedzi na hasło, że pappa za wysokie. Na szczęście ktoś z nas wpadł na genialny pomysł telefonu do gina i siostra się trochę uspokoiła, a następnego dnia już była analiza. Więc wcale Ci się nie dziwię, że się zaniepokoiłas

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślę, że nie ma co samemu robić analizy ;)

niania.ogg lubi tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• niania.ogg Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kahaska, a ja sobie dzisiaj sama strzeliłam ;) wszystkie parametry identyczne prawie jak z Helena, oprócz jednego. Jestem 3 kg cięższa ;) :) nie wiem jak to się przełoży na ryzyko chorób, ale jestem dobrej myśli :) a poważnie to oczywiście masz rację. Te wyniki bez interpretacji lekarskiej mogą tylko niepotrzebnie zdenerwować i lepiej uzbroić się w cierpliwość.

• Gakin Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem ale takie szukanie informacji jest silniejsze niż zdrowy rozsadek. Ja kiepsko znoszę ciążę, schudłam 5kg i od tego czasu nie przytylam ani grama. Dalej nie mam aoetytu musze na sile z rozsadku jeść. Skończone 12tyg a mój brzuch bardziej płaski niż przed ciążą dlatego denerwuje sie czy na pewno wszystko jest dobrze. Taka kobieca natura :)

• nutella_ Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niania.ogg wrote:
    Nutella, mąż już pojechał?
    Nie, za 3 tygodnie. Ma jeszcze tutaj prace do skończenia

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin a jak pobyt w szpitalu ? Długo byłaś? Wymiotujesz nadal ?

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejcia ale sie Was naczytalam, heh a jak sie zestresowalam:P wezcie przystopujcie Mamusie :)

gannrjjgludxthfp.png[img][/img]tjkgv4f.pngwp12us3.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam 4dni i wyszlam na żądanie bo nie chcieli mi dac kroplowki nawet tabletki na mdłości nie wyprosilam. Kazali pić wode ... mialam ciśnienie 90/50 prosiłam blagalam to dostalam kroplowke ale potem znowu głową w mur więc poszłam do domu. Czasem wymiotuje, mdłości mam straszne, zapachy w tej chwili są najgorsze no i brak apetytu na cokolwiek. Nie oszczędza mnie to moje szczęście małe :)

‹‹ 392 393 394 395 396 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ