X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatoszka no kurczę nie wiem, poczytaj w necie i może zadzwoń do fryzjerki i zapytaj, ona powinna wiedzieć takie rzeczy(jeśli jest profesjonalistka) :)

Szczęśliwa moja koleżanka jest na zwolnieniu d 4 tygodnia bo tak źle się czuła...teraz jest już w 14 tygodniu i dalej umiera :/

Darek poradziłaś sobie z suwakiem? czy jakoś lepiej Cię poinstruować ? ;)

Dziewczyny jeśli nie czytałyście wcześniej to pisałyśmy o tym żeby wpisywać przy suwaczku termin wizyty, żebyśmy miały stały obraz sytuacji i mogły kibicować ;)

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Agnieszko :)

agnieszkaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a co sądzicie o podróżowaniu samolotem w I trymestrze?
    Bo opinie są tak podzielone, że już sama nie wiem co myśleć a 15 sierpnia mam lecieć do Polski :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 Niestety i tak bywa , mojej siostry koleżanka to całą ciążę musiała , leżeć jedynie siku mogła pójść .

Ja kochane dopiero suwaczek wstawię po prenetalnych badaniach , kusi mnie aby od razu wstawić jak gin potwierdzi ciążę ;) .

Milka1991 lubi tę wiadomość

• jatoszka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Canti 90 wrote:
    dziewczyny a co sądzicie o podróżowaniu samolotem w I trymestrze?
    Bo opinie są tak podzielone, że już sama nie wiem co myśleć a 15 sierpnia mam lecieć do Polski :/
    samolotem na pewno bym się nie zdecydowała lecieć-gdzies czytałam ze nie jest wskazane :-(

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • Magdama Koleżanka

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 ty już jutro wizytujesz! Będziemy kibicować :)

Wizyta 12.08
    thgfyx8dzt3b7xyz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka wrote:
    samolotem na pewno bym się nie zdecydowała lecieć-gdzies czytałam ze nie jest wskazane :-(

ja też ale widziałam też opinie lekarzy którzy uważają, że I i II trymestr jest ok tylko w III lepiej odpuścić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 09:24

jatoszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 O kochana Ty też jutro się wizytujesz o której , bo ja też jutro mam wizytę :) obie się wizytujemy ale fajnie się złożyło , ja dopiero na 17.30 mam , a wiadomo o której wejdę tego to nikt nie przewidzi , u mnie według numerków się wchodzi , a wiadomo jak jest na wizytach jedna dłuższa druga krótsza ;).

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Ja bedac na wakacjach i nie wiedzac jeszcze o ciazy rozjasnialam wlosy . tzn tak we wtorek rozjasnialam plus farbowalam a w piatek mialam kolejna wizyte gdzie mialam rozjasniane same pasemka i nakladana kolejna farbe a w sobote w dniu spodziewanej miesiaczki dowiedzialam sie o ciazy wiec tez troche spanikowalam poczytalam w internecie no i jak to w internecie rozne opinie ale ostatecznie najwiecej opinii bylo ze mozna ale trzeba uwazac na amoniak i ze bardziej odczuwa sie zapach chemii . Ale radze zapytac samej fryzjerki bo internet internetem ;) Dla mnie juz bylo za pozno zeby pytac .

Druga sprawa samolot nie wiedzac o ciazy lecialam na wakacje , juz swiadoma ciazy musialam tez z nich wrocic ;) oczywiscie uruchomilam internet a opini tyle co ludzi . Troche wystraszylam sie jak wyczytalam zeby nie latac w pierwszym trymestrze ( zwlaszcza ze lecielismy dwoma samolotami w jedna strone jeden lot 1,5h drugi 2h ) wiec poszlismy do lekarza zapytac i pani ginekolog powiedziala ze moge spokojnie leciec dopiero w ostatnim trymestrze nie mozna latac . Wsiadajac do samolotu mimo wszystko balam sie ale ostatecznie po lotach nich sie nie zmienilo w moim przypadku

jatoszka, Canti 90 lubią tę wiadomość

• angelika1984 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kahaska my też mieliśmy pneumo za darmo

gannrjjgludxthfp.png[img][/img]tjkgv4f.pngwp12us3.png
  • nudhar Koleżanka

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale z was dziś ranne ptaszki przy was to ja śpioch jestem hehe

Witam nowe mamusia , super jest nas coraz więcej :-)
    Moje libido tez spadło ale podobno to normalne wzrośnie w drugim trymestrze i będziemy za chłopami gonić :)
    Co do szczepień ja moje dzieciaki szczepiłam na rota i pneumokoki .

Jatoszka- super ze wszystko oki , a skoro tak to nie wiem czemu gin odradza Ci wyjazd
    Szczęśliwa - w ciąży mają nam się włosy poprawić :-) ja teraz tez mam okropne , wesele za trzy tygodnie i sama nie wiem co mam z nimi zrobić :-/, ja objawy przy mojej córce miałam już przed terminem @ mdłości i ból brzucha , a teraz nic

Kto dziś wizytuje ? Trzymam &&&&&&&&

Ja sobie siedzę na balkonie i pije kawkę kto się dołącza :-)

Szczęśliwa Mamusia, Agga, Milka1991 lubią tę wiadomość

Wizyta 11.08 :-)
    28whskjo4k9q40dz.png
    26.08.2009- córusia
    05.10.2011- synuś
  • nudhar Koleżanka

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę zaraz podnieś dupeczkę ruszyć do sklepu i zrobić dziecią zupę , mam lenia wiec coś szybkiego i łatwego :-)
    A wy co dziś gotujecie ?

28whskjo4k9q40dz.png
    26.08.2009- córusia
    05.10.2011- synuś
  • Agga Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!

co za noc... non stop wstawalam, moja mala juz buszuje od rana, a mamusia postanowila troche podrzemac ;)

widze, ze nie tylko ja po ciezkiej nocy :)

Czincja czekam na wiesci z wizyty bo juz pewnie po jestes ;)
    Canti 90 witaj! i gratuluje
    magdzia26 tzrymam kciuki za wizyte!
    promyczek 39 kiedy idziesz do gina? trzymam kciuki za blad w lab!
    sunshine mnie tez nosi jak nie wiem co:P mysle czy nie zdecydowac sie jeszcze dzis na wizyte, ale z drugiej strony boje sie ze nic nie zobacze znowu ;(
    Peg trzymam kciuki za bete!
    agnieszkaa witaj, gratuluje:) moja imeinniczko mamy ten sam dzien porodu wg belly ;)

jatoszka gratuluje, ze wszystko wporzadku :) a daleko macie do zakopanego?
    nudhar wezme przyklad i ide zrobic inke i sru na balkon! piekna pogoda dzisiaj!

nudhar, agnieszkaa lubią tę wiadomość

3jvzhdge7ui8eco8.pngkm5sp07wzs12381t.png[/url]
    [*] 13.06.2014
    [*] 14.02.2014
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nudhar wrote:
    Ale z was dziś ranne ptaszki przy was to ja śpioch jestem hehe

Witam nowe mamusia , super jest nas coraz więcej :-)
    Moje libido tez spadło ale podobno to normalne wzrośnie w drugim trymestrze i będziemy za chłopami gonić :)
    Co do szczepień ja moje dzieciaki szczepiłam na rota i pneumokoki .

Jatoszka- super ze wszystko oki , a skoro tak to nie wiem czemu gin odradza Ci wyjazd
    Szczęśliwa - w ciąży mają nam się włosy poprawić :-) ja teraz tez mam okropne , wesele za trzy tygodnie i sama nie wiem co mam z nimi zrobić :-/, ja objawy przy mojej córce miałam już przed terminem @ mdłości i ból brzucha , a teraz nic

Kto dziś wizytuje ? Trzymam &&&&&&&&

Ja sobie siedzę na balkonie i pije kawkę kto się dołącza :-)
    długo wlaczyłam o tą ciąże mam za soba poronienie i wiek 36 lat-myslę ze z tego względu odradza :-) ale lezeć nie kazał a urlop daję więcej okazji do leżenia-tyle ze dojechaż trzeba :-) ale do niego też mam 50 km i jeździc nie zabronił :-)
    słyszeliście o tej promocji kolportera i juraparku w bałtowie ? ja już kupiłam i bilety drukuje :-)
    do zakopca mamy jakieś 4 h jazdy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 09:53

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • nudhar Koleżanka

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agga- rób tą inkę i wbijaj na balkon :-) , ja jeszcze chwilkę i muszę uciekać robić obiad i pranie

28whskjo4k9q40dz.png
    26.08.2009- córusia
    05.10.2011- synuś
  • Agga Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nudhar ja nz obiadek gotuje rosolek, mam zamiar zrobic ogorki kiszone na zime

[*] 13.06.2014
    [*] 14.02.2014
  • nudhar Koleżanka

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agga- o to pracowity dzień Ci się szykuje , ja zawsze ogóreczki kradnę babci :-)

28whskjo4k9q40dz.png
    26.08.2009- córusia
    05.10.2011- synuś
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro się wizytję o 9.00 rano i gdzieś tam mam małą nadzieję, że będzie chociaż echo zarodeczka ;)

U Was dziewczyny też się szykują takie upały na dzisiaj? u mnie ma być 30 st a jutro 33 st, nie wiem jak sobie poradzę, będę siedziała cały dzień przy włączonym wiatraku ;)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyte u gina mam dzisiaj kolo południa.A wszystkie bety robiłam w tym samym labolatorium,mysle ze jutro po becie powinno sie cos wyjasnić:(

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Agga Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka wrote:
    długo wlaczyłam o tą ciąże mam za soba poronienie i wiek 36 lat-myslę ze z tego względu odradza :-) ale lezeć nie kazał a urlop daję więcej okazji do leżenia-tyle ze dojechaż trzeba :-) ale do niego też mam 50 km i jeździc nie zabronił :-)
    słyszeliście o tej promocji kolportera i juraparku w bałtowie ? ja już kupiłam i bilety drukuje :-)
    do zakopca mamy jakieś 4 h jazdy :-)

nie slyszalam o co chodzi? :)

jatoszka lubi tę wiadomość

[*] 13.06.2014
    [*] 14.02.2014
‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ