X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobas piękny brzuszek! U Was to już takie typowo ciążowe. U mnie typowa spozywka. Cały czas... w sumie to dobrze bo w robocie nie zamierzam się przyznawać jeszcze conajmniej miesiąc, także niech nie będzie widać.
    Rodzicom powiedzieliśmy w piątek - śmiać mi się chce jacy ludzie są różni. Moja matka: zimno bije na odległość - aha to fajnie. Zero uśmiechu zero ekstazy. Druga babcia jakby mogła wysciskalaby nas przed tel! Ale ona i na codzień jest taka ciepła - prawdziwa babcia.

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piękne wasze brzuszki :) ja jutro zrobie zdjęcie bo dzisiaj dzien mam piżamowy :) dzisiaj mi mąż uświadomił, że zrobiliśmy naszego szkraba w rocznice ślubu, bo wtedy wlasnie mialam owulację :) znam dokładny dzień bo byłam stymulowana i miałam zastrzyk z pregnylu. zresztą ja to mam owulacje mega bolące :)

Donia a u mnie wszyscy mega pozytywnie, choć mam jedną kuzynkę taką zazdrośnicę i się obawiałam jej reakcji, ale była szczera, ona nie umie udawac ;p

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine wrote:
    z okazji rocznicy pojechaliśmy na fajny obiad i deser, a potem...wszystko zwymiotowałam...ahhhhhh uroki ciąży :)

hehe będzie co wspominac :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella tak tak. E ze podejrzewa hipoplazje tarczycy, ale musze wykonac reszte badan, zeby potwierdzić. :)

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niania.ogg wrote:
    ? Naprawdę? Czyli to endo Bobas nie jedyna? Szok. To ja muszę o tym w necie poszperac, miałam rano poguglac, ale mi dziecię nie dało, a teraz to jestem już bardzo ciekawa w czym rzecz z tym badaniem po tabletce. Dawno mnie nic tak nie zaskoczyło. Oczywiście ja tak robić nie zamierzam, ale jeżeli jest jakieś wytłumaczenie to poczytam chętnie.
    Pati, ogromne kciuki za twoje prenatalne. Trzymam jutro cały dzień.
    Lokokoko mi kilka lat temu endo powiedziała, że z czasem będę sobie sama ustalac dawkę, bo najlepiej wiem jak się czuje, znam organizm, a ponieważ Hashimoto to choroba na całe życie to i wiedzy i doświadczenia zdarze nabyć. I tak jest w istocie. Robię wyniki i czasem coś zmienie, potem Idę i mówię, że to i to, i ona zawsze, że ok, że dobrze. Także po kilku latach, gdyby nie recepty, to już bym nie miała po co chodzić ;p ale nikomu nie życzę tej wiedzy. Lepiej być zdrowym
    Ja mam właśnie hashimoto. A stosujesz jakąś dietę? Jakieś "szczególne" leczenie?

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korcia wrote:
    Ja mam właśnie hashimoto. A stosujesz jakąś dietę? Jakieś "szczególne" leczenie?[/QU
    Chodzi Ci o gluten i laktoze? Nie w dietach jestem kiepska ;) jem też te zakazane warzywa jak kapusta i soja. Jakiś czas uzywalam soli niejodowanej, teraz w ciąży różowej Himalajskiej albo zwykłej. Jodu nie biorę, witaminy mam bez jodu, ale sole i jem dużo ryb. Biorę żelazo, bo w poprzedniej ciąży miałam anemię i chociaż nigdy z tym nie miałam problemu to nagle zacząła mi szwankować konwersja ft4 w ft3 i mimo wysokiego poziomu ft4 miałam objawy dużej niedoczynności. Witamina d obowiązkowo cały rok i co jakiś czas kuracja b12-kupuje na Allegro takie krople podjezykowe, bo jak mam niskie poziomy, to się robię strasznie "zawinięta". Czyli tylko te 3 obowiązkowe w zasadzie Elementy. Teraz jak będę miała anemię to kupię jeszcze selen, ale w tabsach, bo za chwilę będę przechodzić na dietę wątrobowa i nie będę mogła orzechów.

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odp :)Tak,chodziło mi przede wszystkim o gluten. Ponoć trzymanie się diety bezglutenowej przynosi super efekty. Ale ja kos nie mam siły na takową dietę.
    Mam też problem z dobrym endokrynologiem i póki nie mam hardcorowych objawów to troszkę "olewam" sprawę.

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • Gabi 19 Ekspertka

Wysłany: 9 października 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie to cudowne uczucie czuć ruchy dzidziusia w brzuchu

neharika, Donia12, Lokokoko, Kjopa3, Omon, Milka1991, AmyLeah lubią tę wiadomość

2nn3ugpje3080cv7.png

1usa20mmk6qkf2j1.png

https://www.maluchy.pl/sl-72637.png

• Lokokoko Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi... Zazdroszczę <3
    Ja dzisiaj mam tragedie. Wymiotuje co chwile...

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • neharika Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine ja też ostatnio stwierdzam że wogole szkoda jeść cokolwiek

sunshine lubi tę wiadomość

• neharika Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kahaśka ja robiłam to badanie w luxmed, na wynik czeka się 35dni roboczych.

• neharika Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanda1986 pytaj śmiało. Miałam po każdym poronieniu i porodzie podane. W ostatniej ciąży kupiłam dodatkowo w 28tygodniu.niestety mam pecha, należę do nielicznej grupy na którą nie działa ten zastrzyk

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2016, 20:29

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    neharika wrote:
    Kahaśka ja robiłam to badanie w luxmed, na wynik czeka się 35dni roboczych.
    Ja czekałam niecały miesiąc. Ciekawe ile teraz będzie. Dwie dziewczyny z poprzedniego forum, którym ten konflikt wyszedł pozytywny, miały telefon dużo szybciej.

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Teklaa Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany, rany tez mnie dzis muli :/ i do tego boli z prawej przód bok tył heh my to twarde baby jestesmy tyle wytrzymać :) :/ nie wiem czy śmiać sie, czy płakać heh

mhsvhdgexfg3d4nx.png
    kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga.G ja mam bóle co jakiś czas. Tak co 2 tyg. w pachwinach i wiem,że to więzadła. Brzuch jeśli już to czuję napięcie jakby się rozrastał i miał zaraz pęknąć i tak jak Kasieniaczek czasem jak kichnę a nie zdążę się skulić to jest masakra :-/

Pati87 kciuki za prenatalne.

Neharika nie znam się na tym ale jesteś pod opieką lekarzy więc będzie dobrze :-) nie może być inaczej.

Bobas śliczny brzuszek.

Biszkopciki jej to w sumie smutne,że człowiek człowiekowi robi przykrości. Wiadomo dobrze mieć szczere osoby koło siebie ale z taktem i w sumie lekarze też bywają otyli. U nas w jednej przychodni był taki co miał z 200kg. i co nie leczyć się u niego? Nie zwracaj uwagi na to jeśli mąż i Ty sama siebie akceptujesz.

pati87, neharika lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tekla... Ja mam chyba grype zoladkowa...
    Bo mam i biegunke i samopoczucie do dupy.

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • mrik Ekspertka

Wysłany: 9 października 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do Was pytanie, czy ktoras miala moze problem z cisnieniem w poprzednich badz obecnej ciazy? Ostatnio miewam czeste bole glowy, a dzis zmierzylam cisnienie w domu i wyszlo prawie 140/90 i zaczelas sie zastanawiac. Tyle, ze to bylo po kawie, ktora wypilam pierwszy raz od miesiaca moze (nie pije prawie w ogole) a do tego ten cisnieniomierz czasem dokonuje niezbyt dokladnego pomiaru, wiec musze kupic nowy, nie mniej jednak zaczelam sie zastanawiac czy taki bol glowy ala migrenowy zawsze musi miec zwiazek z cisnieniem...

o148l6d8octf4x0k.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrik nie pomogę. Ja miałam w pierwszej ciąży, ale zazwyczaj bardzo niskie i się dziwili lekarze, że dobrze się czuje

Edit. W tej ani razu nie miałam jeszcze mierzone, bo tamten lekarz wczesniejszy nie mierzył. We wtorek idę do nowego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2016, 21:48

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We wtorek będzie u mnie spokój - detektor tętna :D

Lokokoko, Omon, neharika, Biszkopciki lubią tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobas, a ochmanska zleca Ci tylko tsh czy cała trójkę tarczycowa?

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
‹‹ 493 494 495 496 497 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ