X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrik, mnie dość często boli głowa, ale ciśnienie mam ok. Jednak gin kazał zawsze mierzyć ciśnienie przy bólu głowy. Jednak jak Ci wyszło podwyższone to bym sobie kontrolowała 3 razy dziennie przez jakiś czas. Jeśli by wyszły skoki bądź wysokie to do lekarza z tym

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    leże na plecach i czuje takie łaskotki w brzuszku, nie wiem czy to dzidziulek mój ale tak sobie mówię :)

trzymam kciuki za wizyty - moje i wasze w najbliższych dniach!

co do ciśnienia - ja mam niskie od zawsze, więc nie pomoge Mrik.

Dziękuje wam za wsparcie, ciąza dzięki forum jest łatwiejsza :)

Lokokoko, neharika, Teklaa lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • mrik Ekspertka

Wysłany: 9 października 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    Mrik, mnie dość często boli głowa, ale ciśnienie mam ok. Jednak gin kazał zawsze mierzyć ciśnienie przy bólu głowy. Jednak jak Ci wyszło podwyższone to bym sobie kontrolowała 3 razy dziennie przez jakiś czas. Jeśli by wyszły skoki bądź wysokie to do lekarza z tym

dzieki, tak wiem, teraz bede je kontrolowac, tutaj w UK dziwnie na mnie patrza gdy mowie, ze mam w domu cisnieniomierz i sobie sprawdzam, odrazu pytaja zdziwieni ''a po co??'' czasem nie wierze w to co slysze, ale jednak te bole glowy nie daja mi spokoju, jutro mam wizyte i prenatalne wiec wspomne o cisnieniu i tez sprawdze jeszcze na miejcu :)

o148l6d8octf4x0k.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też cały czas głowa boli, podejrzenie zapalenia zatok.
    CIśnienie u mnie odpada bo zawsze mam raczej niskie.

Może tak być, że to ciążowe bóle a może właśnie jakieś zatoki?

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny....
    Musze sie wygadac. Skumulowalo mi sie wszystko... Ta tarczyca, bole brzucha i zle samopoczucie.
    Weszlam pod prysznic i wydawalo mi sie, ze zobaczylam pod soba plamke krwi, ale tylko mi sie wydawało. Wyobrazilam sobie, ze to prawda i zaczelam tak strasznie wyc. Ze strachu o to ze strace maluszka, ze urodzi sie przeze mnie. Chory. Ogolnie tez boje sie o to, ze moj D jest u siebie w domj inny niz u nas. Tak jakby mniej mu na mnie zalezy(gdy jesteśmy u niego) np zawsze tam jestem na koncu. Np glupota. Przyklad jeden. Gdy rozlewa picie to najpierw mamie, pozniek sobir a mi na koncu. Tak samo w drzwiach puszcza mame, a ja na koncu... I ogolnie jakos inaczej sie zachowuje... Ale to tylko czasem. Bo tak to jest cudowny...
    Tylko nie wiem czemu niekiedy ma takie odpaly.

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Omon Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loko jeśli chodzi o obawy, to weź kilka głębokich wdechów i myśl pozytywnie. Masz leki, jesteś pod kontrolą lekarzy, musi być wszystko dobrze :*
    Jeśli chodzi o D. to podobnie miałam ze swoim mężem. U nas dodatkowo był problem ze śniadaniami. Np. taka sytuacja - wstaję rano, idę do łazienki a jak wychodzę to zastaję w kuchni męża i teściów zajadających śniadanie - w kuchni mamy stół (a raczej stolik) na 3 osoby, więc przykre to było niestety. Długo był ten problem ale konsekwentne zwracanie uwagi i mówienie o tym jakie to dla mnie przykre uczucie w końcu podziałały. Ale oczywiście rozumiem co czujesz, ja też nie zawsze mówiłam, nieraz z płaczem biegłam na górę i się nie odzywałam albo na każdą odzywkę odpowiadałam "idź do mamusi i tatusia" itp. Ale setki razy wprost powiedziane przyniosło skutek :) Cierpliwości!

Mrik nie pomogę z ciśnieniem, ja zawsze miałam niskie a czytałam, że w ciąży się jeszcze bardziej obniża, więc byłam pewna, że u mnie już jest masakrycznie niskie, bo przed ciążą miewałam np. 90/60. Ale na ostatnich dwóch wizytach jak lekarz mi mierzył to miałam bliskie 120/80 (piątkowe dokładnie 122/87, poprzednie podobne ale już nie pamiętam). Chociaż też sama wizyta to zawsze stres, dodatkowo dwa razy byłam spóźniona i się przez to wściekałam, więc może dlatego ciśnienie wyższe niż moje standardowe. Mam ciśnieniomierz w domu ale szczerze mówiąc nie czuję potrzeby mierzyć :)

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • neharika Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 03:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrik 140/90 to nie jest jeszcze za wysokie, oby nie było więcej, pobierz kilka dni i zobaczysz jak wygląda o różnych porach dnia.

• neharika Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 04:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kahaśka a co.się działo potem z tymi dziewczynami którym wyszedł pozytywny wynik?

• neharika Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 04:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjoko dziękuję! Mam nadzieję że lekarze uratują dzieciątko. Przeraża mnie tylko wizja szpitala daleko od domu i od mojego dziecka które jeszcze teraz karmię piersią

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 04:14

• neharika Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 04:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę pisać na raty bo nie mogę inaczej dodać z telefonu. Wiecie co? 15Tygodni na Waszych suwaczkach tak "poważnie" brzmi. Ale to szybko minęło!

Milka1991 lubi tę wiadomość

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    neharika wrote:
    Kahaśka a co.się działo potem z tymi dziewczynami którym wyszedł pozytywny wynik?
    Po telefonie musiały oddać litry krwi. U obu po dokładniejszych badaniach okazało się, że to łagodna wersja i tylko były pod opieką hematologa do końca ciąży. Musiały co jakiś czas wysyłać krew do badań

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej:) jakie macie te detektory tętna plodu?? znalazłam dwa na allegro które są cenowo dla mnie osiągalne, ale zastanawiam się czy do czegoś się nadają. Ma może któraś z was któryś z nich: http://allegro.pl/detektor-tetna-plodu-angeltalk-ktg-ciaza-porod-i6261660364.html
    http://allegro.pl/detektor-tetna-plodu-angelsounds-duzy-zestaw-zel-i6507459347.html

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    W kolejce sie ustawiłam juz o 6.30 dostalam nr 8. Dr Roszkowski przyjmuje od 9ej. Takze czekamy

Milka1991, IGA.G, Antonelka, Teklaa lubią tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati87 wrote:
    Hej
    W kolejce sie ustawiłam juz o 6.30 dostalam nr 8. Dr Roszkowski przyjmuje od 9ej. Takze czekamy
    To ja miałam wtedy szczęście, że byłam o 8.30 i dostałam 6 a nawet do niego nie czekałam. Może w środy mniej ludzi? Oby szybko poszło &&
    I to jest chore, że w tym samym miejscu ale u innego lekarza mogą być zapisy na godzinę a do niego takie akcje kolejkowe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 07:54

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• mrik Ekspertka

Wysłany: 10 października 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za rady z cisnieniem! :)
    I trzymam kciuki za wszystkie wizyty w tym tygodniu, a Wy prosze trzymajcie za mnie dzis o 14.30 :)

IGA.G lubi tę wiadomość

o148l6d8octf4x0k.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati trzymamy mocno kciuki i czekamy na wieści!

Loko tak jak pisała Omron - wszystko da się wyćwiczyć. Myślę, że on nie robi tego celowo, tylko tak jakoś samo wychodzi. Chyba po każdej takiej akcji musisz mu tłumaczyć, że było Ci przykro i dlaczego - nie liczyłabym tutaj na jakieś samodzielne oświecenie :/
    Czasami nawet mój rycerz się zapomni i nie przepuści mnie w drzwiach, choć zazwyczaj na codzień niewiele mu mogę zarzucić. Druga sprawa jest taka, że my byśmy chciały być traktowane jak księżniczki :D Zwłaszcza teraz w ciąży - i dodatkowo właśnie teraz jesteśmy przeczulone jeżeli chodzi o "niepoprawne" zachowanie.
    Także uszy do góry i myślę, że na spokojnie poradzisz sobie w roli nauczycielki dobrych manier!

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    To ja miałam wtedy szczęście, że byłam o 8.30 i dostałam 6 a nawet do niego nie czekałam. Może w środy mniej ludzi? Oby szybko poszło &&
    I to jest chore, że w tym samym miejscu ale u innego lekarza mogą być zapisy na godzinę a do niego takie akcje kolejkowe
    Moze dlatego w srode jest malo osob bo w rejestracji kazdego informuja ze dr przyjmuje tylko w poniedziałki. Tak mi mowili. I dziewczynie co siedzi obok tez.

iv09df9hp0ju3od9.png

• pati87 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko
    Mam nadzieję że uda ci się wychowac męża po swojemu.

iv09df9hp0ju3od9.png

• Donia12 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrik wrote:
    Dzieki dziewczyny za rady z cisnieniem! :)
    I trzymam kciuki za wszystkie wizyty w tym tygodniu, a Wy prosze trzymajcie za mnie dzis o 14.30 :)

Trzymamy! Ty masz dzisiaj podwójny stres i podwójną ciekawość co tam się u dzieciaczków dzieje :)

Omon lubi tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ;)

Pati, mrik kciuki za wizytę !! :D

Koko wrzuć na luz ;) faceci to takie maminsynki, tak jak dziewczyny piszą, musisz Mu zwracać uwagę na to co Ci się nie podoba, Ty będziesz Jego żoną i Ty będziesz z Nim do końca życia więc Ty musisz być numerem jeden. U nas na szczęście jest to jasne już przy każdej sposobności ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 08:34

mrik lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
‹‹ 494 495 496 497 498 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ