Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Mrik, mnie dość często boli głowa, ale ciśnienie mam ok. Jednak gin kazał zawsze mierzyć ciśnienie przy bólu głowy. Jednak jak Ci wyszło podwyższone to bym sobie kontrolowała 3 razy dziennie przez jakiś czas. Jeśli by wyszły skoki bądź wysokie to do lekarza z tym
-
leże na plecach i czuje takie łaskotki w brzuszku, nie wiem czy to dzidziulek mój ale tak sobie mówię
trzymam kciuki za wizyty - moje i wasze w najbliższych dniach!
co do ciśnienia - ja mam niskie od zawsze, więc nie pomoge Mrik.
Dziękuje wam za wsparcie, ciąza dzięki forum jest łatwiejszaLokokoko, neharika, Teklaa lubią tę wiadomość
-
kahaśka wrote:Mrik, mnie dość często boli głowa, ale ciśnienie mam ok. Jednak gin kazał zawsze mierzyć ciśnienie przy bólu głowy. Jednak jak Ci wyszło podwyższone to bym sobie kontrolowała 3 razy dziennie przez jakiś czas. Jeśli by wyszły skoki bądź wysokie to do lekarza z tym
dzieki, tak wiem, teraz bede je kontrolowac, tutaj w UK dziwnie na mnie patrza gdy mowie, ze mam w domu cisnieniomierz i sobie sprawdzam, odrazu pytaja zdziwieni ''a po co??'' czasem nie wierze w to co slysze, ale jednak te bole glowy nie daja mi spokoju, jutro mam wizyte i prenatalne wiec wspomne o cisnieniu i tez sprawdze jeszcze na miejcu -
Dziewczyny....
Musze sie wygadac. Skumulowalo mi sie wszystko... Ta tarczyca, bole brzucha i zle samopoczucie.
Weszlam pod prysznic i wydawalo mi sie, ze zobaczylam pod soba plamke krwi, ale tylko mi sie wydawało. Wyobrazilam sobie, ze to prawda i zaczelam tak strasznie wyc. Ze strachu o to ze strace maluszka, ze urodzi sie przeze mnie. Chory. Ogolnie tez boje sie o to, ze moj D jest u siebie w domj inny niz u nas. Tak jakby mniej mu na mnie zalezy(gdy jesteśmy u niego) np zawsze tam jestem na koncu. Np glupota. Przyklad jeden. Gdy rozlewa picie to najpierw mamie, pozniek sobir a mi na koncu. Tak samo w drzwiach puszcza mame, a ja na koncu... I ogolnie jakos inaczej sie zachowuje... Ale to tylko czasem. Bo tak to jest cudowny...
Tylko nie wiem czemu niekiedy ma takie odpaly.Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
Loko jeśli chodzi o obawy, to weź kilka głębokich wdechów i myśl pozytywnie. Masz leki, jesteś pod kontrolą lekarzy, musi być wszystko dobrze :*
Jeśli chodzi o D. to podobnie miałam ze swoim mężem. U nas dodatkowo był problem ze śniadaniami. Np. taka sytuacja - wstaję rano, idę do łazienki a jak wychodzę to zastaję w kuchni męża i teściów zajadających śniadanie - w kuchni mamy stół (a raczej stolik) na 3 osoby, więc przykre to było niestety. Długo był ten problem ale konsekwentne zwracanie uwagi i mówienie o tym jakie to dla mnie przykre uczucie w końcu podziałały. Ale oczywiście rozumiem co czujesz, ja też nie zawsze mówiłam, nieraz z płaczem biegłam na górę i się nie odzywałam albo na każdą odzywkę odpowiadałam "idź do mamusi i tatusia" itp. Ale setki razy wprost powiedziane przyniosło skutekCierpliwości!
Mrik nie pomogę z ciśnieniem, ja zawsze miałam niskie a czytałam, że w ciąży się jeszcze bardziej obniża, więc byłam pewna, że u mnie już jest masakrycznie niskie, bo przed ciążą miewałam np. 90/60. Ale na ostatnich dwóch wizytach jak lekarz mi mierzył to miałam bliskie 120/80 (piątkowe dokładnie 122/87, poprzednie podobne ale już nie pamiętam). Chociaż też sama wizyta to zawsze stres, dodatkowo dwa razy byłam spóźniona i się przez to wściekałam, więc może dlatego ciśnienie wyższe niż moje standardowe. Mam ciśnieniomierz w domu ale szczerze mówiąc nie czuję potrzeby mierzyć -
neharika wrote:Kahaśka a co.się działo potem z tymi dziewczynami którym wyszedł pozytywny wynik?
-
hej:) jakie macie te detektory tętna plodu?? znalazłam dwa na allegro które są cenowo dla mnie osiągalne, ale zastanawiam się czy do czegoś się nadają. Ma może któraś z was któryś z nich: http://allegro.pl/detektor-tetna-plodu-angeltalk-ktg-ciaza-porod-i6261660364.html
http://allegro.pl/detektor-tetna-plodu-angelsounds-duzy-zestaw-zel-i6507459347.html
12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
-
Hej
W kolejce sie ustawiłam juz o 6.30 dostalam nr 8. Dr Roszkowski przyjmuje od 9ej. Takze czekamyMilka1991, IGA.G, Antonelka, Teklaa lubią tę wiadomość
-
pati87 wrote:Hej
W kolejce sie ustawiłam juz o 6.30 dostalam nr 8. Dr Roszkowski przyjmuje od 9ej. Takze czekamy
I to jest chore, że w tym samym miejscu ale u innego lekarza mogą być zapisy na godzinę a do niego takie akcje kolejkoweWiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 07:54
-
Pati trzymamy mocno kciuki i czekamy na wieści!
Loko tak jak pisała Omron - wszystko da się wyćwiczyć. Myślę, że on nie robi tego celowo, tylko tak jakoś samo wychodzi. Chyba po każdej takiej akcji musisz mu tłumaczyć, że było Ci przykro i dlaczego - nie liczyłabym tutaj na jakieś samodzielne oświecenie
Czasami nawet mój rycerz się zapomni i nie przepuści mnie w drzwiach, choć zazwyczaj na codzień niewiele mu mogę zarzucić. Druga sprawa jest taka, że my byśmy chciały być traktowane jak księżniczkiZwłaszcza teraz w ciąży - i dodatkowo właśnie teraz jesteśmy przeczulone jeżeli chodzi o "niepoprawne" zachowanie.
Także uszy do góry i myślę, że na spokojnie poradzisz sobie w roli nauczycielki dobrych manier! -
kahaśka wrote:To ja miałam wtedy szczęście, że byłam o 8.30 i dostałam 6 a nawet do niego nie czekałam. Może w środy mniej ludzi? Oby szybko poszło &&
I to jest chore, że w tym samym miejscu ale u innego lekarza mogą być zapisy na godzinę a do niego takie akcje kolejkowe -
mrik wrote:Dzieki dziewczyny za rady z cisnieniem!
I trzymam kciuki za wszystkie wizyty w tym tygodniu, a Wy prosze trzymajcie za mnie dzis o 14.30
Trzymamy! Ty masz dzisiaj podwójny stres i podwójną ciekawość co tam się u dzieciaczków dziejeOmon lubi tę wiadomość
-
Witam
Pati, mrik kciuki za wizytę !!
Koko wrzuć na luzfaceci to takie maminsynki, tak jak dziewczyny piszą, musisz Mu zwracać uwagę na to co Ci się nie podoba, Ty będziesz Jego żoną i Ty będziesz z Nim do końca życia więc Ty musisz być numerem jeden. U nas na szczęście jest to jasne już przy każdej sposobności
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 08:34
mrik lubi tę wiadomość