Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
MagdaWaw jasne ze mozesz, byle tWam było wygodnie
ja teraz na wiele rzeczy patrze z przymrużeniem oka i wyrozumiałością, osoboscie tylko o spodnie ciążowe poprosiłam teściowa bo na nich mi zalezy, a wszędzie w Gdyni polikwidowali h&m mama
i oczywiscie od siebie jak to ona dorzuciła leginsy, dresy i 2bluzki to teraz mi starczy ciążowych rzeczy nawet większa bluzkę kupie jakby co w normalnym sklepie nie musi byc ciążowa, tylko te spodnie bardzo chciałam ale juz taka mam teściowa, za 2tyg bedzie na odwiedzinach hyhy
MagdaWaw lubi tę wiadomość
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
Lokokoko
Muszkieterki sa fajne bo do wszystkiego pasuja czy sa na plaskim czy obcasie. Kiedys jak je kupowalam to byly tylko skorzane w typowych sklepach z obuwiem skorzanym. Mam ich kilka par ze skory licowe i zamsxowej na obcasie i plaskie. Chyba nigdy mi sie nie znudza. Wydluzaja ladnie nogi. A teraz jest ich pelno np w deichmannie i ccc.
Dobra rada przy zakupie patrz czy maja suwak bedzie ci lepiej je w ciazy nakladac. Bo czesto zamszowe sa wciagane.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 10:42
Teklaa lubi tę wiadomość
-
Ja mam 1 pare spodni ciazowych z h&m i 3 pary legginsow. I kilka sukienek rozkloszowanych. Nie pracuje wiec chyba zbytnio ciuchow nie bede dokupowala. Ewentualnie jakies legginsy ocieplane bym kupila.
-
Ja podziwiam dziewczyny za chodzenie na obcasach.. zimą. Ja nie umiem i chyba się nigdy nie nauczę. Najlepiej czuje się w szmaciakach typu emu, no ale... Mąż patrzy na mnie jak na głupia
oczywiscie smieje się i żartem do tego podchodzi, ale dobrze wie, że nie lubię ograniczeń nawet na nogach
-
Pati właśnie te w daichamnie sie mi podobaja.
i przyznam szczerze, ze dawniej mi sie w ogole nie podobaly. Dopiero tej jesieni zauwazylam ich urok.
A co do ubran, to ja nie planujr typowo ciazowych procz spodni. Bluzli i cala reszte bede kupowac większych rozmoarach
Naciskam i naciskam na brzuszek zeby chociaz przez sekunde poczuc malucha ale niz z tego..., juz tak mi się teskni za nim mimo, ze mam go ciągle ze soba. Juz tak marze żeby poczuc te babelki, pukaniea później kopniako..
Reni1982 lubi tę wiadomość
Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
Monika34 wrote:dziewczyny mam ciśnienie 108na 74 puls 105 zauwaztlam że ostanio mam wysokie pulsy to normalne ? tak sobie czasem sprawdzam ciśnienie jak mama moja mierzy. nie czuje złego ciśnienia ani pulsu wysokiego. jakie macie
Właśnie sobie zmierzyłam - ja mam 97 na 62 a puls 81. Czyli taki standardowy raczej bym powiedziała, jestem niskociśnieniowcem.
No puls masz jakiś wysoki, może zdenerwowałaś się czymś? Najlepiej zapytaj lekarza na wizycieWiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 10:57
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Ja mam muszkieterki ale na płaskim - mam 181 wzrostu i obcasu unikam - długo szukałam ktore bedą ładnie wygladac i na szczupła nogę i łydkę i udało sie chyba 4lata temu w ccc lasocki jeszcze na promocji
do dzis w nich śmigam
Ogólnie powiem Wam, ze kiedyś byłam maniaczka zakupów jeszcze na studiach, potrafiłam kupić sukienkę ktora miałam nosić tu i tam a potem nawet z raz nie założyłam :p do sklepów chodziłam non stop, a tak popatrzećteraz nie lubie chodzić po sklepach, a jak mam cos kupić to musze miec plan, to i to w takim i takim sklepie i dziekuje, przestałam lubić chodzić po galeriach od sklepu, do sklepu nie wiem dlaczego, nawet jak pójdę raz na jakis czas z mama to sie mecze jak za długo chodzimy
do tego jakieś 3-4 lata temu na pytanie koleżanki co ona tak te paczuszki wysyła, powiedziała ze sprzedaje swoje ubrania, jak to tak? No normalnie, robie zdjecia, opisuje i sprzedaje, eee ktos to kupuje? Dziwiłam sie, a ona ze tak i juz z 2tys ma z tego - szok
i co? Jakis czas pózniej sama spróbowałam, nie było łatwo, weź to ładnie powieś, zaprezentuj rób zdjecia, opisuj ale byłam zdeterminowana bo miałam szafę pełna ciuchów w których nie chodze, cierpliwie prałam, robiłam zdjecia i opisywałam jaka była frajda kiedy sprzedałam pierwszy ciuszek
potem kolejny i kolejny ... Potem dostałam ubrania od mamy w których nie chodzika i tez szło
uzbierała mi sie naprawdę fajna sumka, w tym roku miałam np. na suknie slubna
super sie z tym czułam, tak mi sie w głowie przestawiło z tymi zakupami i ubraniami
teraz zbieram na wyprawkę
i suknie slubna musze w końcu wystawić na sprzedaż
Kjopa3 lubi tę wiadomość
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
Teklaa fajny sposób na pozbycie się zbędnej garderoby. Ja do tej pory to pakowałam w reklamówki i oddawałam ludziom albo po rodzinie czy gdzieś na wieś. A teraz przydałyby się jeszcze dodatkowe pieniążki a i szafa by się opróżniła. A niektóre rzeczy są na prawdę fajne i w dobrym stanie a np. za małe na mnie... mam trochę czasu to chyba spróbuję posprzedawać kilka ciuszków. Tez muszę suknię ślubną wystawić i sprzedać, zbieram się już z tym 3 lata! A i muszę buty, kask i kombinezon skórzany motocyklowy wystawić
motocykle sprzedane i póki co nie zapowiada się, że szybko ponownie zakupimy z mężem
szkoda, bo to była i jest nasza pasja i wielka frajdaaa...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 11:05
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Ja dziewczyny z ubrań ciążowych - mam 3 pary spodni (w tym jedne dresowe, jedne w kwiatki i jedne czarne (takie bardziej eleganckie), kupiłam je w HappyMum. Z gór kupiłam kiedyś na zaalando kilka bluzek ciążowych w białym kolorze takich prostych t-shirt'ów. Kupiłam tez 2 sukienki dresówki tak, żeby nic nie cisnęło, a myślę, że też przydadzą się po samym porodzie. Myślę, że więcej ubrań nie planuje, bo i tak moim głównym strojem jest piżama...
Teklaa lubi tę wiadomość
MagdaWaw
-
Sy_la naprawdę polecam nie uwierzyłam dopóki nie spróbowałam
zastanawialam sie jak mozna na tym zarobić i mozna ja mam rizne ceny np. 5, 8, 15,35, 50 i złotówka do złotówki... tez oddawałam ubrania komuś, albo na wioskę do dziadków, ale stwierdzilam ze skoro tej mojej koleżance sie udaje to czemu by nie spróbować, a zawsze to niech bedzie chociaż te 10zl to teraz jak sprzedam kilka ubrań, to moge kupić sobie, np. jeden konkretny dobrej jakości fajny sweterek, jednak i tak nie leciałam do sklepu tylko chomikuje
nie mam ochoty na zakupy, ale moj wielki plan ktory trwa to zmiana organizacji szafy i ogólnie jakość, a nie ilosc
Monika34 wrote:dziewczyny zobaczycie swoje pulsy?
Przepraszam zamiast cytuj kliknęło mi sie "lubie to", niestety nie mam jak sprawdzicnajszybciej wieczorem u mojej mamy
Monika34 wrote:dziewczyny zobaczycie swoje pulsy?
Monika,
U mnie w tej chwili:
114/75, tęto 94
Ja zawsze mam wysokie.
W środę jak byłam na wizycie i położna mi mierzyła, to miałam 124 (!). Mój rekord. Ale ona w ogóle nie zwróciła na to uwagi. Ja się wystraszyłam, ale ona powiedziała, że ciśnienie ważniejsze i jak jest dobre, to ok. Na pewno na ten wynik nałożył się mój stres przedwizytowy.
A kiedyś na innej wizycie w innym miejscu też miałam bardzo wysokie tętno i położna powiedziała, że to normalne, bo teraz jest nas dwoje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 11:27
-
Donia ja nie zgłaszałam nic. Jak wspomniałam lekarce w tamtym roku,że mamy zaległe szczepienie to kazała poczekać bo to było niedługo po chorobie. A pytałam ile musimy odczekać żeby było bezpiecznie.
Niania napisałam,że latanie na każde badanie może być dla mnie żenujące a nie że jest. To było w odpowiedzi do Antonelki. Bo każda kobieta ma swój rozum i nie można napisać,że ktoś taki inteligenty a na badania nie chodzi choć nie są one wymaganą podstawą a jedynie dodatkowym badaniem. Choć nie powiem,że nie jest ważne. Jest ważne i dlatego wiele z dziewczyn chodzi na te badania. U mnie w rodzinie nie ma żadnych wad genetycznych a ze względu na wiek też nie powinnam być narażona na urodzenie dziecka z wadami genetycznymi. Jak zauważyłaś pisałam o pierwszej mojej zdrowej ciąży i nie widziałam zarówno ja jak i lekarz powodów do pogłębiania diagnostyki.
W tej ciąży jest inaczej. Starałam się o nią prawie 2 lata.Po drodze straciłam w 10tc jedną ciążę. Byłam na wielu badaniach o których dowiedziałam się z tego forum ale z "różowej strony" OF. I jestem wdzięczna wielu dziewczynom które mi pomogły i podpowiedziały jakie badania warto zrobić.
Mieszkam w centrum Gdańska mamy wielu wspaniałych lekarzy i wybieram takiego który jest godny zaufania. W tym miesiącu na leki,badania,wizyty wydam prawie 1000zł więc u mnie akurat o pieniądze nie chodzi. Miesiąc temu tak samo. Lekarka kazała zrobić badania immunologiczne dzięki którym wyszło obniżone Białko S i wiem,że ciąża jest pod dobrą opieką. Teraz kolejne badania immunologiczne które zlecił immunolog do stwierdzenia czy na stałe choruję na trombofilię lub zakrzepicę czy to tylko efekt ciąży i ustalić odpowiednią dawkę Cleaxane lub też inne leki. Sama w tej ciąży porobiłam mnóstwo badań byłam na kilku USG aby oglądać krwiaka.
Jest wokół wiele kobiet które na sama myśl o zrobieniu Bety pukają w głowę,że kobieta wymyśla. I ja ani nikt inny nie ma prawa powiedzieć,e taka inteligentna a bety HCG nie robi.
Podsumowując chodziło o wzajemny szacunek. Jedna robi badania inna nie. Można powiedzieć,że takie i takie badania są ale decyzje podejmie dana osoba i nie ważne jaką decyzje podejmie to to jest jej decyzja. Świadoma.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 11:31
Donia12 lubi tę wiadomość