Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Wanda a wez nawet nie sluchaj. Teraz modna jest naturalność... I sztuka jest potrafic sir ubrac, a nir rozebrać
wbrew temu co sadza niektore panienki
Milka... No Tys jest dobra. Gdzie Ty tu widzisz wieloryba,? Zgrabne nogi, dobry tyle. Brzuszel zgrabny.
Co do tej kurtki to hellol w ciazy normalnr jesy to ze tu i uwdzie sie rozrstamy...az by dziwne bylo jakby ta kurtka nadal Byla okej na Ciebie. Glupku. :*, to ja mam juz, 58 kg i 171 cm wzrostu. Uprzedzam pytanir... Foty nie wstawie bo nir mam odpowiedniego lustra. Alr jiz niedlugo xd
O, tak tez podejrzewalam, ze tak moze sie dziac z tymi cysiami.Milka1991, Kjopa3 lubią tę wiadomość
Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
O matko, nadgonić kilka godzin nieobecności na forum
Było kilka dyskusji.
Przez pierwszą, o ciuchach, kupiłam sobie kurtkę zimową z zapasem na brzuszek (w normalnym sklepie tylko większy rozmiar) oraz ciuszki dla malucha
Jeszcze musze pochodzić za butami, koniecznie płaskie bo jestem wysoka a do tego mieszkam praktycznie w Alpach
Co do badań w ciąży poza mutacją MTHFR też mam obniżone białko S i "normalne" i wolne. Poza ciążą w porządku także zdarza się dokładnie tak jak pisała Kjopa. Jakie bierzesz leki kochana? Ja biorę Clexane 0,6, luteinę 2x2, jodid, prewenit co drugi dzień, neurovits (metylowany kwas foliowy+ metylowana B6 i B12), kwas foliowy 15 i no-spę ale to od czasu plamień. Do tego chyba zacznę witaminę D3 2000 i pregna DHA.
Co do zmian u mnie:
1)+ 2 kg na wadze (ale to może być spowodowane "dokarmianiem" przez rodzinkę
2)biust większy ale u mnie to i tak bez szału
3)pryszcze raz są, raz nie ma czyli po staremu
4)włosy chyba nie wypadają bardziej, raczej wyglądają zdrowo
5)paznokcie mam w lepszej kondycji niż przed ciążą ale nigdy nie narzekałam
Migrena wreszcie przeszła, tym razem pomogła kawa i świeże powietrze, może dlatego, że to był już drugi dzień.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 16:42
Lokokoko lubi tę wiadomość
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
A u mnie 7.4 cm nadal Lidki
w zeszłym tygodniu było chyba 5.5 cm. Powiem Wam że jak na NFZ to jestem w szoku. Wizyta dokładna i chyba z 15 min samego usg. Potem omawianie wyników. Wynik PAPPA za tydzień lub dwa - zależy kogo pytaliśmy
Lekarz mówił że nie spodziewał by się jakiś zmian w wyliczonym przez niego ryzyku. Termin znowu -2 dni. Tym razem jest juz 17 kwiecień.
Lokokoko, Milka1991, Omon, pati87, Gakin, IGA.G, Kjopa3, kasieniaczek, Teklaa, niania.ogg lubią tę wiadomość
-
U mnie
1) pół kilo na plus i (to przez te bake rollsy !)
2) biust większy pełniejszy. I już błagam niech nie rośnie. Nie lubię dużego.
3) przez pewien moment pryszczy było dużo, teraz cisza (nie zapeszając:P )
4) włosy suche, wypadają (ale wcześniej też wypadały i były straszne)
5) paznokcie wreszcie zapusciłam
Dodatkowo
6) zęby - maaaaasakraaLokokoko lubi tę wiadomość
-
Ehehe, oglądam te Rozmowy w toku i ostatnio występuje taka różowa laska już po ciąży. Widzę, że ma rozejście kresy białej, które między innymi można sobie zrobić ćwicząc zbyt wcześnie po porodzie
Każda z nim to trener personalny, instruktor itd, muszą o tym wiedzieć, więc na moje to one są zwyczajnie uzależnione od ćwiczeń. Mówiły nawet że to dla nich sposób żeby się wyładować i że robią awantury w domu jeśli nie ćwiczą.
-
U mnie
1. waga +7kg, z czego pierwsze 4kg jak jeszcze nie wiedziałam o ciąży i szósty tydzień. Nie wiem czy to woda, jem tak samo.
2. biust ze 3 rozmiary do przodu, teraz się uspokoił, pierwsze tygodnie bym największy booom
3. Wiecej włosów na całym ciele
4. Cera sie psuje
5. Apetyt na wsystko, głównie na nabiał i owoce
I już mam wyznaczony termin połówkowego - 2 listopada!Lekarka namawia mnie jeszcze na echo serca więc pewnie zrobię na wszelki wypadek.
Milka1991, Lokokoko lubią tę wiadomość
ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
Loko a możesz więcej powiedzieć o tej piance?
Też powinnam była wcześniej pomyśleć o czym dodatkowym do zębów ale teraz to się dorobiłam.
Wczoraj wieczorem ugryzłam jabłko i ukruszył mi się ząbPodejrzewam, że wcześniej musiał być czymś osłabiony, może nadpęknięty, bo jabłko nie było twarde, no ale ząb mi nie bolał, nie ruszał się a tu nagle się ukruszył
I to dolna jedynka... Byłam dziś u dentysty, bo stwierdziłam, że jak powiem na miejscu że jestem w ciąży i że ząb ukruszony to może się wcisnę bez kolejki ale dziś u nas w ogóle dentystki nie ma, dopiero w poniedziałek, więc pójdę w poniedziałek.
Ogólnie to ząb mi się ułamał od środka na dole, jakby od dziąsła, na zewnątrz nie widać nic, palcem też nic nie wyczuwam, tylko językiem więc ubytek chyba nie jest duży no i nie boli, więc chyba kilka dni może poczekać? I czego mam się spodziewać, czymś mi to wypełniać będzie, wiercić?
I czy mam to w jakiś sposób zabezpieczyć, coś zrobić czy po prostu uważać, starać się nie gryźć tym zębem i nie ruszać tego językiem? -
Omon ja myślę, że Ci tylko przeczyści i wypełni, bez problemu. Ja też mam problem z zębami. Przez to, że wszystko tam jest bardziej czułe boli mnie po ponownym kanałowym (wcześniej nie wypełnione do końca kanały). Dentystka uprzedzała, że ból może się pojawiać do pół roku po leczeniu bo pod spodem były bakterie i coś tam, coś tam...Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Hej. U mnie
1 kg na plusie
Biust rozmiar większy,od paru dni boli,jest wrażliwy. Córkę karmilam rok także piersi nie doszły jeszcze do siebie
Paznokcie twarde
Włosy nie wypadają i mniej się przetluszczaja
Pojawiają się ciemno niebieskie żyłki na brzuchu
dzisiaj też mnie mega głową bolała. Wzięłam.dwie tabletki i zasnęłam z córcia. Kawa nie pomogła. Dopiero teraz jest lepiej.... -
Moje obserwacje:
1) 2,5 kg do przodu
2) cera super - nigdy takiej nie mialam - gladka, jasna, nie przetluszcza sie choc pare dni w okoliczch bety byla wysypana kaszka
3) paznokcie lepsze
4) wlosy mniej przetluszczaja sie
5) skora na ciele bardziej wrazliwa i przesuszona
6) biust moja zmora - rozmiar wiekszyLokokoko lubi tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
O matko, już najwięcej przytyłam!!
Ale włąściwie mi to tylko w brzuch i piersi idzie, płaszcza nie dopinam już na biuście a tak to we wszystko wchodze - oprocz obcisłych spodni
Milka1991 lubi tę wiadomość
ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
atat wrote:O matko, już najwięcej przytyłam!!
Ale włąściwie mi to tylko w brzuch i piersi idzie, płaszcza nie dopinam już na biuście a tak to we wszystko wchodze - oprocz obcisłych spodni
Masz pewnie sporo wody w organizmie i dlatego
Zejdzie szybko pozniejLokokoko lubi tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
U mnie
1. -2 kg
2. Cyc rozmiar wiekszy i ciagle boli
3. Pryszcz na pryszczu pryszcza pogania. Ogolnie mam takie drobne wypryski na czole, dekolcie i plecach.
4. Wlosy sie mniej przetluszczaja. Ale niestety pojawily sie ciemne wlosy na brzuchu!
5. Pazury tak mi rosna, ze nie nadazam z obcinaniem :p
Co do ciuchow, to ja juz zakupilam 4 bluzki, 2 pary jeansow i legginsy. W niedziele jade po kurtke z h&m, a kilka bluzek idzie juz do mnie pocztachyba troche przesadzam z zakupami. Ale pocieszam sie ze dzis wystawilam 10 rzeczy na sprzedaz, wiec wszystko sie bilansuje
Lokokoko, kahaśka lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
A u mnie:
- waga stoi w miejscu, zależy o jakiej porze się ważę, to może wieczorami jest +1 kg
- cera ładna, gładka, ale na brodzie mam kilka suchych plamek
- włosy przetłuszczają się rzadziej - przed ciążą myłam co 2 dzień, a teraz mogę i co 4
- paznokcie mocne, ale nie wiem czy szybciej rosną
- cycki może z rozmiar większe, co prawda mieszczę się jeszcze w moje 70C, ale chyba kupię coś większego i w obwodzie może 75
Nie będę kupować żadnych ciuchów ciążowych choć mnie korci, znalazłam superową bluzeczkę http://cangaroo.pl/pl/bluzka-ciazowa-kiama-white.html ale trochę szkoda mi kasy, bo droga, przemyślę jeszcze. Póki co mieszczę się we wszystkie stare ubrania, tylko nie zakładam jeansów, a legginsy (powyciągałam gumki z legginsów, które miały mocne gumeczki w pasie). Jedyne co kupiłam to 2 pary rajstop ciążowychW kurtki się mieszczę i widzę, że mimo iż są dopasowane to miejsce na brzuszek się znajdzie, a płaszczyk najwyżej zawiążę tylko na sznurek, a guzików nie będę zapinać
Edit: mam jeszcze taki płaszczyk od męża siostry ale w nim nie chodziłam, trochę jest większy od moich i na plecach jest dłuższy.. może jak go znajdę to się przyda pod koniec ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 18:31
Lokokoko lubi tę wiadomość
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
1. Waga taka sama co prawda przytylam 1 kg ale juz go stracilam
2.piersi rozmiar wieksze z duzego A na B ( juuuupiiiiii)
3. Cera zanieczyszczona okropne.pryszcze_( przed ciaza.bylo super)
4. Wlosy bez zmian
5.panzokcie nieco lepiej
6. Wlosy szybciej mi rosna, wszedzoeciemne wloski pod pepkiem ( po ciazy pewnie zejda jak z synkiem)
Mam 2 pary moich pierwszych spodni ciazowych w zyciu:))))Lokokoko lubi tę wiadomość
-
Syla ja też niewiele kupuje, bo po pierwsze jestem na zwolnieniu pewnie już do końca ciąży, więc do pracy zbierać się nie muszę. mam legginsy ciązowe, spodnie z komisu, kurtke oversize z tamtego roku, bluzki i sweterki na pewno znajde u siebie w szafie bo ja lubię luźne ubrania. mam też dwie sukienki które się rozciągną. mam od siostry też kilka ciuszków.
-
nick nieaktualnyWitajcie kochane :*:*:*:* . Ch**y internet pakiet mi się skończył , i wszystko ładuje mi się w ślimaczym tempie
, a co u nas a u nas już 16 tc :*:*:*:* , samopoczucie różne tak samo jaki apetyt , jutro o 8 rano wizyta może uda mi się do was wpaść oby . Wczoraj cały dzień mnie dziąsło lub ząb bolał , przespałam się i przeszło . Dziś już mnie nie boli , nie mogę sie doczekać jutra.
IGA.G lubi tę wiadomość
-
Jestem po genetycznych.. Ryzyko skorygowane zd po usg to 1:81...dzidziuś ma 7,1 cm a przeziernosc 3,11... Fuck fuck fuck
pobrali mi krew na pappe, za dwa tyg mam sie zjawić bo będą wyniki. Moje przeczucia i głupie sny sie spełniły. Choc mam nadzieje, ze to wynik mojego przeziębienia i postaram się być dobrej myśli. Napiszcie mi cos pocieszającego proszę ...
16.09 dwa centymetry człowieka
14.10 - usg prenatalne
8.11 - 146g, SYNUŚ!!!
28.04.2017- NA ŚWIAT PRZYSZEDŁ NASZ OKRUSZEK
[/ur