X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omon... Ja dopiero testuje ta piankę. Jest bez alkoholu i ma ksylitol czyli cukier z kory dębu. Ten ksylitol ma właśnie właściwosci remineralizujace szkliwao :) no i lepsze to po wymiotwch niż szorowanie zębów, bo od wymiotów trzeba odczekać chociaż. 20 min tak zeby nie wcierac tych kwasów z żołądka...

Kochana lekarz tak jak juz któraś powiedziała oczyści ci ubytek i normalnie go wypełni :)

Może zamiast cukru używaj właśnie ksylitolu po jedzeniu schrup marchew bo tak twarde pokarmy poprawiajA właściwości buforujacr sliny, a ślina oczyszcza zęby.

Jedz dużo rzeczy ktore zawieraja fosfor, że wapń i wit d :) szczotkuj język, albo kup sobie skrobaczke do języka. Super sprawa :)

I super jest pasta wzmacniajaca bio repair. :) zawiera hydroksy apatyt ktore budują szkliwo. Możesz używać jej nw przemian ze zwykłą :)

Omon lubi tę wiadomość

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Itania, trzeba być dobrej myśli, bo po co być złej?
    To tylko przezierność, jeden parametr, dzidzia już spora, to i NT większe.
    Wierz w to, że Twoje dziecko jest zdrowe! My wierzymy!
    Pamiętaj, to jest w milimetrach a nawet powiększone nie jest równoznaczne z chorobą!
    Ściskam!
    Ja dla pewności poszłabym na jeszcze jedno USG!

kahaśka, niania.ogg lubią tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Itania, pamiętaj, że to jest tylko ryzyko i składa się na nie dużo rzeczy. Ja np. jestem prawie pewna, że po moim wywiadzie (poronienia, choroba w rodzinie) to ryzyko też się dużo zmieni. Ponadto jak ktoś raz wrzucił 93-97% dzieci w najwyżsyzm centylu ryzyka i tak się rodzi zdrowe. A jak kość nosowa? obecna?

Kurcze, ja jeszcze jestem tylko tydzień w Polsce. Może któraś poleci jakieś spodnie/leginsy ciążowe? Chętnie z allegro. Jakiś już sprawdzony sprzedawca skoro macie już tyle kupione? Bo na happymum itp. 200 zł za spodnie to dla mnie za dużo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 19:08

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    O matko, nadgonić kilka godzin nieobecności na forum :D Było kilka dyskusji.

Co do badań w ciąży poza mutacją MTHFR też mam obniżone białko S i "normalne" i wolne. Poza ciążą w porządku także zdarza się dokładnie tak jak pisała Kjopa. Jakie bierzesz leki kochana? Ja biorę Clexane 0,6, luteinę 2x2, jodid, prewenit co drugi dzień, neurovits (metylowany kwas foliowy+ metylowana B6 i B12), kwas foliowy 15 i no-spę ale to od czasu plamień. Do tego chyba zacznę witaminę D3 2000 i pregna DHA.

Migrena wreszcie przeszła, tym razem pomogła kawa i świeże powietrze, może dlatego, że to był już drugi dzień.

Ja biorę cleaxane 0,4, luteinę 2X1,duphaston 2X1,euthyrox 37,5,
    Endokrynolog póki nie dostanę od gin tabletek z witaminami kazała brać jodid 200 i wit.D3 2000j.m.
    Brałam jodid ale wtedy serducho mi waliło jak szalone i nie wiedziałam czy to nie od zwiększonej dawki Euthyroxu czy od samej ciąży. Więc na razie nie biorę,wit.D zapomniałam w sumie kupić,miałam w domu 4000j.m ale endo mówiła,że w ciąży to za dużo i lepiej nie brać tyle.
    Co do no-spy bardzo wielu lekarzy przepisuje ją ciężarnym tak jak magnez ale ostatnio pojawiają się artykuły,że no-spa może powodować zbyt wiotkie napięcie mięśni u niemowlaków.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po prenatalnych. Wyniki ok. Wszystko pięknie na miejscu. I jednak syn;)

Kjopa3, Lokokoko, aniołkowa mama, MagdaWaw, kasieniaczek, kahaśka, pati87, mada87, nutella_, vitae13, Omon, Donia12, IGA.G, Teklaa, niania.ogg, AmyLeah lubią tę wiadomość

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    itania wrote:
    Jestem po genetycznych.. Ryzyko skorygowane zd po usg to 1:81...dzidziuś ma 7,1 cm a przeziernosc 3,11... Fuck fuck fuck :( pobrali mi krew na pappe, za dwa tyg mam sie zjawić bo będą wyniki. Moje przeczucia i głupie sny sie spełniły. Choc mam nadzieje, ze to wynik mojego przeziębienia i postaram się być dobrej myśli. Napiszcie mi cos pocieszającego proszę ...

Kochana. Bądź dobrej myśli do końca. Wiem,że to bardzo trudne. Jeśli pappa potwierdzi będziesz robiła amniopunkcję? Pamiętaj,że zawsze jest duża szansa na pomyłkę i zdrowego dzidziusia. Życzę kochana dużo cierpliwości,będzie potrzebna.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]

Wysłany: 14 października 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa zapomniałam o Euthyroxie i mojej niedoczynności, też biorę ale aż 75. A acard? nie bierzesz? Mój lekarz mówił, że nie i nie biorę choć większość dziewczyn bierze. Muszę pomyśleć nad tą no-spą, a co do magnezu też są takie przesłanki odnośnie tego napięcia mięśni? Może sam magnez będę brała. Ja ją dostałam tak naprawdę po plamieniu ale lekarz mówił, że jak jestem ciągle taka nerwowa to pomoże na skurcze w macicy, które sama nerwami mogę wywoływać. Dziś np. zamiast 3 wzięłam tylko 1 jak brzuszek bolał :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniolkowa ja przedwczoraj zamówiłam jeansy z allegro za 80 zł. Może jutro przyjdą to dam Ci znać czy wszystko ok ;)

ItAnia wg mnie Twój maluch na 100% będzie całkowicie zdrowym maluchem ;)

Bobas gratuluję mężczyzny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 19:17

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 14:05

Lokokoko, Donia12 lubią tę wiadomość

Awf3p2.png
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Ja biorę cleaxane 0,4, luteinę 2X1,duphaston 2X1,euthyrox 37,5,
    Endokrynolog póki nie dostanę od gin tabletek z witaminami kazała brać jodid 200 i wit.D3 2000j.m.
    Brałam jodid ale wtedy serducho mi waliło jak szalone i nie wiedziałam czy to nie od zwiększonej dawki Euthyroxu czy od samej ciąży. Więc na razie nie biorę,wit.D zapomniałam w sumie kupić,miałam w domu 4000j.m ale endo mówiła,że w ciąży to za dużo i lepiej nie brać tyle.
    Co do no-spy bardzo wielu lekarzy przepisuje ją ciężarnym tak jak magnez ale ostatnio pojawiają się artykuły,że no-spa może powodować zbyt wiotkie napięcie mięśni u niemowlaków.
    Hej :)
    Czy Ty też do końca ciazy clexane bedziesz brała? ja póki co biorę od poczatku ciazy - zapytam dokładnie lekarza na wizycie do którego tyg ciazy.

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołkowa nikt nic mi nie mówił o akardzie i w sumie wolałabym go nie brać. Zobaczymy co dalej będzie i czy będzie mowa o nim. Co do no-spy to jakieś pojedyncze artykuły czytałam i przyjaciółka w ciąży też o tym mówiła ale ja się tu z niczym nie wyłamuje bo nie jestem pewna jak to jest. Póki co jakiejś afery nie było. O magnezie mówiła przyjaciółka w ciąży właśnie ale to chyba o dużych ilościach. Też nie sprawdzałam tego dokładnie bo w sumie jak ma się skurcze nóg to wiadomo,że niedobór i trzeba uzupełnić. Na pewno nie można brać tego rozpuszczalnego.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Itania, bądź dobrej myśli. NT nie jest jakieś strasznie duże a dziecko też już spore. Podobno infekcja u matki ma wpływ na NT. A jak kość nosowa? Pamiętaj, że nawet zła pappa nie oznacza, że dziecko chore, ale życzę Ci, aby wyszła korzystnie. Nie proponowali Ci amniopunkcji? Moja znajoma miała ryzyko po pappie 1:2 a z amnio wyszło zdrowie dziecko.

BGRAp2.pngFBmcp2.png

Wysłany: 14 października 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu, wiem, że pytałaś Kjopy ale też biorę Clexane to się wtrącę. Zwykle się bierze do końca ciąży i nawet do 6 tygodni po, w połogu.

Kjopa, jeśli nie brałaś acardu od początku to na pewno nie zaczniesz bo niektóre dziewczyny biorą już przed ciążą i potem kontynuują do 20-30 tygodnia :) A jak wszystko jets ok to nie ma co wprowadzać :)

Milka będę czekać na info o spodniach :):) choć w sobotę chyba rzadko dostarczają :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 19:36

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka a co masz za spodnie na zdjęciach???

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie:
    + 2kg
    - pryszcze na brodzie, dekoldzie i plecach
    - włosy wypadają garściami, ale się nie przetłuszczają
    - skóra ogólnie sucha
    - cycki może z rozmiar urosły (z wielkiego na większy)
    - rozstępów nowych brak (w poprzedniej ciąży pocięły cycki tylko na szczęście)
    - poza tym bez zmian ;)

Lokokoko, She Wolf lubią tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Korcia Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Italia trzeba być dobrej myśli. A może warto skonsultować to z innym lekarzem? Przesyłam wam dużo ciepłych myśli.

Mi lekarz kazał brać acard od 16 tyg. Również słyszałam,że nospa może powodować na wiotkosc,dlatego biorę w ostateczności.
    A zapomniałam,powoli znikają mi pryszcze.byly ogromne i bolące.

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koko to są zwykłe legginsy ciazowe imitujące spodnie z allegro za jakieś 3 dyszki ;)

Aniolkowa ja myślałam że dzis czwartek, kurde balast ;) no może przywioza jutro. Jak tak to dam od razu znać :)

Atat czyli na razie otwieramy ranking na najszybciej tyjące mamusie, haha :D

atat lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • Viera Yves Ekspertka

Wysłany: 14 października 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- handel lekami.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 15 października 2016, 14:09

starania od 11.2013 I IUI 19.04.2015 :( II IUI 02.07.2015 :D
    Marcel :D
    dqpr73sb94pdetrw.png[/link]
    ponowne starania
    I IUI 22.03.2017 :D
  • atat Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka, ja prowadzę!
    A przed ciążą schudłam 15 kg!
    W sumie to nawet mi nie szkoda, wiadomo, siła wyższa ale i tak wydaje mi się, że to jakaś hormonalna woda, bo w sumie tylko brzuch i cycki. hahaha, takie to wmawianie :)

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu2017 wrote:
    Hej :)
    Czy Ty też do końca ciazy clexane bedziesz brała? ja póki co biorę od poczatku ciazy - zapytam dokładnie lekarza na wizycie do którego tyg ciazy.

Nie zauważyłam. Na razie nic nie mówili do kiedy mam brać. Dopiero trafiłam do immunologa a gin nawet mi nie chciała przepisać zastrzyków. Więc ogarnęłam sobie sama od internisty i mimo,że uratowała mi ciążę bo wykryła krwiaka to ją zmieniłam na inną gin. Tamta bez problemu dała receptę ale nie rozmawiałam z nią do kiedy brać.
    Zazwyczaj zalecają do porodu i nie wszystkie ale też w połogu. Może nie wszystkie w połogu mają brać np,te kobiety które wyniki mają ok a biorą tylko zapobiegawczo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 20:05

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
‹‹ 542 543 544 545 546 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ