Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, a powiedzcie, czy detektory sa w jakis sposob szkodliwe dla dziecka?
Bylam ostatnio u lekarza i wlasnie znalazl mi tetno dzidzi bez problemu, wiec moze bym sobie zakupila?
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Ja biorę zapobiegawczo clexane i polocard - kurcze właśnie dzis zapomniałam zabrać ( mam nadzieje ze nic sie nie stanie z tego powodu)
Jeszcze propo tarczycy ? Jakie macie teraz wyniki ? Ja dzis odebrałam i tsh mam 2,44 a ft4 1,23 ( wszystko w normie )Synek :* urodzony 1.04.2017 -
Dziękuję za dobre słowa i cieple myśli
poryczałam sobie troche, ale trzeba iść do przodu i wierzyć ze bedzie dobrze. Mąż mój jest optymistą i jego podejście pomaga. Kość nosowa obecna, wszystko inne w porządku tylko NT. Dzidziuś miał przygięta głowę do klatki piersiowej i w pierwszych pomiarach w tym ułożeniu nt wynosiło nawet 5.. Lekarz próbował malucha zmotywować do innego ułożenia. Gdy wreszcie troche odgiął główkę nt wyszło właśnie 3,11. Lekarz ma certyfikat, a zresztą sama widziałam wszystkie pomiary i rzeczywiście to NT takie bylo. Ryzyko ogólne z racji wieku bylo cos 1:500, skorygowane po usg właśnie 1:81. A wyniki pappy za dwa tygodnie i wtedy mam wizytę. Na razie lekarz powiedział ze czekamy, ze wszystko pozostałe wygląda oki, tylko ta przezierność. I ze czasem zdarza sie, ze tak się dzieje przy infekcji matki.. A ja od trzech dni czuje sie fatalnie, zawalone zatoki, bole glowy i samopoczucie jakbym miała grypę. Do tego córka miała ospę w zeszłym tygodniu. Wybaczcie dziewczyny moja pierwsza reakcje, juz staje na nogi, wrzucam uśmiech na twarz i jestem dobrej myśli. Tak sobie pomyślałam ze moje chwilowe użalanie się nad sobą jest takie małostkowe patrząc na niektóre Wasze historie.. A jak pomysle o annak to juz w ogóle mi wstyd. Mam nadzieje, ze wybaczycie chwilowe załamanie
gratuluje wszystkich pozytywnych wyników i cieszę się razem z Wami
Milka1991 lubi tę wiadomość
16.09 dwa centymetry człowieka
14.10 - usg prenatalne
8.11 - 146g, SYNUŚ!!!
28.04.2017- NA ŚWIAT PRZYSZEDŁ NASZ OKRUSZEK
[/ur
-
Czyli z tym ubytkiem to nic strasznego? Nigdy nie miałam takich problemów, więc się trochę wystraszyłam, szczególnie, że to jedynka, o trzonowca bym się pewnie tak nie trzęsła
I nawet jak mnie w poniedziałek nie przyjmie a za kilka dni to też będzie ok?
Itania spokojnie, wszystko będzie dobrzeKiedy masz wyniki pappy?
Któraś pisała o uczuleniu na białego jelenia - mnie w ciąży na kolorowe kosmetyki do kąpieli też jakieś uczulenie dopadło, ani mydła żadnego, ani masełka do ciała ani balsamu. Mydło wcześniej miałam z białego jelenia a teraz mąż jakieś pierwsze lepsze wziął jakieś zielone, nie pamiętam jaka firma, balsam mam z ziaji kakaowy i mam masełko owocowe z rossmanna - wszystko mnie uczula. Poprosiłam męża żeby mi mydło z białego jelenia kupił, ale był w pierwszej lepszej aptece i akurat nie mieli, więc powiedział, że żona w ciąży i inne mydła uczulają to mu farmaceutka poleciła inne mydło - kropla zdrowia czy jakoś tak. Ma bardzo intensywny zapach, jak jakiś środek do dezynfekcji (jak kiedyś woziliśmy kota na usunięcie przepukliny to przy każdej wizycie kontrolnej weterynarz spryskiwał mu ranę czymś identycznie "pachnącym"). Za pierwszym razem mnie odrzucił ten zapach, ale nie miałam innego mydła, więc już umyłam się tym i o dziwo nie wywołało to u mnie mdłości, nawet nie powiem, że ten zapach jest nieprzyjemny - po prostu jest bardzo intensywny i taki specyficzny. Ale woda go w 100% spłukuje, po wyjściu spod prysznica w ogóle go nie czuć na skórze i po dwóch dniach już prawie cała wysypka mi przeszła a miałam całe plecy wysypane, więc póki co będę go używać. -
Zaraz obejrzę te Rozmowy w Toku, jestem ciekawa co takiego tam było. Jako, że sama jestem trenerem personalnym, nie neguję ćwiczeń w ciąży, namawiałabym nawet na ruch, ale wszystko z umiarem. Przede wszystkim trzeba mieć zgodę od lekarza i wiedzieć jakich ćwiczeń unikać. Fakt jest taki, że endorfiny uzależniają i jeśli ktoś trenuje przez kilka lat i nagle musi przestać łatwo o kiepskie samopoczucie, rozdrażnienie, a nawet depresję. Ja sama jestem zafiksowana na tym punkcie, ale jak trzeba było przestać to to zaakceptowałam, choć nie ukrywam, że na początku było kiepsko.
-
Po to tu jesteśmy, żeby pozwalać sobie nawet na 10 chwil słabości!
Widziałąś na fb wpis mamaginekolog o Pappie i badaniach genetycznych?
Na 93% Twoje dziecko jest zdrowe
ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
Misiu2017 wrote:Ja biorę zapobiegawczo clexane i polocard - kurcze właśnie dzis zapomniałam zabrać ( mam nadzieje ze nic sie nie stanie z tego powodu)
Jeszcze propo tarczycy ? Jakie macie teraz wyniki ? Ja dzis odebrałam i tsh mam 2,44 a ft4 1,23 ( wszystko w normie )
Ja ostatnio miałam
TSH 0.9074
FT3 3,18 (1.71-3,71) 73.50%
FT4 1.03 (0.70-1.48) 42.31%
Jeśli masz takie normy Ft4 jak ja to masz fajne wyniki. TSH się nie przejmuj. W ciąży niby do 2.5 powinno być. Może daje znać,że niedługo trzeba będzie zwiększyć dawkę leku. Teraz w czwartek chyba mam endo to będę robić wyniki. -
Kochane czy miałyście może takie dziwne bóle brzucha - tzn łapie mnie od góry pod stanikiem dziwny ścisk który schodzi z bólem po całym brzuchu aż po sam dół podbrzusza przy tym bólu robi mi się strasznie nie dobrze aż się musze lekko zgiac. Trzyma mnie to już od ponad godziny i nic nie lepiej
nigdy takiego uczucia nie miałam i nie wiem boje ze coś się dzieje
Misiu2017 lubi tę wiadomość
-
She Wolf wrote:Dziewczyny, a powiedzcie, czy detektory sa w jakis sposob szkodliwe dla dziecka?
Bylam ostatnio u lekarza i wlasnie znalazl mi tetno dzidzi bez problemu, wiec moze bym sobie zakupila?Podobno dopler jest szkodliwy tylko dla maluśkich zarodków, dlatego ginowie na początku ciąży z reguły tylko pokazują serduszko a nie włączają dźwięku
She Wolf lubi tę wiadomość
-
Jula222 wrote:Kochane czy miałyście może takie dziwne bóle brzucha - tzn łapie mnie od góry pod stanikiem dziwny ścisk który schodzi z bólem po całym brzuchu aż po sam dół podbrzusza przy tym bólu robi mi się strasznie nie dobrze aż się musze lekko zgiac. Trzyma mnie to już od ponad godziny i nic nie lepiej
nigdy takiego uczucia nie miałam i nie wiem boje ze coś się dzieje
A czy to nie sa skurcze , moze lepiej jedz na IP zeby sprawdzili co sie dzieje skoro tak mocno cię boli .Synek :* urodzony 1.04.2017 -
Misiu widzisz wszędzie trochę inne normy. Ja mam TSH dla ciężarnych do 2,5 a Ft4 też się różniło między trymestrami. Jesteś pod opieką więc nie ma co się martwić.
Jula ja myślę,że to żołądek. Choruję od wielu lat i na to mi wygląda. Macica się powiększa i narządy mają mniej miejsca.Misiu2017 lubi tę wiadomość
-
Misiu2017 wrote:Kurcze przypadkowo polubiłam .
A czy to nie sa skurcze , moze lepiej jedz na IP zeby sprawdzili co sie dzieje skoro tak mocno cię boli .
Właśnie sobie z nerwów nie mogę przypomnieć jak się czuło skurcze najbardziej pamiętam te cholernie bolące z porodowki..
No nic trzeba zorganizować chyba szybko opiekę dla małej i kogoś kto zawiezie na IP bo mąż juz w pracy -
Kjopa3 wrote:Misiu widzisz wszędzie trochę inne normy. Ja mam TSH dla ciężarnych do 2,5 a Ft4 też się różniło między trymestrami. Jesteś pod opieką więc nie ma co się martwić.
Jula ja myślę,że to żołądek. Choruję od wielu lat i na to mi wygląda. Macica się powiększa i narządy mają mniej miejsca.
I co z tym robisz? Coś pomaga? Nie mam gazów nie ciągnie mnie na kibelek a czuje ścisk w podbrzuszu wciąż.
Na szczęście czuje jak mnie malec smyra od środka wiec troszkę mniej stresu
Doczytałam was i podsumowując u nas jest
1) -4kg było -6kg ale 2 nadrabilam.
2) włosy jak przed ciążą
3) paznokcie mocniejsze
4) z zębami lekki problem
5) cera lepsza mniej wyprysków i bardziej jędrna i nawilżona mimo takiego samego stosowania kremów
6) piersi pełniejsze 80h przed ciążą teraz lekko za mały wiec trzeba się wybrać po nowy
7) jak narazie żadnego rozstepuWiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 21:04
-
To teraz ja podsumuje :
1. Waga na razie -3kg tak mniej więcej
2. Włosy jak się przetluszczaly tak się przetluszczaja. Może mniej wypadają?
3. Paznokcie- dno jak było tak jest
4. Cera jakby lepsza, i skórę chyba tez mam gladsza w dotyku.
5. Zęby - temat rzeka. Trzeba zbierać na sztuczne...
6. Cycki większe ale mieszczą się w starą bieliznę wiec nie ma tragedii
Moje dziecię zasnelo mi dzisiaj na kolanach po 17:/ położyłam do łóżka i śpi nadal - pewnie do rana. Oczywiście mam już wizję ze bedzie chory i koniec dobrej passy po 5 tyg w przedszkoluWiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 21:10
-
Aniołkowa pewnie brussie robiłaś
Jula pisałaś,że ucisk zaczyna się pod stanikiem i schodzi w dół. Tak jest jak żołądek się buntuje. Ogólnie w ciąży nie można brać leków które brałam wcześniej. Schodzi ten ból w dół i idzie na jelita i całą jamę brzucha. Może nie czujesz ale żołądek domaga się jedzenia. Spróbuj coś przegryźć i położyć się i masować cały brzuch ruchami okrężnymi. Jak się bardzo niepokoisz to jedź na IP coś Ci podadzą. Może kroplówkę.Jula222 lubi tę wiadomość