X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam okropne humorki... Bo tak jak mówi lis wydaje mi się, że D się źle zachowl czy coś.

Jutro ide odbierać wyniki, a we wtorek usg prenatalne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 20:45

lis87, Milka1991 lubią tę wiadomość

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lis87 wrote:
    Jak jest u was z wahaniami nastroju?
    Mnie zaczęły wzruszać trudne sprawy i szpital. A więc jest już źle. Czasami rycze jak głupia :P

niania.ogg, Lokokoko, lis87 lubią tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Hashija :) jak Gabrysia?

Lis, ja mam strasznie mało cierpliwości i łatwo mnie wyprowadzić z równowagi teraz, zresztą w poprzedniej ciąży było tak samo. A jeszcze dochodzi niewyspanie, dziś nie spałam prawie nic, po południu się okazało, że mamy 4 ząbek. Jak wstaje czasem milionowy raz w nocy to nieraz się ze złości aż porycze. A męża nie ma i nie mam wyboru. Dziś byłam tak zła, że walnelam pięścią w ścianę. Bo nie będę przecież krzyczeć na dziecko, że nie może spać czy mu ogólnie okazywać niezadowolenia, kiedy ona przecież mi po złości tego nie robi. Łapa mi spuchla :(

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niania to mamy tak samo :-/
    Gabi przebil sie wlasnie 5 ząbek. DZisiaj w nocy 5 razy wstawalam do niej i chyba to niewyspanie jest najgorsze.

Zastanawiam sie czy Was tez pobolewa brzuch na dole czy to wina noszenia młodej?

• nutella_ Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niania.ogg wrote:
    Lis, ja mam strasznie mało cierpliwości i łatwo mnie wyprowadzić z równowagi teraz, zresztą w poprzedniej ciąży było tak samo. A jeszcze dochodzi niewyspanie, dziś nie spałam prawie nic, po południu się okazało, że mamy 4 ząbek. Jak wstaje czasem milionowy raz w nocy to nieraz się ze złości aż porycze. A męża nie ma i nie mam wyboru. Dziś byłam tak zła, że walnelam pięścią w ścianę. Bo nie będę przecież krzyczeć na dziecko, że nie może spać czy mu ogólnie okazywać niezadowolenia, kiedy ona przecież mi po złości tego nie robi. Łapa mi spuchla :(
    Niania jak ja ciebie rozumiem. Tylko ja niestety wczoraj w nocy krzyknęłam. A na koniec plakałam i opanować się nie mogłam. Tak mi głupio i smutno z tego powodu. Bo tak jak napisałaś dziecko tego po złości nie robi, nie rozumie. A ja czuje się jak wyrodna matka.

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lis87 wrote:
    Jak jest u was z wahaniami nastroju? Ja bym mogła płakać co chwila z byle powodu. Ktoś cos nie tak powie, albo M sie zachowa nie tak jak powinien moim zdaniem. Dzień w dzień płacze przez jakieś słowo bądź zachowanie, które normalnie bym olała bo nie jest złe.

ja to jestem nerwowa, szybko można mnie wyprowadzić z równowagi niestety :( raczej płaczliwa nie jestem, choć zdarza się

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    Zastanawiam sie czy Was tez pobolewa brzuch na dole czy to wina noszenia młodej?

mnie czasem pobolewa brzuch, czasem po bokach ciągnie, czasem podbrzusze. ogólnie jak długo jestem na nogach, albo właśnie coś dźwignę. ostatnio tak mnie zakuło jak makaron odcedzałam z wielkiego garnka dla 7 osób

Hashija lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak sie budzi po raz enty w nocy to tylko przeklinam :P i jestem mega zla... i czasem placze ze zmeczenia;P

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż dzisiaj był tak eobry i domyślny że małą wziął na spacer zeby sie przespala i zebym ja mogla od niej odetchnac. A ja w ttm czasie zeby nwrwy rozladowac wysprzatalam pol mieszkania i rosol zrobilam tak zajebisty jak malo kiedy. Ale od jutra znow bede sama do 18 :(

• nutella_ Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    Mąż dzisiaj był tak eobry i domyślny że małą wziął na spacer zeby sie przespala i zebym ja mogla od niej odetchnac. A ja w ttm czasie zeby nwrwy rozladowac wysprzatalam pol mieszkania i rosol zrobilam tak zajebisty jak malo kiedy. Ale od jutra znow bede sama do 18 :(
    I tak to jest wlasnie z nami. Mamy chwilę żeby odetchnac to wplatujemy się w wir pracy. Jak to ja zawsze mężowi mówię - nadrabiam zaległości, bo nie wiadomo kiedy znowu będę mogła tyle na raz zrobić :P

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    Niania jak ja ciebie rozumiem. Tylko ja niestety wczoraj w nocy krzyknęłam. A na koniec plakałam i opanować się nie mogłam. Tak mi głupio i smutno z tego powodu. Bo tak jak napisałaś dziecko tego po złości nie robi, nie rozumie. A ja czuje się jak wyrodna matka.
    No co Ty. Te nasze córy tak małe, że nawet jak krzyknęłas to myślisz, że ona zakumala o co chodzi? Jak zdarzy mi się podnieść głos, np krzykne coś w stylu "o Jezu!" i Lecę, kiedy mała z łapami w kontakcie czy coś w tym stylu to ja to zawsze bawi :) robi takie duze oczka i ma banana. No bo ona pokrzykuje, kiedy jej wesoło to może mysli, że analogicznie ;)Jak zrobię jej nunu i pogroze palcem to mi odmachuje i mówi:pa. Hehe, Bobas, też czasem przeklinam takim czułym szeptem, trochę pomaga ;) jeszcze nam wolno ;)
    Nie przejmuj się Nutelka, jesteś dobrą mamą i robisz co możesz, a nawet więcej. No mam wrażenie, że my przeskakujemy nieraz same siebie.

nutella_ lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taa... Nutella, z tego powinno się leczyć :-P bo w dzien sie styramy a w nocy to i tak my wstajemy do malych nniezadowolonych albo glodnych istot. I wtedy efekt jest taki że albo warczymy, albo ryczymy, albo styl mieszany. I kółko się zamyka

niania.ogg lubi tę wiadomość

• bobas2015 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niania.ogg wrote:
    No co Ty. Te nasze córy tak małe, że nawet jak krzyknęłas to myślisz, że ona zakumala o co chodzi? Jak zdarzy mi się podnieść głos, np krzykne coś w stylu "o Jezu!" i Lecę, kiedy mała z łapami w kontakcie czy coś w tym stylu to ja to zawsze bawi :) robi takie duze oczka i ma banana. No bo ona pokrzykuje, kiedy jej wesoło to może mysli, że analogicznie ;)Jak zrobię jej nunu i pogroze palcem to mi odmachuje i mówi:pa. Hehe, Bobas, też czasem przeklinam takim czułym szeptem, trochę pomaga ;) jeszcze nam wolno ;)
    Nie przejmuj się Nutelka, jesteś dobrą mamą i robisz co możesz, a nawet więcej. No mam wrażenie, że my przeskakujemy nieraz same siebie.
    Mój jak podnosze głos to płacze. Dzieci ma tym etapie juz doskonale wyczuwają emocje dorosłych. Dlatego staram się nie krzyczeć bo on strasznie się tym martwi. Jak kloce się z mężem to tez jest bardzo nerwowy.

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w piątek strasznie zabolał brzuch wieczorem. Byliśmy z moim u mnie w domu, jechaliśmy 6 godzin, bo korki, wypadki... Siedziałam 6 godzin w aucie, jak się już położyłam, to aż się zgięłam w pół, tak cały brzuch mnie zaczął boleć na dole :(
    Na szczęście szybko przeszło, dziś już robiliśmy kilka przerw jak wracaliśmy.

Ale za to bigos i świeże pierożki od babci to mistrzostwo świata :D

IGA.G, Hashija, Milka1991 lubią tę wiadomość

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 17 tygodniu! Wow, ale zlecialo!
    Dziąsla nadal bolą, ledwo jem.
    Plukanie szałwią nie przyniosło efekty, szczoteczka nawet miekka nie moge sie do nich dotknac :(
    Do tego wróciły zatoki, trzeba znów popłukać.

IGA.G, Lokokoko lubią tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atat przybijam piątkę w 17 tc :) i niestety z dziąsłami też, po jednej stronie jamy ustnej na górze mam opuchnięte... zaczyna boleć, dzisiaj jak myłam trochę krwi poleciało :(

atat lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie tak leżę i moj super mózg zamiast być zmęczonym... Zaczyna żyć!
    Planuje, heheszkuje, przypomina sobie i zaczyna myslec o porodzie... Znowu.

I doszliśmy (ja i mój mózg) do wniosku, że boje się tak bólu porodowego jak śmierci. Dziwne porównanie wiem, ale chodzi o to ze w skali od 1 do 10 na 10pkt boje się śmierci i na 10pk boje się porodu :D

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koko zaufaj mi i uwierz że można to przeżyć i to całkiem miło wspominając ;) pamiętaj ze wszystko jest w głowie ;) to piękna Droga do spotkania się z największą miłością Twojego życia ;)

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
  • Teklaa Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołkowa tylko czasami tak masz, a nie se ciagle? Czyli dziewczynynie macie aż takich objawów zmęczenia jak u mnie, kręćki w głowie, spacery to nic fajnego najlepiej przysiąść co jakis czas, sklep zapomnij, a najlepsze to łóżko :/

mhsvhdgexfg3d4nx.png
    kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam czasem lepszy, czasem gorszy dzień ale jak sklepów to góra kilka. A raz prawie zemdlałam pod prysznicem tak o, bez powodu....

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
‹‹ 554 555 556 557 558 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ