X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja poprosze [email protected]

Justyna Sz lubi tę wiadomość

gannrjjgludxthfp.png[img][/img]tjkgv4f.pngwp12us3.png
  • Venice Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna Sz ja też poproszę o listę e mail: [email protected]

p19us65gm2vs5uf6.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja i ja :) Justynko na maila [email protected] :)ależ sobie roboty narobiłaś ;p

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Venice Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lis ja też przez chwilę zastanawiałam się nad prywatnym porodem, ale zrezygnowałam właśnie ze względu na to, że jak coś się dzieje to wysyłają do szpitala. Ja najprawdopodobniej wybiorę Brochów, też można wynająć sobie położną. Do tego są sale o podwyższonym standardzie, które są rewelacyjne. Czysta łazienka, elektryczne łóżka, lodówka, szafa..Bardzo komfortowo się tam czułam.

p19us65gm2vs5uf6.png
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak dużo wcześniej sobie trzeba ja rezerwować? Bo powiedzmy sobie szczerze, skąd mamy wiedzieć kiedy zacznie sie poród. Moze być tydzień wcześniej bądź pozniej, to chyba sala nawet jak zarezerwowana to trzeba liczyć aby wolna była.
    Ja już sama nie wiem, byłam w tych naszych szpitalach i to jaki tam jest syf (przynajmniej na ginekologii operacyjnej) co tam sie dzieje, jak traktują czasami pacjentkę- widząc to, powiedziałam mężowi, ze nie wyobrażam sobie tutaj porodu, tylko prywatnie. Nasz prywatny szpital we Wrocławiu-bardzo niemiło mnie zaskoczył, na początku jeszcze były porody SN ale teraz już nic z tego. Wymyślam i szukam jakiegoś dobrego rozwiązania, dlatego szukałam w Warszawie, ale tam tez czytałam ze jedziesz jak już cos sie dzieje-a to jednak daleko. Wiem, ze na to jest jeszcze czas ale wolałabym wiedzieć co mam w tej sytuacji robic. Samo przygotowanie teraz, remont, cała wyprawka, wszystkie gadżety to duży wydatek finansowy jeszcze wziąć do tego poród za 9tys to jednak dość dużo. Jakbym wiedziała ze na tym brochowie naprawdę jest spoko i te rezerwacje, prywatne położne itp to fakt i naprawdę jest tam kobieta dobrze traktowana to możliwe, ze zmienię zdanie. Wiele kobiet tam rodzi i wszystko jest dobrze, ja jeszcze dodatkowo z moja nerwica lekowa jak wpadnę tam w panikę i przystopuje akcje porodowa to już w ogóle :D chyba już teraz zaczyna dopadać mnie stres :( aż haotycznie pisze :)

atdc2n0anx2cx72s.png
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy podobny termin jak obie pojedziemy na brochow w tym samym czasie, to mam nadzieje ze maja więcej sal tych o podwyższonym standardzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2016, 22:40

atdc2n0anx2cx72s.png
  • Venice Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyny problem to taki, że nie można zarezerwować tej sali. Ja jak tylko trafiłam do szpitala to poprosiłam lekarza, żeby zarezerwowano mi ten pokój jak tylko się zwolni. No i faktycznie po jednej dobie się tam przeniosłam. Najgorsze były łazienki na Brochowie..aż strach się myć i załatwić. Może się coś zmieniło przez te 6 lat. A co myślisz o klinikach na Borowskiej? Jak tam porodówka i warunki?

Misiu2017 lubi tę wiadomość

p19us65gm2vs5uf6.png
  • Venice Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 sale tylko :(

p19us65gm2vs5uf6.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    Annak, kciuki za jutro. Oby było szybko, bezboleśnie i bez żadnych komplikacji &&

Kahasiu,
    Dziękuję bardzo za pamięć i za życzenia!

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Donia12 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 02:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy pierwszej ciąży rozważałam poród prywatny. W 30 tyg stwierdzono hypotrofie płodu i mogłam juz o tym zapomnieć. Nie byłam idealnym przypadkiem to już mnie nie chcieli. Teraz juz o tym nie myślę. Pod moim miastem sprywatyzowali szpital. Tam są porody na NFZ ale komfort prywatnej kliniki. Jeżeli miałabym się teraz zastanawiać to raczej nad dojazdem za miasto niż za prywatna klinika do której mam 5 minut drogi. A kasę chyba wolę przeznaczyć na krew pępowinową.
    Spać nie mogę:/ dziecko przylazlo i mnie obudziło...

Dziewczyny, któraś jeszcze pytała o badania krwi. Ja nie robie na każdą wizytę. Szczerze mówiąc robilam tylko raz - na początku. Na wizytę w piątek mam przynieść tylko badanie moczu. I pewnie drugie badania będę mieć zlecone na 21 listopada - to będzie pewnie jakiś 18/19 tc. Musze sprawdzić w poprzedniej karcie ciąży czy też tak to wyglądało i kiedy zaczęłam wracać do wagi początkowej :) żebym nie przegapiła momentu kiedy to trzeba zacząć uważać z żarciem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 02:47

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 02:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak trzymam mocno kciuki za jutro/dzisiaj no i za wyniki! Cały czas mocno wierze że wszystko okaże się złym snem!

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    i ja i ja :) Justynko na maila [email protected] :)ależ sobie roboty narobiłaś ;p
    troszeczkę:) ale trzeba sobie pomagać:) jak któraś jeszcze będzie chciała to chętnie wyśle:)

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może i ja :)
    [email protected]
    Trochę mnie zaniepokoil fakt ze tam tyle stron jest :)

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia12 wrote:
    To może i ja :)
    [email protected]
    Trochę mnie zaniepokoil fakt ze tam tyle stron jest :)
    listę zrobiłam typowo pod siebie, ale każda z was może sobie pozmieniać:) te dziewczyny co maja dzieci pewnie wiedza co się przydaje, a co lepiej sobie odpuścić:) ja bylam nadgorliwa i chyba wypisałam wszystko co tylko znalazłam:)Jak jakaś doświadczona mama ma jakieś uwagi i spostrzeżenia co się przydaje, a co nie ze zrobionej listy to chętnie wysłucham :)może nie potrzeba tyle tego wszystkiego...mnie ten ogrom rzeczy również przeraza...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 06:37

vitae13 lubi tę wiadomość

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.

Wahalam się czy pisać, czy nie...

Doszłam do wniosku, że jednak trzeba się pożegnać.
    Wczoraj okazało się, że serduszko nie bije co najmniej tydzień albo nawet dłużej.
    O 20.50 urodziłam moją córeczkę w 16 tc.

Trzymajcie się dziewczyny i mam nadzieję, że mój przypadek wyczerpał statystyki późnych poronien na tym wątku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 06:46

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesus maria.ją dziś na usg muszę podejść z bólami aż mi się odechciewa.
    Kochana sciskam najmocniej jak się da przykro mi bardzo pisz jeśli masz ochotę pamoetaj jestem wrteranka chyba poronien i najwiecrj mam ich z forum, trzymaj się kochana

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska tak mi przykro:( nie jestem w stanie wyobrazić sobie twojego cierpienia... musisz być dzielna... twoje dzieciątko będzie nad tobą czuwać z nieba... trzymaj się

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macduska aż się nie chcę wierzyć. Nie rozumiem tego że wszystko jest ok i nagle serce nie bije. To straszne. Bardzo Ci współczuję Kochana :(

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macduska bardzo,bardzo mi przykro :-(

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Witam.

Wahalam się czy pisać, czy nie...

Doszłam do wniosku, że jednak trzeba się pożegnać.
    Wczoraj okazało się, że serduszko nie bije co najmniej tydzień albo nawet dłużej.

Kochana bardzo mi przykro :( wierzyłam w to, że na tym etapie ciąży możemy liczyć na to, że wszystkie dzieciaczki zostaną juz z nami.
    Trzymaj się i jeżeli masz ochotę to zaglądaj do nas. Mam nadzieję że będziesz mogła szybko wrócić na fioletową stronę.

nqtkpx9ivveu20mb.png
‹‹ 565 566 567 568 569 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ