Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Donia12 wrote:Dziewczyna będzie więc jak masz możliwość to możesz się już rozglądać. Jak się po połówkowym okaże że jest fujarka to trudno. Będzie chodzil w damskich
Kjopa3 dobrze ze napisałaś o termometrze do sprawdzania temperatury wody, bo całkiem zapomniałam ze może takie coś być potrzebne.
12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
-
nick nieaktualnymacduska Kochana brakuje mi słów , to takie nie sprawiedliwe
, tulę Cię do serca kochana.
aniuk Trzymam mocno kciuki za wizytę kochana :*:*:*:*:* , jaki za wszystkie wasze wizyty moje drogie :*:*:* . Niech maleństwa będą silne , i nas nie zostawiają .
Witam się i ja kochane :*:*:* , ząb trochę mniej mnie boli , wczoraj poszłam do innej dentystki , a ta do mnie że nawet nie wie czy piwnna coś robić z tym zębem , tam tylko owiedziałam że w ciąży jestem w 4 msc , dziury nie ma , ząb zdrowy ta jakby był zdrowy to bym nie napuchła , nawierciła mi tego zęba wsadziła lekarstwo i tylko tyle zrobiła , więcej do niej nie pójdę , dziś na 16.00 idę do mojej dentystki niech sama zobaczy co i jak , byłam tez w szpitalu zapytalam się o USG , niestety nici z tego tak jak sądziłam, nie mają sprzętu ani lekarzy , nikt nie przyjeżdża aby zrobić USG , więc muszę poczekac do 12 listopada nawet na IP nie mają USG czy RTG co to za szpital , no nic muszę jakoś wytrzymać nie da rady , mój gin mi powiedział że jakby coś się działo mam dzwonić do niego
.
-
Dziękuję Justyna za listę :* Mam jednak pytanko co do rozmiaru ubranek dla dziecka. Widziałam tylko 2 pozycje w rozmiarze 56 i bardzo dużo 62. Te mniejsze się nie przydają? np. spodenki, kaftaniki cyz inne? Podobno nawet jak dzidzia ma 57-58 cm przy porodzie to 56 są ok bo nie są "zrobione co do cm". Sama mam 2 pary śpioszków 56 i między jednymi a drugimi są z 4 cm różnicy
(polskie produkty, nie jakieś chińskie). Nie mam jeszcze dzieci stąd pytanko o te rozmiary na początek...
A co do termometru ja mam na podczerwień do mierzenia temperatury na czole i przestawia się go też na obiekty i płyny. Póki co jestem zadowolona.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 10:24
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
warto miec kilka rzeczy 56. ja tez nie mam dzieci, ale ogolenie klienci u nas zamawiają więcej 62, bo rodzice wola podwinąć i mieć na dłużej dana rzecz. z rozmiaru 56 bardzo szybko się podobno wyrasta. inaczej w przypadku wczesniaczkow - dla nich nawet 56 długo będzie za duży.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 10:26
12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
-
Aniolkowa mama
Rozmiary roznia sie miedzy sobą zalezy od firmy.
Ja 10lat temu urodzilam corke 3620 i 59cm to z te 56cm byly za male. Ale mialam ich maloJustyna Sz lubi tę wiadomość
-
Aniołkowa też mam taki termometr ale nie każdy ma a warto sprawdzać temp. wody-to bardzo ważne
Co do rozmiarów mój synek urodził się 60cm i niektóre były już za małe. Druga rzecz jak zauważyłaś rozmiar rozmiarowi nie równy. Te 56 są króciutko na prawdę.
Widzę,że jak sprawdzałam listę to dziewczyny już sporo napisały co tam jeszcze trzebaMaterac ja miałam kokos najbardziej polecają
Szczęśliwa mamusia ja w pierwszej ciąży jak poszłam z bólem zęba do dentystki to mnie nie przyjęła jak usłyszała,że w ciąży jestem
Annak jestem z Tobą -
Macduska- trzymaj się kobitko, żal i smutek są nie do opisania:( Wierzę, że szczęście i radość uśmiechną się do Ciebie.
Justynka- czy mogę prosić o listę? Fajny taki gotowiec:) [email protected]
Lis, venice- dużo myślałam o Kamieńskiego, pracuje tam moja lekarka, moje koleżanki tam rodziły i były zadowolone. O ile się nie mylę możliwy jest tam poród w wodzie:) Wcześniej myślałam o Brochowie, właściwie to nie pamiętam dlaczego ta myśl upadła (teraz mi się nasunęło- tam chyba nie anestezjologa na porodówce, więc nie w kazdym czasie możliwe jest podanie zzo, ale nie jestem pewna). Dużo dobrego słychać o klinikach na Chałubińskiego, nie można "wykupić" położnej, ale poza wyglądem szpitala to dziewczyny wypowiadają się w samych superlatywach. Tak się złożyło, że mam kilka kolezanek, które są położonymi, wprawdzie tuż po studiach, ale mają obycie ze szpitalami. Gdybyście miały jakieś pytania to piszcie, będę je podpytywała
Dziewczyny, a powiedzcie mi, to dosyć osobiste pytanie- jak sobie radzicie, kiedy któraś z nas traci dziecko? Mną targają nieziemskie emocje. Jestem przerażona, mąż odgraża się, że wyłączy Internet, bo przeżywam to chyba zbyt mocno. Naprawdę myślałam, że kiedy dobrniemy do drugiego trymestru to odetchniemy...Justyna Sz lubi tę wiadomość
-
macduska - potwornie mi przykro ;(( Nie spodziewałam się takich wiadomości na tym etapie.. sama idę jutro na USG i schizuję, że ruchów jeszcze nie czuję, że brzuch coś wolniej rośnie, ale odganiałam złe myśli, mówiąc, że przecież przetrwałam pierwszy trymestr, więc teraz już będzie z górki a tu taka wiadomość! ;(( Trzymaj się dzielnie i daj sobie czas na zagojenie ran :*
Misiu - u mnie teoretycznie libido ma się lepiej, ale bez szałudopóki mąż się nie upomni, to mogę żyć bez
Justyna Sz - jesteś cudowna! Bardzo dziękuję za listę, wiem, że to kłopotliwe dla Ciebie, ale przyda się na pewno!
Taśka - ja też czasem czułam takie bulgotanie i ciągle zastanawiam się czy to dzidziuś. Za nisko na jelita. Trochę to było takie jak burczenie w brzuchuAle czytałam, że pod ręką czuć później, więc uznałam, że chyba to nie dzidziuś.. Czasami jak siedzę to wydaje mi się, że czuję takie bulganie, ale to ciągle na zasadzie zgadywania.. czekam więc na zdecydowane kopniaki
Justyna Sz lubi tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
pati87 wrote:Wogole fajne sa te ubranka, ktore maja rekawki odwijane i nie trzeba wtedy rekawiczek niedrapkow uzywac.
wlasnie....gdzies kiedys w internecie spotkalam to okreslenie: niedrapki..
CO TO JEST ???
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
No no, nie mówię kupować 10
Ale myślałam tak z 3 body, kaftaniki, śpioszki, spodenki czy co tam jeszcze wymyślili. Na razie to dla mnie czarna magia... Po każdym badaniu mówię sobię, że "po kolejnym badaniu będzie już ok i wtedy mogę zacząć myśleć o wyprawce". Pewnie będę od 7 miesiąca zamawiać do rodziców a oni wysyłać do mnie bo mieszkam w bardzo drogim kraju
Przebitka z 4-krotna.
Też tak myślałam żeby te najmniejsze kupowac w kolorach uniwersalnych, jak nie użyję teraz to może później bo chciałabym więcej niż jedną dzidzięTylko ciężko takie znaleźć ale czasem są beżowe, białe, zielone czy żółte z jakimiś miśkami. To dobre i dla dziewczynki i chłopczyka
Zresztą jak to mówi moja mama "dziecku i tak obojętnie jaki kolor zasika".
Niebieska- niedrapki to takie rękawiczki żeby dzidzia się nie drapała po główce.
Kjopa- no ja kupiłam ten termometr ostatnio żeby było właśnie do sprawdzania wody, mleka i temperatury u dzidzi bo wiadomo, że wygodniej. Takie 2 w 1.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 10:34
Niebieskaa, Milka1991, Omon lubią tę wiadomość
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
pati87 wrote:Wogole fajne sa te ubranka, ktore maja rekawki odwijane i nie trzeba wtedy rekawiczek niedrapkow uzywac.
Wtedy też paznokietki same się łamią i nie trzeba za szybko odcinać. Ja mojej kolo miesiąca pierwszy raz obcinałam. Nigdy się nie podrapała. Zakładałam tylko jak miała wenflon w rączce, bo to był ostry plastik.
-
Kwietniowieczki, czy przytyłyście już coś?
Któraś z Was czuje ruchy?
Ja raz miałam wrażenie, że mi w brzuszku puszcza bączki..ale chyba to rewolucje żołądkowe.
A tak bardzo chciałabym już poczuć ruchy.Byłabym spokojniejsza.Reni1982
09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny