X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No może pomoże to siemie lniane - dzis przetestuje- jem dużo owoców, zdrowo się odżywiam, pije dużo wody, ogórki kiszone, kapusta , kefir itp nic na mnie nie dziłą . Tylko w ciązy mam takie problemy z zaparciami.

W środę rano mam wizyte - po 3 tygodniach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 10:24

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wizytę 8 listopada, ale chodzę na fundusz wiec pewnie usg mi nie zrobi tylko dopiero na połówkowych. Moze ubłagam żeby mi zrobił usg i spojrzał na pleć, a jak nie będzie chciał to najwyżej zapłacę . Prywatnie sobie pójdę na 4D ale dopiero w 22 tygodniu pod koniec listopada. Nie wiem czy dam rade tyle oczekiwać na płeć dzieciątka. Dzisiaj mam urodziny teściowej macie jakieś fajne pomysły na prezenty??? totalnie nie wiem co kupić,a kwiatki i czekoladki jakoś do mnie nie przemawiają.

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynko.Sz Moze coś do domu teściowej kup , może wspominała Ci że czegoś jej może brakuje ;) .

Znowu was nie nadrobię , trzymam mocno kciuki za wizyty i za cuda nasze małe :*:*:*:.

Wczoraj miałam nie miłą przygodę , rano z mężem no wiecie się przytulaliśmy , ja potem idę do łazienki, i plamiłam na brązowo nie było krwi nawet do gina zadzwoniłam , on mi powiedział że szyjka zamknięta ładnie , że to normalne .. czasami tak się zdarza po współżyciu , jakby nie ustało to mam do szpitala jechać , na szczęście nic nie ma , wkładka czysta , podbrzusze nie boli , kruszynka się rusza , nieźle się nastraszyłam wczoraj . Ostatnio też glowa mnie boli a raczej mam chyba migrenę , ale tylo żeby po jednej stronie mnie bolało , i ten ból od skroni idzie po prawej stronie mnie boli , niestety mojej rodzinnej nie ma aż do Czwartku :/ , dziś trochę tak mnie boli , kaszel trochę mnie męczy , chcę już lato i żeby było ciepło ;) .

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna Sz wrote:
    ja mam wizytę 8 listopada, ale chodzę na fundusz wiec pewnie usg mi nie zrobi tylko dopiero na połówkowych. Moze ubłagam żeby mi zrobił usg i spojrzał na pleć, a jak nie będzie chciał to najwyżej zapłacę . Prywatnie sobie pójdę na 4D ale dopiero w 22 tygodniu pod koniec listopada. Nie wiem czy dam rade tyle oczekiwać na płeć dzieciątka. Dzisiaj mam urodziny teściowej macie jakieś fajne pomysły na prezenty??? totalnie nie wiem co kupić,a kwiatki i czekoladki jakoś do mnie nie przemawiają.
    Hej a jak czesto masz w ogole usg? Ja jestem zdzieiona, bo tez chodze na nfz i mam co wizyte! :-) bylam do tej pory 4 razy (w 5,7,10 i 13 tyg), za kazdym razem mialam usg :-) teraz mam wizyte 9 listopada (17tydzien bedzie) i juz tez mowil, ze moze bedzie widac plec dokladniej, wiec chyba tez zamierza zrobic usg no i potem w 21 pewnie polowkowe :-)chyba jestem farciara :-) wprawdzie usg jest krotkie (5-7 minut ) ale zawsze jest :-) ale i tak chce isc tez na polowkowe prywatnie, zeby sie upewnic czy dzidzius zdrowy bo jakos nie wierze w ten jego sprzet :-)

• Korcia Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He.
    Przede mną też urodziny teściowej i mamy. Wczoraj mieli przyjść teście i chcieliśmy powiedzieć o ciąży ale teściowa coś się nie wyraźnie czuła i odwalolali. No nie,myślałem że będzie z głowy....ostatecznie musimy immpowi dziec do soboty bo w niedziele maja zjazd i imprezę rodzinna a już u.mnie nie da się ukryć brzuszka.
    Ja też nie mogę spać w nocy,najgorzej jak pójdę siku,to potem się wierce j wierce.
    Na mam wizytę 15 listopada o muszę zapisać się na połowkowe.
    W którym tyg idziecie na połowkowe ??? Niby można 18-22 ale kiedy najlepiej?

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka1234 wrote:
    Hej a jak czesto masz w ogole usg? Ja jestem zdzieiona, bo tez chodze na nfz i mam co wizyte! :-) bylam do tej pory 4 razy (w 5,7,10 i 13 tyg), za kazdym razem mialam usg :-) teraz mam wizyte 9 listopada (17tydzien bedzie) i juz tez mowil, ze moze bedzie widac plec dokladniej, wiec chyba tez zamierza zrobic usg no i potem w 21 pewnie polowkowe :-)chyba jestem farciara :-) wprawdzie usg jest krotkie (5-7 minut ) ale zawsze jest :-) ale i tak chce isc tez na polowkowe prywatnie, zeby sie upewnic czy dzidzius zdrowy bo jakos nie wierze w ten jego sprzet :-)
    Pierwsze USG miałam w 6 tygodniu ciąży dopochwowe, później wizyta bez USG w 10 tygodniu, trzecia wizyta w 13 tygodniu z USG badania prenatalne, teraz wizyta 8 listopada- mam się przygotować do badania na tzw.samolocie, ale nie wiem czy usg tez mi zrobi, bo połówkowe będę miała dopiero u niego ustalane. A prywatnie pójdę, bo chce mieć obraz 4D i ogólnie sprawdzić mojego lekarza:)

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korcia.
    Mowia ze najlepiej kolo 20tc. Najważniejsze aby w tym przedziale 18 do 22tc sie zmiescic.

Korcia lubi tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna Sz wrote:
    Pierwsze USG miałam w 6 tygodniu ciąży dopochwowe, później wizyta bez USG w 10 tygodniu, trzecia wizyta w 13 tygodniu z USG badania prenatalne, teraz wizyta 8 listopada- mam się przygotować do badania na tzw.samolocie, ale nie wiem czy usg tez mi zrobi, bo połówkowe będę miała dopiero u niego ustalane. A prywatnie pójdę, bo chce mieć obraz 4D i ogólnie sprawdzić mojego lekarza:)
    Ja tez chce wlasnie miec na plytce filmik :-)

Justyna Sz lubi tę wiadomość

• aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna a czym teściowa się interesuje? Gotuje? to może jakąs fajną książkę kucharską. Jak piecze ładny fartuszek z rękawicami (można znaleźć cuda :)) albo jakieś ciekawe formy, może świąteczne? Jak ma wannę to zawsze się sprawdzi zestaw z solą do kąpieli i jakimiś olejkami - takie mini spa. Jeśli wiesz co czytuje, kryminały, romanse to może jakąś nowość z księgarni. Uwielbiam robić prezenty :D

Justyna Sz, Kjopa3 lubią tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie lekarz umówił na 19t5d. Więc uznaję, że termin jest odpowiedni. Umawiałam się duuużym wyprzedzeniem i miał do wyboru do koloru wolnych wizyt, a zaproponował właśnie ten dzień.
    Na NFZ umówiłam się 9 grudnia, więc w 22t0d - mam nadzieję, że też będzie dobrze.

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korcia Popieram Pati87 Ja jak pójdę do gina będę już prawie w 18/19 tc jak dobrze obliczyłam , a idę 12 Listopada na wizytę :) .

Korcia lubi tę wiadomość

• Donia12 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam wam jeszcze napisać moje spostrzeżenia po wizycie piątkowej.
    Tydzień przed nią robiłam prenatalne na NFZ (ale w prywatnym szpitalu), 2 tygodnie przed robiłam prenatalne prywatnie. Wszędzie miałam swój ekran i mogłam się napatrzeć na Lidkę.
    Na każdej wizycie moja gina podgląda tętno dzidziusia - własnie na sprzęcie od usg. Jezzzzu jak ja zobaczyłam tą jakość u niej - ledwo mogłam w ogóle zobaczyć że tam jest jakieś dziecko! Nie wyobrażam sobie że ona mogłaby na tym sprzęcie w ogóle oceniać rozwój dzieciątka... No chyba że mi się już w tyłku tak poprzewracało, że chciałabym oglądać w HDMI ;)

Omon lubi tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w klinice babka co zapisuje mówiła, od kiedy do kiedy mogę się zapisać. I z moich obliczeń wynika, że będę wg OM w 22t2d na połówkowych. Ufam, że wiedzą co robią.

Kurcze, nie mogę się zebrać do zrobienia paznokci a już mnie do szału doprowadzają :(

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Gabi 19 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ja mam wizytę 10.11 a potem połowkowe 17.11

2nn3ugpje3080cv7.png

1usa20mmk6qkf2j1.png

https://www.maluchy.pl/sl-72637.png

• Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    Justyna a czym teściowa się interesuje? Gotuje? to może jakąs fajną książkę kucharską. Jak piecze ładny fartuszek z rękawicami (można znaleźć cuda :)) albo jakieś ciekawe formy, może świąteczne? Jak ma wannę to zawsze się sprawdzi zestaw z solą do kąpieli i jakimiś olejkami - takie mini spa. Jeśli wiesz co czytuje, kryminały, romanse to może jakąś nowość z księgarni. Uwielbiam robić prezenty :D
    Z ta książka to dobry pomysł, może znajdę coś ciekawego:)DZIĘKUJE:* i do tego jakiś słodki alkohol, może Scheridan's - jest taki typowo kobiecy:)

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dusia86 wrote:
    Hej dziewczyny
    Mnie też boli z prawej strony w dole brzucha, już nawet się zastanawiam czy wyrostek to nie jest :/
    ja miałam wycinany wyrostek, oj tego chyba się nie da pomylić z innym bólem :) co do ciągnięcia, mnie też ciągnie, czasem kilka dni. o wczoraj na przykład mnie pobolewa podbrzusze, ale nie na tyle żeby brać no spe. i chyba wczoraj poczyłam znowu dzidziulka - to już ni było łaskoanie a raczej puknięcie takie :):):)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    ja miałam wycinany wyrostek, oj tego chyba się nie da pomylić z innym bólem :) co do ciągnięcia, mnie też ciągnie, czasem kilka dni. o wczoraj na przykład mnie pobolewa podbrzusze, ale nie na tyle żeby brać no spe. i chyba wczoraj poczyłam znowu dzidziulka - to już ni było łaskoanie a raczej puknięcie takie :):):)
    zazdroszczę ze czujecie już dzidzie... ja ciągle trzymam ręce na brzuchu żeby coś poczuć i nic:( eh;/

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynka, na brzuchu to jeszcze długo się nic nie poczuje :) Na razie co najwyżej można doszukiwać się czegoś od środka :)

Scheridan's .... no napiłam bym się napiła. I whisky z colą, której absolutnie przed ciążą nie lubiłam :D

Powiem wam jeszcze jeden hit. Dzwonię dzisiaj do kliniki umówić się na usg na nfz.
    -Dzień dobry, chciałam się umówić na usg połówkowe
    -Dzień dobry. A które to pani usg połówkowe?
    -yyyy, to znaczy?
    -Pierwsze?
    -No tak, pierwsze. A który tydzień ciąży?
    -Teraz? Czy wtedy kiedy chcę wizytę?
    -Nie no teraz... Bo wie pani, pierwsze usg połówkowe robi się między 11 a 13 tc.

No i nie ma więcej pytań :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 11:33

Justyna Sz, Dusia86, Omon, Kjopa3, kahaśka, stowtotka lubią tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lis heh dacie radę. Ja jestem też nerwus nie z tej ziemi. Ale teraz jak mnie coś denerwuje to staram się uśmiechać jak idiotka. A uśmiech w takim momencie druga osobę wkurza jeszcze bardziej bo ja tak jakby to olewam śmiejąc się.

gannrjjgludxthfp.png[img][/img]tjkgv4f.pngwp12us3.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna Sz wrote:
    zazdroszczę ze czujecie już dzidzie... ja ciągle trzymam ręce na brzuchu żeby coś poczuć i nic:( eh;/
    mam nadzieje, że to dzidzia :) tego się trzymam :) to moja pierwsza ciąża, ale czuje, że to dzidziuś :)

Dusia86, Justyna Sz lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
‹‹ 621 622 623 624 625 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ