Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
No może pomoże to siemie lniane - dzis przetestuje- jem dużo owoców, zdrowo się odżywiam, pije dużo wody, ogórki kiszone, kapusta , kefir itp nic na mnie nie dziłą . Tylko w ciązy mam takie problemy z zaparciami.
W środę rano mam wizyte - po 3 tygodniach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 10:24
Synek :* urodzony 1.04.2017 -
ja mam wizytę 8 listopada, ale chodzę na fundusz wiec pewnie usg mi nie zrobi tylko dopiero na połówkowych. Moze ubłagam żeby mi zrobił usg i spojrzał na pleć, a jak nie będzie chciał to najwyżej zapłacę . Prywatnie sobie pójdę na 4D ale dopiero w 22 tygodniu pod koniec listopada. Nie wiem czy dam rade tyle oczekiwać na płeć dzieciątka. Dzisiaj mam urodziny teściowej macie jakieś fajne pomysły na prezenty??? totalnie nie wiem co kupić,a kwiatki i czekoladki jakoś do mnie nie przemawiają.
12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
-
nick nieaktualnyJustynko.Sz Moze coś do domu teściowej kup , może wspominała Ci że czegoś jej może brakuje
.
Znowu was nie nadrobię , trzymam mocno kciuki za wizyty i za cuda nasze małe :*:*:*:.
Wczoraj miałam nie miłą przygodę , rano z mężem no wiecie się przytulaliśmy , ja potem idę do łazienki, i plamiłam na brązowo nie było krwi nawet do gina zadzwoniłam , on mi powiedział że szyjka zamknięta ładnie , że to normalne .. czasami tak się zdarza po współżyciu , jakby nie ustało to mam do szpitala jechać , na szczęście nic nie ma , wkładka czysta , podbrzusze nie boli , kruszynka się rusza , nieźle się nastraszyłam wczoraj . Ostatnio też glowa mnie boli a raczej mam chyba migrenę , ale tylo żeby po jednej stronie mnie bolało , i ten ból od skroni idzie po prawej stronie mnie boli , niestety mojej rodzinnej nie ma aż do Czwartku, dziś trochę tak mnie boli , kaszel trochę mnie męczy , chcę już lato i żeby było ciepło
.
-
nick nieaktualnyJustyna Sz wrote:ja mam wizytę 8 listopada, ale chodzę na fundusz wiec pewnie usg mi nie zrobi tylko dopiero na połówkowych. Moze ubłagam żeby mi zrobił usg i spojrzał na pleć, a jak nie będzie chciał to najwyżej zapłacę . Prywatnie sobie pójdę na 4D ale dopiero w 22 tygodniu pod koniec listopada. Nie wiem czy dam rade tyle oczekiwać na płeć dzieciątka. Dzisiaj mam urodziny teściowej macie jakieś fajne pomysły na prezenty??? totalnie nie wiem co kupić,a kwiatki i czekoladki jakoś do mnie nie przemawiają.
bylam do tej pory 4 razy (w 5,7,10 i 13 tyg), za kazdym razem mialam usg
teraz mam wizyte 9 listopada (17tydzien bedzie) i juz tez mowil, ze moze bedzie widac plec dokladniej, wiec chyba tez zamierza zrobic usg no i potem w 21 pewnie polowkowe :-)chyba jestem farciara
wprawdzie usg jest krotkie (5-7 minut ) ale zawsze jest
ale i tak chce isc tez na polowkowe prywatnie, zeby sie upewnic czy dzidzius zdrowy bo jakos nie wierze w ten jego sprzet
-
He.
Przede mną też urodziny teściowej i mamy. Wczoraj mieli przyjść teście i chcieliśmy powiedzieć o ciąży ale teściowa coś się nie wyraźnie czuła i odwalolali. No nie,myślałem że będzie z głowy....ostatecznie musimy immpowi dziec do soboty bo w niedziele maja zjazd i imprezę rodzinna a już u.mnie nie da się ukryć brzuszka.
Ja też nie mogę spać w nocy,najgorzej jak pójdę siku,to potem się wierce j wierce.
Na mam wizytę 15 listopada o muszę zapisać się na połowkowe.
W którym tyg idziecie na połowkowe ??? Niby można 18-22 ale kiedy najlepiej? -
Martynka1234 wrote:Hej a jak czesto masz w ogole usg? Ja jestem zdzieiona, bo tez chodze na nfz i mam co wizyte!
bylam do tej pory 4 razy (w 5,7,10 i 13 tyg), za kazdym razem mialam usg
teraz mam wizyte 9 listopada (17tydzien bedzie) i juz tez mowil, ze moze bedzie widac plec dokladniej, wiec chyba tez zamierza zrobic usg no i potem w 21 pewnie polowkowe :-)chyba jestem farciara
wprawdzie usg jest krotkie (5-7 minut ) ale zawsze jest
ale i tak chce isc tez na polowkowe prywatnie, zeby sie upewnic czy dzidzius zdrowy bo jakos nie wierze w ten jego sprzet
-
nick nieaktualnyJustyna Sz wrote:Pierwsze USG miałam w 6 tygodniu ciąży dopochwowe, później wizyta bez USG w 10 tygodniu, trzecia wizyta w 13 tygodniu z USG badania prenatalne, teraz wizyta 8 listopada- mam się przygotować do badania na tzw.samolocie, ale nie wiem czy usg tez mi zrobi, bo połówkowe będę miała dopiero u niego ustalane. A prywatnie pójdę, bo chce mieć obraz 4D i ogólnie sprawdzić mojego lekarza:)
Justyna Sz lubi tę wiadomość
-
Justyna a czym teściowa się interesuje? Gotuje? to może jakąs fajną książkę kucharską. Jak piecze ładny fartuszek z rękawicami (można znaleźć cuda
) albo jakieś ciekawe formy, może świąteczne? Jak ma wannę to zawsze się sprawdzi zestaw z solą do kąpieli i jakimiś olejkami - takie mini spa. Jeśli wiesz co czytuje, kryminały, romanse to może jakąś nowość z księgarni. Uwielbiam robić prezenty
Justyna Sz, Kjopa3 lubią tę wiadomość
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Mnie lekarz umówił na 19t5d. Więc uznaję, że termin jest odpowiedni. Umawiałam się duuużym wyprzedzeniem i miał do wyboru do koloru wolnych wizyt, a zaproponował właśnie ten dzień.
Na NFZ umówiłam się 9 grudnia, więc w 22t0d - mam nadzieję, że też będzie dobrze. -
nick nieaktualny
-
Miałam wam jeszcze napisać moje spostrzeżenia po wizycie piątkowej.
Tydzień przed nią robiłam prenatalne na NFZ (ale w prywatnym szpitalu), 2 tygodnie przed robiłam prenatalne prywatnie. Wszędzie miałam swój ekran i mogłam się napatrzeć na Lidkę.
Na każdej wizycie moja gina podgląda tętno dzidziusia - własnie na sprzęcie od usg. Jezzzzu jak ja zobaczyłam tą jakość u niej - ledwo mogłam w ogóle zobaczyć że tam jest jakieś dziecko! Nie wyobrażam sobie że ona mogłaby na tym sprzęcie w ogóle oceniać rozwój dzieciątka... No chyba że mi się już w tyłku tak poprzewracało, że chciałabym oglądać w HDMIOmon lubi tę wiadomość
-
Mnie w klinice babka co zapisuje mówiła, od kiedy do kiedy mogę się zapisać. I z moich obliczeń wynika, że będę wg OM w 22t2d na połówkowych. Ufam, że wiedzą co robią.
Kurcze, nie mogę się zebrać do zrobienia paznokci a już mnie do szału doprowadzają -
aniołkowa mama wrote:Justyna a czym teściowa się interesuje? Gotuje? to może jakąs fajną książkę kucharską. Jak piecze ładny fartuszek z rękawicami (można znaleźć cuda
) albo jakieś ciekawe formy, może świąteczne? Jak ma wannę to zawsze się sprawdzi zestaw z solą do kąpieli i jakimiś olejkami - takie mini spa. Jeśli wiesz co czytuje, kryminały, romanse to może jakąś nowość z księgarni. Uwielbiam robić prezenty
-
Dusia86 wrote:Hej dziewczyny
Mnie też boli z prawej strony w dole brzucha, już nawet się zastanawiam czy wyrostek to nie jestco do ciągnięcia, mnie też ciągnie, czasem kilka dni. o wczoraj na przykład mnie pobolewa podbrzusze, ale nie na tyle żeby brać no spe. i chyba wczoraj poczyłam znowu dzidziulka - to już ni było łaskoanie a raczej puknięcie takie
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
IGA.G wrote:ja miałam wycinany wyrostek, oj tego chyba się nie da pomylić z innym bólem
co do ciągnięcia, mnie też ciągnie, czasem kilka dni. o wczoraj na przykład mnie pobolewa podbrzusze, ale nie na tyle żeby brać no spe. i chyba wczoraj poczyłam znowu dzidziulka - to już ni było łaskoanie a raczej puknięcie takie
-
Justynka, na brzuchu to jeszcze długo się nic nie poczuje
Na razie co najwyżej można doszukiwać się czegoś od środka
Scheridan's .... no napiłam bym się napiła. I whisky z colą, której absolutnie przed ciążą nie lubiłam
Powiem wam jeszcze jeden hit. Dzwonię dzisiaj do kliniki umówić się na usg na nfz.
-Dzień dobry, chciałam się umówić na usg połówkowe
-Dzień dobry. A które to pani usg połówkowe?
-yyyy, to znaczy?
-Pierwsze?
-No tak, pierwsze. A który tydzień ciąży?
-Teraz? Czy wtedy kiedy chcę wizytę?
-Nie no teraz... Bo wie pani, pierwsze usg połówkowe robi się między 11 a 13 tc.
No i nie ma więcej pytańWiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 11:33
Justyna Sz, Dusia86, Omon, Kjopa3, kahaśka, stowtotka lubią tę wiadomość
-
Lis heh dacie radę. Ja jestem też nerwus nie z tej ziemi. Ale teraz jak mnie coś denerwuje to staram się uśmiechać jak idiotka. A uśmiech w takim momencie druga osobę wkurza jeszcze bardziej bo ja tak jakby to olewam śmiejąc się.
[img][/img]
-
Justyna Sz wrote:zazdroszczę ze czujecie już dzidzie... ja ciągle trzymam ręce na brzuchu żeby coś poczuć i nic:( eh;/
tego się trzymam
to moja pierwsza ciąża, ale czuje, że to dzidziuś
Dusia86, Justyna Sz lubią tę wiadomość