WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z moją mamą nie wyobrażałabym sobie mieszkać. Obie mamy zbyt silne charaktery. Za to teściowa - marzenie ;) W ogóle się nie wtrąca, nie komentuje nic nie narzuca. powiedziałabym, ze wzajemnie sporo od siebie odgapiamy, ja przejmuję część jej nawyków ona część moich. Jak ma inne zdanie w jakiejś kwestii to mówi to tak normalnie, bez pretensji bez wyższości.. Taka śmieszka ;) Zawsze wesoła, nie da się na nią o nic pogniewać :)

Antonelka lubi tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba lepiej mieszkać z teściową ;p niż ze swoją mamą :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamiliia24 wrote:
    Pytanie do tych ci czują twardnienia brzucha?
    Jak to czujecie? Przy dotykaniu brzucha czy nawet jak leżycie? :D

Czasem czuję twardą kulkę, a ostatniej nocy twardy był cały brzuch. Czuję raczej tylko jak leżę, jak chodzę to powoli to ustępuje ;)

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png

Wysłany: 22 listopada 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA - masz rację, ja odniosłam się do naszej sytuacji. Mając do wyboru wziąć kredyt na mieszkanie za 350 tys gdzie mamy swoją działkę pod lasem a mąż za granicą dorabiał na budowaniu domów i wiele rzeczy jest w stanie zrobić sam metoda gospodarczą to zawsze nas to hamowało przed kupnem mieszkania bo zaraz przeliczaliśmy, że mając działkę to za 300 tys można wybudować mały domek. Zwłaszcza, że nie mamy presji czasu, nikomu za wynajem nie płacimy, mamy dach nad głową i część pieniędzy można odłożyć a resztę dobrać na kredyt :) Także odnosiłam się tu do naszej sytuacji ;) zawsze szkoda było iść na to mieszkanie mając perspektywę własnego domku za te same pieniądze. tylko niestety na dom trzeba poczekać chcąc coś samemu odłożyć a mieszkanie masz "od reki" ;)

ale swoją drogą za 500 tys kupiłby już nieduży domek razem z działką, tylko wiadomo, dużo zależy od lokalizacji..

edit: no tak.. tylko do tych 500 tys znowu dochodzą odsetki ;) nie pomyślałam ;D Kurde, bez sensu to wszystko.. gdzie ta polityka prorodzinna?!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 15:35

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wlaśnie nie wiem o co chodzi z tym twardnieniem, ja mam czasem twardy - ale wtedy mam cały twardy jakby wzdęty - łącznie z jelitami. a taką kulkę mam rano jak leżę, widzę moją piłeczkę macicę, a jelita wtdey miękkie. ale nie wiem czy twardy brzuch to twardnienie bo ja nie odczuwam tego...

Kamiliia24 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:
    IGA - masz rację, ja odniosłam się do naszej sytuacji. Mając do wyboru wziąć kredyt na mieszkanie za 350 tys gdzie mamy swoją działkę pod lasem a mąż za granicą dorabiał na budowaniu domów i wiele rzeczy jest w stanie zrobić sam metoda gospodarczą to zawsze nas to hamowało przed kupnem mieszkania bo zaraz przeliczaliśmy, że mając działkę to za 300 tys można wybudować mały domek. Zwłaszcza, że nie mamy presji czasu, nikomu za wynajem nie płacimy, mamy dach nad głową i część pieniędzy można odłożyć a resztę dobrać na kredyt :) Także odnosiłam się tu do naszej sytuacji ;) zawsze szkoda było iść na to mieszkanie mając perspektywę własnego domku za te same pieniądze. tylko niestety na dom trzeba poczekać chcąc coś samemu odłożyć a mieszkanie masz "od reki" ;)

ale swoją drogą za 500 tys kupiłby już nieduży domek razem z działką, tylko wiadomo, dużo zależy od lokalizacji..
    jak się ma ziemię to inna sprawa :) my mamy, ale w innym mieście, gdzie nie chcemy wracać. kiedyś sprzedamy :) tak napisałam o cenie za ziemię 100-150 tys a weszłam na olx i w Lublinie to nawet 300-400 tys za działkę w dobrej lokalizacji... obłęd...

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png

Wysłany: 22 listopada 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no działka to połowa sukcesu, gdybyśmy mieli kupować to na pewno nie dalibyśmy rady :/ Ceny kosmiczne..

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonku, my też wyszliśmy z takiego założenia jak Wy. Mój mąż był długo budowlańcem, rodzice oddali nam kawałek swojej działki na dom, odłożyliśmy kilkanaście tysięcy, zaczęliśmy budować gospodarczo i całkiem się tym zarżnęliśmy. Dało się zanim pojawiło się dziecko, potem przestaliśmy odkładać pieniądze, wszystko szło na dzidzię, mąż przestał budować sam, bo nie widywałby prawie syna a jest jeszcze życie codzienne, sprawy do załatwienia, zakupy do zrobienia, pranie, urzędy itd. Potem doszła moja zagrożona ciąża i leżenie, krwiaki, plamienia, koszty opieki medycznej, leków, dieta cukrzycowa itd. A formalności związane ze zbyt wąska działką w mieście wykluczyły nam wszystkie możliwości budowy domu, udało się wylać fundamenty. Sprawa utknęła w urzędzie i na tym stanęło, w tej chwili z bólem serca rozważamy czy nie porzucić zaczętej budowy i marzenia o domu i nie zadowolić się mieszkankiem do remontu w jakiejś wiosce wokół Poznania. No i doszła zmiana pracy męża, mnie ZUS obciął pensję, bo między macierzyńskim a l4 było mniej niż 3 miesiące i nie wliczyli mi podwyżki, którą dostałam w międzyczasie, no dramat :)

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę,że teraz moda na zapakowane brzuszki ;d nie będziemy gorsi i tez się dodamy!

16gxriu.jpg

Jagah, Aga1991, sallvie, karolyn, Donia12, nutella_, Justyna Sz, Korcia, Omon, Kjopa3 lubią tę wiadomość

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Kamiliia24 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    ja wlaśnie nie wiem o co chodzi z tym twardnieniem, ja mam czasem twardy - ale wtedy mam cały twardy jakby wzdęty - łącznie z jelitami. a taką kulkę mam rano jak leżę, widzę moją piłeczkę macicę, a jelita wtdey miękkie. ale nie wiem czy twardy brzuch to twardnienie bo ja nie odczuwam tego...

mam dosłownie to samo ;D wiadomo jak zjem to sie czuje dwa razy wieksza i mega wzdeta. rano tez czuje pod reka kulke ale z drugiej str tlumacze sobie ze macicaa sama w sobie nie bedzie miekka tylko wyczuwalna jako takie zgrubenie. I wlasnie sama sie zzastanawiam bo jedyne co czuje czasami to jak mnie cos zakłuje w krocczu aale doslownie sekundy i mija wiec pewnie jakies rozciaganie. Albo jestem totalnie nieogarnieta i nie potrafie wyczuc twardego brzucha. :D Jak go dotykam to wasze czuc "cos twardszego" :D jak sie stoi to wgl bardziej napiety czy jak sie lezy na "wznak" tez sie bardziej napina wiec moozecie sie ze mnie smiac ale to dziwne ze nie rozpoznaje albo tego nie doswiaczylam :D

f2wl3e5ey0rxbebl.png

f2w3yx8d54ohfowx.png

• pati87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko ok.
    Aczkolwiek moj dr szczegolowych pomiarow nie zrobil bo pow ze lepsi od niego zrobia mi szczegolowe polowkowe.
    Oczywiście narzady wszystkie obejrzal i pow ze jest ok.
    Co do plci miedzy nozkami byla pepowina wiec nie bylo widac. Takze czekam na 28.11 moze wtedy dowiem sie plci takiej pewnej.
    Szyjka 3.6cm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 15:46

Jagah, Reni1982, Lokokoko, Milka1991, IGA.G, Peg, sallvie, kasieniaczek, Donia12, Antonelka, misKolorowy, nutella_, Niebieskaa, sy__la, Justyna Sz, Kjopa3 lubią tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Reni1982 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamiliia24 wrote:
    Pytanie do tych ci czują twardnienia brzucha?
    Jak to czujecie? Przy dotykaniu brzucha czy nawet jak leżycie? :D

Zwykle rano po przebudzeniu i jak leżę na plecach. Ale nie odczuwam bólu.
    Jak dotykam, jak leże...ale szybko mija.

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:
    Ja z moją mamą nie wyobrażałabym sobie mieszkać. Obie mamy zbyt silne charaktery. Za to teściowa - marzenie ;) W ogóle się nie wtrąca, nie komentuje nic nie narzuca. powiedziałabym, ze wzajemnie sporo od siebie odgapiamy, ja przejmuję część jej nawyków ona część moich. Jak ma inne zdanie w jakiejś kwestii to mówi to tak normalnie, bez pretensji bez wyższości.. Taka śmieszka ;) Zawsze wesoła, nie da się na nią o nic pogniewać :)

U nas zupelnie odwrotnie, z moja Mama moglabym mieszkac na luzie, zawsze jest chetna do pomocy, nie narzuca swojego zdania, czasem nawet proponuje inne i lepsze rozwiazania z sytuacji :D Moj Maz ma boskie kontakty z tesciowa, nadaja na wspolnych falach ;) Za to moja tesciowa to dla mnie inna bajka, duzo gada, malo robi. Kiedys zaproponowalam w zartach, ze kupimy mieszkanie w rodzinnej miejscowosci to Maz dodal, ze bedzie na drugim koncu miasta :D

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamiliia24 wrote:
    mam dosłownie to samo ;D wiadomo jak zjem to sie czuje dwa razy wieksza i mega wzdeta. rano tez czuje pod reka kulke ale z drugiej str tlumacze sobie ze macicaa sama w sobie nie bedzie miekka tylko wyczuwalna jako takie zgrubenie. I wlasnie sama sie zzastanawiam bo jedyne co czuje czasami to jak mnie cos zakłuje w krocczu aale doslownie sekundy i mija wiec pewnie jakies rozciaganie. Albo jestem totalnie nieogarnieta i nie potrafie wyczuc twardego brzucha. :D Jak go dotykam to wasze czuc "cos twardszego" :D jak sie stoi to wgl bardziej napiety czy jak sie lezy na "wznak" tez sie bardziej napina wiec moozecie sie ze mnie smiac ale to dziwne ze nie rozpoznaje albo tego nie doswiaczylam :D
    ja sobie tłumacze, że nie doświadczyłam twardnienie ;p

Kamiliia24 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Dusia86 Koleżanka

Wysłany: 22 listopada 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do was pytanko, macie czasem takie wrażenie jakby was coś szczypało w brzuchu? Ja od jakiegoś czasu takie coś mam i zaczynam się martwić czy wszystko jest ok

w57vs65gsu25yew4.png
    fxuhqux.png
  • Aga1991 Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah U mnie to samo ja z moją mamą bardzo dobrze się rozumiem, mój mąż również dobrze się dogaduje baa nawet czasem wydaje mi się,że aż za dobrze ;)
    Moja teściowa to tylko sobie o Nas przypomina jak czegoś potrzebuje, ale ja tam za nią bardzo nie tęsknie.
    Dzisiaj dzidzia bardzo nieśmiała. Wczoraj kopała tak,że wieczorem aż brakowało mi kopniaczków i za cicho było w brzuszku ;)

6.04 waga 3kg. 23.02 waga synka 1870g
    Kolejna wizyta 20.04
    w57v43r8i8i95mmy.png

k,NDAwNjgyODUsNTIyMTIx,f,1911.gif
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    Donia, ja mam identycznie. Pranie czeka aż je ktoś wyprasuje od 2 tygodni chyba, a w tym momencie mam dylemat czy ugotować zupę czy jednak iść spać :P:P
    U mnie wygrało spanie... znowu nic nie zrobione. M. mnie wymelduje

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peg wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bdb78334e520.jpg

Przyszedł do mnie dziś rożek :-) jest super mięciutki :-)

Bardzo ladna rzeczy ma pink no more :-)

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dusia86 wrote:
    Mam do was pytanko, macie czasem takie wrażenie jakby was coś szczypało w brzuchu? Ja od jakiegoś czasu takie coś mam i zaczynam się martwić czy wszystko jest ok
    ja mam pełen wachlarz dolegliwości brzusznych - ciągnięcie, szczypanie, kłucie, pieczenie, wzdęcia, pobolewania :) a wyniki dobre, córeńka zdrowa :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia12 wrote:
    U mnie wygrało spanie... znowu nic nie zrobione. M. mnie wymelduje
    ja marzę o takim dniu! ale muszę pakować pudła, sprzątać mieszkanie bo na weekend przeprowadzka! ale jak się przeprowadzę to tydzień nie zrobię nic ;p

Donia12 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
‹‹ 881 882 883 884 885 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: