X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Dusia86 Koleżanka

Wysłany: 22 listopada 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    ja mam pełen wachlarz dolegliwości brzusznych - ciągnięcie, szczypanie, kłucie, pieczenie, wzdęcia, pobolewania :) a wyniki dobre, córeńka zdrowa :)

Dziękuje troszkę mnie uspokoiłaś, choć zastanawiam się dlaczego drętwieje mi brzuch na dole po prawej stronie

w57vs65gsu25yew4.png
    fxuhqux.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah - Mam tylko nadzieje że nie będę zmuszona tego opisu zostawić aż do dnia porodu :)

Lokokoko ale figurka śliczna !!

A tak ogólnie co do mieszkań to mieszkam w mieście 40 tys mieszkańców i właśnie ceny mieszkań są na prawdę przystępne nawet domki w dosc dobrym stanie nieraz za 200-250 tys idzie znaleźć. My np mamy na oku w miasteczku mojego ukochanego część szeregowca (kawałek własnego ogródka, garaż do tego mieszkanko 70 m2) za jedyne 128 tysięcy :)

Lokokoko, Jagah, sy__la, Milka1991 lubią tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez mamy dzialke ( wlasciwie tescie ale.prpblemu z przepisaniem by nie bylo) ale ja jednak wolalam na razie mieszkanie. Maz jest ciagle w rozjazdach a perspektywa 20 km od miasta , 30 km od pracy mnie jednak przytlaczala a jeszcze teraz z dwojka to juz w ogole ale maz jest pewny ze za.kilka lat zaczniemy budowe;)

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • atat Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Jagah - Mam tylko nadzieje że nie będę zmuszona tego opisu zostawić aż do dnia porodu :)

Lokokoko ale figurka śliczna !!

A tak ogólnie co do mieszkań to mieszkam w mieście 40 tys mieszkańców i właśnie ceny mieszkań są na prawdę przystępne nawet domki w dosc dobrym stanie nieraz za 200-250 tys idzie znaleźć. My np mamy na oku w miasteczku mojego ukochanego część szeregowca (kawałek własnego ogródka, garaż do tego mieszkanko 70 m2) za jedyne 128 tysięcy :)

Gdzie są takie ceny?
    W Warszawie to za 100tys moge miec garaz i łazienke.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • bobas2015 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:
    Podziwiam.. dla mnie 350 tys za mieszkanie z rynku wtórnego to zaporowa kwota. Trzeba doliczyć odsetki - wyjdzie prawie pół miliona.. Byłby piękny domek! Między innymi te odsetki nas odstraszają od wzięcia kredytu na mieszkanie.
    Hm niby odsetki ale to też nie można tak patrzeć.. bo za x lat inaczej będziemy zarabiać inflacja i inne pierdy.. domku w życiu bym nie chciała.. o wiele większe koszty ogrzewania, wszystkie remonty na własną kieszeń.. czy to dużo? Biorąc pod uwagę poznań metraż lokalizację i wyposażenie mieszkania to nie.. wprowadziliśmy się prawie na gotowe nie trzeba bo się martwić remontami zakupem sprzętu itp.. najważniejsze było rozmieszczenie pokoi a kolory czy meble można zawsze zmienić;) ach no i kredyt był w sumie brany ma mniejszą sumę bo 100 tys było odłożone. Ano każdy inaczej na to wszystko patrzy i ma inną sytuacje.. chociaż z drugiej strony chyba racja ze lepiej ciasne ale własne..

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    ja się zastanawiam nad mopem parowym, bo zwykły mop doprowadza mnie do szału. może któraś ma? jak wrażenia?
    Ja mam - black and decker. Polecam - super sprawa.

IGA.G lubi tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Bardzo ladna rzeczy ma pink no more :-)

Antonelka ja zakochałam się w ich rzeczach ;-) Mam jeszcze od nich 2 kocyki i poduszeczkę. Wszystko prześliczne :-)

Antonelka lubi tę wiadomość

• sallvie Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat Malbork w pomorskim :)
    Moi rodzice 3 lata temu kupili 3 pokoje 60 m2 w bardzo dobrym stanie za 167 tys :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 16:35

atat lubi tę wiadomość

iv09jw4z732yf0w9.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dość że Malbork piękny to jeszcze jakie ceny!
    Warszawa juz totalnie przesadza. jakbym Wam pokazała jakie mieszkania w jakim stanie - do wymiany cala instalacja elektryczna, hydrauliczna, gazowa, w starym budownictwie z sasiadami menelami kosztuje tu 9 tys za metr!
    Nie maja opanowania w tych cenach. Chyba, że cos na obrzezach, skad do pracy dojazd trwa 1,5h to troche taniej, za 7 za metr...

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko najgorsze w tym wszystkim że w Malborku ciężko jeśli idzie o prace a jak już coś jest to zarobki takie marne że np dla mnie mieszkanie za 180 tys to na chwile obecna tylko marzenie :)

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peg wrote:
    Antonelka ja zakochałam się w ich rzeczach ;-) Mam jeszcze od nich 2 kocyki i poduszeczkę. Wszystko prześliczne :-)

Do mnie juz jedzie zamowienie :-) ale jeszcze mam kilka produktow do zamowienia :-)
    Dawkuje sobie :-)

Peg lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Łodzi jest za to tak po środku :)
    Nowe mieszkanie od dev to koszt ok 4.5 - 5 tysięcy. Do tego wiadomo - koszt remontu - 800-1000/m2. No ale ma się swoje, nowe. Z zarobkami nie jest jakoś wybitnie, ale np programiści nie narzekają raczej ;) także wystarczy się trochę przeszkolic :P

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • sunshine Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś dzień pokazywania brzucholi (odzianych) :) <3

to mój

2zz013n.jpg

karolyn, Antonelka, IGA.G, sallvie, Lokokoko, Jagah, Peg, Różowy_Kordonek, Justyna Sz, Korcia, Omon, Donia12, Kjopa3, Milka1991 lubią tę wiadomość

atdc2n0at8s9ecys.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę i ryczę i się wkurzam na beznadziejne firmy!!! Zamówiłam ten głupi detektor, który miał być na pewno dzisiaj (specjalna szybka wysyłka), no to coś się stało, za co oczywiście nikt nie odpowiada, że nie będzie, bo poczta jest jakaś grrrrr..... więc będzie jutro i zostawią nam awizo bo zawsze tak robią (bo za ciężko wsadzić dupę do windy), które można odebrać dopiero pojutrze!!! I zupełnie nic mi to nie dało. Siedzę i ryczę z myślami, że moje dziecko nie żyje i mimo, że kupiłam sobie detektor mogę sobie pomarzyć, że go dostanę na czas. ;(:(:(:(:(
    GRRRRRRRRRR agresja level 100.

Jeszcze tekst Pana z poczty "jeśli do jutra nie dojdzie tzn. że paczka mogła zostać ukradziona" No ludzie.... ktoś sobie kradnie paczkę z detektorem tętna bo ma kopertę sklepu elektronicznego?!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 17:25

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamiliia24 wrote:
    A my mieszkam z tesciami, mamy swoja góre cała.. dobre to i nie ;d
    są tu takie co mieszkaja z tesciami? :)
    My mieszkamy a moją mamą (tata mieszka w Niemczech), której i tak całe dnie nie ma w domu. Jak wyjdzie do firmy po 9 tak wraca dopiero po północy.. więc de facto jesteśmy sami w mieszkaniu i czasami to się nie widzimy po kilka dni, bo jak mama wraca to my śpimy, a jak ona wychodzi to ja czasem śpię. Ale fakt, na swoim to na swoim. Nam jest szkoda kasy wywalać na duży remont, bo chcemy od wiosny zacząć budowę domu, a póki co to tylko odświeżymy ściany w naszej sypialni i w drugim pokoiku, który będzie dla Dzidziusia. Ładnie umeblujemy i wystarczy. Przydałoby się odświeżenie wszędzie i w salonie i u mamy w sypialni, ale nie wiem jak to będzie.

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołkowa spokojnie, z dzieciaczkiem na pewno wszystko dobrze, a twoje nerwy nie pomogą

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu2017 wrote:
    Dziewczyny mi wyszły leukocyty w moczu 12 , norma do 10 ( bakterii brak) lekarz zalecił furagine i monural czy jakos tak . Czy któraś to brała ? Boje sie trochę bo to jednak antybiotyk :/
    Furagina to nie jest antybiotykiem. Ja miałam zapalenie pęcherza, a przez 1 dzień z toalety prawie nie wychodziłam tak szczypało i chciało się siusiu, a w posiewie w ciągu 3 dni wyrosło ponad milion bakterii E.Coli. Zanim zrobiłam posiew już lekarz kazał mi brać Furaginę 2-2-2 oraz Urosept 2-2-2. Tak przez 3 dni brałam, potem Furagina bez zmian, a Urosept 1-1-1 i taka konfiguracja przez 10 dni. Furaginę 2 tabl. na noc biorę do teraz, a Urosept jak mi się przypomni tak z 2 razy dziennie też biorę pomimo, że już tydzień temu w posiewie bakterii brak.

PS. przypadkowo polubiłam Twój post.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 17:44

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Kamiliia24 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie wlasnie wystraszyłam. Wykopałam sie i położyłam na boku. Chciałam podkurczyc nogi i jak je wysoko podciągnęłam to tak zabolało mnie podbrzusze. W dodatku zauważyłam ze jak leżę na płasko to prawa stronę brzucha mam wyższa niz lewa. Tak jakby cos mi wystawało z jednej strony. Juz sie całkiem zestresowałam. A to twardnienie brzucha chyba jednak mnie nawiedza i nie wiem skoro nie boli przy tym czy cos złego moze to wróżyć ?

f2wl3e5ey0rxbebl.png

f2w3yx8d54ohfowx.png

• pati87 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Także z moich zakupow dla dzieciaczka nici. Dobrze ze za tydzien w poniedziałek USG i echo serca to moze pleć sie dowiem. Chociaż sie nie nastawiam.
    Takze mam kolejne odliczanie do USG.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• lis87 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po polowkowych wróciłam ze skierowaniem do szpitala. Szyjka 1,8 leze wlasnie przyjęli mnie na oddział. Niestety nie wiem kiedy zabieg :( jestem przerażona, dwa tygodnie temu byłam u lekarza i niby wszystko było ok. Czułam synka bardzo nisko, jakby normalnie w kanale juz, wiec od razu usg dopochwowe i mamy przyczynę. Leze i płacze :(

atdc2n0anx2cx72s.png
‹‹ 882 883 884 885 886 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ