WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lis87 wrote:
    Ja po polowkowych wróciłam ze skierowaniem do szpitala. Szyjka 1,8 leze wlasnie przyjęli mnie na oddział. Niestety nie wiem kiedy zabieg :( jestem przerażona, dwa tygodnie temu byłam u lekarza i niby wszystko było ok. Czułam synka bardzo nisko, jakby normalnie w kanale juz, wiec od razu usg dopochwowe i mamy przyczynę. Leze i płacze :(
    będzie dobrze, ważne, że szybko zainterweniowali! teraz leż, odpoczywaj. daj znać jak będziesz po zabiegu!

lis87 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Kamiliia24 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lis87 wrote:
    Ja po polowkowych wróciłam ze skierowaniem do szpitala. Szyjka 1,8 leze wlasnie przyjęli mnie na oddział. Niestety nie wiem kiedy zabieg :( jestem przerażona, dwa tygodnie temu byłam u lekarza i niby wszystko było ok. Czułam synka bardzo nisko, jakby normalnie w kanale juz, wiec od razu usg dopochwowe i mamy przyczynę. Leze i płacze :(

Trzymam kciuki , zdecydowali ze bedą zakładać szew czy pessar? 3maj sie bedzie dobrze

lis87 lubi tę wiadomość

f2wl3e5ey0rxbebl.png

f2w3yx8d54ohfowx.png

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lis a dwa tygodnie temu miałaś mierzoną szyjkę na usg? czy tylko badał palcami? a jak z twardością i zamknięciem szyjki? coś mówił?

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    co do domków, to niby 350 tys i ładny domek, ale jak się doliczy kupno ziemi w mieścia (przeciętnie ok 100-150 tys za malutki kawałek) i do tego formalności to samego kredytu wyjdzie pół miliona... też chcieliśmy domek, ale koszty wszystkiego są ogromne
    dlatego nie warto kupować działki w mieście tylko na obrzeżach albo z 10-15km od miasta, ceny diametralnie spadają i ładną, dużą działkę można dostać w normalnych pieniądzach. Jeśli ktoś ma oszczędności np. ze ślubu, swoje jakieś nagromadzone pieniążki, może drobna pomoc od rodziców to działkę można nawet kupić za gotówkę. Nam akurat tak się udało, kupiliśmy dwie działki po 1020 m2 (czyli razem 2040m2), myślę że wystarczająco duża, 20 min do Łodzi, 10 min do Zgierza, a 5 minut do Ozorkowa/Łęczycy, wszystko w sumie w pobliżu, jakiś sklepik, przedszkole, szkoła, przystanek ewentualnie autobusowy i w zagospodarowaniu przestrzennym pod zabudowę jednorodziną, gmina bardzo przyjazna. Żeby postawić domek ok. 130 m2 metodą gospodarczą wcale nie trzeba wydać fortuny i ten kredyt pół miliona złotych to trochę przesada ;) a jak masz domek to później nie płacisz co miesiąc czynszu, który np. w tym mieszkaniu co był link podany wynosi 490 zł miesięcznie! dodatkowo 500 zł + spłata kredytu to też się spora sumka zbiera.

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamiliia24 wrote:
    Trzymam kciuki , zdecydowali ze bedą zakładać szew czy pessar? 3maj sie bedzie dobrze

Przy przyjęciu nic nie powiedzieli, czekam na lekarza jak wieczorem przyjdzie co powie.

atdc2n0anx2cx72s.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lis wszystko będzie dobrze! <3 jesteś pod opieką w szpitalu! Trzymamy mocno kciuki!:*

lis87 lubi tę wiadomość

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanda - i ja mam obawy czy z dzieckiem odłożymy tyle ile byśmy sobie założyli. Dlatego postanowiliśmy, że nie zaczniemy budowy dopóki nie będziemy mieć na koncie minimum 100-150 tys. Dajemy sobie na to 5 lat. Jeśli się nie uda to tragedii nie będzie, mamy gdzie mieszkać, ale jeśli byłaby możliwość iść na swoje to będziemy walczyć :) Jak odłożymy "na początek" to na resztę domu kredyt.

Kamiliia - ja mam dokładnie tak samo. mam wrażenie, że mój brzuszek cały czas jest twardy w sensie taki napięty, jędrny. Nic nie boli, nic nie ciągnie, po prostu jak napompowany balonik ;) Jak leżę też czuję wzniesienie ale wydaje mi się to normalne, macica to mięsień a nie spuszczona opona ;) Także chyba tez nie umiałabym powiedzieć czy brzuszek mi twardnieje. Fakt, że czasem jak się dzidzia okręca to jest takie dziwne uczucie jakby coś się napinało ale to też uznaję za normalne, dzidzia rośnie i miejsca coraz mniej, więc musi się porozpychać robiąc fikołki ;)

ależ mój synek dzisiaj przyjemnie lawiruje :) właśnie oglądałam azja expers na necie i leżałam na boku a on tak przyjemnie pukał, nawet jak dłoń przyłożyłam :) Moja Niunia :*

bobas - no oczywiście każdy patrzy pod siebie :) Ja całe życie mieszkałam w bloku i marzę o domku. Co do kosztów ogrzewania, wiele zależy od izolacji budynku bo coraz częściej spotykam się z opiniami, że za ogrzanie domku ludzie płacą mniej niż płacili za ogrzanie mieszkania, ale na to ma wpływ wiele czynników. Akurat płacenie czynszu w bloku to tez jest paranoja bo kwoty kosmiczne a tak naprawdę niewiele się dzieje. Ja jakoś nie jestem przekonana co do tego, że moje zarobki będą lepsze, diagności laboratoryjni chyba nigdy nie wyjdą z piwnicy ;)

sunshine - hehe.. wyglądasz jakby Ci ktoś doczepił ten brzuszek taka szczuplutka wszędzie jesteś ;D Jedz, dziołcha jedz! ;D

lis - rany... co się dzieje z tymi szyjkami?! Jakaś zmowa? Trzymaj się Kochana, będzie dobrze!

lis87 lubi tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    Lis a dwa tygodnie temu miałaś mierzoną szyjkę na usg? czy tylko badał palcami? a jak z twardością i zamknięciem szyjki? coś mówił?

Miesiąc temu było dopochwowo, dwa tygodnie temu paluszkami. Dzisiaj szyjka twarda zamknięta przy badaniu palcami,zrobiła usg najpierw dopochwowo i było widać szyjkę od razu niewydolność szyjki i rozwarcie, a jak robiła przez brzuch tez było widać, ze jest skrócona. Także przez usg przez brzuch tez można zobaczyć, przynajmniej u mnie było widac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 18:23

atdc2n0anx2cx72s.png
  • vitae13 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisku, nie martw sie, wszystko bedzie dobrze. Trzymam kciuki i sciskam mocno :*

lis87 lubi tę wiadomość

CHŁOPCZYK OLEK :)
    qjn3p1.png1kjSp2.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany co za pogrom z tymi szyjkami??
    Lisku! Bedzie dobrze, dobrze ze zauwazone i juz bedzie pod kontrolą.

Wlasnie z tego powodu ciagle boje sie wspolzyc. jakby cos mi sie skrocilo albo plamilo potem to bym sobie nie darowala, takze juz 5 miesiecy postu :(

lis87 lubi tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę zaraz na USG do mojego doktorka, bo te bóle w podbrzuszu mnie przerazaja!. Jak za dlugo chodze albo po przebudzeniu to mam taki bój z prawej strony nisko w podbrzuszu, że można oszalec. Potem przechodzi po krotkim odpoczynku.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lis, trzymaj się Kochana i nie płacz, bo to nie wydłuży szyjki a Dzidzia czuje wszystkie Twoje emocje :) musisz teraz dużo leżeć i odpoczywać, wierzę, że wszystko będzie dobrze i jeszcze przenosisz tą ciąże ;)
    Daj znać po obchodzie co lekarz powie.

Kurcze, co to się dzieje z tymi szyjkami?! Martwię się trochę, bo mój gin bada mnie tylko palcami, zawsze mówi, że szyjka długa i zamknięta i wpisuje 30 mm (ciekawe ile na prawdę ma moja szyjka). Ostatnie USG z pomiarami miałam 4.10, a połówkowe dopiero za 15 dni.

lis87 lubi tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisku, badz dzielna, jestes pod opieka, trzymam kciuki za Ciebie i syneczka:*

lis87 lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lis będzie dobrze. Trzymam kciuki. Co do szyjki ja mam długa zamknięta a i tak krwawi.. na razie mamy korzystać z alternatyw seksu. Poza tym nie wyobrażam sobie zostawić faceta przez x czasu bez seksu by po katach się masturbowal...

sy__la, ilae, lis87 lubią tę wiadomość

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • aniołkowa mama Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisku trzymam kciuki. Matko jak takie informacje strasznie przerażają...
    Sy_la ja też mam wizytę dopiero za 15 dni... :(

Atat u nas też post mimo że mąż nalega i mnie tylko wkurza ;/

Bobas, ja uważam, że są rzeczy ważne i ważniejsze i w zupełności rozumiem Atat. Boję się tak jak ona więc taka samo abstynencja. Też mam różne bóle ale kurde nie chce ciągle panikować i latać do lekarzy... :( i co tu robić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 18:45

lis87, atat lubią tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Wanda1986 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lis kochana, nie płacz, mam dwie koleżanki które miały niewydolność szyjki, miały zakładane pessary, obie przenosiły ciążę, musi być dobrze!

Mi też zawsze badali szyjkę tylko palpacyjnie, ale ostatnio poprosiłam o usg i zmierzenie szyjki, bo dowiedziałam się, że mogłam usypiając synka zaszkodzić swojej szyjce. Zawsze się z nim bujam na materacu łóżka, tak góra-dół, nie wiedziałam, że tego nie wolno pod żadnym pozorem robić, w pierwszej ciąży nie było powodu żeby się tak rytmicznie bujać. Na szczęście było ok, ale możecie skorzystać z mojego doświadczenia, na piłce, materacu, małżonku-nie skaczemy! :)

lis87 lubi tę wiadomość

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • Kamiliia24 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż ciarki mnie przechodzą jak czytam o tych szyjkach :(

Strach czego sama sie dowiem na następnej wizycie.
    Mierzenie szyjki te faktycznie ona jest trochę wygięta wiec to tak jak z dzidzia. Dłuższa niz faktycznie jest na pomiarach.
    Ale stach niesamowity...

f2wl3e5ey0rxbebl.png

f2w3yx8d54ohfowx.png

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny...ja z ta opieka w Norwegii...ehh nawet jak bylam prywatnie to szyjka nie byla badana, nikt nigdy nie mowil mi nic o szyjce, nie badal, nie macal...oszaleje...

dziewczyny, a co powinno mnie zaniepokoic? na kolejnym usg bede juz w Polsce, 19.12... wtedy poprosze o to badanie.

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lis
    Trzymam mocno kciuki.

lis87 lubi tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• pati87 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dlugosc szyjki mam mierzona przy USG.
    U mnie szalu nie ma bo ma 3.6cm.
    Oprócz tego na samolocie jeszcze jestem bafana.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

‹‹ 883 884 885 886 887 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ