WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też przerażają takie info :(

ja mam bóle różnego rodzaju od 4 tygodnia ciąży, ciągle coś mnie boli, kłuje, ciągnie... nie wiem jak ja dotrwam jeszcze 4 miesiące

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Kamiliia24 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własne ponoć w większości procent szyjka skraca sie bez objawowo. :/
    Nie wiem jakie jest odczucie dziecka nisko w kroczu, ja przy chodzeniu nic nie czuje. Jedynie wtedy jak te nogi podnoszę do gory to opór brzucha ale to tez brzuch rosnie wiec nie wiem czy to to.
    Ponoć tez nagle zwiększenie wydzieliny tez moze byc symptomem.

f2wl3e5ey0rxbebl.png

f2w3yx8d54ohfowx.png

• bobas2015 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    Lisku trzymam kciuki. Matko jak takie informacje strasznie przerażają...
    Sy_la ja też mam wizytę dopiero za 15 dni... :(

Atat u nas też post mimo że mąż nalega i mnie tylko wkurza ;/

Bobas, ja uważam, że są rzeczy ważne i ważniejsze i w zupełności rozumiem Atat. Boję się tak jak ona więc taka samo abstynencja. Też mam różne bóle ale kurde nie chce ciągle panikować i latać do lekarzy... :( i co tu robić...
    Jasne dziecko najważniejsze. Ja też nie współżyje chociaż mogę bo krwawie. Ale można inaczej sprawiać sobie ucuechy. Mój mąż jest zachwycony.
    WANDA tez bujam tak ale delikatnie :)

aniołkowa mama lubi tę wiadomość

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lis87 wrote:
    Ja po polowkowych wróciłam ze skierowaniem do szpitala. Szyjka 1,8 leze wlasnie przyjęli mnie na oddział. Niestety nie wiem kiedy zabieg :( jestem przerażona, dwa tygodnie temu byłam u lekarza i niby wszystko było ok. Czułam synka bardzo nisko, jakby normalnie w kanale juz, wiec od razu usg dopochwowe i mamy przyczynę. Leze i płacze :(

Nie płacz,wszystko będzie dobrze :) Trochę polezysz ale Dzidziuś i Ty dacie radę :)
    Badz dzielna! Trzymam kciuki.

lis87 lubi tę wiadomość

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyjka może się skrócić od częstego jej badania i macania. Dlatego lekarze nie chętnie ja chcą często oglądać.

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
  • Kamiliia24 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj maz sam nie chce zbliżeń. Powiedział mi ze najwazniejsze zeby maleństwo było ok i to nie jest teraz dla niego najwazniejsze.
    Ja mimo ze nie dostałam zaleceń ze jest cos nie tak uważam ze mam krótka szyjkę i nie chce z niczym ryzykować. Lepiej dmuchać na zimne :)
    Aniołowi mama masz racje. Sa ważniejsze rzeczy...

f2wl3e5ey0rxbebl.png

f2w3yx8d54ohfowx.png

• aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska, ja jak poprosiłam mojego lekarza o zmierzenie szyjki to najpierw też mi powiedział, że dopiero po 20 tygodniu zwykle to się robi. Jak wiesz też mieszkam za granicą. Ja się staram o wszytsko upominać.

Kamiliia zazdroszczę, że Twój mąż tak to rozumie. Ja miałam zakaz na początku w ogóle, teraz pewnie i bym mogła ale za bardzo się boję a wtedy to na pewno nie jest dobrym pomysłem bo cały czas będę się tylko stresować.

Bobas, wiadomo, że inne "sposoby" wchodzą w grę ale i tak mam wrażenie, że mąż myśli, że ja ze wszystkim przesadzam i sobie wymyślam. Czasem można mieć tego dość.

IGA no u mnie tak samo z tymi bólami, zresztą ostatnio obie o tym pisałyśmy. I ja nie wiem czy to się coś rozciąga czy to jelita, czy to dzidziol po czymś skacze czy to mój stres. I bądź tu mądry... ale podobno jak przechodzi po odpoczynku to nie powinno być powodem do zmartwień...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 19:15

Niebieskaa lubi tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie czuje ani rozpychania w kanale rodnym, ani nie mam skurczow. Zakaz seksu i latania samolotem mam od poczatku ciazy... ehhh mam nadzieje, ze gdyby cos sie dzialo to zwrocilabym na to uwage, wiem ze to moze przebiegac bezobjawowo...

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ginekolog mówiła ze orgazm dla dziecka jest odcxuwany jako coś bardzo przyjemnego po pierwsze przez hormony a po drugie przez bujanie macicy ;)

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
  • Kamiliia24 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhh co tobsie dzieje....

f2wl3e5ey0rxbebl.png

f2w3yx8d54ohfowx.png

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    Niebieska, ja jak poprosiłam mojego lekarza o zmierzenie szyjki to najpierw też mi powiedział, że dopiero po 20 tygodniu zwykle to się robi. Jak wiesz też mieszkam za granicą. Ja się staram o wszytsko upominać.

Kamiliia zazdroszczę, że Twój mąż tak to rozumie. Ja miałam zakaz na początku w ogóle, teraz pewnie i bym mogła ale za bardzo się boję a wtedy to na pewno nie jest dobrym pomysłem bo cały czas będę się tylko stresować.

Bobas, wiadomo, że inne "sposoby" wchodzą w grę ale i tak mam wrażenie, że mąż myśli, że ja ze wszystkim przesadzam i sobie wymyślam. Czasem można mieć tego dość.

IGA no u mnie tak samo z tymi bólami, zresztą ostatnio obie o tym pisałyśmy. I ja nie wiem czy to się coś rozciąga czy to jelita, czy to dzidziol po czymś skacze czy to mój stres. I bądź tu mądry... ale podobno jak przechodzi po odpoczynku to nie powinno być powodem do zmartwień...

moj lekarz mówił tak samo, że jak przechodzi po odpoczynku, po nocy to mam się tym nie martwić. ale wiadomo, jak mam gorszy dzień to się martwię

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png

Wysłany: 22 listopada 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska, ja nie mam pojęcia jak odczuwałoby się takie rozpychanie. A z ciekawości czemu zakaz samolotu?:D Ja co prawda zupełnie na poczatku też miałam, przynajmniej aż przeszłam punkt kiedy traciłam dzieci. Potem lekarz odwołał alarm. Nawet mówił, że na święta mogę znowu przylecieć sobie bez problemu ale nie będziemy lecieć bo się boję. Z kolei na kilkunastogodzinną jazdę samochodem w życiu bym się nie zdecydowała.

Bobas może i tak ale w zagrożonych ciążach nie wiem czy to takie dobre. U zdrowych kobiet to słyszałam, że seks wskazany :)

IGA, zawsze możemy się wspierać :* Ja dziś w ogóle mam jakiś okropny dzień. eeh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 19:26

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytałam dzisiaj trochę o szyjce i przeczytałam, że najczęściej skraca się lub mięknie około 16-20 tygodnia ciąży, bo od 14 tygodnia ciąży dziecko rośnie szybciej niż macica i napiera na szyjkę. badanie w okolicy usg połówkowego długości szyjki macicy daje lekarzowi ogląd na to czy jest zagrożenie porodem przedwczesnym. i jeśli szyjka ma powyżej 3 cm w 21-23 tc to ryzyko jest małe. oczywiście zawsze jest...

Aniołkowa ja mam kiepski wieczór, bo brzuch mnie boli, ale to chyba z nerwów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 19:29

Niebieskaa lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png

Wysłany: 22 listopada 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga, kochana, ja mam to samo. To ja mam propozycję. Obie idziemy zaparzyć sobie melisę. Kiedy masz kolejną wizytę? U mnie za 15 dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 19:33

IGA.G lubi tę wiadomość

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    Iga, kochana, ja mam to samo. To ja mam propozycję. Obie idziemy zaparzyć sobie melisę. Kiedy masz kolejną wizytę?

hehe ja już parzę :) i do tego wysłałam męża po sernik ;p ja mam wizytę wtedy co ty :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniolkowa mama, to jest tak, ze juz nie wnikam w to co jest ogolnie przyjeta prawda, a co nie, bo juz sie sporo nasluchalam nt tego czemu nie latam samolotem.. i juz sie tym zmeczylam, oczywiscie Twoje pytanie rozumiem i juz Ci odpowiadam.

Moim lekarzem prowadzacym jest prof. Jerzak z Warszawy i jej sie slucham...jej niektore zalecenia sa wg mnie kontrowersyjne, ale razem z mezem zdecydowalismy, ze robimy tak jak nam kaze.
    Ona zabronila seksu (juz nie pamietam dlaczego) i zabronila latania, mowiac m.in. : a chce pani umrzec z powodu odklejenia lozyska?

wiem, dokladnie wiem, ze wszyscy lekarze pozwalaja latac samolotem, ale ona powiedziala, ze mam jechac do Polski autem i tak tez zrobimy. Juz jechalismy do Polski na poczatku ciazy- w sierpniu i znioslam to dobrze. Rozsadnie rozbilismy podroz, bez wysilku, z noclegami i przerwami. Teraz zrobimy tak samo. Mamy duze i wygodne auto i naprawde dobrze zapamietalam ta podroz,chociaz na poczatku bylam tym lekko przerazona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 19:39

aniołkowa mama lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,ale trudne tematy :( Aż strach...Staram się myśleć że w 1 trymestrze nie bardz lekarze mogli nam pomóc, a teraz jak coś się dzieje to chociaż więcej możliwości...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 20:12

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio czuje takie uklocia na wysokości szyjki i mam wzmożoną wydzielielne... A wizyta dopiero 07.12

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołkowa mama mojej mamie puściła szyjka podczas lądowania samolotu, ale to był stareńki radziecki samolot na pokazach lotniczych, nawet bez siedzeń w środku, zupełna ruina. Była wtedy w 4 miesiącu z moim bratem, do końca ciąży leżała.

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam większych objawów. Sam lekarz sie mnie pyta czy mnie cos boki czy mam skurcze. Jak bolało mnie to słyszałam ze to normalne w ciąży, wiec przestałam na to zwracać uwagę, bo wszystko sie rozciąga. Skurczy nie było, tylko od 3dni dziwnie nisko, jak leżałam na plecach juz przed snem czułam synka. Skąd dzisiaj pierwsza rzecz jaka powiedziałam było wlasnie to. Tak to mały zdrowiutki, wszystko ma na miejscu, rozpycha sie, wazy 351g. Ale czemu tak szybko pcha sie na ten świat :( nie chce czytać nawet na internecie jak wyglada ten cały zabieg, żeby sie nie martwić, ze bedzie bolało, ze mogą być komplikacje. Ide z niewiedza, chyba ze mi lekarz cos powie. Niestety jeszcze nikogo nie było, niby maja przyjść ale juz 20wiec nie wiem.

atdc2n0anx2cx72s.png
‹‹ 884 885 886 887 888 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ