Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Własne ponoć w większości procent szyjka skraca sie bez objawowo.
Nie wiem jakie jest odczucie dziecka nisko w kroczu, ja przy chodzeniu nic nie czuje. Jedynie wtedy jak te nogi podnoszę do gory to opór brzucha ale to tez brzuch rosnie wiec nie wiem czy to to.
Ponoć tez nagle zwiększenie wydzieliny tez moze byc symptomem.
-
aniołkowa mama wrote:Lisku trzymam kciuki. Matko jak takie informacje strasznie przerażają...
Sy_la ja też mam wizytę dopiero za 15 dni...
Atat u nas też post mimo że mąż nalega i mnie tylko wkurza ;/
Bobas, ja uważam, że są rzeczy ważne i ważniejsze i w zupełności rozumiem Atat. Boję się tak jak ona więc taka samo abstynencja. Też mam różne bóle ale kurde nie chce ciągle panikować i latać do lekarzy...i co tu robić...
WANDA tez bujam tak ale delikatnieaniołkowa mama lubi tę wiadomość
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
lis87 wrote:Ja po polowkowych wróciłam ze skierowaniem do szpitala. Szyjka 1,8 leze wlasnie przyjęli mnie na oddział. Niestety nie wiem kiedy zabieg
jestem przerażona, dwa tygodnie temu byłam u lekarza i niby wszystko było ok. Czułam synka bardzo nisko, jakby normalnie w kanale juz, wiec od razu usg dopochwowe i mamy przyczynę. Leze i płacze
Nie płacz,wszystko będzie dobrzeTrochę polezysz ale Dzidziuś i Ty dacie radę
Badz dzielna! Trzymam kciuki.lis87 lubi tę wiadomość
Reni1982
09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami
-
A moj maz sam nie chce zbliżeń. Powiedział mi ze najwazniejsze zeby maleństwo było ok i to nie jest teraz dla niego najwazniejsze.
Ja mimo ze nie dostałam zaleceń ze jest cos nie tak uważam ze mam krótka szyjkę i nie chce z niczym ryzykować. Lepiej dmuchać na zimne
Aniołowi mama masz racje. Sa ważniejsze rzeczy...
-
Niebieska, ja jak poprosiłam mojego lekarza o zmierzenie szyjki to najpierw też mi powiedział, że dopiero po 20 tygodniu zwykle to się robi. Jak wiesz też mieszkam za granicą. Ja się staram o wszytsko upominać.
Kamiliia zazdroszczę, że Twój mąż tak to rozumie. Ja miałam zakaz na początku w ogóle, teraz pewnie i bym mogła ale za bardzo się boję a wtedy to na pewno nie jest dobrym pomysłem bo cały czas będę się tylko stresować.
Bobas, wiadomo, że inne "sposoby" wchodzą w grę ale i tak mam wrażenie, że mąż myśli, że ja ze wszystkim przesadzam i sobie wymyślam. Czasem można mieć tego dość.
IGA no u mnie tak samo z tymi bólami, zresztą ostatnio obie o tym pisałyśmy. I ja nie wiem czy to się coś rozciąga czy to jelita, czy to dzidziol po czymś skacze czy to mój stres. I bądź tu mądry... ale podobno jak przechodzi po odpoczynku to nie powinno być powodem do zmartwień...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 19:15
Niebieskaa lubi tę wiadomość
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Ja nie czuje ani rozpychania w kanale rodnym, ani nie mam skurczow. Zakaz seksu i latania samolotem mam od poczatku ciazy... ehhh mam nadzieje, ze gdyby cos sie dzialo to zwrocilabym na to uwage, wiem ze to moze przebiegac bezobjawowo...
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
aniołkowa mama wrote:Niebieska, ja jak poprosiłam mojego lekarza o zmierzenie szyjki to najpierw też mi powiedział, że dopiero po 20 tygodniu zwykle to się robi. Jak wiesz też mieszkam za granicą. Ja się staram o wszytsko upominać.
Kamiliia zazdroszczę, że Twój mąż tak to rozumie. Ja miałam zakaz na początku w ogóle, teraz pewnie i bym mogła ale za bardzo się boję a wtedy to na pewno nie jest dobrym pomysłem bo cały czas będę się tylko stresować.
Bobas, wiadomo, że inne "sposoby" wchodzą w grę ale i tak mam wrażenie, że mąż myśli, że ja ze wszystkim przesadzam i sobie wymyślam. Czasem można mieć tego dość.
IGA no u mnie tak samo z tymi bólami, zresztą ostatnio obie o tym pisałyśmy. I ja nie wiem czy to się coś rozciąga czy to jelita, czy to dzidziol po czymś skacze czy to mój stres. I bądź tu mądry... ale podobno jak przechodzi po odpoczynku to nie powinno być powodem do zmartwień...
moj lekarz mówił tak samo, że jak przechodzi po odpoczynku, po nocy to mam się tym nie martwić. ale wiadomo, jak mam gorszy dzień to się martwię -
Niebieska, ja nie mam pojęcia jak odczuwałoby się takie rozpychanie. A z ciekawości czemu zakaz samolotu?
Ja co prawda zupełnie na poczatku też miałam, przynajmniej aż przeszłam punkt kiedy traciłam dzieci. Potem lekarz odwołał alarm. Nawet mówił, że na święta mogę znowu przylecieć sobie bez problemu ale nie będziemy lecieć bo się boję. Z kolei na kilkunastogodzinną jazdę samochodem w życiu bym się nie zdecydowała.
Bobas może i tak ale w zagrożonych ciążach nie wiem czy to takie dobre. U zdrowych kobiet to słyszałam, że seks wskazany
IGA, zawsze możemy się wspierać :* Ja dziś w ogóle mam jakiś okropny dzień. eehWiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 19:26
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
czytałam dzisiaj trochę o szyjce i przeczytałam, że najczęściej skraca się lub mięknie około 16-20 tygodnia ciąży, bo od 14 tygodnia ciąży dziecko rośnie szybciej niż macica i napiera na szyjkę. badanie w okolicy usg połówkowego długości szyjki macicy daje lekarzowi ogląd na to czy jest zagrożenie porodem przedwczesnym. i jeśli szyjka ma powyżej 3 cm w 21-23 tc to ryzyko jest małe. oczywiście zawsze jest...
Aniołkowa ja mam kiepski wieczór, bo brzuch mnie boli, ale to chyba z nerwówWiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 19:29
Niebieskaa lubi tę wiadomość
-
Iga, kochana, ja mam to samo. To ja mam propozycję. Obie idziemy zaparzyć sobie melisę. Kiedy masz kolejną wizytę? U mnie za 15 dni.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 19:33
IGA.G lubi tę wiadomość
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Aniolkowa mama, to jest tak, ze juz nie wnikam w to co jest ogolnie przyjeta prawda, a co nie, bo juz sie sporo nasluchalam nt tego czemu nie latam samolotem.. i juz sie tym zmeczylam, oczywiscie Twoje pytanie rozumiem i juz Ci odpowiadam.
Moim lekarzem prowadzacym jest prof. Jerzak z Warszawy i jej sie slucham...jej niektore zalecenia sa wg mnie kontrowersyjne, ale razem z mezem zdecydowalismy, ze robimy tak jak nam kaze.
Ona zabronila seksu (juz nie pamietam dlaczego) i zabronila latania, mowiac m.in. : a chce pani umrzec z powodu odklejenia lozyska?
wiem, dokladnie wiem, ze wszyscy lekarze pozwalaja latac samolotem, ale ona powiedziala, ze mam jechac do Polski autem i tak tez zrobimy. Juz jechalismy do Polski na poczatku ciazy- w sierpniu i znioslam to dobrze. Rozsadnie rozbilismy podroz, bez wysilku, z noclegami i przerwami. Teraz zrobimy tak samo. Mamy duze i wygodne auto i naprawde dobrze zapamietalam ta podroz,chociaz na poczatku bylam tym lekko przerazona.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 19:39
aniołkowa mama lubi tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Dziewczyny,ale trudne tematy
Aż strach...Staram się myśleć że w 1 trymestrze nie bardz lekarze mogli nam pomóc, a teraz jak coś się dzieje to chociaż więcej możliwości...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 20:12
Reni1982
09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami
-
Ja nie miałam większych objawów. Sam lekarz sie mnie pyta czy mnie cos boki czy mam skurcze. Jak bolało mnie to słyszałam ze to normalne w ciąży, wiec przestałam na to zwracać uwagę, bo wszystko sie rozciąga. Skurczy nie było, tylko od 3dni dziwnie nisko, jak leżałam na plecach juz przed snem czułam synka. Skąd dzisiaj pierwsza rzecz jaka powiedziałam było wlasnie to. Tak to mały zdrowiutki, wszystko ma na miejscu, rozpycha sie, wazy 351g. Ale czemu tak szybko pcha sie na ten świat
nie chce czytać nawet na internecie jak wyglada ten cały zabieg, żeby sie nie martwić, ze bedzie bolało, ze mogą być komplikacje. Ide z niewiedza, chyba ze mi lekarz cos powie. Niestety jeszcze nikogo nie było, niby maja przyjść ale juz 20wiec nie wiem.