WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fufka no właśnie a dlaczego nie szew?! Moja szyjka 1.2 nie nadawała się na krazek tylko na szew okrężny tym bardziej kiey u mnie wykryli infekcje w posiewie to powiedzieli ze nawet gdyby była możliwość krążka to mi go nie założą bo przy nim infekcje są non stop i trzeba być do końca na lekach by je zwalczać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 08:21

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A poza tym jak mogli cie wypuścić z podwyższonym crp?
    Mi zrobili miałam 13 po dwóch dniach powtorka i juz 8 wczoraj tez pobierali. Nieodpowiedzialny szpital!

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Kurczaki ale się porobiło, najpierw fala plamień, wczesnych poronień, a teraz problemy z szyjką.
    Jula, lis trzymam kciuki żeby już wszysyko było dobrze i więcej Was nic nie trapiło.
    Fufka a Tobie życzę żebyś już w końcu miała święty spokoj bo od początku się biedna zmagasz z problemami...dobrze że jakaś interwencja w końcu była. No czekam na dalsze informacje. Będziesz musiała się teraz mega oszczędzać...
    Jastin a co z Tobą ?

Niebieskaa lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Aga1991 Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

Jejku co się tutaj dzieje, aż się martwię o siebie i maleństwo ale na szczęście codziennie daje znać o sobie

Fufka modlę się za ciebie i maleństwo. Walczcie!! Musicie z tego wyjść!!
    Jula, Lis trzymajcie się
    Zacznę się modlić chyba od dzisiaj za Nas wszystkie,żeby już nie było tu złych informacji i wszystkie urodziły zdrowe dzieciaczki w kwietniu....

6.04 waga 3kg. 23.02 waga synka 1870g
    Kolejna wizyta 20.04
    w57v43r8i8i95mmy.png

k,NDAwNjgyODUsNTIyMTIx,f,1911.gif
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justin - czekamy za informacja od ciebie

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • Fufka30 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedział lekarz, że krążek będzie lepszy Dostałam do domu antybiotyk jak wychodziłam teraz czekamy na wyniki badań
    Strasznie się boje ;(

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fufka dobrze ze się udało założyć krążek. Niech szyjka się regeneruje a dzieciątko spokojnie czeka przynajmniej do końca marca.
    Lis co u Ciebie?
    Jastin odezwij sie kochana bo się martwimy:(

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula jak się dzisiaj czujesz? Lepiej trochę niż wczoraj?

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 20 tygodniu (19t0d) :)

Z rana tak wyglądamy
    54ec7cc765dbff52gen.jpg

Na mojego Dzieciaczka działa muzyka :))

sallvie, Justyna Sz, Aga1991, karolyn, Szczęśliwa Mamusia, Taśka22, Niebieskaa, Korcia, Milka1991, Lokokoko, sunshine, Jagah, nutella_, Omon, Teklaa, Donia12, Kjopa3 lubią tę wiadomość

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leze, był lekarz na dzisiaj zlecone wszystkie wymazy plus posiew. Jeżeli bedą jałowe (w co wątpię) to w piątek zabieg. Coraz bardziej sie załamuje i boje, ze nie donoszę tej ciąży :(

atdc2n0anx2cx72s.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, Dziewczyny,
    Choć nie piszę, jestem z Wami cały czas i śledzę wszystkie posty.

Z bólem serca czytam o tych trudnościach, które ostatnio napotkała część z nas...

Rok temu z byłam na forum Marcówek 2016. Kilka z nich miało problemy z szyjkami, a potem krążki, szwy, etc. Wszystkie donosiły ciąże do końca. Niektóre nawet musiały potem wyganiać swoje maluchy na zewnątrz. DLatego wierzę, że i u nas będzie podobnie. Czasem to taki paradoks. Problem z szyjką zmusza do leżenia i oszczędzania się. A to skutkuje szczęśliwym rozwiązaniem nawet po terminie. NIech tak będzie i tym razem!

Fufka,
    Wyobrażam sobie, jak bardzo się boisz i denerwujesz w tej sytuacji. Pamiętaj, że my tu jesteśmy i możesz cały czas pisać do nas, jeśli tylko to Ci pomoże.
    Najważniejsze, że jesteś w szpitalu, że ktoś szybko zareagował. Czekamy wszystkie z Tobą. Ja bardzo wierzę, że wszystko będzie dobrze.

Lisku,
    Czekamy z Tobą razem na wyniki, a potem na piątek. Niech ten posiew będzie czyściutki. Zaklinam rzeczywistość, daję słowo. Bardzo mocno Cię wspieramy.

Jula,
    A jak Ty się czujesz?
    Jesteśmy z Tobą.

Jastin,
    Cały czas myślę o Tobie. Nie wiem, czy w ostatnich dniach tu zaglądasz. Mamy nadzieję, że wszystko toczy się w dobrą stronę, że wód przybyło, że walczycie.

Dziewczyny, strasznie niesprawiedliwie Was los traktuje w tej ciąży. Bardzo dzielne jesteście. Domyślam się, że w takiej sytuacji łatwo czasem stracić wiarę. Nawet jeśli tak się na chwilę stanie, my będziemy mieć tę wiarę za Was!
    <3

Szczęśliwa Mamusia, Milka1991, Antonelka, Teklaa, sy__la lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• karolyn Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lis, Jula, Fufka mocno trzymam za Was kciuki, wierze, ze bedzie dobrze i dzieciaczki urodza sie w bezpiecznym momencie.

Ja witam sie w 19 tygodniu. Do wizyty jeszcze tydzien... Boje sie bo mialam przerwe az 4 tyg.

sallvie, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się z rana, dzisiejszej nocy nie mogłam zasnąć i usnęłam dopiero coś koło 2 w nocy a wstałam o 9 ... Co najlepsze jestem bardzo wyspana ! :)

lis , Jula , Fufka - Trzymam za was kciuki dziewczyny i za wasze maluszki też !!

Reni - Ale ładny brzusio, powiem Ci, że całkiem z rana przed śniadaniem mój się wiele nie różni od Twojego :)

Dziś na wadze zobaczyłam 58,7kg ja nie wiem skąd mi po tej wizycie u lekarza tyle nagle przybywa dziennie wczoraj 800 gram na + dzisiaj kolejne 500. Może za bardzo stresowałam się wizytą i tak to na organizm zadziałało, że nie mogłam dużo przytyć a teraz kiedy wiem, że z maluszkiem wszystko dobrze to puściły jakieś hamulce i o :)
    Zaczynam też powoli czuć maluszka, wczoraj sobie "pływał" w moim brzuszku a raz dał takiego w miarę wyraźnego kopniaczka :)

Szczęśliwa Mamusia, Lokokoko, Reni1982 lubią tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisku,Fufka jesteśmy z Wami ! Najważniejsze że jesteście pod opieką lekarzy. Musicie być dzielne dla Maluszków. Wierzę, że wszystko będzie dobrze i razem będziemy się cieszyć za parę miesięcy z Dzidziusiów.Tylko uwierzcie że będzie dobrze :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fufka, Lisku, Jula, Jastin... jestem z Wami całym sercem. Aż nie wiem co jeszcze można dodać. Wolałabym żebyśmy wszystkie bez wyjątków mogły tutaj pisać o wózku, łóżeczku albo tym co zrobić na obiad czy jak brzydko za oknem. Wierzę w to, że wszystkie problemy zakończą się szczęśliwie i znowu będziemy gadać o głupotach i urodzimy terminowo :*

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lis, fufka, Jula jesteśmy z wami, modlę się za was i wasze Maleństwa ♥♥♥ odpoczywajcie, musi być dobrze!

A Jstin i jej maluszek nadal walczą za nich także cały czas trzymam kciuki i się modlę ♥

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 09:44

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fufka, Lisku, Jula, Jastin... i ja rowniez jestem z Wami calym sercem, caly watek Kwietniowek trzyma za Was kciuki i sle duzo dobrej, wzmacniajacej energii. Wierze, ze bedzie dobrze:*

Jestem z Wami, dziewczyny!

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lis87 , Fufka30 , Jula Kochane trzymam za was wszystkie mocno kciuki , z całego serca aby było wszystko dobrze żeby skończyły się wszelkie przeszkody , za wasze małe szczęścia :*:*:*:*:*.

Trzymam kciuki z całych sił , za wizyty wasze i za cudeńka :*:*:*:*.

Reni Cudny masz brzuszek , moja droga :*:*:*:*.

Witajcie kochane :*:*:*:*.

Dziś mam kiepski dzień , Marysia zaspała płakała , nie chciała do przedszkola iść , lewą nogą wstała chyba , w przedszkolu podeszła do mnie i powiedziała że przeprasza kochana Niunia :*:*:*:*:*.Samopoczucie takie sobie dziś , apetyt spory dziś na obiad ugotuję ziemniaki do tego sos z pieczarek , i kotlety z piersi kurczaka plus ogórki korniszone . Wczoraj na męża się zezłościłam trochę , bo kolacji nie zjadł wcześniej wrócił z pracy o 16.30 bylam bardzo zadowolona ze wcześniej wrócił , ja kotlety zrobiłam mielone , cebulkę usmażyłam do kopytek , a ten ledwo połowę kotleta zjadł , ja staram się gotuję a ten nie docenia ech Ci mężczyźni :/ . Malutka cały czas po pęcherzu mnie kopie, wczoraj po żołądku jak mnie smyrała , taka malutka a jaka wiercipiętka ciekawa jestem jak dluga jest nasza Niunia jeszcze tylko jeden dzień i wizyta :*:*:*:*:*.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 10:12

Reni1982 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam za Was kciuki, musi być dobrze! Moja przyjaciółka miała zakładany krążek i ciążę dzięki temu donosiła do końca.

• Aga1991 Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa Mamusia Mam pytanie jak to ładnie napisałaś smyranie po żołądku. Od rana coś czuje pod żebrami, takie łaskotanie i się zastanawiam czy to maleństwo...

6.04 waga 3kg. 23.02 waga synka 1870g
    Kolejna wizyta 20.04
    w57v43r8i8i95mmy.png

k,NDAwNjgyODUsNTIyMTIx,f,1911.gif
‹‹ 888 889 890 891 892 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ