X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fufka no właśnie a dlaczego nie szew?! Moja szyjka 1.2 nie nadawała się na krazek tylko na szew okrężny tym bardziej kiey u mnie wykryli infekcje w posiewie to powiedzieli ze nawet gdyby była możliwość krążka to mi go nie założą bo przy nim infekcje są non stop i trzeba być do końca na lekach by je zwalczać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 08:21

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A poza tym jak mogli cie wypuścić z podwyższonym crp?
    Mi zrobili miałam 13 po dwóch dniach powtorka i juz 8 wczoraj tez pobierali. Nieodpowiedzialny szpital!

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Kurczaki ale się porobiło, najpierw fala plamień, wczesnych poronień, a teraz problemy z szyjką.
    Jula, lis trzymam kciuki żeby już wszysyko było dobrze i więcej Was nic nie trapiło.
    Fufka a Tobie życzę żebyś już w końcu miała święty spokoj bo od początku się biedna zmagasz z problemami...dobrze że jakaś interwencja w końcu była. No czekam na dalsze informacje. Będziesz musiała się teraz mega oszczędzać...
    Jastin a co z Tobą ?

Niebieskaa lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • Aga1991 Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

Jejku co się tutaj dzieje, aż się martwię o siebie i maleństwo ale na szczęście codziennie daje znać o sobie

Fufka modlę się za ciebie i maleństwo. Walczcie!! Musicie z tego wyjść!!
    Jula, Lis trzymajcie się
    Zacznę się modlić chyba od dzisiaj za Nas wszystkie,żeby już nie było tu złych informacji i wszystkie urodziły zdrowe dzieciaczki w kwietniu....

6.04 waga 3kg. 23.02 waga synka 1870g
    Kolejna wizyta 20.04
    w57v43r8i8i95mmy.png

k,NDAwNjgyODUsNTIyMTIx,f,1911.gif
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justin - czekamy za informacja od ciebie

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • Fufka30 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedział lekarz, że krążek będzie lepszy Dostałam do domu antybiotyk jak wychodziłam teraz czekamy na wyniki badań
    Strasznie się boje ;(

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fufka dobrze ze się udało założyć krążek. Niech szyjka się regeneruje a dzieciątko spokojnie czeka przynajmniej do końca marca.
    Lis co u Ciebie?
    Jastin odezwij sie kochana bo się martwimy:(

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula jak się dzisiaj czujesz? Lepiej trochę niż wczoraj?

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 20 tygodniu (19t0d) :)

Z rana tak wyglądamy
    54ec7cc765dbff52gen.jpg

Na mojego Dzieciaczka działa muzyka :))

sallvie, Justyna Sz, Aga1991, karolyn, Szczęśliwa Mamusia, Taśka22, Niebieskaa, Korcia, Milka1991, Lokokoko, sunshine, Jagah, nutella_, Omon, Teklaa, Donia12, Kjopa3 lubią tę wiadomość

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leze, był lekarz na dzisiaj zlecone wszystkie wymazy plus posiew. Jeżeli bedą jałowe (w co wątpię) to w piątek zabieg. Coraz bardziej sie załamuje i boje, ze nie donoszę tej ciąży :(

atdc2n0anx2cx72s.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, Dziewczyny,
    Choć nie piszę, jestem z Wami cały czas i śledzę wszystkie posty.

Z bólem serca czytam o tych trudnościach, które ostatnio napotkała część z nas...

Rok temu z byłam na forum Marcówek 2016. Kilka z nich miało problemy z szyjkami, a potem krążki, szwy, etc. Wszystkie donosiły ciąże do końca. Niektóre nawet musiały potem wyganiać swoje maluchy na zewnątrz. DLatego wierzę, że i u nas będzie podobnie. Czasem to taki paradoks. Problem z szyjką zmusza do leżenia i oszczędzania się. A to skutkuje szczęśliwym rozwiązaniem nawet po terminie. NIech tak będzie i tym razem!

Fufka,
    Wyobrażam sobie, jak bardzo się boisz i denerwujesz w tej sytuacji. Pamiętaj, że my tu jesteśmy i możesz cały czas pisać do nas, jeśli tylko to Ci pomoże.
    Najważniejsze, że jesteś w szpitalu, że ktoś szybko zareagował. Czekamy wszystkie z Tobą. Ja bardzo wierzę, że wszystko będzie dobrze.

Lisku,
    Czekamy z Tobą razem na wyniki, a potem na piątek. Niech ten posiew będzie czyściutki. Zaklinam rzeczywistość, daję słowo. Bardzo mocno Cię wspieramy.

Jula,
    A jak Ty się czujesz?
    Jesteśmy z Tobą.

Jastin,
    Cały czas myślę o Tobie. Nie wiem, czy w ostatnich dniach tu zaglądasz. Mamy nadzieję, że wszystko toczy się w dobrą stronę, że wód przybyło, że walczycie.

Dziewczyny, strasznie niesprawiedliwie Was los traktuje w tej ciąży. Bardzo dzielne jesteście. Domyślam się, że w takiej sytuacji łatwo czasem stracić wiarę. Nawet jeśli tak się na chwilę stanie, my będziemy mieć tę wiarę za Was!
    <3

Szczęśliwa Mamusia, Milka1991, Antonelka, Teklaa, sy__la lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• karolyn Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lis, Jula, Fufka mocno trzymam za Was kciuki, wierze, ze bedzie dobrze i dzieciaczki urodza sie w bezpiecznym momencie.

Ja witam sie w 19 tygodniu. Do wizyty jeszcze tydzien... Boje sie bo mialam przerwe az 4 tyg.

sallvie, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się z rana, dzisiejszej nocy nie mogłam zasnąć i usnęłam dopiero coś koło 2 w nocy a wstałam o 9 ... Co najlepsze jestem bardzo wyspana ! :)

lis , Jula , Fufka - Trzymam za was kciuki dziewczyny i za wasze maluszki też !!

Reni - Ale ładny brzusio, powiem Ci, że całkiem z rana przed śniadaniem mój się wiele nie różni od Twojego :)

Dziś na wadze zobaczyłam 58,7kg ja nie wiem skąd mi po tej wizycie u lekarza tyle nagle przybywa dziennie wczoraj 800 gram na + dzisiaj kolejne 500. Może za bardzo stresowałam się wizytą i tak to na organizm zadziałało, że nie mogłam dużo przytyć a teraz kiedy wiem, że z maluszkiem wszystko dobrze to puściły jakieś hamulce i o :)
    Zaczynam też powoli czuć maluszka, wczoraj sobie "pływał" w moim brzuszku a raz dał takiego w miarę wyraźnego kopniaczka :)

Szczęśliwa Mamusia, Lokokoko, Reni1982 lubią tę wiadomość

👩 97' , 👨 96'

04.2017r. (37+2) - 25cs🩷
    01.2019r. (37+0) - 1cs 💙
    11.2021r. (34+4) - 3cs 🩷
    Aniołek - 03.2021r. (5+0) - 2cs 🤍

Czekamy na M !
    preg.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisku,Fufka jesteśmy z Wami ! Najważniejsze że jesteście pod opieką lekarzy. Musicie być dzielne dla Maluszków. Wierzę, że wszystko będzie dobrze i razem będziemy się cieszyć za parę miesięcy z Dzidziusiów.Tylko uwierzcie że będzie dobrze :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fufka, Lisku, Jula, Jastin... jestem z Wami całym sercem. Aż nie wiem co jeszcze można dodać. Wolałabym żebyśmy wszystkie bez wyjątków mogły tutaj pisać o wózku, łóżeczku albo tym co zrobić na obiad czy jak brzydko za oknem. Wierzę w to, że wszystkie problemy zakończą się szczęśliwie i znowu będziemy gadać o głupotach i urodzimy terminowo :*

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lis, fufka, Jula jesteśmy z wami, modlę się za was i wasze Maleństwa ♥♥♥ odpoczywajcie, musi być dobrze!

A Jstin i jej maluszek nadal walczą za nich także cały czas trzymam kciuki i się modlę ♥

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 09:44

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fufka, Lisku, Jula, Jastin... i ja rowniez jestem z Wami calym sercem, caly watek Kwietniowek trzyma za Was kciuki i sle duzo dobrej, wzmacniajacej energii. Wierze, ze bedzie dobrze:*

Jestem z Wami, dziewczyny!

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lis87 , Fufka30 , Jula Kochane trzymam za was wszystkie mocno kciuki , z całego serca aby było wszystko dobrze żeby skończyły się wszelkie przeszkody , za wasze małe szczęścia :*:*:*:*:*.

Trzymam kciuki z całych sił , za wizyty wasze i za cudeńka :*:*:*:*.

Reni Cudny masz brzuszek , moja droga :*:*:*:*.

Witajcie kochane :*:*:*:*.

Dziś mam kiepski dzień , Marysia zaspała płakała , nie chciała do przedszkola iść , lewą nogą wstała chyba , w przedszkolu podeszła do mnie i powiedziała że przeprasza kochana Niunia :*:*:*:*:*.Samopoczucie takie sobie dziś , apetyt spory dziś na obiad ugotuję ziemniaki do tego sos z pieczarek , i kotlety z piersi kurczaka plus ogórki korniszone . Wczoraj na męża się zezłościłam trochę , bo kolacji nie zjadł wcześniej wrócił z pracy o 16.30 bylam bardzo zadowolona ze wcześniej wrócił , ja kotlety zrobiłam mielone , cebulkę usmażyłam do kopytek , a ten ledwo połowę kotleta zjadł , ja staram się gotuję a ten nie docenia ech Ci mężczyźni :/ . Malutka cały czas po pęcherzu mnie kopie, wczoraj po żołądku jak mnie smyrała , taka malutka a jaka wiercipiętka ciekawa jestem jak dluga jest nasza Niunia jeszcze tylko jeden dzień i wizyta :*:*:*:*:*.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 10:12

Reni1982 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam za Was kciuki, musi być dobrze! Moja przyjaciółka miała zakładany krążek i ciążę dzięki temu donosiła do końca.

• Aga1991 Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa Mamusia Mam pytanie jak to ładnie napisałaś smyranie po żołądku. Od rana coś czuje pod żebrami, takie łaskotanie i się zastanawiam czy to maleństwo...

6.04 waga 3kg. 23.02 waga synka 1870g
    Kolejna wizyta 20.04
    w57v43r8i8i95mmy.png

k,NDAwNjgyODUsNTIyMTIx,f,1911.gif
‹‹ 888 889 890 891 892 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ