X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • ilae Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:
    atat - ja cały dzień siedzę w domu, dzieci do opieki nie mam, więc.. tylko gotowaniem sobie dzień jakoś zajmuję ;)

Wiem, że to mało dojrzałe, ale ja jak mi się nudzi to... Gram w LoLa :D ;D

Omon, Lokokoko lubią tę wiadomość

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to chyba że tak, dla zabicia nudy :)
    Mi się marzy codzienne gotowanie obiadów, zupy. Niestety jak wracam o 20 to juz niewiele mi się chce.
    Często jemy obiady w pracy w domu tylko sniadanie i kolacja. W domu tylko soki i smoothie przygotowuje.
    Ale chciałabym umieć i miec czas na zupy. Mąż uwielbia. Ja niestety jak juz sie zabiore to najwyzej jakis krem zrobie. Ale żeby taką typowa jak pomidorowa czy rosół to nawet nie umiem :(

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Omon Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na obiad mielone i ziemniaki :P Więc od razu się usprawiedliwię dlaczego się nie wypowiadam w kulinarnych tematach - u nas się gotuje dla większej ilości osób, więc bardziej wyszukane dania odpadają :D
    A mi mąż kupił tortillę, trzeci dzień z rzędu się nią zajadam :D

Kordonku ja znam bardzo dobre źródło z miodem :) Moja chrzestna pracuje w katedrze pszczelnictwa, kiedyś byłam u niej latem na miodobraniu i mogę zaświadczyć, że jest to 100% miód - odwirowany prosto z plastra trafia do wiaderek, nie jest niczym ulepszany ani rozrabiany, słodzony itd.
    Niestety nie wiem ile kosztuje, bo z chrzestną wymieniamy się na jagnięcinę :P I nie mam też do niej numeru, bo jakiś czas temu zmieniała i dzwoniła do mnie z innego a ja nie zapisałam, teraz nie znajdę, musiałabym do ciotki zadzwonić i od niej wziąć. I nie wiem też czy mają teraz spadziowy, ale możesz sobie poszukać numeru na katedrę i tam zadzwonić, na pewno ktoś tam odpowie albo poda numer do osoby, która bezpośrednio się sprzedażą zajmuje. Katedra pszczelnictwa na Uniwersytecie Warmińsko-Mazurskim

ilae lubi tę wiadomość

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, ale bym zjadła mielonego z ziemniakami.
    W ogóle tęsknie do takich normalnych obiadów.
    Smażony mielony z gotowanymi ziemniakami. Chyba na to L4 pojde tylko po to, zeby pogotowac troche!

Omon lubi tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atat u mnie jak u Kordonka... też mam masę czasu. A i tak nie zawsze mi się chce. Wtedy mąż gotuje lub pomaga :)

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • ilae Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mielonego to i ja bym zjadła :D

atat z calego serca polecam L4 :)

aniołkowa mama wrote:
    Atat u mnie jak u Kordonka... też mam masę czasu. A i tak nie zawsze mi się chce. Wtedy mąż gotuje lub pomaga :)

Mój to niestety ma dwie lewe rączki do gotowania, więc jemy to, co ja ugotuję. A mi się już pomysły kończą :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 14:34

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae - nie mogę powiedzieć, że się nudzę, jakoś zawsze sobie znajdę zajęcie ;) albo mam serial do obejrzenia, albo własnie wymyślę obiad na pół dnia szykowania, albo zagram w simsy (jestem tak samo dojrzała jak Ty xD)

atat - Gotować zawsze lubiłam i chodząc do pracy co dzień miałam obiad ugotowany tyle, że nie zawsze czas pozwalał zrobić coś "konkretniejszego". Też swego czasu wracałam o 20 i wtedy obiad gotowałam rano ale taki, który mogłam podgrzać, czyli zazwyczaj zupy. teraz mogę sobie pozwolić na kopytka, pierogi leniwe itp coś co wymaga zrobienia na świeżo ;) Idąc na L4 właśnie cieszyłam się z faktu, że wreszcie będę miała czas stać przy garach ;D

Omon - dziękuję :) zaraz pogoogluje :) mam nadzieję, że prowadzą sprzedaż wysyłkową hehe ;D

Omon lubi tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Omon Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:
    Omon - dziękuję :) zaraz pogoogluje :) mam nadzieję, że prowadzą sprzedaż wysyłkową hehe ;D
    Prowadzą na pewno :) Mąż kiedyś dla kolegi polecił i mu wysyłali ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 14:43

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:
    ilae - nie mogę powiedzieć, że się nudzę, jakoś zawsze sobie znajdę zajęcie ;) albo mam serial do obejrzenia, albo własnie wymyślę obiad na pół dnia szykowania, albo zagram w simsy (jestem tak samo dojrzała jak Ty xD)

Ufff, nie jestem sama :D

Dzisiaj moja dzidzia upodobała sobie chyba lewą stronę swojego domku, czuję taką kulkę pod pępkiem na lewo i kopniaczki :)

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak zrobiłam zupę krem z cukini , frytki oraz na deser ryż zapiekany z jabłkiem i cynamonem ;)

Milka1991 lubi tę wiadomość

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cieszę się jak piszecie, że jecie frytki ;D Ostatnio kupiliśmy frytkownicę i miałam wyrzuty sumienia bo przez to jemy fryty częściej niż gdyby trzeba się było z nimi bawić na patelni ;) ale.. odkąd mamy frytkownice moja waga stoi w miejscu! Ewidentnie zdrowe jedzenie mi nie służy ;D hehee..

ilae lubi tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze chciałam coś napisać i w między czasie prawie nowa strona wpisów powstała :)

Reni hartowane brodawek tak jak mówi karolyn dopiero pod koniec ciąży.
    Ja np miałam problem bo miałam zbyt płaskie brodawki i przez.pierwsze kilka tygodni karmilam w nakładkach, upierdliwe ale na szczęście pomogło.
    W zasadzie to zabawne bo później synek potrafił przyssac się do np do brzucha :)
    Po 1,5 roku karmienia brodawki nie są już płaskie :)

Karolyn czytam że planujesz zakupy, zostało Ci coś po starszaku?
    Ja to mam wszystko.po synku więc może jakiś jeden nowy ręcznik młodszemu kupię i jakiegoś nowego bodziaka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 14:55

Reni1982 lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati dostałaś sinupret? Bo ja jak chciałam się wstrzymać z antybiotykiem to wachalam się czy mogę go brać, niby same zioła ale różnie to bywa.

A swoją drogą powiedzcie mi, bo niby antybiotyk trzeba brać pełna dawkę ale może w ciąży to lepiej skrócić i zamiast 8 dni brać np 5? :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sinupret ja tez dostalam juz dw arazy na zatoki. cale opakowanie wybralam. Mozna po 2 tabletki 3 razy dziennie.
    W ciazy pelna dawka antybiotyku bo inaczej nie zadziala. Kuracja na zatoki musi trwac 7-8 dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 15:05

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a propos jedzenia... czy zrezygnowałyście kompletnie z kostek rosołowych, kostek mięsnych, zupek z proszku, sosów sałatkowych itp. itd.? Bo kurcze jakoś ciężko mi zupełnie wszystko takie wyeliminować i się tak zastanawiam czy jestem złą przyszłą mamusią :( nawet chipsy mi się zdarza zjeść :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 15:06

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Marsylia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Podczytuję was od dawna, ale dopiero teraz do was dołączam.
    Jeszcze jakieś 2 tygodnie muszę czekać na wyniki amniopunkcji. Z tego powodu do tej pory nic kruszynce nie chciałam kupować. Wczoraj jednak się przełamałam i kupiłam 2 pary śpioszków. Wierzę, że moje dzieciątko okaże się zdrowe. Zresztą bez względu na wyniki i tak ciąży bym nie przerwała. Jak słyszę, że w razie czego przecież możemy się starać o drugie, od razu się denerwuję. Po 5 latach starań dla mnie ta kruszynka jest cudem. Przynajmniej już niedługo będę znać płeć malucha ze 100% pewnością.

sallvie, Jagah, Krucha, Wanda1986, sunshine, Justyna Sz, Kjopa3, Milka1991, kahaśka, IGA.G lubią tę wiadomość

Eliza Barbara <3 wcześniak 35/36tc
    d69cj48ax1acv9cd.png

Wiktoria Klara <3 wcześniak 27tc, ZD
    bhyw9vvjj54cn9n5.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    Dziewczyny, a propos jedzenia... czy zrezygnowałyście kompletnie z kostek rosołowych, kostek mięsnych, zupek z proszku, sosów sałatkowych itp. itd.?
    nieee :D nawet nie pomyślałam o tym, ale w ogóle nie mam tego w planach :)

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia wrote:
    Witajcie dziewczyny. Podczytuję was od dawna, ale dopiero teraz do was dołączam.
    Jeszcze jakieś 2 tygodnie muszę czekać na wyniki amniopunkcji. Z tego powodu do tej pory nic kruszynce nie chciałam kupować. Wczoraj jednak się przełamałam i kupiłam 2 pary śpioszków. Wierzę, że moje dzieciątko okaże się zdrowe. Zresztą bez względu na wyniki i tak ciąży bym nie przerwała. Jak słyszę, że w razie czego przecież możemy się starać o drugie, od razu się denerwuję. Po 5 latach starań dla mnie ta kruszynka jest cudem. Przynajmniej już niedługo będę znać płeć malucha ze 100% pewnością.
    a z jakiego powodu miałaś amniopunkcję?

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Sinupret ja tez dostalam juz dw arazy na zatoki. cale opakowanie wybralam. Mozna po 2 tabletki 3 razy dziennie.
    W ciazy pelna dawka antybiotyku bo inaczej nie zadziala. Kuracja na zatoki musi trwac 7-8 dni.
    Wlasnie 3x2 dostalam sinupret tylko nie wiem ile dni mam go brac bo dr nie pow.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• atat Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia wrote:

Oj to ciężki czas przed Toba.
    Ale jesteśmy z Tobą i zawsze Cie powspieramy. Ja już wierzę w Twoje dziecko, zdrowe silne!

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
‹‹ 913 914 915 916 917 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ