X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • ilae Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:
    atat - ja cały dzień siedzę w domu, dzieci do opieki nie mam, więc.. tylko gotowaniem sobie dzień jakoś zajmuję ;)

Wiem, że to mało dojrzałe, ale ja jak mi się nudzi to... Gram w LoLa :D ;D

Omon, Lokokoko lubią tę wiadomość

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to chyba że tak, dla zabicia nudy :)
    Mi się marzy codzienne gotowanie obiadów, zupy. Niestety jak wracam o 20 to juz niewiele mi się chce.
    Często jemy obiady w pracy w domu tylko sniadanie i kolacja. W domu tylko soki i smoothie przygotowuje.
    Ale chciałabym umieć i miec czas na zupy. Mąż uwielbia. Ja niestety jak juz sie zabiore to najwyzej jakis krem zrobie. Ale żeby taką typowa jak pomidorowa czy rosół to nawet nie umiem :(

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Omon Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na obiad mielone i ziemniaki :P Więc od razu się usprawiedliwię dlaczego się nie wypowiadam w kulinarnych tematach - u nas się gotuje dla większej ilości osób, więc bardziej wyszukane dania odpadają :D
    A mi mąż kupił tortillę, trzeci dzień z rzędu się nią zajadam :D

Kordonku ja znam bardzo dobre źródło z miodem :) Moja chrzestna pracuje w katedrze pszczelnictwa, kiedyś byłam u niej latem na miodobraniu i mogę zaświadczyć, że jest to 100% miód - odwirowany prosto z plastra trafia do wiaderek, nie jest niczym ulepszany ani rozrabiany, słodzony itd.
    Niestety nie wiem ile kosztuje, bo z chrzestną wymieniamy się na jagnięcinę :P I nie mam też do niej numeru, bo jakiś czas temu zmieniała i dzwoniła do mnie z innego a ja nie zapisałam, teraz nie znajdę, musiałabym do ciotki zadzwonić i od niej wziąć. I nie wiem też czy mają teraz spadziowy, ale możesz sobie poszukać numeru na katedrę i tam zadzwonić, na pewno ktoś tam odpowie albo poda numer do osoby, która bezpośrednio się sprzedażą zajmuje. Katedra pszczelnictwa na Uniwersytecie Warmińsko-Mazurskim

ilae lubi tę wiadomość

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, ale bym zjadła mielonego z ziemniakami.
    W ogóle tęsknie do takich normalnych obiadów.
    Smażony mielony z gotowanymi ziemniakami. Chyba na to L4 pojde tylko po to, zeby pogotowac troche!

Omon lubi tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atat u mnie jak u Kordonka... też mam masę czasu. A i tak nie zawsze mi się chce. Wtedy mąż gotuje lub pomaga :)

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • ilae Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mielonego to i ja bym zjadła :D

atat z calego serca polecam L4 :)

aniołkowa mama wrote:
    Atat u mnie jak u Kordonka... też mam masę czasu. A i tak nie zawsze mi się chce. Wtedy mąż gotuje lub pomaga :)

Mój to niestety ma dwie lewe rączki do gotowania, więc jemy to, co ja ugotuję. A mi się już pomysły kończą :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 14:34

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae - nie mogę powiedzieć, że się nudzę, jakoś zawsze sobie znajdę zajęcie ;) albo mam serial do obejrzenia, albo własnie wymyślę obiad na pół dnia szykowania, albo zagram w simsy (jestem tak samo dojrzała jak Ty xD)

atat - Gotować zawsze lubiłam i chodząc do pracy co dzień miałam obiad ugotowany tyle, że nie zawsze czas pozwalał zrobić coś "konkretniejszego". Też swego czasu wracałam o 20 i wtedy obiad gotowałam rano ale taki, który mogłam podgrzać, czyli zazwyczaj zupy. teraz mogę sobie pozwolić na kopytka, pierogi leniwe itp coś co wymaga zrobienia na świeżo ;) Idąc na L4 właśnie cieszyłam się z faktu, że wreszcie będę miała czas stać przy garach ;D

Omon - dziękuję :) zaraz pogoogluje :) mam nadzieję, że prowadzą sprzedaż wysyłkową hehe ;D

Omon lubi tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Omon Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:
    Omon - dziękuję :) zaraz pogoogluje :) mam nadzieję, że prowadzą sprzedaż wysyłkową hehe ;D
    Prowadzą na pewno :) Mąż kiedyś dla kolegi polecił i mu wysyłali ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 14:43

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:
    ilae - nie mogę powiedzieć, że się nudzę, jakoś zawsze sobie znajdę zajęcie ;) albo mam serial do obejrzenia, albo własnie wymyślę obiad na pół dnia szykowania, albo zagram w simsy (jestem tak samo dojrzała jak Ty xD)

Ufff, nie jestem sama :D

Dzisiaj moja dzidzia upodobała sobie chyba lewą stronę swojego domku, czuję taką kulkę pod pępkiem na lewo i kopniaczki :)

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak zrobiłam zupę krem z cukini , frytki oraz na deser ryż zapiekany z jabłkiem i cynamonem ;)

Milka1991 lubi tę wiadomość

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cieszę się jak piszecie, że jecie frytki ;D Ostatnio kupiliśmy frytkownicę i miałam wyrzuty sumienia bo przez to jemy fryty częściej niż gdyby trzeba się było z nimi bawić na patelni ;) ale.. odkąd mamy frytkownice moja waga stoi w miejscu! Ewidentnie zdrowe jedzenie mi nie służy ;D hehee..

ilae lubi tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze chciałam coś napisać i w między czasie prawie nowa strona wpisów powstała :)

Reni hartowane brodawek tak jak mówi karolyn dopiero pod koniec ciąży.
    Ja np miałam problem bo miałam zbyt płaskie brodawki i przez.pierwsze kilka tygodni karmilam w nakładkach, upierdliwe ale na szczęście pomogło.
    W zasadzie to zabawne bo później synek potrafił przyssac się do np do brzucha :)
    Po 1,5 roku karmienia brodawki nie są już płaskie :)

Karolyn czytam że planujesz zakupy, zostało Ci coś po starszaku?
    Ja to mam wszystko.po synku więc może jakiś jeden nowy ręcznik młodszemu kupię i jakiegoś nowego bodziaka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 14:55

Reni1982 lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati dostałaś sinupret? Bo ja jak chciałam się wstrzymać z antybiotykiem to wachalam się czy mogę go brać, niby same zioła ale różnie to bywa.

A swoją drogą powiedzcie mi, bo niby antybiotyk trzeba brać pełna dawkę ale może w ciąży to lepiej skrócić i zamiast 8 dni brać np 5? :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sinupret ja tez dostalam juz dw arazy na zatoki. cale opakowanie wybralam. Mozna po 2 tabletki 3 razy dziennie.
    W ciazy pelna dawka antybiotyku bo inaczej nie zadziala. Kuracja na zatoki musi trwac 7-8 dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 15:05

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a propos jedzenia... czy zrezygnowałyście kompletnie z kostek rosołowych, kostek mięsnych, zupek z proszku, sosów sałatkowych itp. itd.? Bo kurcze jakoś ciężko mi zupełnie wszystko takie wyeliminować i się tak zastanawiam czy jestem złą przyszłą mamusią :( nawet chipsy mi się zdarza zjeść :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 15:06

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Marsylia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Podczytuję was od dawna, ale dopiero teraz do was dołączam.
    Jeszcze jakieś 2 tygodnie muszę czekać na wyniki amniopunkcji. Z tego powodu do tej pory nic kruszynce nie chciałam kupować. Wczoraj jednak się przełamałam i kupiłam 2 pary śpioszków. Wierzę, że moje dzieciątko okaże się zdrowe. Zresztą bez względu na wyniki i tak ciąży bym nie przerwała. Jak słyszę, że w razie czego przecież możemy się starać o drugie, od razu się denerwuję. Po 5 latach starań dla mnie ta kruszynka jest cudem. Przynajmniej już niedługo będę znać płeć malucha ze 100% pewnością.

sallvie, Jagah, Krucha, Wanda1986, sunshine, Justyna Sz, Kjopa3, Milka1991, kahaśka, IGA.G lubią tę wiadomość

Eliza Barbara <3 wcześniak 35/36tc
    d69cj48ax1acv9cd.png

Wiktoria Klara <3 wcześniak 27tc, ZD
    bhyw9vvjj54cn9n5.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    Dziewczyny, a propos jedzenia... czy zrezygnowałyście kompletnie z kostek rosołowych, kostek mięsnych, zupek z proszku, sosów sałatkowych itp. itd.?
    nieee :D nawet nie pomyślałam o tym, ale w ogóle nie mam tego w planach :)

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia wrote:
    Witajcie dziewczyny. Podczytuję was od dawna, ale dopiero teraz do was dołączam.
    Jeszcze jakieś 2 tygodnie muszę czekać na wyniki amniopunkcji. Z tego powodu do tej pory nic kruszynce nie chciałam kupować. Wczoraj jednak się przełamałam i kupiłam 2 pary śpioszków. Wierzę, że moje dzieciątko okaże się zdrowe. Zresztą bez względu na wyniki i tak ciąży bym nie przerwała. Jak słyszę, że w razie czego przecież możemy się starać o drugie, od razu się denerwuję. Po 5 latach starań dla mnie ta kruszynka jest cudem. Przynajmniej już niedługo będę znać płeć malucha ze 100% pewnością.
    a z jakiego powodu miałaś amniopunkcję?

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Sinupret ja tez dostalam juz dw arazy na zatoki. cale opakowanie wybralam. Mozna po 2 tabletki 3 razy dziennie.
    W ciazy pelna dawka antybiotyku bo inaczej nie zadziala. Kuracja na zatoki musi trwac 7-8 dni.
    Wlasnie 3x2 dostalam sinupret tylko nie wiem ile dni mam go brac bo dr nie pow.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• atat Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia wrote:

Oj to ciężki czas przed Toba.
    Ale jesteśmy z Tobą i zawsze Cie powspieramy. Ja już wierzę w Twoje dziecko, zdrowe silne!

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
‹‹ 913 914 915 916 917 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ