X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Podziwiam, że umiesz to pić. Ja 15 ml musiałam łykać na 4 razy bo jak tylko czułam to w ustach to wymiotowałam prawie..
    Wierz mi, że później jest lepiej :)
    Ja na początku też tak miałam, że mi było niedobrze, ale szybko wyciskałam tubkę do ust, połykałam i koniec.
    A teraz już w ogóle nie mam z tym problemu, ale i mdłości daaawno odpuściły :)

• kasiax87 Debiutantka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też męczyła zgaga ale tylko w 5 tygodniu i najlepsza była dla mnie maślanka, działała błyskawicznie - polecam ! :-)

ckaigov33bciaxhx.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siedze u lekarza. Czekam na krew. TSH wiec siedze na czczo i cala sie trzese. Od razu po pobraniu prosze o wode zeby tabsy lyknac ;) do tego z uda krew mi sie saczy. Mam dosc tego klucia :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z uda?

• AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Dziewczyny czy wy też macie już lekko zaokrąglony brzuszek?
    Tylko wieczorami, jak mam wzdęcie, ale ja niestety mam też wałeczek tłuszczu sama z siebię, więc może mu łatwiej się zaokrąglać wieczorami.

agulas lubi tę wiadomość

7v8rikgni12rlaff.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Ja właśnie mam, rano jak nic nie jadłam to tylko troszeczke, ale próżnie jak w dzień jem to masakra czasem jak w 5 miesiacu wyglądam. W pierwszej ciąży brzuszek wyskoczył mi dopiero w 5 miesiącu, hehe więc teraz w drugiej szybciej :P

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mialam ciagle wzdecia, dzis troche mniej jakby, ale tak wystaje mi ciagle

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wizytę u giną mam za sobą, ale dzisiaj robiłam betę tak jak mi zalecił i się denerwuje. Bez sensu wiem,ale jednak ;) bardzo chciałabym juz zobaczyć serduszko być po 12tyg usg. W głowie potem z górki. U mnie brzuch ciążowy tez ok 5 miesiąca wyszedł ,jak to babcia mi powiedziała w biodra mi poszlo;) zobaczymy kiedy teraz. Pamiętam jak chciałam żeby już go widać było a potem na koniec marzenia o malym;)
    Powodzenia na wizytach!!

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety wzdęcia mam caly czas a że jelita teraz gorzej pracuja i wc odwiedzam mniej więcej co 4-5 dni to brzuchol jest ogromny;) a gdy nie jest to jest leciutko zaokraglony i w rurkach nie dopinam guzika ;) nudności nie mam ale jakoś nie mam apetytu. Jutro idę na badania i mam nadzieję że wszystko będzie ok i nie będzie śladu po zapaleniu pecherza.

Jak to jest z tymi badaniami bo do lekarza chodzę na nfz a za badania i tak place :/ prywatnie też zaczne chodzić ale dopiero później - chcę się zapisać do lekarza który pracuje w szpitalu w którym chce rodzić.

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzuszek, jest lekko wzdęty. Tak jak zawsze miałam przed okresem. Ja też właśnie mam lekki fałdek tłuszczowy :) Dlatego jak mam brzuszek napięty, to bardziej jest to widoczne niż u dziewczyn, które miały płaski brzuszek.

Niesamowicie męczy mnie ta zgada. Siedzę w pracy, zjadłam kilka migdałów i piję wodę ciągle, ale żar mnie pali :)

Jestem podekscytowana i lekko zestresowana! Mam nadzieję, zobaczymy dzisiaj nasza Jagódkę i usłyszymy serduszko!

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś zauważyłam rano już jakieś zaryski brzuszka bo tak to tylko wieczorami na razie był zaokrąglony ;) teraz się już ładnie prezentuje pod dopasowanymi bluzkami ;)
    Wy też już biegacie co chwile do łazienki? ;)

• Heathera Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Dziś zauważyłam rano już jakieś zaryski brzuszka bo tak to tylko wieczorami na razie był zaokrąglony ;) teraz się już ładnie prezentuje pod dopasowanymi bluzkami ;)
    Ja do łazienki zaczęłam biegać już kilka dni przed terminem @, i teraz też dalej biegam szczególnie rano :P

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    ja ogólnie bardzo często biegam do łazienki, a w ciąży większe nasilenie na odwiedziny łazienki mam w nocy - potrafię wstawać kilka razy :/
    triste wrote:
    Jak to jest z tymi badaniami bo do lekarza chodzę na nfz a za badania i tak place :/ prywatnie też zaczne chodzić ale dopiero później - chcę się zapisać do lekarza który pracuje w szpitalu w którym chce rodzić.
    a to bardzo dziwne, bo skoro lekarz ma podpisana umowę z NFZ to powinien dawać Tobie skierowanie na bezpłatne badania w laboratorium, z którym ma podpisaną umowę.

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:

Ja mam powiększony brzuch. Nie dopinam się w większości spodni i spódniczek a to dopiero początek :) muszę tez nosić luźno zapięte bo inaczej boli. Też tak odczuwacie?

Anastazjaaa, agulas lubią tę wiadomość

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co powiecie na małą wymianę zdjęć Naszych brzuszków? ;))

ewcia21k lubi tę wiadomość

• Kajka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim!
    Dziś wybrałam się w końcu na podstawowe badania i już mam wyniki. Morfologia na szczęście w normie, choć widzę, że hemoglobina już powoli spada. No ale niestety przyplątała się infekcja układu moczowego (choć nie mam żadnych objawów i piję hektolitry wody). Mam podwyższone PH, niższy ciężar, powyżej normy leukocyty, erytrocyty i nabłonki płaskie. Napisałam od razu do gina i zalecił brać Urosept 3x1 dziennie. Nigdy nie miałam problemów z pęcherzem, więc nawet nie wiem, co to za lek. Miałyście jakieś doświadczenia w tym temacie? Acha, i jeszcze przeczytałam, że krwinki czerwone z moczu mogą świadczyć o problemach z nerkami :/

I jeszcze w ramach ciekawostki odnośnie TSH i brania leków na zbicie. W poprzedniej ciąży miałam dość wysokie TSH i teraz jakoś tak zapobiegawczo dwa razy przyjęłam zwiększoną dawkę (z 25 na 50) w odstępie 3-dniowym. A dziś, ku mojemu zaskoczeniu, TSH wyniosło 0,75 (3 tygodnie temu było 2,26). Nie będę się już bawić w zmiany dawek, tylko spokojnie na tej 25-tce pozwolę tarczycy pracować ; )

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Na razie sobie nie robiłam żadnych zdjęć, bo mój powiększony brzuszek to raczej wina wzdęć ; )

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dichlieb wrote:
    Ja mam powiększony brzuch. Nie dopinam się w większości spodni i spódniczek a to dopiero początek :) muszę tez nosić luźno zapięte bo inaczej boli. Też tak odczuwacie?
    o tak, nie mogę nosić rzeczy które opinają mi brzuch (jest mi niewygodnie, zaraz mnie coś uwiera, pobolewa). Spódnice, spodnie muszę mieć opuszczone nisko na biodra - dobrze, że duża część moich ciuchów nadaje się do takiego noszenia :P, bo inaczej albo na golasa musiałabym chodzić albo w dresach :P

dichlieb lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    poczekajmy może na "ciążowe" brzuszki a nie "wzdęciowe" ;). Dajmy sobie jeszcze chwilę ;)

Wiolcia1405 lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie robie jeszcze zdjecia, bo to taki wzdety brzuchol nie ciązowy , ale jak juz urosnie to na pewno wysle ;-)
    ja dziś albo jutro idedo lekarza na nfz, poodbno bardzo dobry, ale czy zechce prowadzić ciąze, zobaczymy

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ