X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile wesel! :)
    Gdybym miała taką kasę to co roku organizowałabym swój ślub ;) oczywiście z moim mężem :D

Ja smaruje się balsamem oliwkowym z Ziaji. Ale smaruje tylko te miejsca w których mogą wystąpić rozstępy bo nie lubie mieć balsamów ani kremów za dużo na sobie - taki dziwak ze mnie.
    W zeszłym roku używałam oliwki w żelu z Johnnsona ale nie dość że na mnie nie zbyt ładnie pachniała to jeszcze miałam sie po niej zadrapać do kości.

• 28latkaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    My rezerwowaliśmy ten termin ponad rok temu, więc się udało :D Ale myślałam wcześniej o 19 września właśnie, tylko że nasz DJ miał zajęte.
    Suknię będę miała nową, dostałam od Taty :) A Ty?

Oj tak, dużo zmian, ale to super :)

miałam wypożyczyć ale kupiłam nowa :)

km5smg7yv4tozota.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Jestem za! Mogłybyśmy co miesiąc wstawiać zdjęcie, wtedy byłoby porównanie :) Ja mam 3 aplikacje ciążowe w telefonie i robię fotki co tydzień :)

Jakie masz aplikacje ciążowe? :)

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa wrote:
    miałam wypożyczyć ale kupiłam nowa :)

No i super :) Ja moją będę mogła później oddać w komis. A robicie wesele? Bo my będziemy mieli małe przyjęcie na niecałe 50 osób do 2/3 w nocy, a w poniedziałek po ślubie jedziemy na tydzień do Karpacza i na parę dni do Pragi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 15:03

ewcia21k lubi tę wiadomość

• Malinka23 Znajoma

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    No i super :) Ja moją będę mogła później oddać w komis. A robicie wesele? Bo my będziemy mieli małe przyjęcie na niecałe 50 osób do 2/3 w nocy, a w poniedziałek po ślubie jedziemy na tydzień do Karpacza i na parę dni do Pragi :)
    Ja mam wesele na 130 osób, wiec tego załatwiania sporo jest. Niestety nigdzie nie jedziemy teraz, mieliśmy w planach po nowym roku jechać ale w obecnej sytuacji plany się zmieniły :-D

• ewcia21k Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 2 tyg temu miałam wesele u nas w domku :) Tzn Pani młoda wychodziła od nas z domku i wykupiny też u nas były,było super :)

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • Malinka23 Znajoma

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz bym chciała mieć to za soba, niby się ciesze ale w głębi ciągle myślę czy wszystko się uda. A dzisiaj w nocy ciągle siły mi się koszmary związane z weselem

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka wrote:
    Jakie masz aplikacje ciążowe? :)

Napisałam stronę wcześniej :)

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My slubowalismy rok temu. Przyjecie mielismy na 25 osob z nami. Nie zaluje. Moja chrzestna nawrt zlamanego grosza nie dala, a ja stac. Tak naprawde jej nie znam. My bylismy miesiac przed slubem na Fuerteventura, a sam slub zalatwilismy w 3 miesiace niecale droga mailowa (oprocz kosciola).
    W tym roku mielismy leciec na Kube, ale nie wyszlo. Za rok we wrzesniu/pazdzierniku zniw Kanary, Portugalia albo Cape Verde z moimi rodzicami co my bysmy mogli do oceanu wejsc i sie nie martwic ;)

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

• monia_em Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Jestem za! Mogłybyśmy co miesiąc wstawiać zdjęcie, wtedy byłoby porównanie :) Ja mam 3 aplikacje ciążowe w telefonie i robię fotki co tydzień :)

jakie masz aplikacje Lanusia?

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kosmetyków to mogę polecić pewien blog który znalazłam w sieci

http://www.srokao.pl/2011/03/analiza.html?m=1

Otwiera oczy na parę spraw :-)

A swoją drogą pomóżcie. ...jak się uporać ze wzdęciami. .prześladują mnie zaraz po jedzeniu licząc od rana do wieczora Rano wstaje w miarę płaska a wieczorem dźwigać już gigantyczny brzuchol Masakra jakaś normalnie no!!!

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mi ten smartfon przerabia te wyrazy ech

*dźwigam

• kicia 123 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!
    Witam jestem w 6 tygodniu termin mam na 27 kwietnia z wyliczeń kalkulatora bo do gina to dopiero w piątek idę

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • kicia 123 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napiszcie dziewczyny czy bierzecie coś oprócz kwasu foliowego, może jakieś zestawy witamin i które ewentualnie są najlepsze

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja92 wrote:
    My slubowalismy rok temu. Przyjecie mielismy na 25 osob z nami. Nie zaluje. Moja chrzestna nawrt zlamanego grosza nie dala, a ja stac. Tak naprawde jej nie znam. My bylismy miesiac przed slubem na Fuerteventura, a sam slub zalatwilismy w 3 miesiace niecale droga mailowa (oprocz kosciola).
    W tym roku mielismy leciec na Kube, ale nie wyszlo. Za rok we wrzesniu/pazdzierniku zniw Kanary, Portugalia albo Cape Verde z moimi rodzicami co my bysmy mogli do oceanu wejsc i sie nie martwic ;)

Super plany! Fuerta jest cudowna, byłam z rodzicami 3 lata temu :) My mieliśmy po ślubie lecieć do Włoch, ale trafiła się super okazja na Karpacz i Pragę, więc Włochy będą na rocznicę ślubu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj kicia ;) tak patrze i widzę, że już nastoletnie masz dzieci ;) jeśli mogę spytać skąd nagle chęć powrotu do 'pieluch' ? ;)

Kurde, już tylko kilka godzin do koncertu Linkin Park a ja dalej nie mam pomysłu co zrobić żeby nie oszaleć w domu ;D lubię takie klimaty ale dziś nie mam nastroju do czegokolwiek a na domiar złego mieszkam niedaleko stadionu. Spać nie pójdę bo za szybko a i tak cały dom będzie 'chodził', na spacer jest za zimno, więc chyba zostaje mi jednak skapitulować i dzielnie to przeżyć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 17:41

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    I która najlepsza?

Pregnancy+ , ale chyba po okresie próbnym jest płatna :( Ja mam te wszystkie, w każdej wyczytam coś ciekawego, któraś ma program do liczenia ruchów dziecka i skurczy.

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kicia 123 wrote:
    Napiszcie dziewczyny czy bierzecie coś oprócz kwasu foliowego, może jakieś zestawy witamin i które ewentualnie są najlepsze
    Ja na razie tylko kwas foliowy,tak kazała gin,teraz może coś innego każe brać.

aniolek-dziecko.gif
    ad68819281.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kicia 123 wrote:

Ja biorę kwas foliowy plus witaminy Pharmaton Matruelle

• ewcia21k Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam kupić sobie philips lumea a tu wyczytałam,że w ciąży i w karmieniu piersią nie wolno go używać :( Chodziłam na laser ale to nie dla mnie-ból okropny,po samych łydkach wyszłam uryczana jak cholera :(

aniolek-dziecko.gif
    ad68819281.png
‹‹ 136 137 138 139 140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ