X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja92 przestań pluć jadem co? ;)
    To ze ktoś ma odmienne zdanie nie znaczy ze nie umie czytać ze zrozumieniem. Nie jest to też powód do zbędnych uwag bo nikt się Ciebie nie czepia. Wrzuć na luz ;)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla dziewczyn z mdłosciami polecam dynie łuskana nie tylko pomoze na mdlosci, ale ma bardzo duzo witamin;)

http://babyonline.pl/dynia-w-ciazy-dlaczego-warto-jesc-dynie-w-ciazy,dieta-w-ciazy-artykul,16359,r1p1.html

polecam ten artykuł

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 16:09

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • zytka Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc :) chyba niesmiało mogę sie do was dołaczyc, jeszcze mało oficjalnie bo nie potwierdzone u lekarza ale test wyszedl pozytywnie wiec jestem w ciąży. Termin - koniec kwietnia.

Malinkowe oczekiwanie, Olina, Rotenkopf, ilonia1984, zizi, jamniczakuchnia, fabdorota, ewcia21k, Larisa, Anastazjaaa, baba lubią tę wiadomość

• Malinkowe oczekiwanie Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy w naszych skromnych progach ;)

6344ea07d0.png
    Starania o dziecko od 2011 roku.
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • Olina Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy i gratulacje ;)

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia nie pluje. Irytuje mnie cytowanie jednej wypowiedzi.

• zizi Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    dla dziewczyn z mdłosciami polecam dynie łuskana nie tylko pomoze na mdlosci, ale ma bardzo duzo witamin;)

http://babyonline.pl/dynia-w-ciazy-dlaczego-warto-jesc-dynie-w-ciazy,dieta-w-ciazy-artykul,16359,r1p1.html

polecam ten artykuł
    Mój m ma chyba intuicję bo od wczoraj łuska pestki dyni,a ja je podjadam:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 16:32

Olina lubi tę wiadomość

f2w33e3ki0d6ir0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    ja to nie mam checi na slodkie...nie mam wgl dis na nic checi;/
    czytałam w necie, ze te wszytskie soki kubusiowe i zwykłe maja tyle cukru co taka coca-cola czyli strasznie duzo ;/ teoretycznie w ciazy sie nie powinno tego jesc..moj narzeczony to wgl mi zakazł jesc i pic takich rzeczy, bo cukier szkodzi...tak smao sól...mnie to juz meczy bo nie moge jesc nic na co mam ochote nawet czipsów bo zaraz afera XDD
    zaraz ide sobie kupic słoneczki łuskany, bo to ponoc mogiem...ale tak to ost 3 marchewki dziennie zjadam, zeby cos było :P

a wy na laptopach siedzicie w łózku czy komutera uzywacie??

Nie przesadzajmy :) ja jak mm ochotę na coś słodkiego to po prostu to jem, jak mam ochotę na cole to pije, jak chcę chipsy to kupuje i jem. W ciąży można jeść WSZYSTKO oprócz chemicznych i wysoko przetworzonych produktów no i kilku produktów zakazanych np. surowe mięso, ale jak ktoś ma ochotę na zupkę chińską lub ciasto z paczki to czemu nie?

Straciatellaa, monia_em, Aleksandra19, fabdorota, dichlieb lubią tę wiadomość

• Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Nie przesadzajmy :) ja jak mm ochotę na coś słodkiego to po prostu to jem, jak mam ochotę na cole to pije, jak chcę chipsy to kupuje i jem. W ciąży można jeść WSZYSTKO oprócz chemicznych i wysoko przetworzonych produktów no i kilku produktów zakazanych np. surowe mięso, ale jak ktoś ma ochotę na zupkę chińską lub ciasto z paczki to czemu nie?

ojj zgadzam się w 100%

jamniczakuchnia, dichlieb lubią tę wiadomość

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:

Robiłabym dokładnie to samo, gdybym nie miała nad sobą cerbera w postaci mojego mężczyzny :D Ostatnio przyszli do nas znajomi i pozwolił mi się napić, UWAGA!, łyka coli i to z mocno "karzącą" miną.

Jeśli chodzi o przewinienia żywieniowe, to wczoraj trochę zgrzeszyłam. Wybieraliśmy w restauracji menu na nasze przyjęcie po ślubie i przygotowali dla nas do skosztowania tatar z łososia. Umoczyłam dosłownie widelec (był pyyyycha!) i teraz mam wyrzuty sumienia. Ale jednocześnie przykro mi, bo go nie zjem na imprezie :(

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coraz więcej nas. Owocne te wakacje :)

Co do jedzenia to ciągle zajadam pomidory, ogórki pod każdą postacią i soczyste owoce. Nie mogę jeść mięsa a zwłaszcza sosów. Dzisiaj gotowałam mężowi obiad w postaci duszonego mięsa i myślałam że oszaleję z mdłości.

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomidory mm wcinam w całości:D

dichlieb lubi tę wiadomość

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tak odrzuciło od kaszy gryczanej, którą normalnie uwielbiam. Gotowałam gulasz, do tego kasza i ups... od samego zapachu mnie zemdliło. I klops, bo ona przecież taka zdrowa i w ogóle...

• karolajna91 Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po wizycie ;)
    Widziałam pikającą czerwoną plamkę - serduszko :) i słyszałam jak bije :) 110 na minutę (?)
    Gin powiedział ze to 6 tydzień i że póki co wszystko jest wporządku. Z uwagi na wcześniejsze poronienie mam dalej brać duphaston. Dał mi skierowanie na badania krwi i moczu.

Teraz się tak zastanawiam.. bo z tego wszystkiego zapomnialam zapytać.. skoro mam te skierowanie (powiedział do którego laboratorium mam konkretnie iść) z moim peselem itp, to będę musiała płacić za te badania? Jak myślicie?

jamniczakuchnia, Malinkowe oczekiwanie, wiecznie, dichlieb, Rotenkopf, Lanusia93, ewcia21k lubią tę wiadomość

SYNUŚ!! <3
    zi13dqk3uzbpjrh2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Robiłabym dokładnie to samo, gdybym nie miała nad sobą cerbera w postaci mojego mężczyzny :D Ostatnio przyszli do nas znajomi i pozwolił mi się napić, UWAGA!, łyka coli i to z mocno "karzącą" miną.

Jeśli chodzi o przewinienia żywieniowe, to wczoraj trochę zgrzeszyłam. Wybieraliśmy w restauracji menu na nasze przyjęcie po ślubie i przygotowali dla nas do skosztowania tatar z łososia. Umoczyłam dosłownie widelec (był pyyyycha!) i teraz mam wyrzuty sumienia. Ale jednocześnie przykro mi, bo go nie zjem na imprezie :(

Kiedy masz ślub? U nas na przyjęciu też będzie łosoś, ale na szczęście jeden na ciepło a drugi jako carpaccio z wędzonego mmm :)

• Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wierzycie w chiński kalendarz płci? :D
    według niego u mnie będzie chłopczyk

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Kiedy masz ślub? U nas na przyjęciu też będzie łosoś, ale na szczęście jeden na ciepło a drugi jako carpaccio z wędzonego mmm :)

17 października :) Ja niestety będę musiała odpuścić, bo surowy, ale cóż. Przeforsowałam inne pyszności :)

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

• AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz mi odpisał, że nie powinnam się martwić tętnem zarodka. (przypominam, że w 6 tygodniu miało 70-80). No to się go będę słichać, co zrobić ;)

dichlieb, Lanusia93, Kawuszka lubią tę wiadomość

7v8rikgni12rlaff.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolajna91

Teraz się tak zastanawiam.. bo z tego wszystkiego zapomnialam zapytać.. skoro mam te skierowanie (powiedział do którego laboratorium mam konkretnie iść) z moim peselem itp, to będę musiała płacić za te badania? Jak myślicie?[/QUOTE]

Wg mnie jeżeli lekarz skierował cię do konkretnego laboratorium to badania powinny być bezpłatne. Ważne też jest czy lekarz ma podpisany kontrakt NFZ.

Ja byłam u lekarza na NFZ i skierował mnie do konkretnego laboratorium i mówiła że muszę tam zrobić bo w innych będę płacić.

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra19 wrote:
    a wierzycie w chiński kalendarz płci? :D
    według niego u mnie będzie chłopczyk

Wg tego kalendarza też mam mieć chłopaka :)

dqpr3e5eehj9ssyv.png
‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ