Kwietnióweczki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Łososia lepiej nie jeść, nawet lekarz mi to powiedział. Składa sie z samych antybiotyków poczytajce sobie o hodowli lososia. Nie jest zdrowy nawet dla nie będących w ciazy a co dopiero dla kobiet w ciazy! Najlepiej jeść dorsza lekarz powiedział mi jeszcze o drugiej rybie ale zapomnialam jaka to byla
monia_em lubi tę wiadomość
-
Wiolcia1405 wrote:Ja po macierzyńskim nie idę na urlop od razu przekładam zwolnienie. Urlop wykorzystam łącznie jak skończy mi się macierzynski po 2 ciąży. Odbiorę wtedy wolne i będzie około 4 miesięcy dłużej z dziećmi
-
Ameiva wrote:Wiolcia z tego co ja sie orientowalam to trzeba chociaz 1 dzien urlopu wykorzystac albo wrocic do pracy na 1 dzien zeby rozpoczal sie nowy cykl rozliczeniowy w zusie(zakladajac ze koncowke pierwszej ciazy tezbylas na l4) Inaczej moga byc problemy z kasa na l4. Co do urlopu to zalegly urlop po 3 latach sie anuluje. Sprawdz czy twoj sie w tym czasie nie przeterminuje jesli masz jeszcze zalegly z poprzedniej ciazy. Pracodawca nie musi tez za taki urlop niewykorzystany placic kasy.
-
nick nieaktualny
-
Co do jedzenia tak wtrącę jeszcze - w poprzedniej ciąży jadłam wszystko.
Bez surowych ryb jedynie i serów pleśniowych.
Śmietanę wciagalam łyżkami. Chipsy zagryzając truskawkami.
Kinder bueno i cola albo sok na zmianę w pracy jedzone musiały byc.
Piłam kawę z mlekiem - jak juz mogłam na nia patrzeć bo na początku mnie odrzuciło.
jadlam mega słodkie paczki w nocy - w dzien nie mogłam słodyczy
A dzien przed porodem wciągnęłam ogromnego chińczyka.
Teraz apetyt mam słaby ale cos tam skubie - teraz u teściów pózniej do moich rodziców wiec nie mam wpływu na to co na obiad a jeszcze nie wiedza - powiemy w niedziele po chrzcie Mikołaja - bo w domu gotuje lekko bo i mały zjada to co my. -
Kalkulator na ciazowy.pl pokazuje dziewczynkę, a babyonline chłopca, czyli fifty fifty ; )
dichlieb lubi tę wiadomość
[/url]
---
One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
Okruszek (*) 12 tc.
-
nick nieaktualny
-
Olina wrote:ja to nie mam checi na slodkie...nie mam wgl dis na nic checi;/
czytałam w necie, ze te wszytskie soki kubusiowe i zwykłe maja tyle cukru co taka coca-cola czyli strasznie duzo ;/ teoretycznie w ciazy sie nie powinno tego jesc..moj narzeczony to wgl mi zakazł jesc i pic takich rzeczy, bo cukier szkodzi...tak smao sól...mnie to juz meczy bo nie moge jesc nic na co mam ochote nawet czipsów bo zaraz afera XDD
zaraz ide sobie kupic słoneczki łuskany, bo to ponoc mogiem...ale tak to ost 3 marchewki dziennie zjadam, zeby cos było
a wy na laptopach siedzicie w łózku czy komutera uzywacie??
Ooj przy moim rocznym maluszku tylko korzystanie z telefonu wchodzi w grę. I to wtedy kiedy nie widzi/ śpi, bo jest dość wymagającym dzieckiem i zanim włączyłabym laptopa urządziłaby ze dwie awanturkiAniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
nick nieaktualnyAnastazjaaa wrote:http://babyonline.pl/kalendarz-chinski.html
Heh fajna zabawa u mnie wychodzi dziewczynka
Ten kalendarz jest fajny bo sam wylicza a w chińskim kalendarzu inaczej liczy się wiek kobiety bo liczy się lata księżycowe i łatwo można się pomylić
U mnie wychodzi dziewczynka No fakt, ten kalendarz na baby online automatycznie przelicza wiek na lata księżycowe. Bo jak korzystałam z innego kalendarza, to nie wiedziałam że trzeba przeliczyć swój wiek i wychodził chłopczyk -
Lanusia93 wrote:Kochana, odpoczywaj. Trzymamy kciuki za betę! Postaraj się o luteinę.
Ja w poprzedniej ciąży baaardzo często krwawiłam, od 5 tygodnia. Cała ciąża na luteinie i Duphastonie. A to krwiak, a to pękła żyłka w łożysku, oddzielała się kosmówka, krwawienia bez przyczyny... Absolutnie nie każde krwawienie to poronienie, to może być krwiak, nadżerka, termin @, pękło naczynko. Dbaj o siebie
Leże w szpitalu biore luteineLanusia93, Larisa lubią tę wiadomość
sylwia.z -
nick nieaktualny