X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • triste Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łososia lepiej nie jeść, nawet lekarz mi to powiedział. Składa sie z samych antybiotyków poczytajce sobie o hodowli lososia. Nie jest zdrowy nawet dla nie będących w ciazy a co dopiero dla kobiet w ciazy! Najlepiej jeść dorsza :) lekarz powiedział mi jeszcze o drugiej rybie ale zapomnialam jaka to byla ;)

monia_em lubi tę wiadomość

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra19 wrote:
    pomidory mm wcinam w całości:D
    U mnie w 1 ciąży jak i teraz pokazuje dziewczynkę :)
    Urodziłam ślicznego chłopca :p

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Ja po macierzyńskim nie idę na urlop od razu przekładam zwolnienie. Urlop wykorzystam łącznie jak skończy mi się macierzynski po 2 ciąży. Odbiorę wtedy wolne i będzie około 4 miesięcy dłużej z dziećmi ;)
    Wiolcia z tego co ja sie orientowalam to trzeba chociaz 1 dzien urlopu wykorzystac albo wrocic do pracy na 1 dzien zeby rozpoczal sie nowy cykl rozliczeniowy w zusie(zakladajac ze koncowke pierwszej ciazy tezbylas na l4) Inaczej moga byc problemy z kasa na l4. Co do urlopu to zalegly urlop po 3 latach sie anuluje. Sprawdz czy twoj sie w tym czasie nie przeterminuje jesli masz jeszcze zalegly z poprzedniej ciazy. Pracodawca nie musi tez za taki urlop niewykorzystany placic kasy.

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sprawdzałam moim znajomym, rodzinie i większość się zgadzała hehe

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    Wiolcia z tego co ja sie orientowalam to trzeba chociaz 1 dzien urlopu wykorzystac albo wrocic do pracy na 1 dzien zeby rozpoczal sie nowy cykl rozliczeniowy w zusie(zakladajac ze koncowke pierwszej ciazy tezbylas na l4) Inaczej moga byc problemy z kasa na l4. Co do urlopu to zalegly urlop po 3 latach sie anuluje. Sprawdz czy twoj sie w tym czasie nie przeterminuje jesli masz jeszcze zalegly z poprzedniej ciazy. Pracodawca nie musi tez za taki urlop niewykorzystany placic kasy.
    Juz napisałam do kadrowej , dziękuję :-)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja patrzyłam na to heh ładnie zobrazowane
    https://dzidziusiowo.pl/images/stories/dzidzius/00000/planujemy_ciaze/starania/chinski-kalendarz-plci-jak-zaplanowac-plec-dziecka.pdf

• Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak czy siak wychodzi chłopczyk :)

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

• dichlieb Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja źle interpretowałam ten kalendarz. Wg babyonline będę mieć dziewczynkę :) miło tak myśleć o swoim dziecku. Jeszcze parę miesięcy przed nami zanim pociechy będą z nami. To będzie najlepsza lekcja cierpliwości :)

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też wychodzi chłopczyk ;p

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do jedzenia tak wtrącę jeszcze ;) - w poprzedniej ciąży jadłam wszystko.
    Bez surowych ryb jedynie i serów pleśniowych.
    Śmietanę wciagalam łyżkami. Chipsy zagryzając truskawkami.
    Kinder bueno i cola albo sok na zmianę w pracy jedzone musiały byc.
    Piłam kawę z mlekiem - jak juz mogłam na nia patrzeć bo na początku mnie odrzuciło.
    jadlam mega słodkie paczki w nocy - w dzien nie mogłam słodyczy ;D
    A dzien przed porodem wciągnęłam ogromnego chińczyka.
    Teraz apetyt mam słaby ale cos tam skubie - teraz u teściów pózniej do moich rodziców wiec nie mam wpływu na to co na obiad a jeszcze nie wiedza - powiemy w niedziele po chrzcie Mikołaja - bo w domu gotuje lekko bo i mały zjada to co my.

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też jest obojętne, zawsze marzyła mi się córeczka, ale teraz gdy już jestem w ciąży to myślę tylko o tym żeby było zdrowe czy chłopczyk czy dziewczynka nie ważne

• Kajka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalkulator na ciazowy.pl pokazuje dziewczynkę, a babyonline chłopca, czyli fifty fifty ; )

dichlieb lubi tę wiadomość

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiadomo, że nie ważne jaka płeć - ważne, że całe i zdrowe ;)

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    ja to nie mam checi na slodkie...nie mam wgl dis na nic checi;/
    czytałam w necie, ze te wszytskie soki kubusiowe i zwykłe maja tyle cukru co taka coca-cola czyli strasznie duzo ;/ teoretycznie w ciazy sie nie powinno tego jesc..moj narzeczony to wgl mi zakazł jesc i pic takich rzeczy, bo cukier szkodzi...tak smao sól...mnie to juz meczy bo nie moge jesc nic na co mam ochote nawet czipsów bo zaraz afera XDD
    zaraz ide sobie kupic słoneczki łuskany, bo to ponoc mogiem...ale tak to ost 3 marchewki dziennie zjadam, zeby cos było :P

a wy na laptopach siedzicie w łózku czy komutera uzywacie??

Ooj przy moim rocznym maluszku tylko korzystanie z telefonu wchodzi w grę. I to wtedy kiedy nie widzi/ śpi, bo jest dość wymagającym dzieckiem i zanim włączyłabym laptopa urządziłaby ze dwie awanturki :D

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    http://babyonline.pl/kalendarz-chinski.html

Heh fajna zabawa u mnie wychodzi dziewczynka

Ten kalendarz jest fajny bo sam wylicza a w chińskim kalendarzu inaczej liczy się wiek kobiety bo liczy się lata księżycowe i łatwo można się pomylić

U mnie wychodzi dziewczynka :) No fakt, ten kalendarz na baby online automatycznie przelicza wiek na lata księżycowe. Bo jak korzystałam z innego kalendarza, to nie wiedziałam że trzeba przeliczyć swój wiek i wychodził chłopczyk :P

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Juz napisałam do kadrowej , dziękuję :-)
    daj znac co ci odpowie. Tez jestem ciekawa czy mam poprawne info :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja korzystam z lapka bo w tel mam slaby internet, korzystam z doskoku jak synek pozwala :) cala pierwsza ciaze przesiedzialam z nim na kolanach w domu i wszystko jest ok :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • sylwia.z Koleżanka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Kochana, odpoczywaj. Trzymamy kciuki za betę! Postaraj się o luteinę.
    Ja w poprzedniej ciąży baaardzo często krwawiłam, od 5 tygodnia. Cała ciąża na luteinie i Duphastonie. A to krwiak, a to pękła żyłka w łożysku, oddzielała się kosmówka, krwawienia bez przyczyny... Absolutnie nie każde krwawienie to poronienie, to może być krwiak, nadżerka, termin @, pękło naczynko. Dbaj o siebie <3

Leże w szpitalu biore luteine

Lanusia93, Larisa lubią tę wiadomość

sylwia.z
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki wy tu gadu gadu a ktoras zauwazyla ze nie ma 1 strony....:)

Justine M lubi tę wiadomość

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooo?! gdzie zniknęła?! jeszcze rano była.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 19:11

‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ