X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • karolajna91 Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie mówicie nic bo mi apetyt narasta :D Ale byłam w mieście w czasie pracy i kupiłam sobie dorsza po grecku , zjadlam średni pojemniczek :P mniam :P
    A spać mi się chce jak nie wiem :( Oczy mi się zamykają :(
    Szefa nie ma ale w każdej chwili moze wrocić i nie miło by było jakby mnie zastał śpiącą na biurku :P Byle do 16... :(

SYNUŚ!! <3
    zi13dqk3uzbpjrh2.png
  • Ewelina0701 Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANia to masz starsza ode mnie ciąze... ja wg usg mam jedynie 4tc.

3jvzi09kavlt3vtq.png

9d6613c4db.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triste wrote:
    Ojj jeśli czujesz nerkę to od razu leć na badania moczu!!! W ciąży jest to bardzo niebezpieczne!!!

jak jeszcze mnie pokłuje (na razie jest cisza - odpukać) to wieczorem się przejadę na szpital, chociaż nie wiem czy z wieczornego moczu coś wyjdzie.

Mmmmm, kluski śląskie, kopytka, pierogi! <3 <3 <3
    Ja na jutro zażyczyłam sobie wytrawnych naleśników ze szpinakiem i serem ;p
    w przyszłym tygodniu planuje łazanki.
    A wiecie co jest najlepsze w połączeniu ciąży + smaków? To, że moja mama jest tak zajebista, że często spełnia moje zachcianki ;D do szpitala przywiozła mi pomidorówkę, ostatnio poprosiłam o krupnik a niedawno o bigos ;D

mrth666 lubi tę wiadomość

• Malinkowe oczekiwanie Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hym... a ja bym tak wtrząchnęła gołąbki mojej mamy...

Lanusia93, Rotenkopf, Olina lubią tę wiadomość

6344ea07d0.png
    Starania o dziecko od 2011 roku.
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że wszystkie macie zachcianki na konkretne/słone jedzenie :) A czy któraś, tak jak ja, jadłaby wszystko co słodkie?

triste lubi tę wiadomość

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia.z wrote:
    Czy któraś z Was krwawiła we wczesnej ciąży.

Kochana, odpoczywaj. Trzymamy kciuki za betę! Postaraj się o luteinę.
    Ja w poprzedniej ciąży baaardzo często krwawiłam, od 5 tygodnia. Cała ciąża na luteinie i Duphastonie. A to krwiak, a to pękła żyłka w łożysku, oddzielała się kosmówka, krwawienia bez przyczyny... Absolutnie nie każde krwawienie to poronienie, to może być krwiak, nadżerka, termin @, pękło naczynko. Dbaj o siebie <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 14:39

sylwia.z lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Widzę, że wszystkie macie zachcianki na konkretne/słone jedzenie :) A czy któraś, tak jak ja, jadłaby wszystko co słodkie?

ooo nieee... na słodkie nie mogę nawet patrzeć ;)

6344ea07d0.png
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:

Przed ciążą jadłam sporo słodyczy, a teraz mi przez gardło nie przejdą :P Mam napady na wszystko co nie jest słodkie- kapusta kiszona, lody, krokiety, chipsy, payda, papryka. Uwielbiam ciążowy stan kiedy mam apetyt <3

Malinkowe oczekiwanie lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie musi być koniecznie na kwaśno i słono. Zaraz idę na rokadę, kluchy i modrą kapustę :D ale jak tak mówicie o kopytkach to też bym zjadła chociaż ostatni raz jadłam je jakieś 15 lat temu :)

Rotenkopf lubi tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:

Zjadłam chyba właśnie pół kg kostki królewskiej Hahaha !

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:

tak! ja! tylko słodkie i słodkie i słodkie!

zazdrosze Wam apetytów. Ja na nic kompletnie nie mam ochoty. Jedzenie mogłoby nie istnieć :/

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym zjadla leniwe z maslem i cukrem. Mamanie dzis nie chce poratowac :( jutro za to nie odpuszcze i z tata beda mi gotowac! Wczoraj leczo jadlam miskami. O jak mi bylo dobrze haha! Ze slodyczy tylko lody. Reszta mi sie nudzi po jednym kesie.

• Mynia Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja92 wrote:
    Zalezy tez kiedy krwawienie i czy bole brzucha sa ostre czy nie. Jesli krwawienie jest w terminie @ to niestety mikroporonienie...

Niekoniecznie. Ja mialam skąpe krwawienie (w zasadzie na bieliznie tylko plamienie, ale w badaniu lekarka stwierdzila krwawienie z kanalu szyjki) w tygodniu przypadajacym na miesiaczke, okolo 4 dzien. Też myślałam, że już po wszystkim. W szpitalu mnie nie zostawili, bo nic więcej nie mogliby i tak zrobić. Brałam już luteinę, kazali powtórzyć beta-hcg. Przyrosła mi 150%, więc byłam już spokojniejsza że powinno być ok. A wczoraj widziałam moje centymetrowe szczęście i słyszałam jego serduszko:)

Także Sylwia.z nie martw się na razie, powtórz hcg po 48 godzinach, to wiele wyjaśni. Trzymam kciuki żeby było dobrze

sylwia.z lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czy te nasze smaki będą miały przełożenie na płeć fasolki :D

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj pół garnka pomidorowej zjadłam po południu i do wieczora już nic bo jeszcze ją czułam. Dziś nawet na nią nie spojrzałam :) Al enie szkodzi bo Mężuś dziś ją dokończy bo wczoraj też się nią zajadał i zachwycał ;-p

6344ea07d0.png
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym mogła kilogramami jeść owoce. Na słodkie rzeczy typu czekolada czy cukierki nie mam w ogóle ochoty. Uciekł mi też apetyt na konkretne jedzenie- obiad tylko rozgrzebuję i nic poza owocami nie przechodzi mi przez gardło bez popijania..

f2w3rjjgtiaisq5u.png

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Ciekawe czy te nasze smaki będą miały przełożenie na płeć fasolki :D

też jestem ciekawa ale z tymi smakami na coś a płcią malucha to zabobony jakieś myślę, no ale kto wie, kto wie... :)

6344ea07d0.png
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • Mynia Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku nie miałam w zasadzie na nic ochoty, pomimo braku mdłości. Na słodkie też nie, choć zwykle nie mogę się powstrzymać jak coś jest w domu ;)
    Ale od kilku dni wrócił mi smak na słodkie i dziś na przykład kupiłam sobie pyszne racuszki w garmażerce koło pracy mniam mniam :)

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o nie! tylko nie słodkie! ;D jak przed ciążą dziennie musiałam zjeść coś słodkiego tak teraz na palcach jednej ręki mogłabym policzyć ile razy jadłam słodkie ;D

• Anica37 Debiutantka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wątek rośnie w siłę. :) Ja z zachcianek na razie tylko śledzie :) Apetyt mam skromny, co mnie cieszy, bo mam sporą nadwagę, więc nie za bardzo chcę przytyć. Pilnuję zdrowego jedzenia, ze słodyczy tylko na lody sobie pozwalam.

Nie mogę się doczekać wizyty u lekarza, ale mój gin nie chce mnie widzieć wcześniej niż w 8 tygodniu ;) Mam do niego zaufanie, w kwietniu i maju byłam u niego co kilka dni. Robiłam mnóstwo badań i stresowałam się wynikiem każdego, więc teraz mam cierpliwe czekać, bez badań, aż usg pokaże mojego kochanego fasolinka. Byle do 10 września.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 15:11

fabiola lubi tę wiadomość

bhyw9vvjvbnorjhp.png
‹‹ 152 153 154 155 156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ