Kwietnióweczki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiolcia1405 wrote:Ja po macierzyńskim nie idę na urlop od razu przekładam zwolnienie. Urlop wykorzystam łącznie jak skończy mi się macierzynski po 2 ciąży. Odbiorę wtedy wolne i będzie około 4 miesięcy dłużej z dziećmi
Ale właśnie z tego co wiem nie możesz iść od razu po macierzyńskim na l4. Musisz wrócić do pracy min na jeden dzień. A ten "powrót do pracy" to również urlop wypoczynkowy. Wiec ja koncze macierzyński, wybieram urlop i potem na l4 ciążowebaba lubi tę wiadomość
[/url] -
Alicja92 wrote:Zalezy tez kiedy krwawienie i czy bole brzucha sa ostre czy nie. Jesli krwawienie jest w terminie @ to niestety mikroporonienie...
Gówno prawda. Nikazde plamienie jest poronienie, nawet żywo czerwona krwią. Mogła dziewczyna mieć krwiaka który powstaje np przy implantacji i teraz opróżnia się i wylatuja resztki. Bez usg zrobionego na dobrym sprzęcie przez dobrego specjalistę niema co krakac i przede wszystkim mówić takich rzeczy.
Lekarzem nie jesteś nie wiesz jaka jest sytuacja może dziewczyna ma ciążę pozamaciczna która trzeba usunąć może ma krwiaka polipa mięśniaka czy inne nie fajne gówno a może jest w zdrowej ciąży a plamic w takiej można do 12 tyg. I tego ostatniego jej życzę !!Straciatellaa, wiecznie, dichlieb, zizi lubią tę wiadomość
-
fabiola wrote:Ale właśnie z tego co wiem nie możesz iść od razu po macierzyńskim na l4. Musisz wrócić do pracy min na jeden dzień. A ten "powrót do pracy" to również urlop wypoczynkowy. Wiec ja koncze macierzyński, wybieram urlop i potem na l4 ciążowe
-
Wiolcia1405 wrote:Mówisz ? To ciekawi mnie dlaczego pracodawca nic nie powiedział to mnie zastanawia kazał przynieść zwolnienie od dnia powrotu do pracy[/QUOTE
To może do Zusu zadzwonić i dopytać jak to z tym l4 wygląda, żeby Ci potem ZUS nie odmówił wypłaty świadczenia.
[/url] -
nick nieaktualnyAnastazjaaa wrote:Powiem szczerze że wczoraj miałam koło 9 mega kryzys, krecilo mi się w głowie i chciało mi się wymiotowac, na szczęście po przerwie było już lepiej.
Za tydzień zaczynam dwutygodniowy urlop więc wypoczne później mam w planach tydzień popracować a kolejny wziąść chorobowe. Następnie znów tydzień popracować i później będę już mogła iść na chorobowe ciazowe
Jeśli mogę spytać - czemu tak dziwnie? Tydzień pracy, tydzień l4 i czemu nie od razu ciążowe?
-
nick nieaktualny
-
Alicja92 wrote:Wyjelas moja wypowiedz z kontekstu reszty rozmowy. Sylwi napisalam ze to zapewne nic takiego. Czyraj dokladnie.
A usg gowno da bo moze nie byc nic widac. Beta jest najlepszym wyjsciem w tej sytuacji. -
nick nieaktualny
-
jamniczakuchnia wrote:Kopytka z cukrem, o matko! To już chyba wiem, co jutro zrobię na obiad Bo dzisiaj mam ogórkową.
Jakiś łańcuszek robienia smaka nam się tu robi. Właśnie sobie zdałam sprawę, że oddałabym duszę za ogórkową mojej mamy...Rotenkopf lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny