X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Ja po macierzyńskim nie idę na urlop od razu przekładam zwolnienie. Urlop wykorzystam łącznie jak skończy mi się macierzynski po 2 ciąży. Odbiorę wtedy wolne i będzie około 4 miesięcy dłużej z dziećmi ;)

Ale właśnie z tego co wiem nie możesz iść od razu po macierzyńskim na l4. Musisz wrócić do pracy min na jeden dzień. A ten "powrót do pracy" to również urlop wypoczynkowy. Wiec ja koncze macierzyński, wybieram urlop i potem na l4 ciążowe

baba lubi tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja92 wrote:
    Zalezy tez kiedy krwawienie i czy bole brzucha sa ostre czy nie. Jesli krwawienie jest w terminie @ to niestety mikroporonienie...

Gówno prawda. Nikazde plamienie jest poronienie, nawet żywo czerwona krwią. Mogła dziewczyna mieć krwiaka który powstaje np przy implantacji i teraz opróżnia się i wylatuja resztki. Bez usg zrobionego na dobrym sprzęcie przez dobrego specjalistę niema co krakac i przede wszystkim mówić takich rzeczy.
    Lekarzem nie jesteś nie wiesz jaka jest sytuacja może dziewczyna ma ciążę pozamaciczna która trzeba usunąć może ma krwiaka polipa mięśniaka czy inne nie fajne gówno a może jest w zdrowej ciąży a plamic w takiej można do 12 tyg. I tego ostatniego jej życzę !!

Straciatellaa, wiecznie, dichlieb, zizi lubią tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyjelas moja wypowiedz z kontekstu reszty rozmowy. Sylwi napisalam ze to zapewne nic takiego. Czyraj dokladnie.
    A usg gowno da bo moze nie byc nic widac. Beta jest najlepszym wyjsciem w tej sytuacji.

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabiola wrote:
    Ale właśnie z tego co wiem nie możesz iść od razu po macierzyńskim na l4. Musisz wrócić do pracy min na jeden dzień. A ten "powrót do pracy" to również urlop wypoczynkowy. Wiec ja koncze macierzyński, wybieram urlop i potem na l4 ciążowe
    Mówisz ? To ciekawi mnie dlaczego pracodawca nic nie powiedział to mnie zastanawia :-/ kazał przynieść zwolnienie od dnia powrotu do pracy

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Mówisz ? To ciekawi mnie dlaczego pracodawca nic nie powiedział to mnie zastanawia :-/ kazał przynieść zwolnienie od dnia powrotu do pracy[/QUOTE

To może do Zusu zadzwonić i dopytać jak to z tym l4 wygląda, żeby Ci potem ZUS nie odmówił wypłaty świadczenia.

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Powiem szczerze że wczoraj miałam koło 9 mega kryzys, krecilo mi się w głowie i chciało mi się wymiotowac, na szczęście po przerwie było już lepiej.

Za tydzień zaczynam dwutygodniowy urlop więc wypoczne później mam w planach tydzień popracować a kolejny wziąść chorobowe. Następnie znów tydzień popracować i później będę już mogła iść na chorobowe ciazowe

Jeśli mogę spytać - czemu tak dziwnie? Tydzień pracy, tydzień l4 i czemu nie od razu ciążowe?

• Funky09 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie ma co się przegadywać. Sylwia musi zrobić za 2 dni bete, a do tego czasu się oszczędzać i obserwować krwawienia. Miejmy nadzieję, że to tylko krwiak i ciąży nic nie zagraża.

dichlieb, Lanusia93, zizi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Mdłości mniejsze, mogę zrobić w końcu kluski śląskie- pierwszy raz w życiu :P Trzymajcie kciuki żeby wyszły :P

Kluski śląskie, o jaaaaaaaaaaaaaa! Ale bym zjadła :D

Rotenkopf lubi tę wiadomość

• dichlieb Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam ogromną chęć na pierogi ruskie ze smażoną cebulką. Jutro na pewno zrobię :)

Sylwia.z trzymaj się i myśl pozytywnie ‼

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Ja ja mdłości mam cukierki imbirowe z Verbeny ;)

Mnie coś kuje lewa nerka ;(

Ojj jeśli czujesz nerkę to od razu leć na badania moczu!!! W ciąży jest to bardzo niebezpieczne!!!

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    A ja jutro mam w planach kopytka
    i już wiem co będę miała jutro na obiad :D

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja92 wrote:
    Wyjelas moja wypowiedz z kontekstu reszty rozmowy. Sylwi napisalam ze to zapewne nic takiego. Czyraj dokladnie.
    A usg gowno da bo moze nie byc nic widac. Beta jest najlepszym wyjsciem w tej sytuacji.
    Ja po prostu nie zgodziłam się z Twoja wypowiedzią ;) i użyłam swoich argumentów w tej kwestii . ;) asertywność to fajna cecha niekoniecznie przez wszystkich lubiana :D :)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dichlieb wrote:
    A ja mam ogromną chęć na pierogi ruskie ze smażoną cebulką. Jutro na pewno zrobię :)

Sylwia.z trzymaj się i myśl pozytywnie ‼

Ojojoj ! Smaka mi narobił teraz ! :D :D nununu !

dichlieb, sylwia.z lubią tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    A ja jutro mam w planach kopytka

Miały być dziś ale jest mi mega niedobrze....

Kopytka z cukrem, o matko! To już chyba wiem, co jutro zrobię na obiad :) Bo dzisiaj mam ogórkową.

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Kopytka z cukrem, o matko! To już chyba wiem, co jutro zrobię na obiad :) Bo dzisiaj mam ogórkową.

Jakiś łańcuszek robienia smaka nam się tu robi. Właśnie sobie zdałam sprawę, że oddałabym duszę za ogórkową mojej mamy...

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Malinkowe oczekiwanie Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja cały dzień jestem na sałatce jarzynowej taka mnie faza złapała, że tylko to bym jadła :)

dichlieb lubi tę wiadomość

6344ea07d0.png
    Starania o dziecko od 2011 roku.
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A za mną chodzi spaghetti z tuńczykiem i pomidorkami koktailowymi i już makaron jest na ogniu ;)

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:

Z cukrem ? Nigdy nie jadłam ma słodko :-) zawsze okraszone boczkiem z cebulką! :-D
    Mimo wszystko brzmi smacznie.. :d

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj cały dzień na malinach, a do tego bułki z serem i keczupem, batoniki Milky Way Ameo i piję Kubusia bananowego :P Oby przeziębienie od tego ustało!

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Z cukrem ? Nigdy nie jadłam ma słodko :-) zawsze okraszone boczkiem z cebulką! :-D
    Mimo wszystko brzmi smacznie.. :d

Oj tak, z cukrem i bułką tartą podsmażoną na maśle, mmm :) Zapraszam jutro na obiad w takim razie!

‹‹ 151 152 153 154 155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ