X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • kf Znajoma

Wysłany: 24 lipca 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Ja również jestem kwietniówka 2016 :)
    udało się przy 2 cyklu, a był to 3 cykl po odstawieniu tabletek anty :) już zrobiłam kilka sikaczów i w poniedziałek śmigam do ginekolog, na bete itd! :)
    pierwszy test ładnie wyszedł 10dpo - poniedziałek...i od tamtej pory non stop czuje to delikatne rozpychanie w brzuszku...
    już nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć mojego bąbelka na usg:)

życzę wszystkom wszystkiego dobrego!!!! :*

ps mam termin na 1 kwietnia! hi hi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2015, 13:06

Alicja92, alstroemeria, Rotenkopf, jamniczakuchnia, gosiunia lubią tę wiadomość

7X91p1.png DfeSp1.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kf wrote:
    Hej dziewczyny!
    Ja również jestem kwietniówka 2016 :)
    udało się przy 2 cyklu, a był to 3 cykl po odstawieniu tabletek anty :) już zrobiłam kilka sikaczów i w poniedziałek śmigam do ginekolog, na bete itd! :)
    pierwszy test wyszedł mi 10dpo - poniedziałek...i od tamtej pory non stop czuje to delikatne rozpychanie w brzuszku...
    już nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć mojego bąbelka na usg:)

życzę wszystkom wszystkiego dobrego!!!! :*

ps mam termin na 1 kwietnia! hi hi

Mi bladzioch wyszedl w 8dpo, ale nie zwrocilam uwagi. 9dpo juz byl ladny bladzioch. Dzis mamy 12/13dpo i jest mocna krecha! Beta 171 <3 termin 2-3 kwiecien.

Tak w ogole to witaj kochana! <3

Rotenkopf, gosiunia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, Wy już dziewczyny do ginekologów poumawiane, a ja muszę poczekać tak co najmniej do 10 tygodnia :( (mieszkam za granicą i gdyby mnie położna zobaczyła wcześniej, to by mnie wyśmiała :P )
    No nic - czekam cierpliwie (no może niecierpliwie, ale czekam) na dalszy rozwój wydarzeń :)

Witaj kf ! :)

Alicja92 lubi tę wiadomość

• candela Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witam się nieśmiało...
    Dziś zrobiłam test w 13 dpo i jest wyraźna krecha :)
    W 7 cyklu starań :)

kf, Rotenkopf, jamniczakuchnia, gosiunia lubią tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alstroemeria wrote:
    Kurcze, Wy już dziewczyny do ginekologów poumawiane, a ja muszę poczekać tak co najmniej do 10 tygodnia :( (mieszkam za granicą i gdyby mnie położna zobaczyła wcześniej, to by mnie wyśmiała :P )
    No nic - czekam cierpliwie (no może niecierpliwie, ale czekam) na dalszy rozwój wydarzeń :)

Witaj kf ! :)

Ja w UK. Poszlam pierwszy raz we wtorek, od razu szpital. Wczoraj bylam tez i umowiona jestem na 7 sierpnia czyli sam koniec 6tyg i zakladamy karte. A usg albo wymarudze albo pojde prywatnie. Pierwsze 80f kolejne juz 60f. A 4d z plyta 90f gdzie polski ginek bierze chyba 250f!!!

kf lubi tę wiadomość

• candela Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Witam się serdecznie i życzę spokojnych, bezproblemowych ciąż Wam wszystkim. Rok temu, dokładnie 25.07 wykonałam pierwszy test, a dziś tulę w ramionkach mojego synka, który wtedy okazał się nieśmiałą, bladą drugą kreseczką :)

Pozdrawia kwietniówka 2015 :^
    to ja rok później ujrzałam moje II wyraźne kreseczki ;)

kf, mimka84 lubią tę wiadomość

RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje :) i spokojnych 9 miesiecy :)

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • kf Znajoma

Wysłany: 25 lipca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Alicja92 ja też jestem 92 :D
    @alstroemeria
    dzięki dziewczyny za tak milusie powitanie :)
    w ogóle nie wiecie jak się cieszę, że jestem tu z Wami...

Dziś jest mój dzień spodziewanej miesiączki i powtórzyłam test :) to uzależnia!!! jak miło popatrzeć na te dwie kreseczki!!! :))))

ps. tak szczerze to nie wiem dokładnie czy owulacje miałam 10 czy 11 lipca... byłam pewna, że 10 lipca a niedawno OF mi przestawiło na 11!

Hej Candela! :D

7X91p1.png DfeSp1.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kf ja mialam miec wczoraj :) tylko ja juz od poniedzialku na luteinie. Kurcze bardzo wczesnie sie dowiedzialam :)
    Chyba powtorze jeszcze bete w poniedzialek albo wtorek. Uspokoje sie. Albo powtorze w piatek. Zostanie mi wtedy tydzien do wizyty. Ani cycki nie bola, ani mdlosci jakis wielkich nie ma tylko mulenie, w glowie dalej wiruje, ale juz mniej. Chociaz duzo leze. Bardzo duzo!

• kf Znajoma

Wysłany: 25 lipca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się umówiłam już na poniedziałek, bo chodzę na nfz, a na usg tam trzeba troszkę poczekać... ale myślę że jak beta mi wyjdzie 1500< to pójdę choćby prywatnie podejrzeć fasolkę :D zrobię betę jeszcze w środę

co do objawów to poza pobolewaniem podbrzusza (czasem zakłuje) to jestem do tego strasznie senna :p

powiem Wam, że ja strasznie bałam się, że moje ciałko żółte szwankje bo moje skoki temperatury w poprzednich 2 cyklach były marne... w ostatnim to w ogóle nic nie było widać :/ raz zrobiłam progesteron 10dpo i było 15,79 (wg norm fl 10-25 jakoś) więc stwierdziłam, że nie będe się martwić na zapas (ostatnio raz u gina byłam w kwietniu, jak brałam recepte na kolejne tabletki i pytałam o ciąże, w ostatecznośći - kiedy powiedział mi, żebym odstawiła 3 miesiące wcześniej - recepta poszła do kosza i zaczęłam interesować się npr :))

martwiłam się też troszkę, że nam się nie uda, bo Ojciec mojej fasoleczki często wyjeżdza z kraju i akurat w 1 cyklu mieliśmy szansę! w 1 się nie udało :( ale złożyło się, że pewne wydarzenie zatrzymało go na lipiec w kraju (3 cykl) i o to jest :D a mianowicie tym wydarzeniem było wesele mojej siostry, która też zaszła w ciąże...cyrk :D

7X91p1.png DfeSp1.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kf gratuluje! Szczesciara ;* no ja mialam dysfunkcje cialka zoltego i luteina. W tym cyklu odpuscilam a tu bum! Teraz po 3 dziennie biore :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2015, 16:54

• EP!C Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny !!!!! :-) mialam byc czerwcowka, ale dzidzia urodzila sie 02.07 :-)

16udskjo085vr1ot.png 82dogu1rybsnof6k.png
    20150530650113.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nudnych i bezproblemowych ciaz zyczy kwietniowka 2009 :)

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ;-) przyłączam się. Wstępny termin mam na 1.04.2016. Ogólnie czuje się parszywie. Od dziś zaparcia i biegunki na zmianę do tego ból żołądka. wczoraj pobolewal mnie brzuch gin mówiła żeby brać wtedy nospe. zastanawiam się czy w 4tygodniu można ją brać? nie za szybko?

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Cześć ;-) przyłączam się. Wstępny termin mam na 1.04.2016. Ogólnie czuje się parszywie. Od dziś zaparcia i biegunki na zmianę do tego ból żołądka. wczoraj pobolewal mnie brzuch gin mówiła żeby brać wtedy nospe. zastanawiam się czy w 4tygodniu można ją brać? nie za szybko?
    Mi napisala ze w ostatecznosci moge brac. Niuniek jeszcze nie korzysta z Twoich zasabow wiec lykaj :)
    Tez przechodzilam przez 'chrc a niemoznosc' i 'kurcze boli mnie brzuch' kibel i woda. Teraz jest spokojnie. No oprocz wzdec, mulenia, delikatnie bolacych cyckow, malych zawrotow glowy i goraca i zimna na zmiane. Czekam na mdlosci <3
    Stratka lepiej napisz jak beta!

• Polarisa90 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 02:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dokładnie rok temu za niecałe 2 godziny dowiedziałam się o ciąży i byłam najszczesliwaza kobieta pod słońcem. Ciąża to piękny czas :) dzis mam pieknego syna ktory 2 skonczy 4 miesuace powodzenia dziewczyby

34bws65g9zmmwd54.png
    f2wl4z17ghnjtfpr.png
    3jvz2n0arkkg5cmf.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Witaj Straciatellaa :)
    Widzę, że was też pobolewa brzuch...To taki ból jak na @? U mnie dokładnie taki sam i trochę się boję, że moja radość szybko się skończy :/
    Jeśli chodzi o objawy to u mnie tylko senność, ból głowy i częstomocz.
    Mieszkam w DE więc bety dla uspokojenia niestety nie zrobię.
    Jedyne co mnie trzyma na duchu to bardzo wyraźny pozytywny test z popołudniowego moczu.

RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogłam się powstrzymać i musiałam sobie suwaczek ustawić ;)
    Jedyne co mnie zastanawia to fakt, że moja ciąża jest jakieś 4 dni młodsza od waszych...Czy to możliwe, że to dlatego, że miałam krótkie (25) cykle?

RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candela wrote:
    Witaj Straciatellaa :)
    Widzę, że was też pobolewa brzuch...To taki ból jak na @? U mnie dokładnie taki sam i trochę się boję, że moja radość szybko się skończy :/
    Jeśli chodzi o objawy to u mnie tylko senność, ból głowy i częstomocz.
    Mieszkam w DE więc bety dla uspokojenia niestety nie zrobię.
    Jedyne co mnie trzyma na duchu to bardzo wyraźny pozytywny test z popołudniowego moczu.
    Dokładnie taki jak na @. Mój lekarz mówił ze to normalne bo macica się rozciąga, powiedziala tez ze jak bedę czuła duży dyskomfort/ból to mam łykać no spe. jjeszcze ją mam do tego bardzo dużo śluzu, przez to często chodzę sprawdzać czy to na pewno nie @.
    Alicja- beta początkowa 20,80. Robiłam dwa dni później i była już 82. Przyrasta wiec się ciesze, chociaż nie wiem czemu moje laboratorium ma tak zawyżone normy. Bo ciąża dopiero od 39 jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2015, 07:42

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    post nieaktualny.. można usunąć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 09:49

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ