Kwietnióweczki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
kf wrote:testowałam dokładnie tydzień temu w poniedziałek
robiłam też dzień wcześniej inny test, ale kiepski był (pink test płytkowy) nawet dwa dni pózniej pokazał mi kreske słabszą, niż ten z poniedziałkiu (vitam), na którym była już fajna różowa kreseczka właśnie w pon (10dpo) i to o 17
zdjęcie tego testu
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/86a20c019353d456.html
i zdjęcie testu wczorajszego (też wieczornego)
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7bc988c8ad3894be.html
ps. pink test strumieniowy już jest dużo lepszy od płytkowego...
U mnie bylo smieszniej :p zrobimy zabawe tak za 2 tygodnie jak dowiedzialyscie sie o ciazy. Co Wy na to?
-
monia_em wrote:Hej
Niesmialo dolaczam do Was.
Dzis w 26dc (cykle mam 25) robilam bete - 63.
Wstępnie termin mam na 6.04. Zapisalam sie na wizyte w połowie sierpnia i mam nadzieję, że zobacze serduszko
Zycze wszystkim spokojnej ciąży
Witaj kochana! ja mysle o wizycie 14 sierpnia a termin mam na 2 kwietnia -
Alicja92 wrote:U mnie bylo smieszniej :p zrobimy zabawe tak za 2 tygodnie jak dowiedzialyscie sie o ciazy. Co Wy na to?
możemy ale u nas nie było to nic nadzwyczajnego
Witaj Monia!
Straciatellaa, spokojnie, myślę, że od jednego wdechu nic Ci nie będzie
Co innego jakbyś przebywała cały dzień w takim środowisku.
Co do senności to mam to samo. Taka jakaś przytępiona chodzę. Ale poza tym nic i trochę mnie to martwi
Jedyne to te pojawiające się od czasu do czasu bóle jak na @, uczucie rozpychania, pełności w podbrzuszu w okolicach pęcherza i delikatna wrażliwość sutków. Piersi mi w ogóle nie urosły.
-
Straciatellaa, mnie ten ból też stresuje ale już przegrzebałam cały internet i ponoć jeśli nie zwijasz się z bólu to to normalne...
Ale spokój da dopiero wizyta u gina.
Monia, nie wiem czemu nie robią. Taki mają system
A w jakim wieku masz dziecko?
Nie, nie znamy się z ovu -
Dzien dobry dziewczynki ja chyba poleze do 20tyg. Jak to moja Pani Doktor powiedziala 'nie jest to ciaza u zdrowej kobiety'.
Mi piersi napuchly, ale raczej nie urosly. Nie wiem, bo nosze stanik sportowy. Pobolewaja i tak mi wygodniej. Ja juz sie nie martwie. Jak uslysze serduszko to hyz w ogole bedzie bajka -
Alicja92 wrote:Dzien dobry dziewczynki ja chyba poleze do 20tyg. Jak to moja Pani Doktor powiedziala 'nie jest to ciaza u zdrowej kobiety'.
Mi piersi napuchly, ale raczej nie urosly. Nie wiem, bo nosze stanik sportowy. Pobolewaja i tak mi wygodniej. Ja juz sie nie martwie. Jak uslysze serduszko to hyz w ogole bedzie bajkaUdało się!
-
Alicja co się dzieje? Uważaj na siebie.
Candela to strasznie dziwnie mają w DE. A jak teraz wizytowo? Jest wizyta w jakimś konkretnym tygodniu czy tak jak uda Ci się zapisać?
Mi udało się umówić wizytę na jutro do drugiego lekarza, któremu ufam (jak pisałam wyżej moja pani dr prowadząca poprzednią będzie dopiero 18.08). Mam nadzieje, że wszystko tam OK w brzuszku.
Czy Wam też zaczynają się aktywować/nasilać nowe objawy?
Wczoraj mi się koszmarnie w głowie kręciło, myślałam, że to od pogody (bo dopiero wieczorem się dowiedziałam o fasolce), no i dziś mam powtórkę z rozrywki. Do tego cały czas płacze, koszmar -
Monia, teraz chciałam się zapisać na 10 sierpnia ale jak usłyszała, że pierwsza wizyta ciążowa a lekarka idzie na urlop to umówiła mnie na 4 sierpnia.
Mam nadzieję, że mi bete zrobi i USG.
Czekam na wieści od Ciebie jutro
U mnie objawy constans -
Candela 4 sierpnia to juz niedługo, szybko zleci, zobaczysz
A z tą betą, to nawet jak zapłacisz, to nie możesz zrobić? Czy po prostu cena badania jest kosmiczna?
Ja w pierwszej ciąży pamiętam, że miałam zawroty i zasłabnięcia do momentu zainstalowania się łożyska, okropnie wspominam tamten czas. Natomiast płaczliwość to dla mnie nowość kompletna. A jeszcze martwie się, że synek taki mały i jak ja sobie teraz poradze z tym wszystkim. Takie po prostu rozkminki ciężarnej -
Mam troche schorzen i lekarka chyba na mnie bardzo chucha
Mi tez sie krecilo strasznie. Ze wzgledu plamien i bolu podbrzusza lezalam caly tydzien. Teraz zyc zaczynam ale nawet podczas lezenia swiat mi wirowal.
Teraz przetluszczaja mi sie wlosy i piersi bola. W pachwinach tez ciagnie.
Ja caly czas mysle o powtorce bety ale chyba nie ma sensu. Co mi to da? Luteine i tak 3x1 juz biore.
Ja pierwsza wizyte mam 7 i bedziemy zakladac karte ciazy. Na usg umowie sie prywatnie na 14 z mezem juz.
-
Ciekawe zatem mają podejście w DE
Młody nie chodzi do żłobka, pójdzie dopiero do przedszkola. Mam pomoc w dziadkach, więc teraz po prostu beda musieli sie zmobilizować jeszcze bardziej.
My chodziliśmy od początku razem na USG. Jakoś nie chciałam M. odbierać radości, a i tak przecież widział co miał widzieć
A jak Wasze testy? Widzicie wyraznie kreseczke? Bo u mnie taki bladzioch, że już paranoje zaczynam łapać