X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm.. uważam, że nieludzkim byłoby pozbywanie się swojego ukochanego zwierzaka. Jeśli są problemy to najpierw trzeba pracować nad ich rozwiązaniem :) ja mam trzy koty i małe mieszkanko, które błyskawicznie tonie w sierści. Kącik dla dziecka wydzielimy na razie w sypialni. A za jakieś 2 lata przeniesiemy się do czegoś większego.

A co do terminu to ja marzyłam o lipcu/sierpniu, żeby było po sesji. Ale że zaczęliśmy starania wcześniej bez większych nadziei na sukces, to spotkała nas niespodzianka ;)

monia_em, wiecznie lubią tę wiadomość

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JASKRA co do leków, to kiedyś rozmawiałam z moją gin o Nospie. Wyjaśniła mi, że dla ginekologa przede wszystkim ważne jest "ratowanie" zdrowia kobiety. Tzn chodzi mi o to, że jeśli jakiś lek może mieć wpływ na dziecko, ale znacząco poprawia stan zdrowia matki, to lekarze zdecydują się go podać.

Co do zachowania psów, to nasi sąsiedzi mieli spore problemy ze swoim psem i jego zachowaniem. Spotkali się z behawiorystą, a później poświęcili sporo czasu na układanie psa wg zasad. Efekt jest niesamowity :)

ALICJA nie otwiera mi się ten link co podałaś

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wole oddac Wiska do rodzicow czy siostry gdzie bedzie mial jak w raju niz ciagle odciagac go od malucha. Chociaz wiem, ze go zaakceptuje :)

http://postimg.org/image/bjc3htsr5/

Wklejam raz jeszcze :)

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja92, tak, jestem z 1993 :) Niestety nie dam rady być z Wami na bieżąco- moja córcia to wulkan energii, więc nie będę nadrabiać kilkunastu stron ;) Ale na pewno będę regularnie zaglądać, żeby dowiedzieć się co słychać na tym samym etapie ciąży u innych mamusiek :)
    Ps. Ja mam ponadrocznego psa, wzięliśmy go jak jeszcze byłam w ciąży z Lilianką. Wytresowałam go- w ciąży miałam duuuużo czasu i teraz jest jej najlepszym przyjacielem, pilnuje małej, informuje nas kiedy płacze i jest najwspanialszym towarzyszem pod słońcem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 22:44

Alicja92, monia_em lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapraszamy kiedy tylko chcesz :)
    Nasz byl rozpyszczany od malego. Niestety moi rodzice z nami mieszkali, wiec mial go kto rozpieszczac. Mysle, ze szybko wszystko ogarnie i bedzie grzeczniutki :)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• Marpati Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam za to kocura, który niecierpi dzieci :( ale za to syna akceptuje, a początku tylko pilnowaliśmy żeby do łóżeczka do niego nie właził, a teraz nawet czasami razem śpią ;)
    Co do wózka, podoba mie się :D tylko ja mam zaraz wizje, ze jak jasny wózek to bedzie cały uwalony, od wszelakiego jedzenia, picia i innych rzeczy które zdarzają się wyjść z różnej strony :D ja mam karmelowo niebieski a i tak musze co chwilę czyścić :) poza tym podróżując samolotem trzeba liczyć siz z tym, że w luku bagażowym czystko nie jest :D widać to chociaż po walizkach :/
    co do leków, byłam dzisiaj na szczepieniu z młodym i pytałam o coś na ból gardła, stwierdziła że nie ma stanu zapalnego, a jezeli bedzie boleć, mam wziąć paracetamol :| tak samo powiedziała że nie ma przeciwskazań z podróżą samolotem we wczesnej ciąży. Naczytałam się dzisiaj różnych rzeczy i byłam w kropce, obawiałam się tego bo w poniedziałek wylatuje. Kazała sobie jedynie kupić takie podkolanówki, zeby mi nogi się nie męczyły i dużo pić wody :)

PS. Pozdrawiam wszystkie nowe mamy :) im więcej tym weselej ;D

sktjqhi.png
    rfpn987.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten biały może i ładny, ale mało praktyczny :D zaraz będzie uwalony, zwłaszcza, że u was w UK pogoda słoneczna za bardzo nie jest ;) Jak znajde gdzies zdjecie to Ci pokaze moja wersje kolorystyczną

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marpati podkolanowki bardzo wazne! Szkoda ze Ci nie przepisala, bo te na recepte lepsze. W ciazy ryzyko zakrzepow wzrasta 10x!!!! Duzo pij podczas lotu i ruszaj sie jak najwiecej! Bardzo wazne :)

Co do wozka to biale obicie jest wykonane z ekoskory :) taki bajer :p

• jaskra Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia_em, jeśli chodzi o leki, które mogą mieć wpływ na dziecko to jest kategoria C. I tutaj lekarze się decydują podać leki z tej kategorii, tylko jeśli korzyści płynące z jego podania przewyższają potencjalne ryzyko. Jaki lek jest w jakiej kategorii można sprawdzić na stronie bazy leków.

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JASKRA no, ale np Nospa, która ma wpływ na napięcie mięsniowe u dziecka jest dość szeroko przepisywana kobietom w ciąży

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo a to rozumiem tylko w przypadku zagrażającego przedwczesnego porodu... w końcu to kategoria C...

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podrzucisz link do tych kategorii?

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Justine M Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candela wrote:
    Justine, ja wiem, że mogą się różne rzeczy zdarzyć i w 14 i 20 i nawet przy porodzie ale powiem szczerze, że mnie denerwują tego typu teksty na forum dla ciężarnych.
    Pamiętam jak na ovufriend jakaś laska napisała, że będą bliźnięta (jakoś 7 czy 8 tydz). I już "życzliwe" sypnęły - "nie ciesz się, jeszcze może się wchłonąć jeden", "to dopiero wczesna ciąża wszystko może się zdarzyć", "to, że zobaczyłaś dwa serduszka to jeszcze nic nie znaczy".
    Prawie tak jakby powiedzieć po narodzinach dziecka "nie ciesz się, może się okazać, że dziecko ma chorobę genetyczną, która ujawni się za kilka miesięcy i się długo dzieckiem nie nacieszysz".
    Skończmy z tym czarnowidztwem. Cały czas mówimy sobie "nie zamartwiaj się na zapas!", " nie nakręcaj się"! "wrzuć na luz".
    Jak tu się nie nakręcać jak tu co 3 post jest o poronieniu??
    Uważam, że ten tekst o możliwym nie donoszeniu ciąży był nie na miejscu.

Wybaczcie ale musiałam to z siebie wyrzucić.

Masz racje, jak mogłam poruszyć temat poronienia?! Wyjęłaś jedno zdanie z kontekstu niczym jehowi z biblii - przesłaniem mojego posta było żeby się nie zamartwiać właśnie i o tym żeby właśnie nie myśleć pesymistycznie. Żeby ciążą cieszyć się od początku i założyć że będzie dobrze, bo zamartwianie się na zapas nie uchroni nas jeśli ma się coś wydarzyć i tyle.
    No ale żeby też nie wariować i nie wydawać kasy na usg co 2 tyg.
    No ale poronienie to w końcu to temat tabu, nie na miejscu na forum dla ciężarncyh

Spadam stąd, może faktycznie jestem nie na miejscu.
    Pa Ala, do zobaczenia na naszym wątku tam na ovu.
    Wykreśl mnie z listy xxx

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 00:48

Poronilam....nigdy tego nie zapomnę mimo że udało się zajść w ciążę i urodzić dziewczynke. Skończyła już rok. Ta dziura i smutek w sercu jest i zawsze zostanie po moim aniolku
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra, tak przeleciałam kilka stron i dobrze rozumiem? Studiujesz? :)
    Ja drugi rok studiów i pierwszy semestr trzeciego zaliczyłam będąc w ciąży, miałam indywidualny tok nauczania. Po porodzie napisałam pracę licencjacką i zdałam egzamin dyplomowy :)

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine :( my jestesmy w stalym kontakcie xxx :) i widzimy sie tam :)

Justine M lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :) jestem Karina mam 23 lata :) o maluszka starałam się 3 lata i w końcu wczoraj na teście zobaczyłam 2 kreseczki :) wczorajsza beta to 59 a dzisiaj na usg zobaczyłam pęcherzyk ciążowy :D lekarz określił termin na ok 17 kwietnia choć na tym etapie to podobno wielkie gdybanie :)
    Mój szczęśliwy cykl zakończył się @ ale okazało się że moje 3 dniowe plamienie to nie @ tylko owulka w 22 dc :D do wczoraj byłam przekonana że to mój 15 dc ale z ciekawości i rutyny zrobiłam test :) wyszło na to że test robiłam w 36 dc i prawdopodobnie w 15 dpo :)
    Mam nadzieję że wytrwam z wami do kwietnia i nudnej ciąży wam życzę :)

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Dżejzi i gratulccje, ja tez mam takie dlugie cykle, ja mialam owulacje w 21 dc a poprzednia dzidzia jest z 27 dc :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93, wiem że to wykonalne :) mam nadzieję, że na moich studiach również.

Monia_em, jak nie jestem pewna jakiegoś leku to go sprawdzam na bazalekow.mp.pl

Cześć dżejzi ;)

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia gratulacje kochana:)

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• monia_em Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :) zaczynam dzis 6 tydzień :)

Jaskra popatrzę sobie później na te strone. Ja bealam duzo Nospy i maly mial obniżone napiecie. Tak jak pisalam, rozmawialam o tym na ginekologii i uslyszalam,to co wczoraj napisalam

Ameiva lubi tę wiadomość

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ