X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • Paulia87 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny oraz Witam Lenusie bo razem mamy dzieci w tym wieku przeszlysmy na sierpniowkach przez całą ciaze i tak sto się ze udało się nam razem i ma nadzieję że w kwietniu pojawią się maluszki....
    Ja wczoraj padlam jak tylko Marcel zasnął jestem zmęczona cały czas i mamemkie bóle brzucha nic więcej mi nie dolega jak się czujecie dziś mamuśki?

Lanusia93 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]relg2n0a30cpa83g.png[/link]
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe dziewczyny :). Dużo już tu nas :)

Ale dzisiaj miło :). U mnie już dużo chłodniej :) - normalnie mogę oddychać :P
    jaskra wrote:
    Hmmm.. uważam, że nieludzkim byłoby pozbywanie się swojego ukochanego zwierzaka. Jeśli są problemy to najpierw trzeba pracować nad ich rozwiązaniem :) ja mam trzy koty i małe mieszkanko, które błyskawicznie tonie w sierści. Kącik dla dziecka wydzielimy na razie w sypialni. A za jakieś 2 lata przeniesiemy się do czegoś większego.
    mam takie samo zdanie. To że pojawia się dziecko w domu nie oznacza automatycznie pozbycie się swojego zwierzaka. Wiadomo, że nie zawsze może być łatwo, ale po to są behawioryści. Poza tym bardzo często problemy z psem zaczynają się jak zaczynamy go nie zauważać i nie poświęcać mu uwagi i tylko skupiamy się na dziecku - każdy by wtedy był zazdrosny tak jak i taki pies, który został odrzucony

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 11:25

monia_em lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do zwierzaków jestem ich miłośniczką :) planujemy z mężem kupić rottweilera żeby się wychowywał z dzieckiem :) wg zauważyłam, że dzieci wychowane ze zwierzakami są bardziej otwarte i szybciej odbierają emocje :) nie wiem czy zawsze tak jest ale już kilka takich przypadków poznałam :)

• kinia23 Koleżanka

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś w pracy 14h hehe pracuje e sklepie z używaną
    odzieżą mamy wyprzedaż i po zamknięciu sklepu towarujemy
    wt ubrań Nie dzwigam uważam ale męczy mnie już ta praca
    mam wyczulony bardzo wech więc jak ktoś śmierdzi to aż mi
    Nie dobrze. ..jestem śpiąca od czasu do czasu odczuwam ból brzucha
    Próbowałam się umówić do Gin ale kazał po 16 bo nie ma kalendarza hehe
    zobaczymy na kiedy mnie zapiszę.Aa i strasznie dużo piję ;/ eh

• jaskra Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecznie, dokładnie :)

Kinia23, ja wypijam ogromne ilości wody :) ale poza pobolewaniem podbrzusza nie czuję się inaczej. Wczoraj z przyjaciółką zrobiłyśmy około 35 km rowerami.. aaa.. i kiepsko śpię. Ale to chyba z natłoku myśli.

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    Wiecznie, dokładnie :)

Kinia23, ja wypijam ogromne ilości wody :) ale poza pobolewaniem podbrzusza nie czuję się inaczej. Wczoraj z przyjaciółką zrobiłyśmy około 35 km rowerami.. aaa.. i kiepsko śpię. Ale to chyba z natłoku myśli.
    Możemy sobie przybić piątkę :P. Ja też mam bóle brzucha i też źle śpię :/. Budzę się kilka razy nad ranem, nie mogę potem zasnąć i co najgorsze, udaje mi się zasnąć tylko w pozycji na plecach :/

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulia87 <3 U mnie od kilku dni lekkie bóle i łaskotanie w podbrzuszu, ogólne zmęczenie i delikatne mdłości.
    Mam pytanie. Widzę że u części z Was to kolejna ciąża i macie już maluchy w domu. Zastanawiam się jak sobie radzicie- przy złym samopoczuciu albo kiedy dziecko domaga się noszenia... Moja mała jest noszona w nosidle, muszę podpytać gina czy nie ma przeciwwskazań. Jest bardzo absorbującym dzieckiem i nie chcę żeby odczuła jakąkolwiek zmianę, ale nie chcę przez te pierwsze tygodnie wyrządzić fasolce krzywdy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 11:57

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Paulia87 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzis boli brzuch nie mocno ale często nie są to skurcze tylko dziwny ból wy wiecie ze nie pamiętam już jak to było z synem.... Pewnie trz tak miałam muszę cofnąć się na sierpniowkach chyba.... Takto czuję zmęczenie i te bóle nic więcej mi nie jest...

[link=https://www.suwaczki.com/]relg2n0a30cpa83g.png[/link]
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulia87, bo to trochę za wcześnie na porządniejsze objawy ;) Ja też już średnio pamiętam jak to bylo na początku z Lilą, ale taki ból podbrzusza kojarzę. Wiem że w tamtej ciąży strasznie panikowałam, a teraz mam nadzieję że będę tak wyluzowana jak do tej pory, już wiem czego się spodziewać. Jutro i w poniedziałek pójdę na betę.

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • panipasztetowa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. :)

Jak Wam dzisiejszy dzień mija? :) Znów sporo naskrobałyście. :D

U mnie gorąco, ale to chyba żadna nowość. :D Cała Polska na upały narzeka. :P

Poza tym Panowie chyba wyjadą w pole u mnie. Także się dopiero zacznie. :D

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też bóle podbrzusza, ale chyba nie samego brzucha, a bardziej kości i wiązadeł od rozszerzania sie. Tak samo jak Was mnie suszy - jak po dobrej imprezie :D

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JASKRA pomęczę Cię jeszcze, bo mnie to zaciekawiło. Spojrzałam na te strone leków, którą podałaś. Wzięłam przykładowo Nospe (zwykłą) i jak teraz sprawdzić do której ona kategorii należy? Jest gdzieś w ogóle opis tych kategorii?

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Paulia87 <3 U mnie od kilku dni lekkie bóle i łaskotanie w podbrzuszu, ogólne zmęczenie i delikatne mdłości.
    Mam pytanie. Widzę że u części z Was to kolejna ciąża i macie już maluchy w domu. Zastanawiam się jak sobie radzicie- przy złym samopoczuciu albo kiedy dziecko domaga się noszenia... Moja mała jest noszona w nosidle, muszę podpytać gina czy nie ma przeciwwskazań. Jest bardzo absorbującym dzieckiem i nie chcę żeby odczuła jakąkolwiek zmianę, ale nie chcę przez te pierwsze tygodnie wyrządzić fasolce krzywdy...
    Lanusia93 mi tez jest starsznie ciezko, z tego co widze mam dziecko miesiac mlodsze od Twojego :) od kilku dni chodze strasznie spiaca wiec staram sie ucinac sobie drzemki razm z malym ale nie zawsze sie uda ;/ cierpi tez na tym dom bo syf jakby bomba spadla...nie mam na nic sily, wszystko mi z rak leci. W domu tez mamy nosidlo Tula i codziennie z niego korzystamy:) nie wyobrazam sobie bez niego zycia. Maciek wazy 10 kg i jak kiedys lekarza pytalam to jesli ciaza przebiega prawidlowo a organizm jest przyzwyczajony do danego wysilku- np mama chodzi na basen albo uprawia inny sport to ciazy to nie zagraza ale wiadomo wszystko z umiarem. Nie powinno sie tylko raptownie w ciazy nowych aktywnosci zaczynac.

Lanusia93 lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, wpisuję substancję czynną w wyszukiwarce i klikam "zobacz opis profesjonalny". No i tam jest punkt "ciąża i laktacja". To jest najlepsza strona :) a co do napięcia mięśniowego to zastanawiam się, czy na 100% jest to związane z tą no-spą? Przyczyn obniżonego napięcia mogą być dziesiątki. A no spa działa na mięśnie gładkie a nie szkieletowe..

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • kinia23 Koleżanka

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak ja też źle sypiam budzę się hehe idę na siku
    zasnąć nie mogę kazda pozycja jest zła ale jak się przyssam
    do męża to zasne . W dzień chcę mi się spać ziewam kiedy
    szybko wrócę z pracy i chcę się przespać to może potrwa to 20 min hehe

A macie jakieś już ciagotki ?

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipasztetowa wrote:
    Dzień dobry. :)

Jak Wam dzisiejszy dzień mija? :) Znów sporo naskrobałyście. :D

U mnie gorąco, ale to chyba żadna nowość. :D Cała Polska na upały narzeka. :P

Poza tym Panowie chyba wyjadą w pole u mnie. Także się dopiero zacznie. :D
    mi dzień mija nudno, jak co dzień z resztą. Zaraz lecę do apteki kupić witaminy :) - będę miała rozrywkę :P

panipasztetowa lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • panipasztetowa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    mi dzień mija nudno, jak co dzień z resztą. Zaraz lecę do apteki kupić witaminy :) - będę miała rozrywkę :P

Haha, no tak, faktycznie. :D Spacer sobie zrobisz. :D

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinia23 wrote:
    A macie jakieś już ciagotki ?
    jakiś konkretnych zachcianek nie mam, ale za to odrzuca mnie od słodkości, gdzie ja codziennie musiałam zjeść coś słodkiego ;)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskra dzięki za odpowiedź.

Co do tej Nospy, ja bardzo zgłębiałam ten temat będąc w ciąży, bo właśnie ze względu na ryzyko porodu przedwczesnego była dość mocno nią faszerowana.

Najpierw wyczytałam gdzieś przy okazji, że Nospa ma wpływ na napięcie mięśniowe u dziecka. Będąc więc przy okazji w szpitalu - już nie pamiętam czy przy okazji KTG czy pessara - spytałam lekarki o to, co wyczytałam i ona mi odpowiedziała, że tak Nospa ma wpływ na napięcie, ale ponieważ dla ginekologa liczy się w pierwszej kolejności zdrowie matki, to oni wybierają tak jakby "mniejsze zło".

U nas faktycznie Antoś miał problem z obniżonym napięciem, nie jakiś duży, ale miał. Rehabilitacja nam pomogła, chociaż cały czas mimo, że ma 2 lata, muszę dużo z nim się bawić w takie zabawy, aby ćwiczył mięśnie brzuszka i pleców.

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipasztetowa wrote:
    Haha, no tak, faktycznie. :D Spacer sobie zrobisz. :D
    a gdzie tam spacer :P. Do apteki mam daleko, a że muszę się oszczędzać to skorzystam z auta. Długie spacery wzmagają niestety u mnie bóle brzucha :/

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ