X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis wrote:
    Super że coraz więcej kwietniowych mamuś do nas dołącza:) Ja cały dzień wczoraj przesiedziałam jak wampir z zasłoniętymi oknami woatrakiem i nogami w zimnej wodzie
    Okropnie znoszę taką pogodę:( Moja wizyta dopiero 18 i strasznie nie mogę się doczekać dlatego postanowiłam po przeczytaniu Waszych wczesniejszych postów że jutro rano zrobię badanie beta hch. Mam nadzieję że ono mnie trochę uspokoi..
    Mnie uspokoily na chwile...zastanawiam sie nad kolejnymi,bo naprawde tak dobrze sie czuje,ze az sie martwie,staram sobie wnawiac,ze w tej ciazy poroniinej czulam.sie datalnie byly mdlosci i niestety stalo sie co stalo,ale czasem to nie pomaga...jak by nie ogromne cycki i bol brodawek to bym chyba nie wiedziala,ze w ciazy jestem tak sie dobrze czuje,bete raz robilam przyrosla idealnie,jutro ide do lekarza po skierowanie na wyniki to moze wyzebrze od niego na bete jeszcze,ale z drugiej strony...ile bym nie zrobila,to i tak co ma byc to bedzie ;) wiec moze odpuszcze w srode mam usg wiec moze ono mnie uspokoi ;)

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 15:40

Ameiva lubi tę wiadomość

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:
    Mnie uspokoily na chwile...zastanawiam sie nad kolejnymi,bo naprawde tak dobrze sie czuje,ze az sie martwie,staram sobie wnawiac,ze w tej ciazy poroniinej czulam.sie datalnie byly mdlosci i niestety stalo sie co stalo,ale czasem to nie pomaga...jak by nie ogromne cycki i bol brodawek to bym chyba nie wiedziala,ze w ciazy jestem tak sie dobrze czuje,bete raz robilam przyrosla idealnie,jutro ide do lekarza po skierowanie na wyniki to moze wyzebrze od niego na bete jeszcze,ale z drugiej strony...ile bym nie zrobila,to i tak co ma byc to bedzie ;) wiec moze odpuszcze w srode mam usg wiec moze ono mnie uspokoi ;)
    Jesteśmy chyba w identycznej sytuacji. Tez oprócz bolu piersi nie mam żadnych mdłości zachcianek itp. Wręcz przeciwnie podobnie jak przed okresem mam ogromny apetyt na dosłownie wszystko. Dlatego tak się niepokoję.
    Kochana jak u Ciebie beta przyrosła to musi być dobrze ! A do środy już bardzo mało czasu wiec już za 3 dni zobaczysz swojego fasolka;)

ilonia1984 lubi tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 15:40

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis wrote:
    Jesteśmy chyba w identycznej sytuacji. Tez oprócz bolu piersi nie mam żadnych mdłości zachcianek itp. Wręcz przeciwnie podobnie jak przed okresem mam ogromny apetyt na dosłownie wszystko. Dlatego tak się niepokoję.
    Kochana jak u Ciebie beta przyrosła to musi być dobrze ! A do środy już bardzo mało czasu wiec już za 3 dni zobaczysz swojego fasolka;)
    Wiem kochana,ze malo czasu,ale troszke wczesniej i moze nie byc serduszka jeszcze i raczej to mnie nie uspokoi a niestety nie moge z wizyta poczekac juz bo musze isc po l4 i tak ;)witaj lorka, to bedzie 6 tydzien wiec juz powinno,ale nie zawsze jest,u mnie w srode tez bedzie okolo 6 tygodnia wiec zobaczyny,po cichu licze,ze juz je zobacze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 08:51

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 15:41

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • Mynia Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kolejna wizyte dopiero 26.08, strasznie długo musze czekać ;) ale wg gina lepiej poczekać, bo wtedy wszystko co chce zobaczyć będzie juz widoczne (zakladajac, ze ciaza rozwój sie prawidłowo a innej opcji staram sie nie brać pod uwagę). Puerwsza wizytę miałam w środę, zalatwiona przez szwagierke tak na wariata, bo bolal mnie we wtorek brzuch, a kolejna na izbie przyjęć po plamieniu. Wuec moze faktycznie lepiej poczekać a nie zaczepiać dzidziusia co chwile. No chyba, ze nie wytrzymam i polece na usg wczesniej :)

Wczoraj mieliśmy wesele, baardzo dlugo zastanawiałam sie czy iść, ale zalezalo mi bo to bliska rodzina 2 ginekologow mówiło, ze w sumie nie ma przeciwwskazań. Oczywiście bardzo sie oszczedzalam, zatanczylam ze 3 wolne tance i to wszystko. Pilam sobie bezalkoholowe mojito, wiec nikt kto miał się nie dowiedziec chyba się nie kapnal ;)

A co do objawów to ja mam bardzo mało, troche czasem poboli podbrzusze, troszkę piersi ale ostatnio dużo mniej. Niby dobrze, ale w poprzedniej zakończonej poronieniem ciąży tez nic mi nie bylo, wiec chyba wolalabym juz te mdlosci. Bylabym spokojniejza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 09:34

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie nowe mamusie :)

Lorka ostatnio tez myslalam o hibernacji :)
    U nas świetnie sprawdza sie skreslanie dni do konca. Niby nic takiego, ale dziala na psychike ;)

Bede jutro dzwonila czy mnie przyjmie we wtorek. Termin mam na 18.08, ale moze uda sie wcześniej. Kompletnie nie czuje sie ciazowo oprocz tych piersi. Wczoraj bolal mnie brzuch okresowo i krzyz i juz myslalam ze po temacie :(

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spokojnie, wyluzujcie się troszkę, to teraz najważniejsze dla Waszych fasolek, stres może tylko szkodzić. Itak będzie co ma być jak pisałyście więc proszę się nie nakręcać :-) A objawy... no cóż to dopiero 4 - 5 tydzień, jest na to czas. Dla pocieszenia piwiem Wam, że znam kilka sytuacji kiedy kobieta dowiadywała się o ciąży dopiero koło 8 tygodnia więc objawów też nie było a dzidziulki są całe i zdrowe na świecie :-) Pozdrawiam

Endzis, Rotenkopf lubią tę wiadomość

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • Mynia Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle, ze zdarzają się głównie u osób, które mają nieregularne cykle, np. przy okazji PCOS. Jesli normalnie ich długość cyklu wynosi 50-60 dni, to spokojnie do tego czasu mogą ciąży nie zauważyć :)

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • małazłośnica Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny czy mogę dołączyć? Bo według moich obliczeń i tych z ovufriend :) jeśli wszystko się dobrze potwierdzi to wypadnie na kwiecień 2016

Od 12 dpo testy wychodzą mi pozytywne coraz wyraźniejsze, dzisiaj w 14 dpo już kreska pojawiła się dość szybko i jest wyraźna.
    W 12po owulacji poszłam na betę wyniosła 38,72 - bez szału, ale jutro idę na drugą zobaczymy co po 3 dniach się pojawi.

Mam jednak pewne zmartwienie, od wczoraj zaczęły się bóle, skurcze okresowe... w nocy też dość wyczuwalne. Martwi mnie to dlatego ponieważ w swoim 1 cyklu starań miałam podobne bóle przez 4 dni, już myślałam, że się udało, ale nagle plamienia i w nocy okres - tyle, że wtedy żaden test nie wyszedł mi pozytywnie.

Czy ktoś ma może podobne doświadczenia z bólami, wie coś o tym? Mam się czym martwić?

Pozdrawiam!

f2w3rjjg787he44v.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Witam wszystkie nowe dziewczyny! Z doświadczenia wiem że minie kilka miesięcy zanim dobrze się poznamy, utrwalimy sobie nicki i skojarzymy je z osobą, tym ile ma dzieci itp :) Ale potem będzie już baaaardzo miło :)
    Ja dziś miałam fatalną noc.. Budziłam się co pół godziny, nie mogłam zasnąć, w pokoju 32 stopnie! :O
    Od rana lekkie mdłości, pobolewanie brzucha, dziś mam termin @. Poza sennością w ciągu dnia objawów brak, ale nie martwię się tym, to za wcześnie na inne objawy. Poza tym ciąża właśnie tak wygląda- jedna kobieta wymiotuje, ma straszną cerę i bóle brzucha i piersi przez całą ciążę, a dla innej potwierdzeniem jest tylko USG ;)

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małazłośnica witaj :) Gratulacje :* U mnie testy pozytywne od 25dc przy cyklach 28-29 dniowych ;) Co do bólu brzucha- każda kobieta jest inna. U jednej takie bóle są normalne, typowo ciążowe, u innej zwiastują problemy, konieczna jest nospa, luteina. Skonsultowałabym je z lekarzem jeśli są dla Ciebie niepokojące.

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • małazłośnica Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEJ:)
    Rozumiem, ja jestem dziś w 29 dc, owulację miałam w 15 - potwierdzoną monitoringiem.
    Tylko czy w tak wczesnej ciąży ginekolog coś będzie już widział?

Według kalendarza bellybestfriend wychodzi (4 + 1 t.c.)

f2w3rjjg787he44v.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małazłośnica, ja również mam bóle brzucha przypominające te okresowe.. Robiłam betę i przyrasta ładnie. Biorę luteinę w niewielkiej dawce. Nie mam żadnych plamień, więc na razie postanowiłam się nie przejmować. W końcu macica się rozciąga, więzadła rozluźniają i brzuch ma prawo pobolewać. To również Twoje pierwsze dziecko?

Lorka, ten sam termin i ten sam rocznik :)

Też bym się chciała zahibernować do tego 19.08. Ale od poniedziałku wracam do pracy po wakacjach, więc czas mi będzie płynął szybciej :)

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • małazłośnica Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro się dowiem co z betą, staram się nie przejmować, plamień też nie ma.

Jedynie martwi to, że miałam już podobne i skończyło się okresem..

Tak to będzie pierwsze dziecko:)

Ja mam urlop do 28 sierpnia, ale muszę iśc na dwa dni teraz we wtorek i w środę na dyżur wakacyjny.
    A Ty Jaskra gdzie pracujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 10:25

f2w3rjjg787he44v.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małazłośnica wrote:
    HEJ:)
    Rozumiem, ja jestem dziś w 29 dc, owulację miałam w 15 - potwierdzoną monitoringiem.
    Tylko czy w tak wczesnej ciąży ginekolog coś będzie już widział?

Według kalendarza bellybestfriend wychodzi (4 + 1 t.c.)
    Na tym etapie u mnie było widać tylko prawidłowo umiejscowiony pęcherzyk, nawet nie wiadomo było czy będzie zarodek :)

• małazłośnica Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Na tym etapie u mnie było widać tylko prawidłowo umiejscowiony pęcherzyk, nawet nie wiadomo było czy będzie zarodek :)

Własnie ja miałam w planach iśc 18 sierpnia do gin - myslicie, że to nie za późno?
    Chyba, żeby cos sie złego działo...

f2w3rjjg787he44v.png
‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ