Kwietnióweczki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurcze czytałam o tej cytomegalii i powiem szczerze trochę się przestraszyłam, nie sądziłam, że jest to, aż tak powszechny problem, co do konsekwencjo co nieco wiedziałam ze studiów, ale też odświeżyłam wiadomości i wcale mnie to nie pociesza w żaden sposób.
Będę musiała pogadać z ginem na pierwszej wizycie chyba o tym...
-
ojej, teraz jest mi głupio, że cię wystraszyłam.. Przepraszam...
Cytomegalia to najczęstsze zakażenie w ciąży, ale właśnie nie przenosi się wcale tak łatwo, więc należy zachować spokój. Nie mniej jednak może się okazać, że ginekolog zaleci Ci wzięcie zwolnienia w ciąży. -
małazłośnica Ja też pracuje w przedszkolu. Sama nie wiem ile czasu pracować zeby to zle nie wpłyneło na ciaze i zebym nie wyszła na "lenia" . W tam tym roku moja kolezanka była w ciazy i poszla na zwolnienie kiedy jeszcze nie bylo widac ciazy po niej wiec wczesnie, i nasza pani dyrektor nazwa ją pubilicznie "Leniem" i była tak obrazona na nią , tak ją obgadywała, zapomniała co ona zrobiła przez te 6 lat,że nigdy nie wzieła L4 itp. Wiem, że najwazniejsze jest zdrowie dziecka i nasze... ale to jest tak trudne..
-
Jaskra - spokojnie, nie przestraszyłaś, po prostu dobrze wiedziec o niektórych sprawach:)
28latkaa - fajnie, że ktos w tym samym zawodzie:)
No właśnie to jest to - jak słucham takich rzeczy, że ktos się na kogos obraża i obgaduje za zabranie zwolnienia to... masakra
a sama się tego strasznie boję, że u mnie choć bym nie wiem kiedy wzięła będzie podobnie, bo też nie wolno nam nawet na zwykłą chorobę zabrać, bo nadgodziny trzeba innym płacic itp... jak o tym mysle to przyznam szczerze boje się i martwię -
ja pracuje w niepublicznym przedszkolu, nie płaca nam za nadgodziny, czesto mamy konkursy i uroczystości popołudniu, w weekendu i trzeba byc zawsze dostepnym, bez planow. Jezeli wezme L4 to zrobie zle kolezance z ktora prowadza grupe, na poczatku ona bedzie chodziła po 10 h ,sama bedzie pisac plany, sprawozdania itp, przy dobrych wiatrach moze da jej kogos po 3-4 tyg. Wiem, ze w kazdym czasie bede potraktowana zle przez dyrektora a kolazanki beda miec zal do mnie. Zaobserwałam takie sytuacje po 7 latach pracy..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 19:21
-
INFORMACJA
Nowe mamuski, wiem, ze pisalyscie juz swoje daty, ale ciezko mi sie dokopac. Prosze Was, jesli nie ma Was na liscie napiszcie mi terminy.
Ja leze. Jak tylko wstane mdlosci sa gorsze. Mam ustawione przypomnienie w telefonie zeby cos zjesc. Maluch daje mamie w kosc -
Eh przykre to prawda?
Ja pracuje w publicznym, l4 nikt nie bierze jakas taka maja niepisana umowę...
Kiedys słyszałam jak mowily o jakiejś dziewczynie która byla zatrudniona i poszla ba l4 jakos na poczatku roku i one przez caly ten czas ciągnęły nadgodziny... Ja wiem ze to ciężkie i trudne ale co zrobić?
Powinni to chyba jakos inaczej rozwiązać.. -
monia_em wrote:Kurde, maly wywinal takiego orła na chodniku. że idąc za nim ze 20m słyszałam huk. Aż sie bałam go podnieść. Na szczęście zęby całe i głowa też, tylko ma wielkiego okropnego krwiaka na czole buuu (((
Wiem co czujesz kilka razy sama miałam czachy w oczach, moja córa jak miała 1,5 roku podobnie się przewróciła, w międzyczasie jeszcze z impetem w róg kaloryfera się uderzyła i o meblościankę w głowę. Póki nie ma wymiotów jest ok. -
monia_em moja córcia jakiś czas temu też upadła i miała krwiaka w buzi, ale pediatra bardziej martwiła się o górne ząbki, bo w nie uderzyła. Ale jest wszystko ok. Wycałuj małego :*
Uff na wczoraj miałam termin @, nie przyszła, jestem spokojniejszaAniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm