X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • małazłośnica Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze czytałam o tej cytomegalii i powiem szczerze trochę się przestraszyłam, nie sądziłam, że jest to, aż tak powszechny problem, co do konsekwencjo co nieco wiedziałam ze studiów, ale też odświeżyłam wiadomości i wcale mnie to nie pociesza w żaden sposób.

Będę musiała pogadać z ginem na pierwszej wizycie chyba o tym...

f2w3rjjg787he44v.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej, teraz jest mi głupio, że cię wystraszyłam.. Przepraszam...

Cytomegalia to najczęstsze zakażenie w ciąży, ale właśnie nie przenosi się wcale tak łatwo, więc należy zachować spokój. Nie mniej jednak może się okazać, że ginekolog zaleci Ci wzięcie zwolnienia w ciąży.

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małazłośnica :) Ja też pracuje w przedszkolu. Sama nie wiem ile czasu pracować zeby to zle nie wpłyneło na ciaze i zebym nie wyszła na "lenia" . W tam tym roku moja kolezanka była w ciazy i poszla na zwolnienie kiedy jeszcze nie bylo widac ciazy po niej wiec wczesnie, i nasza pani dyrektor nazwa ją pubilicznie "Leniem" i była tak obrazona na nią , tak ją obgadywała, zapomniała co ona zrobiła przez te 6 lat,że nigdy nie wzieła L4 itp. Wiem, że najwazniejsze jest zdrowie dziecka i nasze... ale to jest tak trudne..

f2w3qqmzk1i1ne8z.png

km5smg7yv4tozota.png
  • małazłośnica Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskra - spokojnie, nie przestraszyłaś, po prostu dobrze wiedziec o niektórych sprawach:)

28latkaa - fajnie, że ktos w tym samym zawodzie:)
    No właśnie to jest to - jak słucham takich rzeczy, że ktos się na kogos obraża i obgaduje za zabranie zwolnienia to... masakra
    a sama się tego strasznie boję, że u mnie choć bym nie wiem kiedy wzięła będzie podobnie, bo też nie wolno nam nawet na zwykłą chorobę zabrać, bo nadgodziny trzeba innym płacic itp... jak o tym mysle to przyznam szczerze boje się i martwię

f2w3rjjg787he44v.png
  • małazłośnica Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raz zabrałam na początku pracy, jak jeszcze nie byłam świadoma co i jak... miałam później taką "rozmowę" , że później na antybiotykach chodziłam, w stanie różnym do pracy :(

f2w3rjjg787he44v.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pracuje w niepublicznym przedszkolu, nie płaca nam za nadgodziny, czesto mamy konkursy i uroczystości popołudniu, w weekendu i trzeba byc zawsze dostepnym, bez planow. Jezeli wezme L4 to zrobie zle kolezance z ktora prowadza grupe, na poczatku ona bedzie chodziła po 10 h ,sama bedzie pisac plany, sprawozdania itp, przy dobrych wiatrach moze da jej kogos po 3-4 tyg. Wiem, ze w kazdym czasie bede potraktowana zle przez dyrektora a kolazanki beda miec zal do mnie. Zaobserwałam takie sytuacje po 7 latach pracy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 19:21

km5smg7yv4tozota.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    INFORMACJA
    Nowe mamuski, wiem, ze pisalyscie juz swoje daty, ale ciezko mi sie dokopac. Prosze Was, jesli nie ma Was na liscie napiszcie mi terminy.

Ja leze. Jak tylko wstane mdlosci sa gorsze. Mam ustawione przypomnienie w telefonie zeby cos zjesc. Maluch daje mamie w kosc :)

• małazłośnica Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh przykre to prawda?
    Ja pracuje w publicznym, l4 nikt nie bierze jakas taka maja niepisana umowę...

Kiedys słyszałam jak mowily o jakiejś dziewczynie która byla zatrudniona i poszla ba l4 jakos na poczatku roku i one przez caly ten czas ciągnęły nadgodziny... Ja wiem ze to ciężkie i trudne ale co zrobić?
    Powinni to chyba jakos inaczej rozwiązać..

f2w3rjjg787he44v.png
  • małazłośnica Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wyliczylo na 17 kwietnia:)

Milego odpoczywania:)

f2w3rjjg787he44v.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje, że na serduszko idę jutro, ponieważ męczy mnie pęcherz.
    Wydaje mi się, że mam zapalenie cewki moczowej i gin stwierdził że jutro mam być zobaczymy co i jak.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, maly wywinal takiego orła na chodniku. że idąc za nim ze 20m słyszałam huk. Aż sie bałam go podnieść. Na szczęście zęby całe i głowa też, tylko ma wielkiego okropnego krwiaka na czole buuu :((((

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! :) Ja za chwilę zaczynam pracę a Wam życzę miłego dnia :) :)

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam zrobic bete i czekam na wyniki do 15, ale się denerwuje..

km5smg7yv4tozota.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia :)

km5smg7yv4tozota.png

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia_em wrote:
    Kurde, maly wywinal takiego orła na chodniku. że idąc za nim ze 20m słyszałam huk. Aż sie bałam go podnieść. Na szczęście zęby całe i głowa też, tylko ma wielkiego okropnego krwiaka na czole buuu :((((

Wiem co czujesz kilka razy sama miałam czachy w oczach, moja córa jak miała 1,5 roku podobnie się przewróciła, w międzyczasie jeszcze z impetem w róg kaloryfera się uderzyła i o meblościankę w głowę. Póki nie ma wymiotów jest ok. :)

oar8ikgn5pgt0ug5.png

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa wrote:
    Będzie dobrze! Trzymam kciuki!

Ja lece do lab oddać siuśki i później do gin.

Miłego dnia dziewczyny! :)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa wrote:
    Ja tez dzis na bete ide zaraz. I rowniez sie stresuje..
    Miłego!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 08:22

f2w3s65gpeorv80s.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa wrote:
    To Twoja pierwsza ciąża? Nie denerwuj się, Ja przy pierwszej też miałam mnóstwo obaw co dwa dni byłam na becie :) Spróbuj się zrelaksować i myśleć pozytywnie :) :)

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia_em moja córcia jakiś czas temu też upadła i miała krwiaka w buzi, ale pediatra bardziej martwiła się o górne ząbki, bo w nie uderzyła. Ale jest wszystko ok. Wycałuj małego :*

Uff na wczoraj miałam termin @, nie przyszła, jestem spokojniejsza :)

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • małazłośnica Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie tez bylam zrobic druga betę wyniki kolo 14.
    Tez się denerwuje. Ale łącze sie duchowo:)

Martwi mnie nadal ze mam takie skurcze macicy... Na szczęście w nocy dzisiejszej nie bylo ich..

f2w3rjjg787he44v.png
‹‹ 46 47 48 49 50 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ