X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella ile ja bym dala zeby serducho uslyszec <3

Dziewczyny mam dylemat! Do dziadkow chcemy kupic drugi wozek. No i jest okazja, prawie nowy Graco Evo za 55f. Przypuszczam ze za 50 by udalo sie kupic. I co ja mam robic?!

• Alicja92 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala nospe mozesz brac ;) tej zwyklej to spokojnie do 4 tabletek na dzien. Ja jak mnie skurcze lapia to wole lyknac niz sie zamartwiac.

• dichlieb Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    dichlieb, to za wcześnie na USG, musisz uzbroić się w cierpliwość. Ja planuję USG 5t5d, nie licząc jeszcze na widoczną akcję serca. Marzę tylko żeby był widoczny zarodek w dobrym miejscu :)
    małazłośnica, ja też miałam ostatnią @ 12.07 :)

miło, że są osoby w tej samej sytuacji. tylko, że mam jeszcze torbiela na jajniku, który też może dawać fałszywy wynik testu. Chyba pójdę zrobić badania krwi.

pozdrawiam

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Dołączam do kwietniówek, mam termin na Prima Aprilis :) Ciąża potwierdzona 5 sierpnia na USG, było widoczne serduszko, pęcherzyk 13,8 mm.

Coś o mnie:
    -od lat męczyły mnie plamienia 3 dni przed @;
    -cykle 25/26 dni
    -cykl "starań" - 4
    -ostatnia @ 24 czerwca 2015, owulka 5/6 lipca, a od 13 do 16 lipca lekkie plamienie (prawdopodobnie implantacyjne)

Aktualne objawy: od paru dni lekkie mdłości, pragnienie, węch niczym pies policyjny!, senność i smaki głównie na słodkie. Aha i wzdęcia...

Pozdrawiam wszystkie kwietniówki! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 12:42

Ameiva lubi tę wiadomość

• Alicja92 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dichlieb slonko na kiedy masz termin? :)

• fabiola Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka wrote:
    A kiedy byłaś u lekarza? Jeśli tuż po terminie spodziewanej @, to mogło być za wcześnie na pęcherzyk. Jeśli bardzo się niepokoisz, to możesz zrobić badanie z krwi - beta hcg - i powtórzyć po 48h.
    Życzę pozytywnych myśli : )

W pierwszej ciąży byłam u gina prywatnie w 4t6d i było pięknie widać pęcherzyk ale podkreślam to była prywatna wizyta a gin ma rewelacyjny sprzęt. Tydzień później byłam na NFZ i lekarz powiedział że jeszcze nic nie widać. Także Dziewczyny nie stresujcie się :)

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja92 wrote:
    Dziewczynki sprawdzcie terminy prosze.
    Ja ostatnia @ mialam 26 czerwca. Mdlosci mnie mecza i nie wiem jak sobie radzic. Chyba kupie ciasteczka imbirowe. Krakersy sie nie sprawdzaja. Moge jeszcze migdaly przegryzc. W telefonie mam ustawione przypomnienie o posilkach haha!

Wspolczuje Wam tych upalow :( chociaz ja bym chciala chociaz troche sloneczka a nie deszczu :(

Na mdłości i mulenie polecam cukierki imbirowe VERBENA. Trochę pomagają, parę razy jadłam jednego przed wstaniem z łóżka i wtedy jestem w stanie wytrwać do zrobienia i zjedzenia śniadnia ;)

• małazłośnica Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej ale tu już dużo napisane :)

Oj coś poknociłam to Straciatellaa słyszała serduszko, a Alicja92 jeszcze nie?

Uf troche czasu minie jak się ogarnie kto, kiedy itp :)

W takim razie jak będę miała jakies mocniejsze skurcze wezmę mała no-spe, i cały czas magnez.
    I mam nadzieję, że przeżyję jutro i środę w pracy w tych nieziemskich upałach.

f2w3rjjg787he44v.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małazłośnica wrote:
    ojej ale tu już dużo napisane :)

Oj coś poknociłam to Straciatellaa słyszała serduszko, a Alicja92 jeszcze nie?

Uf troche czasu minie jak się ogarnie kto, kiedy itp :)

W takim razie jak będę miała jakies mocniejsze skurcze wezmę mała no-spe, i cały czas magnez.
    I mam nadzieję, że przeżyję jutro i środę w pracy w tych nieziemskich upałach.

Z tego, co się orientuję, to Ala, Straciatella i jeszcze Candela widziały serduszka, szczęściary : )

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no widzialysmy ;) ja czekam na list od poloznej i bede ustawiac kolejne ysg. Mysle ze zrobimy je pod koniec 9tc :) pozniej w 12tc i tak juz bedzie na nhs. No a w pazdzierniku do Polski wiec tak 15-16tc ciazy i pewnie poznamy plec :) nastepne to 20tc i bedziemy sie umawiac na 4d <3

• panipasztetowa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, trochę mnie tu nie było i nie nadążam za Wami. :D

Powiedzcie mi, co u Was słychać i co mnie ominęło.

Witam nowe dziewczyny! :)

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja po weekendzie :)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczynki ;)Ja bylam u lekarza na NFZ i wiecej tam nie pojde,pan przed urlopem ledwo co mnie zapisal nie wiedzial o co mi chodzi w sumie nic nie zrobil,nie zapytal jak sie czuje nawet...przepisal kolejna Luteine i spadowa...musialam upomniec sie o skierowanie po wyniki,bo po to tam poszlam i jeszcze z jakimis pretensjami do mnie wyskoczyl,jak mu powiedzialam,ze ja po poronieniu,a on ze on wie co ma robic...wrrr,wiec jak to juz ze mna bywa wkurwilam sie i tak po nim pojechalam,i po tej ich calej sluzbie zdrowia, myslalam,ze go udysze...co za dziadostwo,jak nie pojdziesz prywatnie to Cie w dupie maja,pan po 70 oburzony wielce,ze powiedzialam,ze juz powinien miejsca mlodym ustopic,bo pora na emeryture,slepy gluchy,nawet nie widzi juz w ktora dziurke zaglada chyba :) robie jutro wyniki i chodzbym miala po 400 zl miesiecznie wydawac na lekarza ide w srode do mojego prywatnie,chcialam zaoszczedzic jedynie na wynikach a tylko sie wkyrzylam ;) straciatelka a ktory ty jestes tydzien ostatnio mi pisalas chyba,ale nie pamietam ;)dzis dokladnie ktory? Pytam bo ja ide w srode na usg i mam nadzieje na serdunio tez ;) ale to bedzie 5t6 dzien

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 13:55

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 rozumiem Twoja złość... Ja nadal aż kipię po wizycie w poradni ginekologicznej. Jestem po 1 poronieniu i 1 porodzie, proszę o wizytę na tą środę, chciałam tylko dopytać czy brać luteinę i wziąć skierowanie na badania. A rejestratorka (położna) zapisała mnie na listopad. LISTOPAD!!
    Mówię że jestem w ciąży, a ona mnie wyśmiała że w 5 tygodniu przychodzę i powiedziała, że "takie są terminy" :/

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki, a co myślicie o kawie w I trymestrze?
    Wiem, że niektórych odrzuca od kofeiny na początku, ale za mną chodzi porządna kawka z ekspresu. Nie jakaś mocna, ale chociaż jedna mała filiżanka z mleczkiem raz na parę dni... Wiem, że niektóre dziewczyny piją od czasu do czasu i raczej nic dzieciaczkom nie jest. Jak uważacie?

Rozmawiałam z mamą i ona na większość moich obaw i wątpliwości reaguje wielkimi oczami. Wspomina, że 30 lat temu kobiety nie wiedziały nawet 1/3 tego, co my teraz o ciążach i były chyba szczęśliwsze, a na pewno spokojniejsze ; )

---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:
    Witam nowe dziewczynki ;)Ja bylam u lekarza na NFZ i wiecej tam nie pojde,pan przed urlopem ledwo co mnie zapisal nie wiedzial o co mi chodzi w sumie nic nie zrobil,nie zapytal jak sie czuje nawet...przepisal kolejna Luteine i spadowa...musialam upomniec sie o skierowanie po wyniki,bo po to tam poszlam...

Na NFZ chodziłam kilka lat temu, ale właściwie tylko po recepty na anty i kontrolną cytologię. Przyjmowała niemiła starsza babka, która, gdy raz w życiu (!) miałam infekcję, skwitowała, że to na pewno przez obcisłe jeansy! : / Chociaż to pewnie nie jest reguła i dużo zależy, na kogo się trafi... Mam na przykład całkiem sensowną dermatolożkę na fundusz ; )

---
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka, kawa jest ok :) Ja piję codziennie rano rozpuszczalną, ale taka czarna sypana też jest dozwolona.

"Jeżeli kawa jest Ci potrzebna, by otworzyć rano oczy, a żaden inny sposób nie skutkuje, nie odmawiaj jej sobie. Przyjęto, że dzienna dawka 200 mg (a nawet, wg niektórych, 300mg) kofeiny nie stanowi zagrożenia dla rozwoju dziecka. To oznaczałoby, że dziennie dopuszcza się wypicie 2-3 filiżanek niezbyt mocnego naparu."

wiecznie, Kajka, monia_em lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    ilonia1984 rozumiem Twoja złość... Ja nadal aż kipię po wizycie w poradni ginekologicznej. Jestem po 1 poronieniu i 1 porodzie, proszę o wizytę na tą środę, chciałam tylko dopytać czy brać luteinę i wziąć skierowanie na badania. A rejestratorka (położna) zapisała mnie na listopad. LISTOPAD!!
    Mówię że jestem w ciąży, a ona mnie wyśmiała że w 5 tygodniu przychodzę i powiedziała, że "takie są terminy" :/
    Haha na listopad,niezle...widze tez pieknie,no i trzeba isc prywatnie...szkada tej kasy,bo po poronieniu moj lekarz kaze przychodzic co 2 tygodnie po 150 zl to juz 300,ale no inaczej sie nie da bo nasza sluzba zdrowia jest kulawa na 2 giry wrrr kajka ja pije kawke codziennie lekarz mi pozwolil z 1 lyzeczki i z mleczkiem,jedna filizanka nie zaszkodzi,spokojnie,ale nie moze byc silna ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 14:08

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Kajka, kawa jest ok :) Ja piję codziennie rano rozpuszczalną, ale taka czarna sypana też jest dozwolona.

"Jeżeli kawa jest Ci potrzebna, by otworzyć rano oczy, a żaden inny sposób nie skutkuje, nie odmawiaj jej sobie. Przyjęto, że dzienna dawka 200 mg (a nawet, wg niektórych, 300mg) kofeiny nie stanowi zagrożenia dla rozwoju dziecka. To oznaczałoby, że dziennie dopuszcza się wypicie 2-3 filiżanek niezbyt mocnego naparu."
    ja bym do tego dodała tylko, żeby pamiętać, że herbata też ma kofeinę, bo czasem się o tym nie pamięta ;)

ilonia1984, Lanusia93 lubią tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:
    Witam nowe dziewczynki ;)Ja bylam u lekarza na NFZ i wiecej tam nie pojde,pan przed urlopem ledwo co mnie zapisal nie wiedzial o co mi chodzi w sumie nic nie zrobil,nie zapytal jak sie czuje nawet...przepisal kolejna Luteine i spadowa...musialam upomniec sie o skierowanie po wyniki,bo po to tam poszlam i jeszcze z jakimis pretensjami do mnie wyskoczyl,jak mu powiedzialam,ze ja po poronieniu,a on ze on wie co ma robic...wrrr,wiec jak to juz ze mna bywa wkurwilam sie i tak po nim pojechalam,i po tej ich calej sluzbie zdrowia, myslalam,ze go udysze...co za dziadostwo,jak nie pojdziesz prywatnie to Cie w dupie maja,pan po 70 oburzony wielce,ze powiedzialam,ze juz powinien miejsca mlodym ustopic,bo pora na emeryture,slepy gluchy,nawet nie widzi juz w ktora dziurke zaglada chyba :) robie jutro wyniki i chodzbym miala po 400 zl miesiecznie wydawac na lekarza ide w srode do mojego prywatnie,chcialam zaoszczedzic jedynie na wynikach a tylko sie wkyrzylam ;) straciatelka a ktory ty jestes tydzien ostatnio mi pisalas chyba,ale nie pamietam ;)dzis dokladnie ktory? Pytam bo ja ide w srode na usg i mam nadzieje na serdunio tez ;) ale to bedzie 5t6 dzien
    co za burak!! Nóż w kieszeni sam się otwiera! I właśnie na takie traktowanie idą nasze ciężko zarobione pieniądze! Współczuję wizyty

ilonia1984 lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ